Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אשתי ואני מתכננים לטוס ליער השחור בסוף אוגוסט ל8 לילות.

נוחתים בפרנקפורט שוכרים רכב ויוצאים לדרך, ההתלבטות כעת האם לישון בנקודה אחת/שתיים ולעשות טיול כוכב, או להזמין מלון ללילה הראשון בלבד ומשם לזרום - הפורומים השונים חלוקים בדעותיהם בגלל התאריך שהוא יחסית עדיין בעונה.

 

וההתלבטות השנייה (שהיא רק שלי ומעצבנת את אשתי) היא איזה רכב לשכור, בהתחלה חשבתי להתפרע עם M3/S5, ואז הבנתי שאין טעם לרכב כזה ביער של מדינה שאני לא מכיר וכנראה עדיף משהו יותר סלוני ונוח לנסיעות שלא יישבר לנו הגב.

הסתכלתי בsixt העולמי ודרך שלמה sixt, וההפרשים במחירים הזויים - מרצדס cla/פאסאט cc תעלה דרך האתר בארץ 2000~ ש״ח כולל ביטול השתתפות עצמית כאשר אותו רכב דרך האתר הבינלאומי תעלה קרוב ל4000 ש״ח באותו המפרט! איך זה הגיוני?!

או שאולי עדיף לקחת מרצדס c/במוו סדרה 3 למיניהם..

 

תודה לעונים,

דורון

 Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

לגבי טיול נודד מול כוכב - זה עניין של סדרי עדיפות: בטיול כוכב אתה מתמקם במקום אחד וחוסך את טעינת הרכב כל מוקר ופריקתו כל ערב, במחיר נסיעות ארוכות. בטיול נודד אתה חוסך קילומטראז' במחיר טעינה ופריקה יומיים.

 

אישית העדתפי טיולי כוכב כאשר הילדים היו צעירים וכל טעינה ופריקה של המזוודות והרכב היו אופרציה גדולה. כאשר בגרו יצאנו לכמה טיולים ארוכים (שבועיים פלוס) שנבנו ככוכבים עם 2-4 מוקדים ומעבר ביניהם. כיום, כאשר הילדים בוגרים, או כאשר אני נוסע רק עם אשתי אין בעיה להתארגן בבוקר ובערב, כך שכאשר המרחקים משמעותיים אנחנו מעדיפים טיול נודד אלא אם מדובר בתא שטח קטן.

 

לגבי בחירת רכב - אישית אני ממש לא רואה צורך בשכירת רכב מפואר, מעדיף לשים את הכסף שלי במקומות אחרים (למשל - עוד טיול בעוד כמה חודשים. ההפרש בין רכב בסיסי לרכב הפאר שאתה רוצה יכסה לך טיסה נוספת לאירופה ואולי גם כמה לילות במלון). בטיול זוגי שוכר סופרמיני או משפחתית קטנה (נניח גולף), בטיול עם ילדים קצת יותר גדול, כדי שיהיה מקום למזוודות.

 

לגבי הפרשי המחירים בין האתרים השונים - חפש את האותיות הקטנות. אני מניח שהמחירים הזולים אינם כוללים ביטוחים למיניהם, נהג שני וכו', בעוד שהמחיר הגבוה הוא עסקה כוללת. זאת מעבר לכך שיש הבדלים משמעותיים במחירים בין החברות השונות, כל אחת מהן עדיפה לקטגוריות ותקופות השכרה שונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

לדעתי עדיף לעשות טיול כוכב או טיול עם שני מוקדי לינה, הכוונה 3-4 לילות בחלק אחד ו-3-4 לילות בחלק אחר ולעשות כוכב במהלך אותם ימים.

בנוגע לרכב אני גם הייתי משכיר רכב כיף, אולי לא M3 אבל בהחלט רכב עם זיקה ספורטיבית.

לרוב בתוך האזור המיוער הכבישים הטכניים מאוד צרים ואי אפשר לנסוע מהר.

המלצה לאתר חובה - בדרום מזרח היער ישנו האגם בודאנזיי, נוף מרהיב מאוד, מזכיר את הכנרת אבל ענק ולמרגלות האלפים (מהצד השני של הגדה כמובן). ממליץ לשבת שם לארוחת צהריים\ערב.

אם אתם אוהבים קצת ריגוש - יש בערך 5-6 מזחלות הרים (mountain slide) פרוסות ביער, כיף לא נורמלי אם אתם אוהבים.

פורסם (נערך)

רן - אני מסכים אתך לגבי הכבישים, הנהיגה בהם לא קלה, מפותלים עם שדה ראיה מוגבל, חשוכים מאד בלילה, ומזג האויר לא תמיד מאיר פנים.

ה-Bodensee מוכר היטב לחברי הפורום, בשמו האחר - אגם קונשטנץ. לא מדובר באתר אחד אלא באגם עם שורת אתרים לאורך חופיו. יש לשים לב כי חופיו מתחלקים בין גרמניה, שוייץ ואוסטריה, ואם מתכננים לעבור בהן בכבישים המהירים יש לשים לב לתשלום אגרת הכבישים. האגם אינו שייך ליער השחור, אבל בהחלט ברדיוס נסיעה מחלקו הדרומי.

