Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

APR לאון 5F 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכבד ומעריך את מה שנעשה בארץ בתחום התוכנות ושיפורי ניהול המנוע.

עניין לגמרי לגיטימי בכל העולם.

כרגע הכל מתחת לראדאר וזה נפלא.

עולם שלם של שיפורים מתחת לראדאר כי אין למנגנוני השליטה שום יכולת להתמודד עם עולם התוכנה.

להכניס מנוע 2000 לתוך תא מנוע של מכונית 1300 אפשר לראות שזה נעשה וזה אסור

להוציא 400 כס ממכונית שתא המנוע שלה זהה במראהו לתא מנוע של מכונית שמוציאה 150 כס גם אסור, אבל בגלל שלא ניתן לראות את זה כרגע, זה עובר משום שלא ניתן להוכיח שזה נעשה.

מילת המפתח כאן היא כרגע.

מציאות החיים היא שכולם מקווים שהרגע הזה יימשך לעד.

ובגלל הפיגור האינהרנטי של כל המנגנונים הממלכתיים, והמאמץ הבלתי מוסבר שלהם לעסוק בדיכוי העולם המוטורי בישראל אני מקווה שייקח להם הרבה מאוד זמן.

באופניים חשמליים הם לא מצליחים לטפל.

הם לא מסוגלים לארגן השתכרות במבשלת בירה. בהצלחה להם בעולם התוכנה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדודי מApr ברגע שאתה תתחייב על גיר מנוע וכו.. על חשבונך במידה וגילו שהייתה תוכנה במוסך אחרי שהחזרת את הרכב למצב המקורי אני מאמין שרוב האנשים יעדיפו לשים תוכנת APR אצלך ולא אצל המתחרים שלך .. כי אתה עומד מאחוריי המילים שלך .

פורסם
לדודי מApr ברגע שאתה תתחייב על גיר מנוע וכו.. על חשבונך במידה וגילו שהייתה תוכנה במוסך אחרי שהחזרת את הרכב למצב המקורי אני מאמין שרוב האנשים יעדיפו לשים תוכנת APR אצלך ולא אצל המתחרים שלך .. כי אתה עומד מאחוריי המילים שלך .

הבן אדם אומר שיש לו ניסיון עם עשרות אם לא מאות רכבים, ומתחייב שנכון להיום שום רכב מסדרת Mqb לא נשללה לו האחריות, כמובן שגם האחריות נופלת פה על הלקוח, להיות מספיק חכם ולהכנס לסדנה לפני כניסה למוסך.

שום סדנה לא תיקח על עצמה את זה, נכנסים לעולם השיפורים בידיעה שדבר כזה עלול לקראת (סיכוי נמוך) בין אם שוטר יעצור אותך או בין אם תשלל אחריות יצרן, אבל כמו שאמרתי האחריות פה היא גם על הלקוח.

פורסם
אין פה מקום לדיעה אישית או השערות של מלומדים בעיני עצמם.

יש הוכחות ועובדות שנצברו מתוך נסיון מעשי עם עשרות רבות (אם לא מאות) של רכבי MQB והעובדות האלה מוכיחות שוב ושוב, יום אחרי יום שאם לא נכנסים לחברה עם תוכנה כלומר, מסירים את התוכנה טרם הכניסה למוסך - אין שום עדויות ושום עקבות (ומי שטוען כך פשוט לא מבין את התהליך של הצריבה ומה בדיוק קורה שם).

אני לא טוען שזה לא אפשרי טכנולוגית.

אני לא טוען שלעולם זה לא יקרה.

אני כן טוען ומוכן לשים את מילתי על העובדה שנכון להיום, אין אפשרות לגלות שהיתה תוכנה ברכב אם הרכב נכנס למוסך עם תוכנה מקורית.

עכשיו, אני יכול להעמיד עשרות דוגמאות חיות של רכבים שיתמכו בטענה שלי. הבעיה היא שממול עומדים אנשים בלי ידע ובלי נסיון רוחבי שמרשים לעצמם לפזר טענות לא מבוססות ולא נכונות ולהטעות במזיד או בשוגג ציבור שלם.

I dare you...

רק בארץ יש לפחות עשרות רבות של רכבי MQB חדישים מהשנה האחרונה עם תוכנה - למי הורידו אחריות על תוכנה אחרי שהוא הסיר אותה ונכנס למוסך עם תוכנה מקורית? כולל את אלה שהחליפו קלאצים, מכטרוניק, טורבו ואפילו מנוע שלם באחריות. יש מישהו כזה? אחד שנכנס לחברה בלי תוכנה ושללו לו אחריות על תוכנה?

יש לי שאלה אלייך דודי,מה קורה ברגע שלמישהו יש תוכנה של APR וסתם ככה ביום יפה הגיר או המנוע מחליטים למות זאות אומרת שאי אפשר להמשיך לנסוע וצריך להגיע למוסכי צ'מפיונס??

פורסם
אין פה מקום לדיעה אישית או השערות של מלומדים בעיני עצמם.

