Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,ביום ראשון הקרוב אני עומד לרכוש קליאו גיר רגיל מנוע 1200,כאשר בבדיקה שביצעתי במכון בדיקה יצא ליקוי שמטריד אותי ואני לא יודע אם הוא חמור או סביר הבוחן לא ידע להגיד מה העלות של התיקון .

דבר ראשון זה קלאץ גבוה מידי ודבר שני כוח סוס יצא ירוד משמעותית מהנתוני יצרן (במקום 75 כ״ס 59 בלבד!)

לפי מה שהוא אמר האוטו לא סוחב כמו שצריך ולכן הדבר משפיע על צריכת הדלק וצריך להתחבר דרך מחשב או משו כזה למערכת הצתה והזרקה כדי לסדר את זה.

מישהו שיצא לו להיתקל בזה יכול לתת לי קצת רקע על למה דבר כזה קורה וכמה יעלה לסדר את התקלה הזו ביחד עם הקלאץ׳.

תודה רבה לעוזרים !

פורסם

רכב בן 3 שנים עם בעיית סחיבה מורגשת וקלאצ שככל הניראה עשה את שלו הייתי חושב פעמיים אם לגעת. ייתכן גם שבעיית הסחיבה עצמה נובעת מהקלאצ עצמו שהוא כבר גמור. יש לך נתוני הפרשי קומפרסיה בין הצילינדרים?

פורסם

קילומטראז עומד על 80 אלף

והנתוני קומפרסיה זה אמור להופיע לי בטופס בדיקה ?

יש שקלול ציונים סופי כל הקריטריונים עומדים על 90 ומעלה חוץ מהעברת כוח שבגלל הקלאץ עומד על 77

פורסם

תעלה את טופס הבדיקה לכאן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כמו שאמרתי, ייתכן ובעית הסחיבה נובעת מקלאץ גמור. לגבי עלויות אני ישאיר לדנידין את התענוג לומר לך.

אז מערכת הצתה והזרקה לא קשורה לעניין ?

פורסם
80 אלף ק"מ לרכב בן שלוש שנים זה לא מעט. כנראה אפשר למצוא רכב יותר מוצלח.

עלה לכביש בינואר כבר זה כמעט 4 שנים והרכב יד ראשונה פרטי מטופל במורשה טיפול הבא שלו אמור להיות ב101 אלף קילומטר ,ממש אהבתי אותו הוא נוח לי ואני מתעקש בכל זאת ,כמעט תמיד יהיה אפשר לפסול רכב שהוא לא חדש על משו כזה או אחר

פורסם

אני מסרתי את הקליאו שלי לטרייד אין, עם 54 אלף ק"מ והיא בת 3.5.

הבדיקה יצאה נקייה מבחינת מנוע/גיר/שלדה. נראה לי שנפלת על רכב שחוק ושחוט.

קח בחשבון שאחרי 4 שנים הרכב צריך לעבור טיפול טיימינג שעלותו 2500-3000₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
אני מסרתי את הקליאו שלי לטרייד אין, עם 54 אלף ק"מ והיא בת 3.5.

הבדיקה יצאה נקייה מבחינת מנוע/גיר/שלדה. נראה לי שנפלת על רכב שחוק ושחוט.

קח בחשבון שאחרי 4 שנים הרכב צריך לעבור טיפול טיימינג שעלותו 2500-3000₪.

לפי האתר של מוסך השלושה של רנו ניסאן בתל אביב לדגם קליאו הזו החלפת טיימינג מתבצעת כל 5 שנים או 120 אלף קילומטר והעלות שלה 1200

בכל מקרה ,אני רוצה לדעת מה הטיפול הספציפי שאני עושה כרגע לאחר הרכישה כדי לסדר את הבעיה ולא בעוד שנה .

כשנגיע לגשר נחצה אותו כמו שאומרים .

פורסם

תסע עם הרכב למוסך מורשה ותקבל הצעה כמה עולה לתקן הם ימצאו דברים שמכון הבדיקה לא מוצא (מנסיון) ותוריד את הבנאדם במחיר כי דברים הכי פשוטים כמו טיפול גדול לרכב יכולים לעלות אלפי שקלים

פורסם
קילומטראז עומד על 80 אלף

והנתוני קומפרסיה זה אמור להופיע לי בטופס בדיקה ?

יש שקלול ציונים סופי כל הקריטריונים עומדים על 90 ומעלה חוץ מהעברת כוח שבגלל הקלאץ עומד על 77

בדיקות הספק מנוע הרבה פעמים לא נכונות

קלאץ גבוה אומר שהקלץ שחוק אבל לאו דווקא בסוף חייו זה יכול להחזיק לך ככה עוד 50 אלף ואפילו יותר

הייתי נותן לבעל מקצוע שמכיר את הרכב שיעשה סיבוב ויתן את דעתו על הסחיבה והקלץ ואז תקבל מושג כלשהו אם כדאי לקנות או לא.

פורסם

^^^

מסכים.

בדיקת ההספק במכוני הבדיקה איננה מדוייקת, המה גם שההכח המוצהר במנוע (שנבדק בתנאי מעבדה) נחלש עד לגלגלים. על פניו, בשקלול כל הנתונים, לא בטוח (ושוב לא ראינו את טופס הבדיקה ולכן מסייג את דבריי [אני גם לא איש מקצוע]) שקיימת בכלל בעיה בהספק.

לגבי הקלאץ' - מניסיון רב עם הרכב, הוא תמיד מרגיש גבוה (יחסית) ובכל מקרה, כפי שדנידין אמר, יכול להחזיק ככה הרבה זמן (או להיגמר מחר, אז מחליפים).

ברמה הכללית,

יש לי כאמור ניסיון רב עם הרכב, הוא פשוט חלש יחסית ולכן תחת עומס יכול להרגיש שהוא לא סוחב (פשוט צריך להכיר ביכולות שלו ולעבוד נכון עם הגיר הידני). לא יודע מה המקרה כאן כי לא העלת את טופס הבדיקה, אולי יש בעיה אקוטית, אולי בעיה פתירה ואולי אין בעיה בכלל.

לסיכום, אני חושב שהרכב הזה נותן תמורה מצויינת בתקציבו ואולם, אני גם סבור שתוכל למצוא אחת עם נסועה פחותה ולכן מטעם זה הייתי מוותר (אלא עם המחיר מאוד טוב) וממשיך לחפש.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

benj כתב יפה "הוא פשוט חלש יחסית ולכן תחת עומס יכול להרגיש שהוא לא סוחב (פשוט צריך להכיר ביכולות שלו ולעבוד נכון עם הגיר הידני)."

אם הנסועה שלך מבוססת הרבה על עליות, אז תצטרך למשוך הילוכים או לנסוע לאט.

מניסיון גדול עם הרכב הזה, צריך לדעת לתכנן עקיפות מראש (ולעיתים גם לוותר עליהן).

• תוכן חדש...