Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מערכת pioneer

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חתיכת קפיצה מהפיוניר 1DIN העתיק שלך לאחד הדאבל דינים המתקדמים והחדשים של פיוניר. :shock:

המחיר שלו ביבוא מקביל הוא כ-3500 ש"ח, ועל שאר המערכת אתה רוצה להוציא רק 2500 ש"ח?! סדר עדיפויות מוזר.

תשכח לרגע מהרמקולים האחוריים. לא מענין שאין מקום מובנה לטוויטרים מקדימה.

בונים קורות מתאימות או שממקמים באמצעות דבק דו"צ או משהו דומה את הטוויטרים על הדשבורד/קורות (אני גם די בטוח שיש חלק מקורי עם מקום במשולשים).

זה הבסיס לבניית במה נכונה עבור המוזיקה.

רמקולים אחוריים אתה יכול להתקין בשלב מאוחר יותר, אם דרוש לך מילוי אחורי משום מה. הם גם לא חייבים להיות מוגברים ע"י מגבר חיצוני ויכולים להיות מחוברים ישירות לר"ד. ומעבר לכך, רמקולים בדלתות האחוריות זה מיקום אקוסטי רע מלכתחילה.

קבל קודם כיוון לרמקולים הקדמיים שאתה רוצה להתקין.

יש מספר שרשורים עם תקציבים דומים עם המלצות לעוד מוצרים ולא רק פיוניר.

אם תתעקש עליהם, יש לך שני מוצרים שלהם שראיתי שמומלצים:

TS-A1605C - קומפוננט בסיסי זול (החל מ-390 ש"ח בזאפ).

TS-D1720C - קומפוננט קצת יותר איכותי ויקר (החל מ-950 ש"ח בזאפ).

רכישת HU (כמו זה שציינת) שהינו בעל קרוס 3WAY מלא, יאפשר לך בעקרון לעבוד באופן אקטיבי, אם כי גם בעבודה פאסיבית ניתן להשיג תוצאות טובות, ועבודת הכיוון מורכבת פחות בדר"כ.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תום נתחיל ככה:

את ה ר"ד אני קונה בארה"ב דוד קונה ומביא איתו לארץ..

היום שועים באוטו זוועה (המון רעשים, זמזומים,בווליום גבוהה גם רעשים של פח)..

לגבי הטוויטרים אכן יש מקדימה בדלתות במשולשים מקבילים למראות הצד..

הר"ד שאני רוצה לקנות אכן יהיה עם 3WAY מהסיבה שזה הכי מומלץ (לפי מה שבדקתי)..

רק להבנתי זה נותן הפרדה לנמוך - אמצע - גבוהה ??

לגבי התקציב לרמקולים אנחנו חיים בישראל ארץ היוקר ולכן הרמה של הרמקולים יהיו נמוכים כי זה התקציב שיש לי ואני די ממהר להחליף מה שיש עכשיו כי שומעים זוועה ^^^

אלעד

פורסם

הדגם שציינת אינו נמכר בארה"ב וצריך לבדוק איזה דגם פחות או יותר מקביל לו שם.

כך או כך, היה ערוך לכך שתדרי הרדיו לא יתאימו לארץ.

לגבי הקרוס, תלוי בדיוק במכשיר, אבל בדר"כ החלוקה היא כזו שמאפשרת לתחום מיד באס, טוויטר וסאבוופר. כל אחד לתחום האפקטיבי שלו.

זה לא רק הענין של התקציב לרמקולים, אלא בכלל לגבי חלוקת התקציב (וזה תלוי גם אם מדובר בפרויקט מתמשך או זבנג וגמרנו).

הגולף דור 4 הוא מרכב מצוין לבניית מערכת איכותית וחשוב לבצע גם התקנה איכותית שיכולה גם לעזור בנטרול רעשים קיימים ע"י בידוד ואיטום נקודתי (או רחב יותר).

פורסם

אלעד אם אתה מתכנן לקנות רדיו דיסק ברמה שאתה רוצה אתה צריך לדעת שהוא הרבה מעבר לסטנדרט והוא מיועד לאנשים שמתעסקים עם מערכות SQ, סט או 3 חלקים או 2 חלקים מקדימה וסאב. ההפרדה שאתה מתכוון זה שליטה מלאה בכל אלמנט כולל חיתוך של התדרים, איקולייזר מפוצל לשמאל וימין בכדי למרכז את הבמה וכו. אם התכנון שלך זה לשמוע בצורה טובה כמו שאתה רוצה - 4 רמקולים כמו מסיבה וסאב אין לך טעם להשקיע ברדיו כל כך מתקדם.

אתה יכול להפחית את ההוצאות על הרדיו ובמקום זה להשקיע ברמקולים ברמה ומגבר.

