Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא אומר שאתה לא צריך לקנות צרפתיה, אני אומר שאני לא אקנה יותר אחת כזאת.

אצלנו במשפחה עברו הרבה צרפתיות, רנו 19, מגאן שנת 2000, פיג'ו 205, סקסו, פיג'ו 306 ועוד.

ב 2005 אח אחד החליף למיצובישי ומאז הוא לא מתקרב יותר לצרפתי, ב 2008 אבא שלי החליף למאזדה ולא רוצה לשמוע יותר על רנו. אני החלפתי ב 2009 לקיה ומאז יש לי שקט (לפני זה היתה לי מגאן ידנית שנת 2000 שהאכילה אותי מרורים).

אח אחר אמנם לא עבר ליפני/קוריאני, אבל הוא עבר לפאסאט שעשתה לו את המוות ואח"כ לוולוו שאיתה הוא מרוצה עד היום.

למרות כל מה שכתבתי, המכוניות הצרפתיות מפנקות. הסלון נהדר, נוחות, בידוד רעשים, צריכת דלק וכו'. כל זה כשהרכב תקין.

הרכב דורש אחזקה קפדנית, כלומר מוסכניק שיודע בדיוק מה הוא עושה ואת חלקי החילופים המתאימים בלבד.

על קיצורי דרך ועיגול פינות תשלם בריבוע.

ממה שאני שומע לפחות אצל רנו משנת 2007-2008 המצב משתפר. לא יודע לגבי השאר.

בקיצור, אם אתה מחליט ללכת על זה, תקנה את הרכב הכי מלוקק ומטופל שתוכל למצוא.

נב

טעות חייך בכל מקרה היא לא תהיה. כל מה שאפשר לפתור בכסף לא נכנס בקטגוריה הזאת.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

רק אנשים מטומטמים קונים צרפתיות, זה ידוע שיש להם בעיות חשמל.

ורק אנשים מפגרים קונים איטלקיות, זה ידוע שהן מתחממות ומתפרקות בזמן נסיעה.

ורק אנשים דגנרטים קונים גרמניות, הגיר שלהם בעייתי והם גם רצחו מלא יהודים.

ורק אנשים סתומים קונים אמריקאיות, הרכבים האלו אוכלים דלק כמו שלוסיל בלות' גומרת וודקה.

ורק אנשים טיפשים קונים יפניות, האבזור שלהם דל ומבפנים הרכב יבש יותר מקיץ באילת.

ורק אנשים בורים קונים קוריאניות, אלו רכבי חיקוי של היפנים וכל העמחה בוחר בהם.

ומה האנשים החכמים עושים?

הם קונים רכב לפי סטיגמות, הרי זו ההחלטה הרציונלית.

והיות ולכל הרכבים יש סטיגמות, הם בוחרים באופניים - זה גם שומר על הסביבה וטוב לכושר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ואיזה אנשים קונים סיני?:wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני קונה, וממליץ ללקוחות, לקנות אך ורק צרפתיות. התמורה הטובה ביותר לעלות. רובן לא יודעות על הסטיגמות ופשוט נוסעות ונוסעות... לי היתה מגאן 2001 והגיר האוטומטי שלה עשה 230,000 - ועדיין נוסע.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

oryo - שכחת שפיאט גם מחלידות!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
גם אני חשבתי שרכב צרפתי מרובה תקלות רק בגלל סטיגמות וכמו כן גם חבר שלי...

בשנת 2007 רכב חבר שלי פיג'ו 406 שנת 2002 מיד 1 עם 80K.

הוא החזיק את הרכב שנתיים והרכב היה אמין מאוד... חוץ מ: החלפת מנוע, החלפת גיר, החלפת אגזוז, החלפת מחשב מנוע, תיקון ריפודים, תיקון ריפוד תקרה, החלפת בולמי זעזועים, חיישנים שאוהבים להתקלקל, ידית ווינקר מקולקלת (וכל זה בשנתיים לרכב בן 5 שנים).

1+ ענק, כל בעליי הצרפתיות, שלא מבינים למה יש כזו סטיגמה למכונית שלהם, ובטוחים שהם דפקו את המערכת נשמעים כך.

