Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה אולי היה בעבר, אבל נראה לי שזה יכול ללכת למקומות מעניינים.

אני מזמין אותכם לפרט על תחביבים אחרים שיש לכם מעבר למכוניות.

בשביל שזה יהיה מעניין, נא לפרט, לא לרשום "אני אוסף בולים" או "אני אוהב את ג'סטין ביבר". תפרטו, תנו דוגמאות, תמונות, חוויות, כמו הזמן שאתם משקיעים בזה ועוד.

אני אתחיל:

אני אוהב לדוג.

זה התחיל עוד כשהייתי קטן, אבא שלי היה לוקח אותי לדוג בנמל יפו עם חכה ומצוף וזה היה עושה אותי מאושר.

לפני כ-10 שנים התחלתי להתפתח בתחום ולנסות להתמקצע בו.

עברתי לדייג שנקרא דייג בז'רזור. זה סגנון דייג שונה לחלוטין מזה שאתם בטח מכירים, בסגנון הזה מחפשים את הדגים הטורפים.

הדייג מתבצע באמצעות חכה שגוררת במיים דמויים מכל מיני סוגים שאמורים לדמות עבור הטורף טרף קל.

ככה נראה דמוי מפלסטיק למשל:

rapala-xrap-countdown.jpg

יש עוד אין סוף דמויים מחומרים שונים ובמשקלים שונים אבל העקרון זהה, אתה זורק את זה למיים, גורר בחזרה אליך וזה גורם לטורפים חשק לאכול.

סוגי הדגים שנתפסים בסגנון זה הוא מגוון ורב, בארץ שלנו בים ניתן לתפוס: ברקודות, לברקים, לוקוסים, גומברים (blue fish) טרחונים, טוניות, פלמידות, אינטאסים ועוד. באזורי מים מתוקים אפשר דברים אחרים אבל אותי זה פחומעניין. לי באופן אישי יצא לתפוס את כל הדגים שהזכרתי החל מחצי קילו ועד 8 קילו.

דוגמא ללברק (sea bass) שהוצאתי מהעונה האחרונה:

12003261_10153604143104894_5640408888294645709_n.jpg

השיטה הזו הרבה יותר דומה לצייד מאשר לדייג מסורתי שאתם מכירים, אתה מחפש לטרגט דגים מסויימים באמצעות דמויים מסויימים, באזורים מסויימים ובשעות מסוימות. מדובר בתורה הרבה יותר מורכבת מסתם לזרוק קרס ופתיון לים ולחכות לראות מה ייצא. בשיטה הזו, בדר"כ הולכים בשעות הזריחה והשקיעה כי אלו השעות שהטורפים הכי פעילים בהם.

הציוד בו משתמשים בסגנון הזה יקר יחסית וכמו בכל דבר, יש דברים זולים ויש מותגים שעולים אלפי שקלים. מכיוון שהדייג לא סטטי ודורש עבודה מתמדת עם הציוד הוא אמור להיות קל מאוד וחזק מאוד. חכה סבירה לסגנון הזה תהיה באורך של 2.5 עד 3 מטר, בדרך כלל 2 חלקים ומחירה יכול לנוע בין 300 שקלים למותג סביר ל2500 למותג יפני איכותי. רולר טוב יעלה פחות או יותר באותם טווחים ובנוסף לכל זה יש הרבה ציוד מתכלה כמו חוטים, קרסים, דמויים ועוד. דמוי זול סביר יעלה באזור ה-30-50 שקל שדמוי יפני ממותג יעלה משהו כמו 150 וצפונה.

תחום הדייג בארץ יחסית מפותח אבל מצב הדגה בארץ עגום. אין פה פיקוח על דייג מסחרי והזיהום שהים מקבל מדי יום הורס פה כל חלקה אפשרית.

לאחרונה הרחבתי את התחביב לדייג מקיאק איתו ניתן להגיע לאזורים עמוקים יותר, משהו כזה:

elgeebeehobie800x600.jpg

אבל כאן מדובר בשיטות קצת שונות ובאזור הזה אני חדש יחסית.

זהו, אם למישהו יש שאלות, אשמח לענות.

בלי שום קשר, תורכם לספר על השריטה שלכם. כמה שיותר פירוט יותר טוב.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בגדול, ספורט עם אנדרנלין.

