Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני רוצה לבצע טיפול יישור קו לרכב סובארו B4 שנת 2007.

הרכב עבר 120 אלף ק"מ, וזהו הטיפול הראשון שאני עושה ברכב.

פניתי אל המוסך המרכזי של סובארו, והצעת המחיר שקיבלתי הייתה לא זולה (בלשון המעטה)

אני שוקל לעשות את הטיפול בעצמי, אבל אני לא בטוח איזה חומרים מתאימים לי לרכב.

בספר רכב כתוב שמומלץ להשתמש בחומרים של סובארו, אבל לא בטוח שיהיה קל או זול להשיג אותם ...

אם למישהו מכם יש רכב כזה, או מטפל ברכב כזה אני אשמח לדעת באיזה חומרים אתם משתמשים :

שמן מנוע, שמן גיר, שמן תיבת הילוכים, שמן דיפרנציאל (קדמי ואחורי), נוזל בלמים, נוזל הגה כח, נוזל קירור, פילטר אוויר, פילטר מזגן, פילטר שמן ,פילטר דלק וכל מה ששכחתי

תודה מראש לעוזרים.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קח לך את כל הנתונים מאוטודאטה :

LEGACY1.pdf

ומיקומים של ברגי ניקוז ומילוי למיניהם:

https://drive.google.com/file/d/0Bwe2hxLOMN4ocUpTTG5obnlORzg/view?usp=sharing

ידוע לך מתי בוצע טיימינג בפעם האחרונה ?

מאיפה אתה בארץ ? יצא לך לעשות טיפול בעצמך ברכב כלשהו? אשמח לחבור אליך לעזור ולחלוק את הכלים.

Stay Dirty

פורסם (נערך)

חישוב מהיר של כל מה שכתבת מגיע ל 1000 שקלים (לשמנים היקרים), כמה הציעו לך המורשה תן לי לנחש 4000 ?

נ.ב הייתי מוסיף גם כיוון פרונט לרשימה.(130 שקלים).

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לפני שבוע ביצעתי טיפול לרכב כזה ובעל הרכב קנה את החלקים מקוריים מהמורשה.

פילטר שמן, טבעת לבורג ריקון, גלון שמן, ופילטר מזגן. שילם ממה שזכור לי סביב ה 380 שח.

פורסם

עשיתי לפני כחודש טיפול לb4 שלי, אלה העלויות:

שמן קסטרול 110

פילטר שמן 75

טבעת בורג ניקוז 3

פילטר אוויר 25

פלאגים 70

שמן גיר 200 (2 גלונים דקסרון 3 וולווליין)

שמן דיפרנציאל 90

סט צלחות קדמיות ברמבו 400

רפידות קדמיות פרודו 220

שלומי

פורסם

נ.ב הייתי מוסיף גם כיוון פרונט לרשימה.(130 שקלים).

הייתי שמח לדעת איפה עושים כיוון פרונט ל-B4 ב-130 ש"ח?

ואם יש המלצה למישהו באזור השפלה או המרכז עוד יותר טוב :)

פורסם

asafasaf - תודה על החומר, זה מאוד שימושי.

אני לא יודע מתי נעשה טיימינג ברכב, האם יש דרך לבדוק את זה (רצועה יבשה או משהו בסגנון) ?

shlomi_e11 - איפה קנית את החומרים ? תוכל לפרט איזה דגם קנית (סוג שמן, סוג פילטר ...) ?

בכל מיני פורומים של סובארו ממליצים לא להשתמש בנוזלים חליפיים, ושהרכב מאוד רגיש לנוזלים חליפיים. מישהו יכול לאמת את זה (עדיף מניסיון) ?

פורסם

תגדיר "חליפי" זה שכתוב על הבקבוק SUBARU לא בהכרח אומר שזה היצרן, ברוב המקרים יצרן הרכב לא מייצר את החלפים, משמע שמנים למיניהם פילטרים פלאגים וכו'.

אתה צריך לדעת אילו חלפים הם טובים, לדוגמא בשמנים יש לך את REHINOL\CASTROL\EUROL\LIQUI MOLY שאם תבחר את אחד השמנים הללו בצמיגות והתקן המתאים לך אז זאת תהיה בחירה מעולה.

לגבי פילטרים, לרוב ממליצים באופן גורף על MANN אך יש גם את KNECHT שהם מעולים.

פלאגים לרוב הולך NGK ברוב הרכבים.

עכשיו מה שנשאר לך זה רק לקנות.

פורסם (נערך)

asafasaf -

shlomi_e11 - איפה קנית את החומרים ? תוכל לפרט איזה דגם קנית (סוג שמן, סוג פילטר ...) ?

בכל מיני פורומים של סובארו ממליצים לא להשתמש בנוזלים חליפיים, ושהרכב מאוד רגיש לנוזלים חליפיים. מישהו יכול לאמת את זה (עדיף מניסיון) ?

בנוגע לנוזלים החליפיים - אל תקשיב לכל הבלבולי מוח האלה.

