Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכם!

יש לי אופציה לקחת רכב חברה, העלויות לא זולות ושוות בין המכוניות אבל מתאימות לכיס שלי, לכן אשאל על ייעוץ מבחינת איכות נסיעה, נוחות, כוח וגודל תא מטען :)

כל הדגמים הינם שנתון 2015:

- טויוטה קורולה 1.6

- יונדאי איי35, אלנטרה 1.6 (הכי יפה מבחינתי)

- שברולט קרוז 1.8 (על הנייר, ביצועים ואבזור יותר טוב)

- מזדה 3 סדאן 1.5

תודה לעונים!!!

אם נתעלם לרגע מההערצה הלא ברורה שיש פה לסקודה - רכב מרווח בפני עצמו ומאובזר יחסית, אבל לא חף מבעיות (גם אם בליסינג) וגם לא כזה מהיר כפי שעושים ממנו, ההיכרות האישית שלי היא עם המזדה - לא מומלץ בנפח הזה וממילא לא עונה ליתר הדרישות שלך כגון תא מטען; ועם הטויוטה - רכב מומלץ מאוד. נח, מרווח, מזגן מעולה, לניסיוני זריז יותר מה- (או לפחות כמו) הסקודה. תא מטען גדול, אבל לדעתי לא כמו של הסקודה - תוודא באולם. חסרון הטויוטה הוא גיר רציף שלא כולם אוהבים, מצד שני לסקודה יש DSG שלא כולם אוהבים... את הקרוז אני לא מכיר, אבל במנוע 1.4T היא זריזה וחזקה דיה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שלום אריה

לא נראה לי שתיפול אם תבחר רכב כזה או אחר.

הנה סיכום קטן, אחרי בדיקות שעשיתי באתרים (ומנסיון אישי חלקי):

יונדאי- רכב גדול-מידות ויפה. מנסיון, הרכב מרגיש "קליל" על הכביש ויש בעיה של שיכוך-מהמורות (מתנודד). צריכת דלק גבוהה יחסית. הייתי פוסל

טויוטה- חסרונות: תיבת-הילוכים רציפה. ייתרונות - סביר בכל. קח בחשבון שזכה בעבר בתור "האוטו הכי אמין בעולם", וגם לאמינות יש משקל. מכיוון שמדובר במנוע רגיל (לא טורבו), בתנאי מאמץ (כמו עליות) ייתכן וצריך לאמץ את המנוע כדי לקבל ביצועים, דבר שמתבטא ברעשים ובתצרוכת דלק.

שברולט - קראתי עליו, ומדובר באח-קרוב לאופל אסטרה. ככל הנראה אותו מנוע, ועם תיבת הילוכים רגילה. אוטו מרווח ומנוע הכי חזק מהרשימה, עם זמינות-כח טובה מאד. חסרונות - צריחת-דלק גבוהה (1 ל-7), ויש תלונות (חלקיות) לגבי יציבות ושיכוך מהמורות.

סקודה אוקטביה 1.2 - אוטו טוב, מוצק, ו"יושב טוב" על הכביש. זמינות-כח והתנהגות-כביש טובות. ההבדל בכח בינו לבין הקורולה, הוא שאם תעלה איתו את העליות לירושלים, הוא לא יעלה לטורים גבוהים, אבל הקורולה כן. מצד-שני, בטורים גבוהים, לקורולה יש כח עדיף (הספק מקסימלי יותר גבוה).

לדעתי, החסרון הוא גיר ה- DSG הרובוטי .ייתכן שהמנוע יהיה קצת חלש לך (פחות סביר, לרוב זה לא מפריע; דרך-אגב, בשביל זה אפשר לקנות אותו עם מנוע 1.4).

וזה מביא אותי לעצה הכי טובה (שככל הנראה כבר שמעת) - סע ברכבים. את הסקודה בדוק בנסיעות איטיות/פקקים וראה אם האוטו נח לך (בעיקר הגיר). את הטויוטה בדוק בהאצות וראה אם נח לך איך שהוא מאיץ (רעשי-מנוע, שוב בגלל הגיר), ולגבי השברולט - אם אין לך בעיה עם תצרוכת הדלק, בדוק אותו (אם אפשרי) בנסיעה על כבישים משובשים/פסי האטה, איך הוא "לוקח את הסיבוב" (אם זה חשוב לך).

שוב, קח בחשבון גם את נושא האמינות.נכון שמדובר באוטו ליסינג, אבל יש סיכוי (נמוך אמנם) שתיתקל בבעיה, מה שאומר הפסד של מספר שעות - בעבודה או בפנאי.

בהצלחה

פורסם

תודה על התשובות המעמיקות! אני אבדוק אם יש אופציה ללכת על רמת גימור מעבר לסטנדרטית, וככה נראה הדילמה תהיה בין השברולט (לא מסתכל על חיסכון בדלק) לטויוטה. במידה ורק הגימור הסטנדרטי, אז פה כבר הסקודה מנצחת... העניין שאין בשום רכב ברמת גימור סטנדרטית משענת ליד ומזגן עם בקרת אקלים אוטומטית.. שני דברים שגם קריטיים מבחינתי, מה שבסקודה יש (בנוסף להתפנקות של רמקולים טובים יותר)

שוב תודה!

פורסם
אם נתעלם לרגע מההערצה הלא ברורה שיש פה לסקודה - רכב מרווח בפני עצמו ומאובזר יחסית, אבל לא חף מבעיות (גם אם בליסינג) וגם לא כזה מהיר כפי שעושים ממנו, ההיכרות האישית שלי היא עם המזדה - לא מומלץ בנפח הזה וממילא לא עונה ליתר הדרישות שלך כגון תא מטען; ועם הטויוטה - רכב מומלץ מאוד. נח, מרווח, מזגן מעולה, לניסיוני זריז יותר מה- (או לפחות כמו) הסקודה. תא מטען גדול, אבל לדעתי לא כמו של הסקודה - תוודא באולם.