 

לגבי טיולי כוכב ביער השחור - אחד הטיולים עם שני מוקדים שציינתי קודם היה ביער השחור, שבו שהינו שבוע בצימר בחלקו הצפוני של האזור. המרחקים גדולים מאד, ונסיעה של 300-400 ק"מ ביום (הלוך ושוב) היתה עניין די שגרתי. לכן הצעתך לשני מוקדים נכונה, ואולי הייתי אפילו עושה טיול נודד עם שהיה של עד 2 לילות במקום אחד.

 

את דעתי על בחירת רכב הבעתי לעיל וגם בשרשור מקביל, אבל כל אחד והעדפותיו. כל השרשורים שעוסקים בבחירת רכב ספורט לטיול שאינו טיול נהיגה מזכירים לי את השרשורים על שכירת רכב לחתונה - תחושה של שימוש לא נכון באמצעים. בטיול המיועד לנופים ואתרים צריך לנסוע לאט ולהנות מהנוף ובילוי רגוע עם האשה ולא להתרכז בנהיגה מאומצת שתתיש אותך ועלולה להיות מסוכנת במקומות שאינך מכיר. שלא לדבר על אכיפה בלתי מתפשרת על ידי המשטרה המקומית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לעונים!

 

מזחלות ופארק אירופה זה בגדר חובה..

אני באמת מתלבט לגביי הלינה, אנסה לקרוא עוד קצת ואולי אחכים.

לגביי הרכב -

פנדה עולה 800 ש״ח, לא יקרה..

קליאו 1100 ש״ח - כנל.

גולף 1500 ש״ח

פאסאט 1700 ש״ח

פאסאט cc/מרצדס cla יעלו 1900 ש״ח.

 

מבחינתי זה no brainer, מעלה 2k לא נראה לי שאשלם אבל זה חלק מהפינוק בטיול.

ממכונית ספורטיבית ירדתי מכיוון שבאמת איני רוצה להתעייף בנסיעות הארוכות וגם אשתי תנהג.

 Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

מבחינת גודל הקליו בהחלט תספק, אם כי אני מניח שמדובר במנוע ה-1.2 האטמוספרי שעלול להיו קצת חלש, וגם הגולף ששכרתי לפני שנה היתה לא יותר חזקה (86 כ"ס, ועוד בגרסת הסטיישן). מצד שני - זו גרמניה, ושם הרבה פעמים כבר לא מדובר בגרסאות הבסיס.

שאלה לי אליך: האם המחירים שאתה מציין הם המחיר הראשון באתר החברה או המחיר הסופי, כולל כל הביטוחים, נהג שני ותוספות? חלק מחברות ההשכרה נוהגות כמו חברות תעופה זולות: מחיר מפתה בשער האתר, ואז עוד ועוד תוספות. אם לא עשית זאת עד כה, בצע הליך הזמנה מלא עד הכנסת פרטי כרטיס האשראי לכל הדגמים והחברות הרלונטיים, ואז השוה המחירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

תכנס לאתר של SIXT הישראלית, המחירים שם נמוכים יותר, ואם יש לך נוסע מתמיד של אלעל תקבל גם הנחה לא רעה בכלל.

ספריאל, עם הפרשים המחירים בSIXT הישראלית בין הפולו לבין הפאסאט הייתי לוקח פאסאט בלי לחשוב בכלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

  • חברי המעגל הראשון
פורסם
שאלה לי אליך: האם המחירים שאתה מציין הם המחיר הראשון באתר החברה או המחיר הסופי, כולל כל הביטוחים, נהג שני ותוספות? חלק מחברות ההשכרה נוהגות כמו חברות תעופה זולות: מחיר מפתה בשער האתר, ואז עוד ועוד תוספות. אם לא עשית זאת עד כה, בצע הליך הזמנה מלא עד הכנסת פרטי כרטיס האשראי לכל הדגמים והחברות הרלונטיים, ואז השוה המחירים.

 

 

המחירים הם סופיים עם כל הביטוחים + נהג נוסף, רגע לפני שמכניסים כרטיס אשראי.

 Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

אני מניח שאני הייתי לוקח את הגולף אבל זה סדר העדיפות שלי, מספיק מקום למזוודות ולא גדול מדי. אם הייתי יודע שהקליו אינה ה-1.2 האטמוספירית הייתי מסתפק בה אבל האטמוספירית חלשה מדי לערי היער השחור. את יתרת הכסף הייתי שם במקום אחר. אבל יש כאן לא מעט אנשים עם סדר עדיפות אחר, ובהפרש של 400 ש"ח לא מדובר בהתפרעות בלתי סבירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

הייתי מציע לך להתקשר לחברות ולבדוק מה יש להן להציע.

בלי למצמץ אתה יכול לקבל 10 אחוזים הנחה, אם תתאמץ אפילו מעבר לכך (:

×
×
  • תוכן חדש...