Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד יש יבואן אחד לכל יצרן ורק הוא מייבא את החלפים המקוריים, ואתה עכשיו צריך חלק כלשהו והוא עולה 2000 בארץ ו400 באירופה, זה לא קרטל / כשל שוק / מונופול או איך שלא תקראו לזה? היבואנים חזירים כבר עשרות שנים, אז צריך לעצור את זה בצורה פחות ליבראלית.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

רק לי זה נראה הגיוני אם יורידו את המס על רכבים בצורה משמעותית יותר אנשים יקנו מכוניות חדשות ובטווח יותר קצר?

ימכרו יותר מכוניות. עדיין יהיה רווח משמעותי. נשמע לי כמו win win situation

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

פורסם

אין שום בעיה לייבא חלקי חילוף מקוריים לכל רכב שתרצה. היבואנים הם לא היחידים שעושים זאת - הם היחידים שמחוייבים לעשות זאת.

למה אין יותר עסקים שעושים את זה? כנראה שמשתלם יותר לייבא חלקים תחליפיים זולים ולגזור קופון גדול יותר.

כשל שוק - נכון. קרטל/מונופול? אפילו לא קרוב.

הפתרון הוא ממש לא פיקוח מחירים, ולא אמור לבוא מהמדינה.

לא רוצה לשלם הון תועפות על חלקים מקוריים? תצביע ברגליים (או עם הארנק) וייבא בעצמך או שוטט בארץ בחיפוש אחרי מקור זול יותר.

Doc slow - מילת המפתח היא 'אם'.

זה לא המצב כרגע, ולכן לא ברור לי למה החלטת שמה שכתבתי לא מדוייק.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

גם אני כתבתי שמדובר בהתערבות רק במקרים מסוימים - לדוגמא קבוצת ריכוז, לדוגמא במקרה של תיאום מחירים. אבל גם בכל מקרה אחר שבו הממונה יוסמך לכך. הסיבה שרשמתי "לא מדויק" היא בגלל (שלפי דעתי ונימקתי בהתאם) לא נכון לומר שבאופן גורף אין לרגולטור מקום להתערב בתמחור.

אני גם לא חושב שפתרון של פיקוח על מחירים הוא טוב במקרה הספציפי הזה.

פורסם

וועדת השרים הייתה אמורה להתכנס ולהחליט ב יום א 7/6/2015

עקבתי אחרי החדשות , אבל אף מילה בנושא ... דממת תקשורת... :cry:

מישהו שמע משהוא בנושא? :?:

האם יתכן שהיבואנים לחצו להשתיק את העניין עד לקבלת החלטות מעשיות? :evil:

האם יש קשר למבצעים שיש לאחרונה אצל חלק מהיבואנים?? :idea:

פורסם

שר, וועדות, אוצר, ובלה בלה בלה.

הדרך הכי מהירה ויעילה להוזלת מכוניות היא לא להיות ישראלי ולרוץ לקנות כמו מטורפים. למה שירצו להוזיל אם הישראלים קונים עשרות אלפי מכוניות כל חודש? קונים במחיר הנוכחי אז איפה פה הבעיה?

רוצים להוזיל? אל תקנו. תנו ליבואנים להתייבש והבאזז יעלה צ'יק צ'ק.

פורסם

לוי יצחק סיפר (בטלוויזיה) שצפויים בקרוב חידושים בתקנות על ייבוא אישי וייבוא מקביל. אולי זה יצור תחרות וייאלץ את היבואנים להוריד מחירים? :razz::lol::multi:

פורסם (נערך)

זה שר תחבורה או יבואן רכבים? שר תחבורה צריך לדאוג לתחבורה ולא לעוד מכוניות שיעמדו בפקקים, יזהמו את האוויר ויחנו על המדרכות. אני יודע שאוהב רכב לא אמור להתבטא בצורה כזאת, אבל אין מקום על הכבישים לכל המכוניות האלה.

במקום להוזיל מכוניות כץ צריך לפעול להוזלת חלקי חילוף ופיתוח אלטרנטיבות לרכב - שבילים לאופניים, נתיבים לתחבורה ציבורית, רכבת ועוד.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תוכן חדש...