יש הוכחות ועובדות שנצברו מתוך נסיון מעשי עם עשרות רבות (אם לא מאות) של רכבי MQB והעובדות האלה מוכיחות שוב ושוב, יום אחרי יום שאם לא נכנסים לחברה עם תוכנה כלומר, מסירים את התוכנה טרם הכניסה למוסך - אין שום עדויות ושום עקבות (ומי שטוען כך פשוט לא מבין את התהליך של הצריבה ומה בדיוק קורה שם).

אני לא טוען שזה לא אפשרי טכנולוגית.

אני לא טוען שלעולם זה לא יקרה.

אני כן טוען ומוכן לשים את מילתי על העובדה שנכון להיום, אין אפשרות לגלות שהיתה תוכנה ברכב אם הרכב נכנס למוסך עם תוכנה מקורית.

עכשיו, אני יכול להעמיד עשרות דוגמאות חיות של רכבים שיתמכו בטענה שלי. הבעיה היא שממול עומדים אנשים בלי ידע ובלי נסיון רוחבי שמרשים לעצמם לפזר טענות לא מבוססות ולא נכונות ולהטעות במזיד או בשוגג ציבור שלם.

I dare you...

רק בארץ יש לפחות עשרות רבות של רכבי MQB חדישים מהשנה האחרונה עם תוכנה - למי הורידו אחריות על תוכנה אחרי שהוא הסיר אותה ונכנס למוסך עם תוכנה מקורית? כולל את אלה שהחליפו קלאצים, מכטרוניק, טורבו ואפילו מנוע שלם באחריות. יש מישהו כזה? אחד שנכנס לחברה בלי תוכנה ושללו לו אחריות על תוכנה?

אתה מוכן להתחייב בכתב שאם מישהו שיש לו תוכנה, יעבור אצלכם לפני הכניסה למוסך ויסיר את התוכנה.

במידה ויתקל בסירוב של צימפיון לכיבוד האחריות אתם תשלמו עבור התיקון?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

שאלת תם:

ברכבים ללא תוכנה אין בעיות עם גיר/מנוע? מה הם עושים כשיש להם בעיה?

אגב, זאת בדיוק הסיבה שחברות תוכנה לא נותנות אחריות על מנוע וגיר. גם ברכבים מקוריים יש לפעמים תקלות...

כפי שאמרתי, אני לא טוען שזה לא אפשרי טכנולוגית ואני בוודאי שלא יכול להתחייב שבעתיד לא יהיה שינו אבל אני כן יכול להתחייב שנכון להיום (בתגובה לכל המלומדים שטענו שכן אפשר לגלות), אם מסירים את התוכנה טרם הכניסה למוסך (ולשואל הלפני אחרון - מקסימום 300 ש"ח גרר לנקודת הצריבה הקרובה, זה עדיף על פני כניסה עם תוכנה למוסך).

אומר שוב, היום זה לא אפשרי ואי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד ולכן אין לנו אפשרות להתחייב עתידית. אשמח לשמוע מאלו שטענו שכן יש סימנים/עקבות/אפשרות לחברה לדעת שהיתה תוכנה - על מה אתם מבססים את הטענה השגויה הזאת? איזה מידע, ידע, ונסיון רלוונטי שלכם מעורב פה?

לשפר בלי להתפשר

פורסם

היום, מגיע לך מישהו ואומר שרק אם אתה חותם על מסמך שאומר בקצרה שבמידה ואחרי הסרת התוכנה על ידיכם עדיין צמפיון לא יסכימו לכבד את האחריות, אתם תשלמו על התיקון במלואו.

האם אתה תסכים?

פורסם (נערך)

אסכים לחתום אם הרכב נכנס היום או מקסימום מחר למוסך.

אם אתה רוצה התחייבות עתידית (הנבואה ניתנה לשוטים חבר) אתה בפורום הלא נכון. אין 100% וודאות בעולם השיפורים.

אני מרגיש צורך להזכיר שלא נכנסתי לשרשור הזה בשביל למכור תוכנה.

נכנסתי כי נאמרו פה דברים לא נכונים על ידי אנשים ללא ידע ונסיון ומכיוון שזה המקצוע שלי ב 14 שנים האחרונות - ההטעיות פה הציקו לי מספיק בשביל להיכנס ולכתוב ואגב, אני בעד להטיל ספק, זה חשוב מאד אבל עובדתית, אני עניתי על כל השאלות שהופנו אלי פה. אף אחד מהטוענים נגד לא ענה על השאלות שלי.

חג שמח לכולם

עריכה אחרונה על ידי Dudi@PIT-STOP

לשפר בלי להתפשר

פורסם

בקיצר אכלתי אותה אם התקנתי אצלכם תוכנה ומחר צמפיון החליטו לבדוק יותר לעומק.

חג שמח.

פורסם

1. זאת לא החלטה של צ'מפיון, זה לא ביכולות שלהם "להחליט" דבר כזה.

2. זה לא קשור רק אלינו. אם תהיה ליצרן יכולת לגלות - כל התוכנות באותה בעיה, לא רק אנחנו.