ההמלצות לגיטימיות לגמרי וזה שאתה פחות מחבב את האוקטביה לא הופך אותן להערצה :-)

כמו גם שהביקורות המעולות בעולם על הרכב הזה לא אומר שהן נובעות מאיזושהי הערצה עיוורת של הכתבים למותג סקודה...

לגבי הקורולה, היא מצויינת (מה שלא יכולתי להגיד על הדגמים הקודמים) ובאה אצלי במקום השני אחרי האוקטביה.

אבל היא כן פחות זריזה (גם על הנייר וגם בפועל פחות נמרצת) והבאגז׳ שלה גדול רק מזה של המאזדה מבין הרכבים שהוזכרו פה, ומשמעותית קטן מזה של האוקטביה (120 ליטר פחות ותצורה פחות שימושית).

פורסם

לא יודע מי זה עולם הרכב. אתרים שהם קצת יותר DOWN TO EARTH כותבים על הרכב, למשל, ולצד יתרונותיו - שהמנוע הזה הוא REASONABLE, ושהרכב עצמו הוא DULL TO DRIVE, ושיש לו NUMB STEERING. פה, כל התגובות הן כאילו מדובר על מזראטי. צריך לקחת את הרכב בפרופורציה, זה כל מה שאני אומר, ואגב אני דווקא כן מחבב את מה שהוא מציע, ביחס לייעוד שלו, גם אם רק במנועים חזקים יותר.

פורסם (נערך)
לא יודע מי זה עולם הרכב. אתרים שהם קצת יותר DOWN TO EARTH כותבים על הרכב, למשל, ולצד יתרונותיו - שהמנוע הזה הוא REASONABLE, ושהרכב עצמו הוא DULL TO DRIVE, ושיש לו NUMB STEERING. פ

בוא ניקח לדוגמא את What Car הבריטי שאני באמת לא מכיר מגזין יותר down to earth ממנו (ושבחר באוקטביה 1200 כמכונית השנה בקטגוריה שנתיים ברציפות עכשיו) אומר:

The Skoda Octavia might not be the most stylish car of its type, but it's still one of the best. Classy, comfortable and incredibly spacious. Choose carefully and you'll get a real bargain.

וAutocar שלטעמי אולי המגזין המוטורי הכי מקצועי שיש שם כותב על האוקטביה:

those looking for comfortable, robust, well appointed family transport could do no better; ultimately, that’s what earns the Skoda Octavia its fourth full road test star.

ומה לגבי Top Gear?

Good-looking new Octavia lays claim to title of most sensible car in real world

גם Auto Express מרעיף עליה שבחים אבל אין לי כוח לצוטט יותר [emoji4]

בכל אופן, אפילו אם מה שכתבת היה נכון ושהיא Dull To Drive מה שלא נכון לדעתי, מה אתה חושב שהיה להם להגיד על הקורולה או I35 למשל? אין לי מושג כמובן כי הן לא נמכרות שם (את הקורולה הפסיקו למכור שם כשהוצגה האוריס שלא זוכה שם לשבחים בלשון המעטה).

אני באמת לא חושב שמישהו פה חושב שהיא מזראטי, אבל היא מהווה את התמורה הכי טובה למחיר בקטגוריה שלה, ובזמן שברור שהמנועים הגדולים יותר עדיפים, אני עדיין חושב שה1.2 הוא אחד המנועים היותר מפתיעים ביחס לנתונים שלו על הנייר (נדמה לי שהיה זה קלרקסון שנהג ביטי 1.2 DSG כשכתב עבור הSunday Times וטען שעצר את הרכב בצד לבדוק שאין מדובר במנוע כזה קטן...).

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

חבר'ה להזכיר לכם איזה מנועים נמכרים בחו"ל? אין חולק שהרכב מרווח. עכשיו גם מאובזר. אולי הנסיעה קצת קשה אבל זה עניין של טעם. לא אמרתי שהרכב רע. זה שאני מכיר מקרוב רכב חדש שאכל הרבה ש^ט שבמוסך לא ידעו לתקן, זה עם מנוע 1.4T, אז נניח. ויכול לקרות בכל רכב. ה- 1.2T מפתיע ביחס ל- 1.2, כי הוא T... אבל הוא לא כזה מזיז הרים כפי שאפשר לחשוב מהשרשור הזה, זו טענתי. ומול הקורולה זה לדעתי עניין של טעם. ברור שהוא טוב מהפורטה, למשל...

פורסם

אני מצטרף למקהלת האוקטביה.

לדעתי הוא מנצח במקרה שלך בכל פרמטר, נוחות, התנהגות כביש, ביצועי מנוע, מרווח פנים, איבזור, תא מתטען, הגיר DSG הוא נפלא, לא פחות, על אחת כמה וכמה כשאתה חף מדאגות תחזוקתו.

התא מטען של הסקודה, פרקטית אף גדול יותר מהנתון היבש והמרשים שלו, מכיוון שהתא מטען נפתח יחד עם חלון אחורי כמו האצ'בק, ומאפשר פתח הטענה מדהים. וגם מקנה לך ווישר אחורי, מה שלא קיים בשאר הרכבים.

בקיצור, אני לא הייתי בכלל מתלבט במקרה הזה.

ולא, זו לא מזרטי, ההשוואה כאן הוא ביחס לקטגוריה ולאפשרויות האחרות. רכב נוסף שהייתי לוקח בחשבון זה הפלואנס דיזל.

• תוכן חדש...