בפרט: אופני שטח, טיפוס קירות, סנובורד. מסודרים לפי שכיחות הביצוע בפועל, לא לפי העדפה (ברור שסנובורד זה מקום ראשון...).

על האופניים אני רוכב בשטח המוגדר כXC - Cross Country, בעיקר בסינגלים.

סינגלים של אופניים מאפשרים בסגנון הזה מאפשרים לך לפתח מהירות גבוהה (יחסית), תוך כדי תנועה בין עצים / אבנים / דרופים קטנים וכו'. האופניים גם 'סוגרים פינה' במישור הכושר האירובי עבורי, כי אני לא מתחבר לריצה/שיחה.

טיפוס אני מבצע בקיר טיפוס שנמצא 3 דק' הליכה מהבית שלי, יש כל מיני סוגי מסלולים ברמות שונות. בטיפוס אתה צריך להתמודד עם האתגר הפיזי (להרים את עצמך), הטכני (לצלוח כל מיני אחיזות בקושי משתנה), ופסיכולוגי - כי כאשר אתה נמצא על קיר בשיפוע שלילי, בגובה 12 מ' ומעלה, זה נהיה די מלחיץ (לפחות עבורי). טיפוס גם 'סוגר פינה' במישור הכושר הפיזי, אחרי אימון טוב מרגישים את השרירים היטב.

סנובורד זה בשביל הנשמה. עבורי אין חופש יותר אולטימטיבי מזה. המהירות שניתן להגיע אליה היא מאוד גבוהה (אני מגיע ל60-70 קמ"ש כשאני 'לוחץ', שמבחינתי זה המון בהתחשב בכך שאני דבוק לפאקין קרש), וכמות האנדרנלין היא אדירה. הבעיה היא שזה תחביב מאוד יקר, ושכרגע אני מרשה לעצמי 'רק' טיול אחד בשנה. אני מקווה מאוד בהמשך החיים להגיע למצב של 2+ טיולים בשנה, ולשלב גם סקי.

הנה סרטונים שלי:

בנוסף אני מאוד אוהב סרטים וסדרות, ועבור מרבית החברים אני הdatabase בתחום הקולנוע / טלויזיה. לאחרונה התחלתי לפרסם רשומות בבלוג קטן שפתחתי (נמצא בחתימה שלי).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

היה לי יותר מדי אדרנלין בדם כשכתבתי את ההודעה ההיא ומשם השגיאה... D:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אחלה שרשור, קבל חלונות חשמל.

אקסטרים- אני אוהב להזרים את הדם ולהרגיש את האדרנלין, את זה אני מקבל בכל מיני צורות:

1- קפיצות בנג'י- עד כה ביצעתי 4 קפיצות, הנמוכה שבהן מגובה 50 מ' היישר לתוך בריכה, הגבוהה שבהן מקומה 61 של מגדל, גובה 233 מ' שלדעתי עדיין מוגדרת כקפיצת הבנג'י המסחרית הגבוהה בעולם (שיא גינס).

2.צניחה חופשית- לצערי יצא לי לחוות רק פעם אחת אבל בהמשך מתוכנן קורס צניחה.

3.טרקטורונים ואופנועי שטח- מדי כמה שבועות אני נוסע לאיזור כפרי מרחק כחצי שעה נסיעה מביתי, באותו איזור פועל מסלול שטח וניתן לשכור במקום טרקטורונים ואופנועי שטח שונים על פי רמת מיומנות.

מעביר שם שעה וחצי בכל פעם, פורק אגרסיות ומבלה עם הילדים שגם הם נהנים שם מאוד.

צעצועים מונחי שלט רחוק-מאז שאני זוכר את עצמי אהבתי מכוניות על שלט, זה התחיל עם מכוניות פשוטות של ניקו בגיל מאוד צעיר, בגיל 13 מתנה לבר מצווה קיבלתי בין היתר את המכונית הראשונה שלי, זו היתה RC10 משומשת חשמלית שכמה חודשים קודם לכן זכתה באליפות ישראל למכוניות בשלט רחוק (לא ליפול מהכסאות, זה לא היה משהו יותר מדי רשמי ומסודר).