3. הכי חשוב - אם אתה מבצע שינוי שאסור לך לעשות ברכב חדש (כל טמבל יודע שאסור לגעת ברכב באחריות, גם אתה יודע את זה) - אתה אחראי למעשיך ולרכבך. אתה לא ממש יכול להאשים אחרים, בוודאי לא אם הם מציגים בפניך את כל האמת מראש - האחריות הגדולה היא שלך.

לשפר בלי להתפשר

פורסם

שא ברכה.

פורסם

אני לא טכנאי התקנות במוסך כלשהו שכל עבודתו מסתכמת בלהזמין קיט צריבה ולקרוא את הוראות ההפעלה שלו.

אני מהצד של אלו שכתבו את התוכנות האלו. אני אומר לכם חד משמעית, ב99% מצריבות התוכנה ניתן לגלות, בדיעבד, גם אם התוכנה הוסרה בכל אמצעי שקיים היום, אם הייתה תוכנה חיצונית\שונה מהמקור או לא.

אבל מבחינה מציאותית, ב99% מהמקרים, אף אחד לא ישלח את המחשב שלכם ליצרן בגרמניה כדי לבדוק את הנושא וגם ב99% מהמקרים, היצרן הגרמני לא ישקיע את הכסף בלאבחן במדויק את המחשב שנשלח (אם המחשב אכן נשלח וניצח את הסטטיסטיקה הראשונית).

רוב הבדיקות המבוצעות כיום במוסך הרגיל בישראל הן בסה"כ PLUG & PLAY, מחברים מחשב שבודק בתורו CHECKSUM של התוכנה הקיימת דרך המחשב הקיים ברכב ופה זה נגמר. אם הסרתם את התוכנה, המוסך יראה שהתוכנה הרגילה המקורית הגיעה עם הרכב.

לכן, אני דווקא כן הייתי מתקין תוכנה (אמינה, סבירה ובדוקה) על הרכב שלי, כי הסיכוי שיגלו אותה, במידה ואני מסיר אותה לפני כל כניסה למוסך (שיקול לוגיסיטי שלכם), נמוך מאוד.

לעומת זאת, לא הייתי לוקח רכב סטוק באחריות לקצה המוחלט אלא נשאר בהגדרות סבירות.

כמובן במידה ומדובר בתוכנה שמאושרת על ידי היצרן, אין בכלל חשש...

פורסם

כמה רחוק צריך להגיע כדי לבדוק אם לרכב הייתה תוכנה חלופית?

שליחה לגרמניה?

פורסם (נערך)
שאלת תם:

ברכבים ללא תוכנה אין בעיות עם גיר/מנוע? מה הם עושים כשיש להם בעיה?

אגב, זאת בדיוק הסיבה שחברות תוכנה לא נותנות אחריות על מנוע וגיר. גם ברכבים מקוריים יש לפעמים תקלות...

כפי שאמרתי, אני לא טוען שזה לא אפשרי טכנולוגית ואני בוודאי שלא יכול להתחייב שבעתיד לא יהיה שינו אבל אני כן יכול להתחייב שנכון להיום (בתגובה לכל המלומדים שטענו שכן אפשר לגלות), אם מסירים את התוכנה טרם הכניסה למוסך (ולשואל הלפני אחרון - מקסימום 300 ש"ח גרר לנקודת הצריבה הקרובה, זה עדיף על פני כניסה עם תוכנה למוסך).

אומר שוב, היום זה לא אפשרי ואי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד ולכן אין לנו אפשרות להתחייב עתידית. אשמח לשמוע מאלו שטענו שכן יש סימנים/עקבות/אפשרות לחברה לדעת שהיתה תוכנה - על מה אתם מבססים את הטענה השגויה הזאת? איזה מידע, ידע, ונסיון רלוונטי שלכם מעורב פה?

זה לא בדיוק נכון, יש חריגים בתחום- ABT למשל נותנת 2 שנות אחריות (באירופה) כי הם מאמינים במוצר

למה APR לא תתן גם?

נכון המחיר שלהם מאד יקר - 2490 יורו אבל יש אחריות

אם כעת אני שוקל לשים תוכנה, מוכן לשלם יותר ולקבל אחריות ואפילו בדקתי את זה

והנתונים שלהם טובים מאד (זו לא תוכנה אלא מחשב שלם שכולל את כל הסט)

ABT SPORTSLINE WARRANTY

ABT WARRANTY FOR ENGINE TUNING

ABT Sportsline offers the best warranty solution on the market with 2 years warranty up to 100.000 km from the date of the first registration. The warranty is included and will be offered in following countries: Germany, Austria, Netherlands, Belgium, Luxembourg, Sweden, Norway, Denmark, Finland, Italy and Poland.

Together with their partners and distributors outside of Germany ABT Sportsline offers a broad range of warranty solutions. Due to country specific regulations differences may apply. For more information please do get in contact with the ABT partner in your country.

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

• תוכן חדש...