Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאבק ברוכבי האופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא קראת את התקנות שהעלתי? בעיר מותר לך לרכב על הכביש. מחוץ לעיר אסור.

אמנם איני רוכב על אופניים, אבל לא ראיתי בשום מקום בתקנות שמחוץ לעיר אסור?

• תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ממש אוהב לצטט את עצמי,אבל הנה:

אם כבר תקנות, חייב להזכיר את זאת:

נסיעה בצד ימין [תיקון התש"ל (מס' 3)]

128. הרוכב על אופניים ירכב קרוב ככל האפשר לשפתו הימנית של הכביש וינהג בזהירות ובמיוחד בעברו רכב העומד או בעקפו רכב הנע באותו כיוון.

וגם את זאת:

רכיבה על אופניים במקומות מסויימים [תיקונים: התש"ל (מס' 3), התשס"ח (מס' 3), התשע"ד (מס' :cool:, התשע"ה]

129. (א) לא ירכב אדם על אופניים על מדרכה או על חלק מהדרך המיועד להולכי רגל בלבד; אולם מותר להולך רגל להסיע אופניים על המדרכה אם אין בכך הפרעה להולכי רגל.

(ב) הוקצה בדרך שביל מיוחד או נתיב מיוחד לאופניים וסומן בתמרור מתאים לא ירכב רוכב אופניים בכל חלק אחר של הדרך אלא באותו שביל או נתיב (להלן - שביל אופניים).

(ג) לא ירכב אדם על אופניים במנהרה.

(ד)22 לא ירכב אדם שגילו עולה על ארבע עשרה שנים ואינו עולה על שש עשרה שנים על אופניים עם מנוע עזר, אלא בשביל אופניים.

(ה) על אף האמור בתקנה 128, בדרך שאינה עירונית, שבה שול הדרך פנוי ומיוצב באספלט, ירכב רוכב אופניים בשול, קרוב ככל הניתן לשפתו הימנית.

(ו) לא ירכב אדם שגילו פחות משתים עשרה שנים על אופניים בדרך שאינה עירונית.

(ז) לא יעבור רוכב אופניים במעבר חציה ברכיבה אלא במעבר חציה לרוכבי אופניים המסומן בתמרור 812; ואולם מותר להולך רגל להסיע אופניים במעבר חציה לצורך חציית כביש.

ראו במיוחד את תקנת משנה (ה), לעניין רכיבה בשול הכביש. מסתבר שלא רק שזה לא אסור, אלא זאת חובה. אז לא, אין רוכבי האופניים זכות לנסוע בכביש בינעירוני ולעכב את התנועה.

שוב - כל עוד השול סלול אספלט, חייב רוכב האופניים לרכב עליו בכביש בינעירוני. מכאן, שאסור לרכב על הכביש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
דניאל, לא הפכנו אותו לשונא אדם, הצגנו בדיוק מה שהוא: חסר סובלנות כלפי מישהו אחר שפועל בדיוק לפי החוק.

אבל להיאבק ברוכבי אופניים, על כך שהם פועלים לפי החוק, ולפי המקובל בעולם - זה מגוחך, שלא נאמר עלוב.

אז מה אם יש חוק שמתיר להם לנסוע בכביש? זה לא הופך את נושא השרשור לעלוב.

יש במדינת ישראל לא מעט חוקים שבמבחן המציאות לא הגיוניים וכאן תפקיד האזרח, ובמקרה זה רוכב האופניים להפעיל את הראש ולפעיל שיקול דעת בריא.

לרכב על כלי תחבורה כל כך פגיע ואיטי במקביל למכוניות שלעיתים נוסעות במהירות גבוהה יותר בעשרות קמ"שים זה להיות טיפש וכראיה לכך מספר רוכבי האופניים שנפגעים מפגיעת רכב מדי שנה בכבישים בינעירוניים.