המכונית הזאת ליוותה אותי משהו כמו 7 שנים עד גיל 20, היתה מכונית שטח שלא באמת היתה מהירה בצורה יוצאת דופן (איזור 50 קמ"ש) אבל היתה אחלה פאן.

בגיל 20 החלטתי שהגיע הזמן לעלות כיתה וקניתי את המכונית ניטרו הראשונה שלי, היא כבר היתה יותר מסיבית, "חצי מקצועית" וכבר הביאה אותי לאיזור ה-70 קמ"ש, ואז החלטתי שאני מספיק בשל לעלות לליגה הגבוהה.

קניתי קיט מקצועי בסדרה מוגבלת (מאוד), התקנתי לה מנוע תחרותי מקצועי ויקר והשקעתי בה מעל 8000 שקל. פה כבר דובר על מכונית שסוגרת 100 קמ"ש אך עוד לפני שהספיקה לסגור את זה נגנבה עוד בטרם סיימתי את ההרצה של המנוע.

השיא הגיע בהמשך כאשר החזקתי בו זמנית 3 מכוניות מקצועיות ששוויין עם הציוד ההיקפי עמד על 21,000 שקלים.

מכירת המכוניות האלה בהמשך מימנה לי את הפז'ו 106XSI שלי.

הסעת המכוניות היתה בכל יום שישי במסלולים קבועים עם חבר'ה קבועים והיה פשוט כיף אמיתי, אחלה תקופה.

כיום, אני מספק את התחביב בשלט רחוק באמצעות רחפן שיש לי שהוא אחלה צעצוע מגניב ומאפשר מעבר לפאן של ההטסה גם את ההנאה של לצפות בדברים מנקודת מבט חדשה.

[video=youtube;BxC-nHe9XBA]

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חוץ מהשריטה של תחום הרכב, יש עוד תחום מוטורי שאני מתעניין בו, למי שלא מכיר אותי - כל תחום התעופה.

אם זה פעילות באתרים ובקבוצות פייסבוק בנושא, ספוטינג (צילום מטוסים), סיורים בחברות תעופה, סיורים במוזיאונים בחו"ל וגם ספוטינג בחו"ל (את זה אי אפשר להפסיד כי מדובר בחוויה מדהימה לעומת הצילום בארץ שהוא די חלטוריסטי), כמובן צופה בתוכניות טלוויזיה בנושא, מנהל לוגבוק של הטיסות שלי כמו חולה תעופה אמיתי, וכותב בזמני הפנוי באתר מרקיע שחקים - סקירות היסטוריות של מטוסים ישראליים.

תחום הספוטינג השתלב טוב עם שריטה נוספת שנקראת צילום סטילס. כדי לעשות ספוטינג כמו שצריך וכדי שהתמונות שלך יתקבלו באתרים המוכרים של צלמי התעופה (כמו Jetphotos או Airlines), צריך לדעת לצלם ורצוי שיהיה גם ציוד איכותי, על כן מאז 2007 אני מצלם במצלמת רפלקס, ועם השנים התפתחתי ברמת הצילום, גם הטכנית, גם האומנותית וכמובן שזה גרר עמו החלפה והוספה של ציוד צילום כמו עדשות, פלאש, גופים שהוחלפו במרוצת השנים וכו'. כמובן שאני 'חוטא' גם בצילום של כל דבר אחר.

כמה דוגמות:

_DSC1885.JPGDSC_1594.JPGDSC_2390.jpgDSC_8505.JPGDSC_8758.JPGDSC_8475.jpgDSC_8382.jpgDSC_8427.jpg

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לקרוא את האופטופיק של קארס פורום נחשב תחביב ?

:)

זה יותר שריטה מאשר תחביב ;)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לאחרונה נכנסתי לתחום האודיו

הרכישה האחרונה שלי:

HiFiMan HE400i

20150906_011439.jpg

בקרוב (כבר בארץ) יגיעו גם הממיר והמגבר.

תמונה מגוגל:

Schiit Magni 2 & Modi 2

d9095f7b_6NubRmy.jpeg

They are trying to ban me...