אני כבר חושב, שמי שטוען שצרפתיות אמינות, כנראה לא החזיק רכב אחר בחייו מלבד רכב צרפתי. בגלל זה האומדן שלו מקולקל.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

ניסיון שלי - הייתה לי סיטרואן קסנטיה שקניתי אותה בגיל 10 עם 200 אלף ק"מ, ומכרתי כשהיא בת 14, עם כמעט 300 אלף.

האוטו היה עם מנוע וגיר מקוריים, הצרות היחידות היו נזילות מים פה ושם, ותקלות מכיוון מערכת הידראולית (בעיקר צינורות יבשים שהתפוצצו).

ולקראת הסוף המנוע התחיל לעשן, והתבשרתי על כך שהוא דורש אוברהול.

מאחר ובשלב הזה די נמאס לי מתקלות של הקסנטיה, לקחתי הלוואה וקניתי בשנת 2011 מיצובישי לנסר צעירה ב10 שנים (2007, הקסנטיה הייתה 97).

המיצובישי אצלי 4 שנים, בשנים הראשונות היו רק טיפולים שוטפים, אחר כך באו דברים כמו בולמים, בלמים, ורדיאטור שנזל, כנראה עקב טרמוסטט תקוע.

אם הייתי קונה סיטרואן מודל 2007, אולי היא הייתה אמינה באותה מידה, אולי לא. מה שכן, במיצובישי לפחות קל לגשת לדברים אם אתה רוצה להתחיל לטפל לבד (צריך שיהיה תחביב, לא?).

וליפניות יש גם את התכונה, שהן נוסעות גם אם הן לא לגמרי תקינות, לכן הן אהובות ע"י חובבי תחזוקת שבר, וגם החלפים שלהן יותר זולים ויותר זמינים (אני זוכר שהלך לי צינור כלשהו ברדיאטור של קסנטיה, והאופציה היחידה הייתה להזמין חלק מחו"ל ולחכות שבועיים, במיצובישי אתה יכול לקבל כל חלק תוך מקסימום שעה), אבל זאת כנראה פונקציה של עד כמה הרכב נפוץ בארץ.

בקיצור, האם הייתי קונה רכב צרפתי? התשובה היא כן, אבל רק עם גיר ידני ומנוע דיזל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה ידוע שצרפתים הם אנשים מאד מיוחדים.

לכן ההמלצה היא לקנות רכב צרפתי רק אם אתה בנאדם מיוחד!

(למי שהוא לא יודע אם הוא מיוחד, שננסה להתיידד עם צרפתי. אם הוא מצליח - הוא בנאדם מיוחד!)

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

מניסיון אישי, יש לרכבים צרפתים סטיגמה בעייתית שלא בצדק.

לי היו בין השאר : סיטרואן ZX, סקסו , C3 פיז'ו 205,206,106 רנו 19.

וכיום שי לי רנו מגאו דור ראשון קופה .

הרכבים האלה ממש לא בעייתיים , אני יכול לומר שבארבע שנים שיש לי את הרנו חוץ מטיימינג והחלפות שמנים לא היו בעיות כלל.

אבל חשוב מאוד איך מתחזקים אותם (זה נכון לכל הרכבים לא רק צפרתים) , רכב שלא תוחזק בצורה טובה יגרום לצרות .

פורסם

אני בעל רנו קליאו 2011 ידנית מנוע 1200 . אין שום בעיות עם הרכב, צריכת דלק 1 ל14.2 בנסיעה בפקקים של איילון . רכב בוגר, קצת כבד וחלש אבל נותן הרגשה של בטחון בזמן נסיעה לעומת פיקנטו , קיה ריו וכד'. הרכב נורא נוח ושקט. מטופל במוסך מורשה ומלבד טיפולים שוטפים עבר רצועת טיימינג בלבד.

אני מודה שלפני כמה שנים גם אני הקשבתי לסטיגמות ולא הייתי מוכן לשמוע על צרפתיות ואפילו כמעט הזמנתי פיקנטו חדשה רק כשהיא יצאה. אני יכול להגיד שאני ממש שמח שבסוף בחרתי לרכוש את הקליאו.

פורסם

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם לי יש נסיון חיובי מאוד עם דגמים שונים של פיג'ו וסיטרואן. הבעיה היא שהסטיגמות האלה בשילוב מחיר מחירון יחסית נמוך, מרחיק לקוחות חדשים.

• תוכן חדש...