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

פורסם

אני לא לגמרי מסכים.

מקור אות איכותי הוא ה"א-ב" של מערכת.

יכולות מינימלית של תיקוני זמן וגם קרוס תורמות רבות לאפשרוית כיוונון, וטובות לכל מערכת.

פורסם

אני לא יודע אם רכב ובית זה אותו הדבר (מאמין שלא) אבל אני כשבניתי את המערכת בבית שלי בניתי אותה ככה שיתן לי את האיכות הטובה ביותר שאפשר להשיג ובסרטים מרגישים את זה ברור מאוד..

ברכב בגלל שזה שירים ואני לא מתכוון להעביר מידע בסיב אופטי וכולי יכול להיות שבאמת אני ירד קצת א\ל העם ויקנה רדיו דיסק קצת פחות משוכלל לדוגמא pioneer avhx5750bt מכיוון שהוא יותר זול..

אני חייב שתדרי הרדיו יתאימו לארץ.!

ולכן אמרתי שאני יקנה משהוא בסגנון כי אני מעוניין לקנות באינטרנט ולשלוח את זה אליו (לדוד שלי) והוא יביא את זה לארץ..

בעניין ההרכבה אני מתכוון להרכיב הכל עם בידוד שמע ורעשים וכמובן שלא יווצר מגע של פח-פח קרוסאוורים די ברור לי שאני ישים (אם יש צורך)..

מבחינה תקציבית כוללת אני החלטתי להשקיע עד 5000 ש"ח בפרוייקט הזה והוא יהיה בטפטופים (בהתחלה סאב +מגבר > רמקולים קדימה>רמקולים אחורה>רדיו דיסק dvd)..

הרדיו דיסק שאני מעוניין הוא 2din DVD לנוחות בעיקר..

אם יש לך המלצה לחילוק התקציב בצורה שונה אני מוכן לקבל שינויים..

אלעד

פורסם

ה-5750 עולה בארץ כ-2000 ש"ח וגם הוא מכיל תיקוני זמן וקרוס (גם הוא לא נמכר בארה"ב והדגם המקביל הוא AVH-X5700BHS).

לענין התדרים, אם המכשיר אינו כולל כיול מובנה לענין זה או תמיכה ב"EU Tuning", יש פתרון בדמות מסיט תדרים שאיני יודע לגבי יעילותו ואיכותו.

התקציב כולל את עלות ההתקנה?

פורסם

לא לא כולל עלות התקנה.

אני יהיה פתוח עוד יותר 5000 ש"ח למערכת מכל סוג גם עד עכשיו הייתי תפוס על פיונר כי חשבתי שהם בליגה העליונה אבל כנראה לא ככה הדברים..!!

אלעד

פורסם (נערך)

כמה קריטי לך העניין של ה DVD ? תחשוב שאתה משלם את רוב הכסף ב DVD על הטאץ המסך וכל הפיצרים - ומצד שני במחיר של 1200 שקל בחול אתה יכול להביא דין אחד שיספק אותך מבחינת סאונד ויותר ממה שאתה מצפה.

לפי דעתי העניין של ה DVD זה רק עניין הנראות, והנוחות של איזה שיר מתנגן וחיפוש בתיקיות וכו'. אני לדוגמא התלבטתי על כך ובסוף קניתי דין אחד כי הוא מספק את מה שאני צריך והצורך העיקרי זה האיכות סאונד ולא איך שזה מוצג או מה רואים.

טום אני מסכים איתך לגבי החשיבות של התזמון והקרוס אך כרגע שהוא חושב על מערכת די בסיסית + ללא במה קידמית איך לו צורך משמעותי בTA.

לגבי התדרים של הרדיו, היום אתה מחבר את הפלא בבלוטות ומפעיל את הרדיו הקיים בו, והנה לך רדיו ללא כאבי ראש :)

אלעד לגבי רמקולים שנותנים את התמורה שלהם בהשוואה למחיר הייתי הולך על הטמפו של מורל, יש אותם לאבא של חברה שלי וגם לחבר שלי ברכב, נותנים באסים טובים, טוייטר איכותי ולא צורם וסאונד חם כמו שמורל אוהבים לתת.

עריכה אחרונה על ידי itzikthejo

[CENTER][B][COLOR=#ff0000]HU:[/COLOR][/B] DEH 80PRS [B][COLOR=#ff0000]Front Stage:[/COLOR][/B] Morel Elate 603 [B][COLOR=#ff0000]Subwoofer:[/COLOR][/B] Morel Primo 10 [B][COLOR=#ff0000]Amplifier:[/COLOR][/B] Leviathan II[/CENTER]

פורסם (נערך)

אם כך, השמיים הם הגבול, כמעט.

