Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים - רעש VS אחיזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעתד להחליף רביעיית צמיגים בקאפה במידה

205/55R16

ואני מעוניין לקנות צמיגים שקטים, הכי שקטים שיש.

מאחר והרכב סטנדרטי לחלוטין (כ-200 כ"ס) מניסיוני צמיג סביר (לא סיני/ יבש) יספק אחיזה סבירה אבל אני לא מעוניין שהשקט יבוא על חשבון אחיזה.

האם בהכרח צמיג שקט יאחז פחות וההיפך ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אתה מעוניין להשיג שלושה דברים: שקט, אחיזה ומחיר נמוך - הבעיה היא שאפשר לקבל רק שניים.

צמיג שקט ואוחז זה סיפור לא זול.

מה התקציב שלך?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

איפה הזכרתי מחיר ? התקציב לא הוזכר בכוונה מכיוון שהוא לא הנושא לדיון אלא רק רעש מול אחיזה. זה לא שרשור ייעוץ בקניית צמיגים.

לצורך העניין, אני נוסע כיום עם TOYO CF2 מקדימה ו-CF1 מאחורה והם מספיק אחיזה סבירה לחלוטין (לטעמי).

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

עד כמה שאני יודע, המשולש הידוע הוא אחיזה-שחיקה-מחיר.

פונקציית הרעש היא לא נגררת ישירה של רמת האחיזה לדעתי (או לפחות לא בהכרח).

כך למשל, ההמלצות החוזרות על הגודייר אסימטריק 2 וגם על מישלין PS3 כצמיגים אוחזים אבל גם שקטים יחסית.

יש לשים לב גם שמדד הרעש שמופיע על צמיגים מתוקף תווית ה-EU, נמדד חיצונית לרכב בעת שהוא חולף במרחק נתיב במהירות 80 קמ"ש.

ואינו משקף למעשה את הרעש בתוך הרכב באופן ישיר.

ההימור הכי טוב יהיה לקבל חוות דעת ממישהו עם מידת צמיגים זהה ומרכב דומה (וכמובן בעדיפות לרכב זהה).

פורסם (נערך)

הצמיגים שלנו מייצרים רעש כתוצאה משני דברים: זרימת האוויר דרך החריצים והחלקת הצמיג. רעש החריצים תלויה בצורתם, ואין קשר ישיר בינה לבין קשיחות הפניה (ולא "אחיזה") של הצמיג.

צמיג מרעיש על סף ההחלקה. עם קשיחות הפניה גבוהה, הצמיג ירעיש פחות בממוצע. הרעש הזה הוא (עד גבול מסוים) חיובי שכן הוא סימן מעיד נוסף להתקרבות למגבלות.

עם לחץ אוויר נכון ונהיגה מהוקצעת - רוב הצמיגים שקטים למדי ולא יפריעו לנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אינני יודע כמה הם עולים באיזור מגוריך אבל אצלנו{באילת}, רבעיית צמיגים במידה שביקשת עולים 1250 שקל כולל הכל:

IMG_20150628_192822.jpg

DUNLOP נחשבת לחברה טובה וכדאי לבדוק את הנושא.

בברכה, יוסי.

פורסם

שוב, זה לא שרשור ייעוץ לקניית צמיגים. זה לא משנה אם התקציב שלי הוא 1,200 ש"ח לצמיג או לכל הארבעה.

חן, הרעש שמציק לי בנסיעה הוא במהירויות שיוט ולא בפניות.

fiat x1/9

פורסם

הוא כתב מה יש לו היום ואפילו התייחס לאחיזה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אמיר, אם אתה רגיש לרעש, האם חשבת לעשות פרוייקט איטום ובידוד?

פורסם

כן, אבל זו תוספת משקל לאוטו שגם ככה שוקל המון וזו הוצאה כספית שלא בא לי עליה כרגע כי יש דברים יותר דחופים.

אני לא רגיש לרעש בצורה חריגה אלא פשוט חושב שהצמיג הבא שלי צריך להיות שקט יותר ומתאים לחוויית הנסיעה ברכב השאלה היא האם השקט יבוא על חשבון אחיזה באופן וודאי ?

fiat x1/9

פורסם

העלות תתקזז עם צמיגים פחות יקרים. והמשקל כמו חצי בנאדם...

פורסם

צמיגים של גודייר אפישנט-גריפ (רמז רמז) הם בעלי נתון רעש של 68 דיבי עד כמה שזכור לי שזה מאוד שקט לצמיג מאוד אוחז והמחיר שלהם לא בשמיים - לא שדיברנו על מחיר כן? אבל זה פחות או יותר עונה על השאלה?

הצמיגים בעיקר ירעישו כאשר אתה תפיל עליהם מקדם חיכוך גבוה - אם אתה נוסע נסיעה מנהלתית יש לא מעט צמיגים מאוד שקטים ומאוד אוחזים. נהיגה ספורטיבית שמביאה את הרכב לקצה זה כבר סיפור אחר ולדעתי כל צמיג יצרח תחת מספיק כוח פיתול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...