Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימפרזה 2001 עם 450 א' ק"מ- יש עתיד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה, בעיקרה כלכלית, אבל מעניין אותי לשמוע את דעתכם.

מדובר בסובארו אימפרזה, בעבר היתה בבעלות קיבוץ.

אני קיבלתי אותה במאי 2010, כשהיא עמדה על 360 א' ק"מ. (כן, אני יודע ששחטו אותה תשע שנים, אבל מאז שהיא אצלי החיים שלה די נרגעו).

בחמש השנים + שהיא אצלי הוחלף רדיאטור, הוחלפו בלמים פעמיים (לפי דעתי פעם אחת עקצו אותי), והמזגן די מקרטע (כשחם בחוץ לא כל כך מקרר. הוחלף שסתום וונטילטור, עדיין לא עוזר ממש, למרות שיש שיפור).

ועכשיו לשאלתי:

אני צריך רכב שני במשפחה.

האם להשאיר את הסובארו כרכב שני (בנוסף לרכב עיקרי שאני עומד לקנות- אקסנט/ריו/משהו בסגנון) עד שייפח את נשמתו ואז לקנות משהו חדש, או שכדאי לעשות לו עכשיו אוברול כללי (מטריד אותי בעיקר הטיימינג, שלדעתי הגיע לקצה, וגם הרדיאטור שדי מקרטע- הוחלף לפני 4 שנים) ואז למשוך איתו עד שימות (ובסוף הוא ימות...).

ההתלבטות היא האם כדאי להשקיע עכשיו כמה אלפים טובים (טיימינג, רדיאטור) ברכב שלא שווה יותר משקל תשעים, אבל הטיפול המקיף ייתכן ויאפשר לו למשוך עוד שנה שנתיים (בטח כרכב שני שלא יעשה יותר מדי קילומטראז), או שלמשוך איתו ככה (מעריך שעניין של כמה חודשים), עד שהטיימינג/רדיאטור ימותו, ואז לזרוק אותו לזבל ולקנות חדש.

מה דעתכם?

פורסם

אפילו היצרן לא חשב שהרכב יחזיק עד קילומטראז' כזה. גם אם תתקן את הדרוש תיקון אתה מסתכן בתקלות ברכיבים שלא נהוג להחליף / לתקן. חבל על כל גרוש שתשקיע ברכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מבוסס המידע הזה?

עד איזה קילומטר היצרן תכנן את הרכב?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

הרכב עם מנוע וגיר מקוריים? אם כן זה די מדהים...

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

האמת שאין לי מושג.

כמו שאמרתי- קיבלתי את הרכב ב-2010 עם 360 א' ק"מ (קיבלתי מתנה מבן משפחה שקנה אותו ב-17 א' שקל).

מעריך שהמנוע לא הוחלף, לגבי גיר לא הייתי חותם על זה.

האמת ששמעתי מכל מיני כיוונים שהמנועים של סובארו, לפחות בשנים ובדגמים האלה- מגיעים לקילומטרקאז הזה וגם הרבה יותר.

הדילמה היא בגלל העובדה שלמעט הטיפולים שמניתי למעלה- לא היו עם הרכב תקלות, כך שבהחלט ייתכן שלאחר טיפול טיימינג והחלפת רדיאטור- הוא ימשוך כרכב שני (שיעשה להערכתי לא יותר מכמה אלפי ק"מ בשנה) שנתיים ויותר.

לגבי המזגן- די התייאשתי, לא אשקיע במדחס (הדבר היחיד בערך שלא הוחלף במערכת המיזוג), אבל בתור רכב שני (שלא אשתמש בו בימים חמים מדי)- זה יענה על צרכיי.

העניין הוא שהאלטרנטיבה היא להמשיך להשתמש בו במצבו הנוכחי (כמובן שלמכור אותו לא ריאלי...) עד שיום אחד, בדרך לעבודה/מהעבודה- הרצועות ייקרעו, ראש המנוע יילך, וחייו של הרכב יגיעו לקיצם.

מה אתם אומרים?

פורסם

אני הייתי ממשיך AS-IS עד שימות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לדעתי עלות טיימינג היא לא בשמיים אפשר לסגור ב1000 ש"ח אפילו יש סיכוי לעודף.

לגבי המזגן אם אתה יכול לשרוד איתו כמו שהוא עכשיו אז אין פה הוצאה.

אבל אם אתה לא יכול ויש לך מישהו שיתן לך הצעת מחיר ויתן אחריות שאכן מה שהוא מחליף יפטור את הבעייה אז הייתי הולך על זה.

לגבי רדיאטור הייתי עושה לו שטיפה הוא סה"כ בן 4 ואם היו בו מים ירוקים או לכל הפחות מים מזוקקים המצב לא יכול להיות כלכך נורא.

פורסם

בתור אחד שהחזיק מכוניות בגיל כזה וזקנות יותר, עתידו מוגבל למדי. אם ממשיך לנסוע ללא השקעה סע עד הטסט הבא. אם יסתבר שכדי לעבור טסט יש צורך בהשקעה משמעותית - תמכור לברזל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הרכב עם מנוע וגיר מקוריים? אם כן זה די מדהים...

לא מדהים. למנוע הזה (1.6) זה אומנם מרחק לא קטן אבל גם לא יוצא דופן בטיפול נכון. המנועים ההלו מחזיקים גם 500 וגם 600 אלף מניסיון של חברים.

לגבי התיבה, היא אומנם ידועה כאחת אמינה למדי אבל לא זכור לי כמה היא מחזיקה בפועל. ככה שייתכן וזו לא המקורית.