פורסם (נערך)

מיליון שריטות ותחביבים,כיום בשל הנסיבות,הגיל, הילדים,וחיי הנישאין

יצר ההרפתקנות והסקרנות קצת לא יכול להתפרץ אבל,

בעבר אהבתי לטייל בחו''ל לבד,ככה סוליקו,אבל ללא לונלי פלנט או מדריכים

מסויימים,ללא יעד או כיוון,פשוט לזרום לאן שבא ולהיות בקרב העם ככה למשל טיילתי

ביפן ובקוריאה הדרומית,ואפילו בתאילנד במקומות שרגל ישראלית לא דרכה.

אגב ראיתי פעם תוכנית איך שורדים בחו''ל בלי כסף אז מזכיר לי גם את עצמי שיצאתי

עם סכום אפסי וטיילתי/עבדתי 3 שנים.

באופן תיאורטי אם הייתי רווק או פנוי הייתי ממשיך עם הסיגנון חיים הזה,לפרקים.

כיום התחביב שלי זה להיות כאן,ולאחרונה להתעסק עם התוכנה של קודי שהומלצה כאן,

ראיתי המון סרטים וסדרות שבחיים לא האמנתי שאצליח לצפות בהם עם תרגום.

תחביב נוסף שלי כיום זה שירי משוררים,ארץ ישראל,ביאליק וכו'

באדיבות יוטיוב וויקיפדיה אני מקדיש לתחביב הזה כמה שיותר זמן שניתן.

עריכה אחרונה על ידי yossy

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוץ מהרכב, את קמצוץ הזמן הפנוי שיש לי אני מעביר באתרי פורנו. אבל כשהאינטרנט לא עובד, אני מצייר דברים.

things.jpg

IMG_1354.jpg

Anglerfish_by_bonescracker.jpg

20150903_154246.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לפני שנתיים בערך גיליתי שיש בעיה ... אין לי תחביב.

הצטרפתי לקבוצת פלייבק - תאטרון אימפרוביזציה.

הקהל מספר סיפור, ואנחנו על המקום הופכים אותו להצגה.

כל שבוע יש חזרה או הופעה.

אני מאוד נהנה מזה, פוגשים הרבה אנשים וסיפורים מעניינים.

פורסם
לאחרונה נכנסתי לתחום האודיו

הרכישה האחרונה שלי:

HiFiMan HE400i

[ATTACH=CONFIG]436778[/ATTACH]

בקרוב (כבר בארץ) יגיעו גם הממיר והמגבר.

תמונה מגוגל:

Schiit Magni 2 & Modi 2

[ATTACH=CONFIG]436779[/ATTACH]

איזה ציוד קנית, בסוף את 2 החרא אני רואה העיקר בכית לי שאין לך כסף....

שנה והאזנה טובה 8)

פורסם
איזה ציוד קנית, בסוף את 2 החרא אני רואה העיקר בכית לי שאין לך כסף....

שנה והאזנה טובה 8)

זה הכל בגללך!

הדלקת אותי על הX2, אבל הן לא היו נוחות לי :(

ואחרי ששמעתי אותן לא יכולתי לחזור אחורה, משם הדרך ל400i הייתה די קצרה :)

היה לי יומהולדת וסמסטר קיץ נורא זול (קורס אחד) אז מצאתי תירוץ :wink:

They are trying to ban me...

פורסם

תחביבים יש הרבה, בין טיסנים בשלט רחוק לצלילה להדפסת שטויות בתלת מימד.

אבל השריטה האמיתית ומה שמרוקן לי את הארנק- כל מה שבא מהמזרח וחד.

GOhnFcw.jpg

בנוסף לאיסוף (גם מודרניות וגם עתיקות, מנסה להתרחב יותר לכיוון העתיקות) אני גם מתאמן באחת השיטות העתיקות ביותר שקיימות היום לשימוש בדברים האלו (וגם מוט/חנית על הדרך), מחזיק את הספרים הרלוונטיים החשובים לתחום, בקיא בהיסטוריה הקשורה, בשמות שצריך לדעת, ועל הדרך גם דובר יפנית די טוב.

עם הזמן גם התחלתי לעבור לצד היותר אקטיבי שהוא עבודות טיפול ותיקון, כמו כל הקשירות על הידית והנדן, התאמת והחלפת כל החלקים, ולאחרונה גם מנסה את כוחי בהכנת הריהוט מאפס.

בתמונה יש 2 להבי פרויקט שכאלו, ומיותר להגיד שאף אחת מאלו שמצולמות פה לא דקורטיבית.

• תוכן חדש...