כמו כל קבוצה, יש ביניהם מטומטמים, כמו זה שהחליט לעשות עצירת שתייה לרוחב הכביש (באמת, לא משקר, אשכרה קרה...) או כאלו שיוצאים לרכיבה במקביל לחברים שלהם בדיוק כשרכב עובר וכו', אבל בסה"כ אני חי איתם בשלום.

קצת מתעכב לפעמים... לא נורא.

בשבילי הם אחים לאדרנלין, וכל זמן שהם נצמדים לימין, אני אסתדר איתם. אם אני לא יכול להסתדר איתם, זה אומר שאני נוהג מהר מדי.

כמובן שאפשר לחיות איתם בשלום, עד הרגע שמטומטם אחד חוסם לך את הנתיב תוך כדי רכיבה איטית או שבכלל נעצר לך בנתיב או שפתאום סוטה למרכז הנתיב בדיוק כשאתה יוצא לעקיפה.

מעניין אם אז, אחרי שתיתן לו את המכה ותשגר אותה 20 מ' קדימה, החברים שלו גם יראו בך "אח לאנדרנלין".

הם לא, ואני רק מקווה שלא תעמוד במבחן כזה ושאם כן תעמוד בו- שהמצלמת דרך תפעל ותקליט, אחרת זו תיהיה המילה שלך מול כל החברים שלו.

גם לי אין בעיה עם רוכבי האופניים שמקפידים על רכיבה בשולי הנתיב אבל הנסיון מלמד שבכל נהיגת בוקר אני נתקל לפחות ב-3-4 מקרים שרוכבים תופסים נתיב שלם כי הם רוכבים זה לצד זה ושורפים קלוריות על אכילת הראש אחד של השני, במקרים אחרים זה הרוכבים שרוכבים על השוליים וכשמגיעים לעיקול מתבלבלים וחושבים שהם רוכבי סופר מוטו אז הם מנסים לקחת פנייה על האייפקס (הקו הפנימי של הנתיב כך שלמעשה חותכים את הנתיב מצד לצד) ועוד שלל מטומטמים.

זה ממש לא נדיר כפי שחלק פה מציגים את זה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נושא השרשור עלוב, לדעתי, בגלל שהוא תוקף את הבעיה מהכיוון הלא נכון, הסברתי מדוע מס' פעמים.

הביקורת שלך בנוגע לכמה חכם אתה צריך להיות בשביל ללכת לטיול אופניים היא לא רלוונטית, שלא נאמר צבועה - לא רלוונטית כי ההחלטה של פלוני לעסוק בספורט מסויים אינה אמורה לעמוד כאן לביקורת, צבועה כי אתה אני ועוד הרבה מגיבים כאן יוצאים לטיולי נהיגה שאדם חכם היה נמנע מהם כי הסבירות להשתתף בתאונה קשה בטיול שכזה גבוהה בהרבה מאשר לשבת בבית ולשחק GT - אז שיקול דעת בריא אולי אינה מנת חלקם של אותם רוכבים, אבל גם אני ואתה חוטאים במישור הזה לא מעט (פשוט עבור לא מעט אנשים, כשזה פתאום נוגע אלינו, אז יש כל מיני צידוקים שהופכים את ההחלטות שלנו ללגיטימיות ואת ההחלטות של האחר - לשגויות).

אגב, באחד העמודים הקודמים הציגו כאן סטטיסטיקה בנוגע לרוכבי אופניים שנפגעו בדרכים שאינן עירוניות, היא לא היתה קיצונית במיוחד. היה מעניין לראות השוואה מול סטטיסטיקה של פגיעות בטיולי נהיגה / נהיגה ספורטיבית אבל אי אפשר לעשות כזה דבר כי אתה לא יודע לבודד את המקרים האלו מתוך כלל התאונות.