תקנה שמן מנוע איכותי של חברה טובה כמו CASTROL או EUROL, שמו גיר של VALVOLINE (דקסרון 3 לתיבת 4 הילוכים, או נוזל מקורי של סובארו ATF לתיבות עם 5 הילוכים), פילטר שמן- תקנה מקורי, פילטר אוויר ופילטר מזגן אפשר חליפי, פלאגים של חברה טובה כמו NGK או DENSO.

בסופו של דבר - צריך שמנים איכותיים שיעמדו בתקנים שהיצרן דורש. כל עוד זה מחברה איכותית - הייתי קונה ולא דואג.

בנוגע לחלקים שקניתי:

שמן קסטרול GTX 10W40 בגלון לבן- עלות 110-115 ש"ח.

פילטר שמן מקורי של סובארו דגם 15208AA100 - עלות 75-80 ש"ח, אל תקנה פילטר אחר - רק מקורי של סובארו, דגם 15208AA100 (שחור) או 15208AA12A (כחול).

טבעת בורג ניקוז 3 ש"ח.

פילטר אוויר תחליפי 25 ש"ח

פילטר מזגן - 7 ש"ח מאיביי

4 פלאגים של דנסו, לא זוכר איזה דגם בדיוק, זה רשום לי איפשהו- 70 ש"ח

שמן גיר VALVOLINE DEX/MERC ATF - קניתי 2 גלונים (2 החלפות), בעלות של 100 ש"ח לגלון.

גלון שמן דיפרנציאל KIXX 80W90 API GL-5, - עלות 79 ש"ח אצל אבי חלקי חילוף. (מספיק 1.2 ליטר לדיפ' הקדמי ו0.8 ליטר לדיפ' האחורי)

סט צלחות קדמיות BREMBO - עלות כ 400 ש"ח מאבי חלקי חילוף

סט רפידות קדמיות FERODO - עלות כ 220 ש"ח מאבי חלקי חילוף.

תכלס, הכי טוב שתלך לאבי חלקי חילוף ברחובות או שתעשה הזמנה עם שליח עד אליך של כל הדברים יחד,

בהתחלה קניתי חלק מהדברים מחנות אחרת ואז הלכתי לאבי להשלמות, מעכשיו אני מתכנן לקנות רק ממנו, יש לו אחלה מחירים והוא אחלה בן אדם.

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם (נערך)

הייתי שמח לדעת איפה עושים כיוון פרונט ל-B4 ב-130 ש"ח?

בצפון יש לך בצקפוסט אחרי שזר בכביש שירות מצד ימין כיוון פרונט ממוחשב בלייזר. עולה שם 130 שקלים. ואם תשים 4 צמיגים בכיכר לייד . ממש על הכיכר יש צמיגייה בדרך לאייס לפני תחנת הדלק, הוא גם הכי זול ואיכותי באיזור, והוא גם יפנק אותך בשובר לכיוון פרונט בחינם.

אם אתה אוהב את ה"ביוקר" אז יש לך את "חושי כיוון פרונט" שיגבה ממך 500 שקל על אותו הדבר בדיוק.

....

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם (נערך)

סליחה על "הבורות" אבל מאיפה באו EUROL? לא שמעתי כאן אף פעם המלצות לחברה הזו עד היום.

עריכה אחרונה על ידי AMITHUX
פורסם
שלומי, הפלאגים שעשויים מארדיום אמורים להחזיק 100 אלף.. ובשום אופן לא עולים 70 ש"ח!!

היי

אני אף פעם לא שם פלאגים שעשויים מאירידיום אלא פלאגים רגילים של חברה מוכרת כמו NGK/DENSO תואמים לקוד המנוע כמובן.

מעדיף להחליף פלאגים רגילים כל 10K-20K ולא פלאגים מאירידיום כל 100K (אני עושה טיפול כל 10K ואפילו פחות, אז לפעמים מחליף פלאגים כל טיפול ולפעמים כל טיפול שני).

שיספרו למישהו אחר את הסיפורים האלה על ה100K, ראיתי כבר המון מאמרים על זה שזה חרטה ואין לפלאגים מאירידיום שום יתרון על פני פלאגים רגילים.

עבודת ההחלפה לא ממש מהווה בשבילי שיקול כי זה לוקח לי בדיוק 10 דקות (אצלי ב B4 אפשר להחליף פלאגים בנוחות יחסית, לא כמו השנתונים המאוחרים יותר שצריך להרים את המנוע, וגם בכאלה ראיתי שניתן להחליף בלי הרמת המנוע).

שלומי

פורסם

בהמשך לשלומי, כפי שאתם רואים מהמסמך המצורף מאוטודאטה, יש אופציה לשים גם פלאגים רגילים וגם אירידיום.

בכל מקרה, החלפת פלאגים רגילים כל 10K וגם 20K זה מוגזם. המינימום הוא 30K. חבל על הכסף.

Stay Dirty

• תוכן חדש...