פותח שרשור, השאלה היא כזו, למעשה שתי שאלות.

1) האם יש לך זמן לבזבז שיום בהיר אחד תתקע באמצע איפשהו בגלל רצועה קרועה?

2) יש לך תקציב היום, לרכישת רכב מתקדם יותר? לא תקבל הרבה על הרכב ואת הדברים שציינת ניתן לעשות גם בבית, או להיעזר בחברי הכנופיה. טיימינג זה לא דבר מסובך בסובארו הזו, מנסיון אישי (אבל על מודל 2005, מנוע זהה).

ראדיאטור, כל עוד הוא לא דולף ובהנחה והשתמשת במים ירוקים, הייתי מפרק אותו, שוטף טוב ומחזיר.

פורסם

ככל שאני חושב על זה- מכירה זאת האופציה הפחות טובה בעיני.

גם אחרי שאתקן רדיאטור + טיימינג+ מזגן (עניין של כמה אלפי שקלים טובים, לפי דעתי מגרד את ערך הרכב, כך שכבר עדיף למכור לברזל בלי לתקן)- כל קונה סביר ייקח את הרכב לבדיקה מטעמו.

אין לי מושג מה תעלה אותה בדיקה, מנחש שלא תהיה כל כך וורודה.

בחמש שנים שהרכב אצלי- הוא נכנס לטיפולי 10,000 אחת לשנה (+בדיקות עצמיות של שמן מים כל שבועיים. :)).

מעבר לזה, אפילו על שלדה אני לא יכול להתחייב (כי כמו שכתבתי- עד 2010 היה בבעלות קיבוץ ואין לי מושג אילו טראומות עברו עליו באותה תקופה).

ככה שלהכנס לכל סאגת מכירת הרכב הספציפי הזה, בהתחשב בעלויות המקדמיות שכרוכות בכך, ובסיכוי הלא גדול שגם אחרי התיקונים מישהו ירצה אותו- נראה לי לא כדאי בכלל.

מעבר לזה- מדובר ברכב משפחתי, לא חסכוני בעליל, מאוד ארוך כך שלא נוח לנסיעה עירונית.

לא רואה מי קונה רכב כזה (למעט ברזל), בהתחשב בכך שכרכב ראשון הוא בעייתי מאוד לאור הנתונים שלו.

לגבי הטיימינג, בגלל שהוא עומד להפוך לרכב שני שישמש רק אותי לעבודה (רמת גן-תל אביב)- לא נורא אם יום אחד הוא פשוט יקרוס בדרכי ל/מהעבודה. באותו רגע אזמין גרר לחניית הבית, וארים טלפון לסוחר ברזל שיבוא וייקח את הגרוטאה.

ככה שחזרתי לשתי האופציות הראשונות-

הייתי משקיע ביישור קו של הרכב בדברים החשובים (כשעל מזגן אני אותר), אם העלות לא היתה בשמיים.

אם זו עלות מופרזת (מעל 1500 שקל) אני נוטה למשוך איתו עד שיבוא יומו.

פורסם

לא יודע למה אנשים כל כך מתרגשים מ 450.000 ק"מ. בכל מונית סקודה שניה שנוסעת יש הרבה יותר ק"מ מזה. אתם חושבים שמהנדסי סקודה מתכננים את הרכב להחזיק יותר זמן מאשר סובארו?

ממש לא.

לגבי השאלה - אם אתה יכול להרשות לעצמך להתדם לאוטו הרבה יותר חדש - נניח עד גיל 5 שנים שז הסדר גודל של 40.000 - 50.000 ש"ח, אז תתקדם. אם לא - תמשיך לנסוע עם הסובארו.

תטפל בכל מה שצריך בגבולות ההגיון - כלומר שהרכב יהיה תקין ונעים לנסיעה.

גם אם זה יעלה 1500 או 2000 ש"ח, את הסכום הזה אתה משקיע בשביל עצמך כדי להשתמש ברכב תקין וממוזג. השיקול הזה "לא שווה להשקיע כי הרכב לא שווה שקל" רלוונטי אולי כשמחליטים האם לתקן שריטות אבל לא רלוונטי כשמדובר בתחזוקה מכאנית בסיסית, אותה יש לבצע בכל מקרה.

פורסם

המכירה של הרכב דווקא יותר מהירה ממה שאתה חושב.

יש לא מעט חבר'ה שאוהבים רכבים מהסוג הנ"ל, במיוחד במחיר נמוך.

רכב שנת 2001 במחיר של 2500 ש"ח, ייחטף מאוד מהר ע"י הקונה הנכון.

קח את הכסף של התיקונים, ותקנה סיטרואן קסארה תקינה. אחלה מכונית במחיר שחיטה, ובטוח שאפשר להשיג אחת עם פחות מחצי מהק"מ של הסובארו ובלי עבר קיבוצי.

פורסם

לא מסכים. עם כל האהבה שלי לסיטרואן, קסארה ב 4000 ש"ח, אפילו עם "רק" 250.000 ק"מ לא עדיפה על הסובארו הזו מבחינת פוטנציאל הוצאות.

גם רכב ב 10.000 או 15.000 ש"ח לא בטוח שעדיף.

אם כבר מתקדמים, אז מתקדמים לרכב מודרני שנת 2009-10 לפחות.

אם אין לזה תקציב, אז לדעתי עדיף להישאר עם הקיים כל עוד זה נוסע. ולטפל במה שצריך! לא להזניח שום דבר.

• תוכן חדש...