3-4 מקרים של חסימת נתיב, בכל טיול, זה פסיכי. לא יודע איפה אתה נוהג, אבל אם זו אכן השכיחות של החוליגנים הדו"ג במחוזותיך אז זה מזעזע. האם הם פשוט רוכבים כך לאורך קילומטרים, או מפנים את הדרך ברגע שרכב מגיע? ועל איזה מקום אתה מדבר, HK?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם היו מפנים את הדרך כשרכב מגיע - ניחא. חלקם עושים את ההיפך - חוסמים את הכביש כשרכב מגיע או צופר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני אוסיף לדיון:

אתמול בבוקר אשתי ואנוכי חוזרים מ"אסותא" ברמת החייל הביתה, כשליווה אותנו\ נתקלנו בזה (קורולה אפורה):

[video=youtube;W22hQ-m1hm8]

קודם הוא חותך את התנועה כשנדחף ימינה, אח"כ מבצע מעקף על המאזדה 3 לפני עמידה ברמזור. ברמזור עצמו, כמובן מוואצפ\מסמס ונרדם. ברמזור השני בו עומדים- שוב נרדם, אבל את זה אפשר להגיד גם על הלאנטיס שלצידו. צירפתי את ההמשך גם לצורך התרשמות מנהיגת ה-hurry up and wait במקרה הטוב, או פרועה במקרה הרע. כמובן, על איתות כלשהו הס מלדבר.

אז למה הסרטון הזה כאן ולא בשרשור ה"דביליים"? הבחור הזה הגיע מאותו מקום שאני הגעתי, ארקפה שברח' הברזל. למי שיודע, בשישי בבוקר זהו מקום המפגש של רצים\רוכבי אופניים שגמרו את הספורט שלהם. והוא אחד מהם, לפי החולצה הזוהרת שלבש. אשתי גם הפניתה את תשומת ליבי למדבקה שבאחורי הרכב- תחזרו לחלק האחרון ושימו HD מלא.

האיש הזה הוא דוגמא מצויינת לבועות שקיימות היום בחברה הישראלית. הוא שייך לקבוצת "החברים של שניאור" (המדבקה), אולי אפילו אדם נחמד, מי יודע. אבל שימו אותו ברכב והוא נהיה אידיוט גמור. לכן כל הדיון הזה כאילו יש "הם" ו"אנחנו" הוא אידיוטי. היום אתה על אופניים, מחר אתה רץ בפארק, ואחרי כל זה תיכנס לרכב ותהיה כאחד האדם. ובכל אחד מהמצבים שתהיה בהם, אתה תהיה בתוך בועה.

והנה עוד דוגמא- לצערי אשתי ואני "מבלים" לא מעט באסותא, וכתוצאה מכך גם בארקפה הנ"ל. אולי אני מתנשא, אבל לראות את הרוכבים\רצים נכנסים מזיעים לחלוטין, חלקם בפלג גוף עליון ערום, חלקם יחפים, לרוב בקבוצה שחייבת לנהל שיחה על מעלליהם בקולי קולות, כאילו חזרו מהקרב, בלי לשים לב בכלל שהם לא במקום פרטי משלהם- בעיניי זה מגעיל, סורי.

ובצד ישבה גברת בסביבות גיל 50, שהחליטה שגם היא יכולה לחלוץ סנדלים ולהשעין את הרגליים שלה על הקיר, בגובה. והיא לא קשורה בכלל לרוכבים\רצים. היא גם לא היתה ערסית. רק מה? היא בבועה שלה, ושהעולם יישרף. אתה מתחיל להבין שזה לא משנה לאיזו קבוצה אתה משייך את עצמך- במבט מהצד, כולם אידיוטים (כנראה שגם אני).

וככה זה כולם, וזה מה שאנחנו רואים על הכביש. הרוכבים שאתם מדברים עליהם נמצאים בבועות, וכנראה שגם אנחנו.

הנה דוגמא מהיום- מותר להם לנסוע ככה?

(זה הכביש מצומת סביון לכיוון קרית אונו):

אתם יודעים מה? זו לא השאלה, אם מותר. זה חכם לנסוע ככה?

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם (נערך)
נושא השרשור עלוב, לדעתי, בגלל שהוא תוקף את הבעיה מהכיוון הלא נכון, הסברתי מדוע מס' פעמים.

