Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

בהמשך לחיפושי אחר רכב, הלכתי לראות פג'ו 206 שנת 2005 מנוע 1.6 ידנית.

הרכב באופן כללי נראה די שמור, עם הסטוריית טיפולים מהיום הראשון, ועבר טיימינג וקלאץ' לא מזמן (אחד במורשה ואחד בשאפט). מנסיעת מבחן לא ראיתי בעיה במנוע, וגם לא שמתי לב לבוצה.

ההסטוריה הטרידה אותי מעט, מכיוון שההפרשים בין הטיפולים (שמן ופילטר) היו ענקיים:

טיפול ראשון ב 32KK ושנתיים.

טיפול שני ב 49KK [עוד 17K] ושנתיים וחצי.

טיפול רביעי ב 76KK [עוד 27K] ומעט פחות משנתיים. *מיד אחריו הרכב עבר יד.

טיפול חמישי ב 109KK [עוד 33K!] ומעט פחות משנתיים -* ע"י הבעלים הנוכחי בשאפט.

טיפול שישי אמור להגיע עכשיו עקרונית, ב 131KK [עוד 22K] ובדיוק שנתיים.

מעבר לזה היו עוד כניסות למוסך אבל לא למשהו רציני שאני ראיתי.

העניין הזה מטריד במיוחד בהתחשב בעובדה שכשהרכב עבר טיפול בשאפט הם קבעו את הבא ביוני 2014 או 15 אלף. והרכב אף פעם לא טופל בשגרה כזו. המוכר אמר שכשהיה במורשה אמרו לו שלא הגיע הזמן לטיפול - מבחינתם 30 אלף או שנתיים.

האם לפסול? האם ללכת לבדיקה במוסך כמו שאפט שיבדוק בוצה ומקסימום לאחר הקניה לעשות פלאשינג?

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

היי,

לדעתי לא היית לוקח, אלא אם כן אתה עושה לו בדיקה והוא עבור אותה בהצטיינות.

30K לטיפול זה מוגזם, אבל הם עוד עשו את זה באיחור של כמה אלפים, לדעתי היית בודק אותה טוב טוב

או מתרחק כל עוד נפשי בי.

רועי

פורסם

אכן שגרה חולנית. אומנם חלק מהיבואנים/יצרנים מצהירים על שנתיים או 30K, אבל אני אישית לא מאמין בזה.

אם אתה בכל זאת נעול על הרכב, מומלץ לפרק מכסה שסתומים ולבדוק אם יש בוצה.

לפעמים מספיק לפתוח פקק מילוי שמן ולהציץ פנימה עם פנס, לא בכל מנוע זה אפשרי.

Stay Dirty

פורסם

היי,

בצרפתיות עד כמה שזכור לי אי אפשר, כי למכסה מחוברת פח דק ולפעמיים רואים נקודה קטנה

ולא משקף כלום למה שבאמת קורה.

אם בכל זאת תרצה לפתוח מכסה שסתומים תצטרך לשלם לו 70-100 שקל אטם חדש.

אולי במכון או במוסך יש דרכים לבדוק את השמנים, אם יש נזילות, מה המצב בגומיות וכו'.

לדעתי תעבור לרכב הבא, ותוותר עליו.

רועי

פורסם

רועי אמר נכון אי אפשר לראות יותר מדי (ניסיתי כשבדקתי את האוטו), זה נראה כמו בגטס 1.4, יש קצת מתכת שעליה לא הייתה בוצה אבל חוץ מזה לא רואים כלום.

תא המנוע נראה מאוד נקי, ז"א הוא מלוכלך מאבק אבל אין שמן על הצינורות למטה ובאופן כללי הכל שלם נראה טוב, בעצם מכל הרכבים שראיתי עד עכשיו הוא נראה הכי טוב.

הבעיה העיקרית שאני לא מצליח למצוא אוטו, ואם יש איזו מציאה היא במרכז ונמכרת עוד לפני שאני מוצא זמן להגיע לשם.

זה גם במרכז אבל במקרה התאפשר לי לצאת יום אחרי שראיתי את המודעה.

אתקשר לשאפט אשאל אותם אם הם מוכנים לבדוק את הרכב ולפרק מכסה שסתומים. הגיוני לעשות זאת?

פורסם

השאלה אם הבן אדם מוכן, ואם אתה מוכן לשלם כמה מאות שקלים על העבודה.

גם אני טיפלתי מרכב משנות ה- 90 עם 95K הרכב בתא המנוע היה מצוצח,

אבל שפרקתי מכסה שסתומים הייתה בוצה מטורפת.

רועי

פורסם

בדיקה במכון תעלה לי 500 ש"ח.

הבנאדם מתחייב מנוע/ גיר/ שלדה.

לא חושב שיקחו במוסך יותר מ 500, ואפילו אם תתגלה בעיה, 500 שקל זה סכום שאני מוכן לספוג גם אם הוא לא יעמוד בהתחייבות.

השאלה אם בוצה זה הנזק הפוטנציאלי היחיד שיכול להיות כאן, כי אם כן הבדיקה די פשוטה.

פורסם

חיובי רועי.

-ועדכון: בשאפט לא מוכנים לפתוח מכסה שסתומים. אמרתי שאשלם על הבדיקה ועל האטמים, ואבוא עם הבעלים אבל אמרו שהם לא עושים את זה.

פורסם

גבע הסכימו ואמרו שזה יעלה 200 ש"ח, כי יש הרבה עבודה במנוע הזה ויש 2 מכסים (זה מה ששאפט אמרו ובגלל זה גם לא הסכימו).

בנוסף הם גם עושים בדיקה כללית. חוץ מזה גם אמרו שהסיכוי שיש בוצה, בהתחשב במרווחי הטיפולים, לא קטן בכלל.

טוב, נראה ומקסימום נעדכן שבוע הבא!

פורסם

כנראה תצטרך להתגבר על המתח, היות והחלטתי לא לקחת את הרכב לבדיקה.

החלטתי ללכת לראות 206+ שהייתה קרובה לבית שלי לפני שאחזור למרכז, כדי לראות עד כמה היא דומה ל 206 שבמרכז.

ה 206+ חדשה הרבה יותר וגם חלשה הרבה הרבה יותר, אבל:

הרכב היה שקט יותר, למרות המנוע העגלתי.

לא היו רעידות בידית ההילוכים וגם לא הייתה מכה בעזיבת גז בידית (כן לא אמרתי את זה פה כי המנוע הדאיג אותי יותר).

העברת ההילוכים הייתה משמעותית קלה יותר והקלאץ הרגיש הרבה יותר טוב, למרות שהוא עבר כמעט 60K [וכל זה בהשוואה לקלאץ חדש ב 206!].

גם השמן נראה טוב יותר והייתה פחות בלימת מנוע ב 2500 סל"ד, ב206 עזיבת גז הרגישה כמו ברקס.

אז מההשוואה הבנתי שהמנוע הוא לא הדאגה היחידה, והחלטתי לרדת מהרכב בשלב זה.

את ה 206+ לעומת זאת לקחתי לבדיקה כבר, על זה אשאל כבר בפורום יעוץ עם צילום הטופס.

• תוכן חדש...