יש המון המון ציוד איכותי בפורום יד שניה כאן באתר.

תשקיע זמן לשבת ולחפש ציוד שנראה מתאים, לחפש חוות דעת והמלצות נוספות בפורום בכלל.

מבחינת פריסת התקציב, אם נניח כ-2000 ש"ח עבור יחידת הראש, הייתי משקיע כ-700-1200 ש"ח לסט קדמי, כ-1500 עבור הגברה והשאר לסאבוופר.

כמובן שאפשר לשחק קצת עם המספרים עם או בלי לחרוג מהתקציב הכללי במעט.

איציק - לדעתי הבחור פשוט לא מכיר "איך הדברים עובדים" ברכב. ונשמע ע"פ הודעתיו האחרונות שהוא מתחיל "לקבל שכל".

אני מסכים שניתן לרכוש יחידת 1DIN עדיפה, כמו למשל ה-PRS80, שאגב ניתן לרכישה בארץ בכ-1500 ש"ח (אך ללא רכיב ה-BT).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

טום יש לי ברכב 4 רמקולים למה רק 2 לקנות??(מבחינת תקציב)

אני יכול לקנות איזה רדיו דיסק שקר סיני כזה או אחר אבל אני מעדיף משהוא איכותי..

אני יודע שרמקול איכותי זה חשוב..

יש המלצה לדגם ספציפי של MOREL ???

וסאב כרגע נשמע לי יותר חשוב לא??

ומה לגבי תיבה לסאב ראיתי שיש כאלה שבנויות ל גולף 4 איך הוא??

אלעד

פורסם

ראה הודעתי מעליך שכנראה נשלחה בזמן שכתבת את שלך.

לענין מספר הרמקולים - משום שמוזיקה מגיעה מקדימה. והתקנת רמקולים מאחוריך תמשוך את הבמה לאחור.

פורסם (נערך)

טום רכיב ה BT חשוב לי מאוד..

מה הכוונה בבמה? מרכז השמע? והרמקולים כולם נמצאים בדלתות אין על המדף אחורה רמקולים אני גם לא נראה לי ישים שם..

דיברתי עם חבר שלי הוא אמר שיש לו מגבר של חברת nakamichi pa1004 שהוא מוכן לרתום למשימה איך המגבר הזה??

לגבי ר"ד גם בזה אני גמיש אם כי הייתי מעדיך מסך גדול לנוחות (מודה לנוחות יותר מאשר לפונקיוציות של אקולייזר)

** קצת חוצפה מצידי אם יש איפה שהוא מקור שאני יכול לקרוא ולהבין "איך הדברים מתנהלים" אני ישמח.!

אלעד

עריכה אחרונה על ידי ellad2007
פורסם (נערך)

1. במחיר שאתה מדבר אתה יכול ללכת על Pioneer DEH80prs דין אחד/Clarion CZ702 דין אחד או דאבל דינים במחיר יותר גבוהה אך מבחינת תכונות סאונד נמוכות מעט.

2. רמקולים תלויים בטווח מחירים שלך - אם ברשותך 1200 שקל ל 4 זוגות רמקולים הייתי מוסיף 100 שקל וקונה את הדגם הנ"ל

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=11017

ואם ברצונך לקנות בסביבות ה 1200 זוג לקדימה יש לך מגוון רחב של אפשרויות. תנסה להגיד מה הכיוון שלך ואנחנו נעזור.

3. תיבות לא אמורות להיות מותאמות לרכב אלא מותאמות לרמקול וזה חשוב מאוד! כל יצרן של סאב נותן מפרט טכני לגבי הרמקול שהוא ייצר ובאיזה תנאים הוא יעבוד בצורה אידיאלית, ולכן מה שחשוב זה קודם כל שהתיבה תתאים לסאב ואחרי זה אם זה מתאים לגולף אז זה יתרון אחר.

לגבי השאלה מה יותר חשוב תלויה בבן אדם, אני חושב ש HU ורמקולים ראויים חשובים פי כמה וכמה מסאב כרגע, אך שוב פעם אומר כל אחד והסדר עדיפויות שלו

אלעד תנסה את המדריך לאודיופיל המתחיל, ארוך אך מלמד רבות לגבי סאונד ברכב

עריכה אחרונה על ידי itzikthejo

פורסם

חומר קריאה:

1) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?553540-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C-%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%95%D7%A2%D7%93-%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C

2) http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=6

3) חיפוש בפורום ובגוגל (מה שהולך טוב יותר באנגלית כמובן).

הנקמיצי הספציפי נחשב למגבר איכותי מאוד למיטב ידיעתי. לא חדש במיוחד, אבל תוכנן ע"י ZED בארה"ב אם איני טועה.

• תוכן חדש...