הביקורת שלך בנוגע לכמה חכם אתה צריך להיות בשביל ללכת לטיול אופניים היא לא רלוונטית, שלא נאמר צבועה - לא רלוונטית כי ההחלטה של פלוני לעסוק בספורט מסויים אינה אמורה לעמוד כאן לביקורת, צבועה כי אתה אני ועוד הרבה מגיבים כאן יוצאים לטיולי נהיגה שאדם חכם היה נמנע מהם כי הסבירות להשתתף בתאונה קשה בטיול שכזה גבוהה בהרבה מאשר לשבת בבית ולשחק GT - אז שיקול דעת בריא אולי אינה מנת חלקם של אותם רוכבים, אבל גם אני ואתה חוטאים במישור הזה לא מעט (פשוט עבור לא מעט אנשים, כשזה פתאום נוגע אלינו, אז יש כל מיני צידוקים שהופכים את ההחלטות שלנו ללגיטימיות ואת ההחלטות של האחר - לשגויות).

3-4 מקרים של חסימת נתיב, בכל טיול, זה פסיכי. לא יודע איפה אתה נוהג, אבל אם זו אכן השכיחות של החוליגנים הדו"ג במחוזותיך אז זה מזעזע. האם הם פשוט רוכבים כך לאורך קילומטרים, או מפנים את הדרך ברגע שרכב מגיע? ועל איזה מקום אתה מדבר, HK?

אין כאן שום צביעות והביקורת לגבי "להיות חכם" היא בהחלט רלוונטית כי שאתה רוכב על אופניים בכביש צר וסביבך יש כלי רכב שנוסעים במהירות כפולה משלך- אתה מסכן את עצמך ואותם.

אין בכך שום צביעות כי כשאני יוצא לנהיגה ספורטיבית אני נוהג בקצב גבוה מהתנועה שסביבי תוך שמירה על מרווחי בטחון שתואמים את המהירות שלי, במצב כזה אין לי סכנה שרכב שמאחוריי יפגע בי ולגבי מה שקורה מלפני כמו שציינתי- שולי בטחון.

לאותו רוכב אופניים שרוכב באיטיות כשיתר התנועה מסביבו מתנהלת במהירות גבוהה משמעותית אין שולי בטחון למה שקורה מאחוריו והוא מסתכן בכך שרכב שיצא מעיקול (למשל) לא יבחין בו ויפגע בו.

אני חי עם רוכבי האופניים בשלום, מכבד את אלה שנוסעים בשולי הנתיב ולא חוסמים לי את נתיב הנסיעה ומקווה עבור אלה שכן חוסמים את הנתיב שלא יפגשו אותי מקרוב מדי כי עבורם זה יכול להסתיים רע, אצלי זה יסתיים בפחחות והעברת תיעוד התאונה ממצלמת הדרך למשטרה.

עכשיו תחשוב לבד מה עדיף להיות, חכם או צודק.

רוכבי האופניים המדוברים אינם חוליגנים, לדעתי בלהט העיסוק בתחביב הם לא חושבים על הסיכון שהם מעמידים את עצמם בו ולכן ככל שהרכיבה נמשכת הם מתחילים לרכב זה לצד זה כדי לדבר אחד עם השני מבלי להבין שהם מפריעים לתנועה ומסכנים את עצמם.

ישנם כאלה שרוכבים בצורה זאת לאורך קילומטרים ואחרים שכן מפנים את הדרך כשאני מגיע אבל אני יכול להעיד על עצמי שכשאני בנהיגה, ובמיוחד בנהיגה ספורטיבית אני בפוקוס מלא על הנהיגה ללא הסחות דעת (לבדי ברכב, אין פלאפון, אין מוזיקה, חלונות פתוחים).

נהג אחר קצת פחות מפוקס בהחלט יכול לפגוע ברוכב אופניים שחוסם נתיב גם כאשר הוא (נהג הרכב) נוהג בצורה מנהלתית.

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם (נערך)

יוחאי, תודה על הוידאו השני, הוא בערך הסיכום של הדיון כאן -

נראה שיש הסכמה כאן בנוגע לרוכבים שחוסמים נתיב שלם ולא מאפשרים מעקף, אבל בוידאו שלך "עוגמת הנפש" שנגרמה לך ולכל שאר הרכבים המסכנים שהיו באותו כביש, היא יציאה לעקיפה. במקרה הרע, 30 שניות עיכוב לחיים.

ועם זאת, הנה אתה מעלה את הוידאו הזה, בתור 'ראיה' בגנות אותם רוכבים.

המקרים האלו, הם המקרים עליהם אני מסנגר. אותם רוכבים מבצעים את הרכיבה בזהירות המקסימלית - נצמדים לימין הנתיב, רוכבים בטור (שימו לב שבפלאטון הם היו בטור, ואחד יצא למעקף), בכביש שאינו דרך מהירה.

אתה מצאת לנכון להעלות את התיעוד זה, ואני שואל - מה הבעיה? מה כ"כ קשה בלעקוף? מה, חוץ מביטול האופניים, אתה מצפה שיקרה? שהם יהיו על המדרכה...?

עם שאר ההודעה שלך אגב, אני מסכים לגמרי.

עריכה: עידן, אתה מערבב כאן כל מיני דברים.

אתה לא צריך לשאול אותי מה הייתי מעדיף להיות, עניתי על זה: עובדה שאני לא רוכב בכביש כי אני חושב שזה מסוכן מדי.

השאלה היא האם זה שאני ואתה חושבים שזה מסוכן מדי, אומר שצריך למנוע מאנשים לעסוק בספורט הזה.

כל הדיבורים שלך על שולי בטחון וכו' הם סתמיים, הם נכונים (חלקית) - אבל סתמיים מכיוון שהן אתה והן אותו רוכב מבצעים פעולה שאדם המביט מהצד יגדיר כמסוכנת. אתה לא צריך לשכנע אותי שנהיגה ספורטיבית מציעה לך שולי בטחון גבוהים יותר - אני מסכים איתך. אני רק טוען שזה לא רלוונטי, כי מי אנחנו שנחליט שהTHRESHOLD של שולי הבטחון הוא כזה שנותן לנו את האפשרות לעשות X, ומונע מאחר לעשות Y...?

יש עוד כל מיני הבדלים בין הפעולות (סכנה לסביבה, לדוגמא) - אבל אני לא רואה את הטעם בהשוואות האלו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

^

הנה- עדן ענה לך מעלי:

...

הביקורת לגבי "להיות חכם" היא בהחלט רלוונטית כי שאתה רוכב על אופניים בכביש צר וסביבך יש כלי רכב שנוסעים במהירות כפולה משלך- אתה מסכן את עצמך ואותם.

...

תבין- דווקא אין לי שום בעיה אישית עם הרוכבים בסרטון, כי הם אכן לא מפריעים לי, וממש לא איכפת לי על כמה טיפות דלק שביזבתי בעקיפה שלהם.

אבל תהרוג אותי, אני לא יכול להבין מה גורם לאדם לרכב בכביש כזה, כשאין בו שוליים, אין לו לאן לברוח, והוא בסיכון תמידי מנהג כמו בסרטון הראשון שהעליתי. אגב, בצד יש "טיילת". צרה? נכון. יש שם רצים? נכון. וואלה, אפילו לא נוח לנסוע שם כי כמובן היא רצופה מאקרשטיין שהשתלט על כל חלקה טובה במדינה (וזה נושא לשרשור נפרד באוף). אבל לפחות מוציאה אותם מהסיכון שבדבר, שאני לא מבין איך הם לא רואים אותו.

פורסם

יוחאי הגבתי כבר לשאלה האם זה חכם (לדעתי: לא), אני לא רואה את הרלוונטיות שלה לשרשור הדן בהאם זה חוקי (או האם צריך להיאבק בהם ולהוציא אותם מהחוק).

לשאלה השניה שלך - אותם רוכבים לא רוכבים על המדרכה כי: 1. זה לא חוקי כי 2. זה מסכן הולכי רגל.

פורסם

אין בכך שום צביעות כי כשאני יוצא לנהיגה ספורטיבית אני נוהג בקצב גבוה מהתנועה שסביבי תוך שמירה על מרווחי בטחון שתואמים את המהירות שלי, במצב כזה אין לי סכנה שרכב שמאחוריי יפגע בי ולגבי מה שקורה מלפני כמו שציינתי- שולי בטחון.

פפפחחחחחח - זה מה שיש לי להגיד.

"יוצא לנהיגה ספורטיבית עם שולי ביטחון שתואמים את המהירות שלי."

הא אה. yeah right

שמענו כבר על רבים וטובים כמוך.

נס הרים מתחת לבית שלי. הייתי שם כמעט שנה בערך 3 פעמים בשבוע. כל שבת כמעט יוצא משם לפחות אמבולנס אחד.

בדר"כ אופנועים אבל גם לא חסר רכבים. רק בשבועות אחרונים העלו כאן לאתר כמה תמונות של רכבי ספורט למינהם נשרפים ושבורים בכל מיני כבישי רכיבה. אז שולי ביטחון הוא אומר לי...

לפחות אל תשלה את עצמך. תגיד בקול: "אני עושה משהו בלתי חוקי ומסוכן ואני חי עם זה טוב". רק אל תשלה את עצמך עם כל מיני שוליים והזיות כי כשקורים מקרי קצה פתאום השוליים האלה לא עוזרים.

פורסם

תאמין לי לא מבין מה יגרום לבנאדם לקפוץ באנג'י.

תאמין לי לא מבין מה יגרום לבנאדם להיות מתאגרף.

תאמין לי לא מבין מה יגרום לבנאדם לשתות אלכוהול באופן קבוע/לעשן סיגריות.

אני יכול להמשיך כמה עמודים כך, אבל הבנתם את הפואנטה.

זה לא עניין של הבנה או דעתכם על התחביב. זה עניין של קבלת האחר גם אם לא לרוחנו/הבנתנו. בנושא זה אני מסכים עם אוריו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
פפפחחחחחח - זה מה שיש לי להגיד.

"יוצא לנהיגה ספורטיבית עם שולי ביטחון שתואמים את המהירות שלי."

הא אה. yeah right

שמענו כבר על רבים וטובים כמוך.

נס הרים מתחת לבית שלי. הייתי שם כמעט שנה בערך 3 פעמים בשבוע. כל שבת כמעט יוצא משם לפחות אמבולנס אחד.

בדר"כ אופנועים אבל גם לא חסר רכבים. רק בשבועות אחרונים העלו כאן לאתר כמה תמונות של רכבי ספורט למינהם נשרפים ושבורים בכל מיני כבישי רכיבה. אז שולי ביטחון הוא אומר לי...

לפחות אל תשלה את עצמך. תגיד בקול: "אני עושה משהו בלתי חוקי ומסוכן ואני חי עם זה טוב". רק אל תשלה את עצמך עם כל מיני שוליים והזיות כי כשקורים מקרי קצה פתאום השוליים האלה לא עוזרים.

סיימת לזבל את המוח או שיש לך עוד פניני חוכמה?

אוריו,

אני לא מתייחס לאיך הסביבה רואה אותי וזה גם לא הדיון, אני מדבר אך ורק על בתכל`ס מבחינת הסיכון האישי ורוכב אופניים שחוסם נתיב בתנועה איטית מסכן את עצמו הרבה יותר ממה שאני מסכן את עצמי בנהיגה ספורטיבית כי בשורה התחתונה- אני עטוף בכלוב שמגן עלי בתוספת הרבה כריות אויר והוא מוגן על ידי....כלום.

כאמור אין לי חצי דבר נגד רוכבי האופניים אבל זה פשוט מסוכן מדי.

אציין שאחי הגדול גם נדבק בחיידק הרכיבה אבל הוא נמנע מרכיבה על כבישים מפאת הסיכון.

• תוכן חדש...