Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הI25 עם פלסטיקים זה זולים,אבל I35 זה כבר סיפור אחרת ואיכות חומרים טובה,לכן מה יותר חשוב בשבילך חיסכון או איכות חומרים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החסכון חשוב יותר, אך איני מעוניין שהרכב יתחיל להתפרק. אסתטיקה ופיצ'רים מבחינתי זה חלק מאיכות הנסיעה, זו הסיבה שאנו לא שוללים את ה-i35.

פורסם

אני לא מצאתי את הפלואנס פחות איכותית מהיונדאים, דווקא תא הנוסעים שלה נראה לא רע ומעניק תחושת מרווח מעולה.

לדעתי בהתאם לצרכים שלכם זה הרכב הכי מתאים.

קח בחשבון שמחיר רכישה מעט גבוה יותר יתקזז עם הזמן בזכות צריכת דלק נמוכה.

פורסם

בוא נסכם על זה שלא תמצא רנו פלואנס במדינה שמכבדת את עצמה ככל מכונית צרפתית קומפקטית עם בגא'ז, תמיד תעיד על התמקדות במדינות מתפתחות תוסיף ייצור טורקי, ואת רומניה, ורוסיה כשוק העיקרי וכל העסק נשמע לא מי יודע מה מזהיר, אבל זאת לא הנקודה. יאיר היקר, בתור משתמש שעדיין נמצא בחיתוליו, קטונתי מלהכריע דברים, אבל, קבלת פה את כל המידע שרצית, והאמת היא שנתן לראות שאתה/אתם בעצמכם יודעים מה אתם רוצים, נכון שיש לכם כמה שיקולים, לא בדיוק אהבתם את רעיון הדיזל מההתחלה, אבל לדעתי (ויאמר לזכותכם) בצורה בוגרת שקלתם את העניין, ניסתם, בדקתם, יישר כוח! עכשיט נשאר להחליט וכמו שכבר החבר'ה הוויתיקים והמנוסים אמרו, במצב שלכם, רנו פלואנס עם מנוע דיזל תפורה עליכם, נמצאת בתקציב המכובד שלכם, שנתון מתקדם,חסכונית, נוחה ומרווחת למשפחה, יונדאי i35 יותר יפה, אבל הפלואנס בסופו של יום יותר אופה.

פורסם

באתי לפה בתור צרכן נבון שמעוניין לעשות את הבחירה הנכונה, ומי כמוני יודע (אני מנהל פורום ומדור מפרטי מחשב ב-hwzone) שאין כמו פורום להתייעצות ע"מ לבצע את הבחירה החכמה. זה משהו שאנשים בודדים לא יספקו, ובטח ובטח שלא מוכרים.

כפי שאמרתי מקודם - הרכב מיועד לגיסי ואחותי (ובקרוב לתינוקת החדשה) כי כרגע האיביזה 2002 שלהם במצב מכאני לא רע לגילה, עדיין בשל היותה 3 דלתות וללא מרווח מספק, היא לא מתאימה לתינוקת. כל האופציות פתוחות וכל אי העדפה שלהם לא נובעת משמועות אלא נטו נוחות מחוות דעת של חבריהם. למרות שיש לי ידע פה ושם ברכבים - כפי שאיני מתקרב לידע של חלק מהחבר'ה פה, גיסי ואחותי לא מתקרבים לידע שיש לי, לכן אני עושה איתם סיבובים במשך ימים ארוכים ע"מ לבחון את כל האופציות הרלוונטיות - את כל הפירוט רשמתי בדיון כפי שאתם רואים.

נכון לעכשיו, הרנו היא אכן האופציה המועדפת. מה שכן, יש לי שאלה שאולי היא נראת בסיסית וטיפשית, אך אני פשוט מעולם לא התעניינתי ברכבי דיזל. כעיקרון קראתי מספר מאמרים ברשת לגבי הנושא, וברובם רשום שהם אמינים ומשתלמים יותר. מה שכן, יש לי מספר דברים שבאים בסתירה לכך:

1) ראיתי כעת את מחירי הסולר, והם כמעט וכפולים מזה של בנזין. כיצד זה הופך את הרכב למשתלם יותר אם הוא חסכוני רק באיזור ה-30~ אחוז?

2) הבנתי שמנועי דיזל פחות ידידותיים לסביבה - אין זה אומר שאשלם יותר בגלל המיסוי הירוק?

3) למרות שאוודא זאת כנראה מול מוסכי רנו - לפי הבנתי הטיפולים השוטפים יקרים יותר לרכבי דיזל, על אחת כמה וכמה במידה וישנם בעיות ברכב בשלבים מאוחרים יותר (כמו משאבת הדלק והטורבו).

במידה ואני צודק בכל אלה - האם אין זה הופך את הרכב לפחות משתלם מבחינה כלכלית לאורך השנים?

עדכון נוסף שברצוני להדגיש - בעתיד הקרוב הרכב לא יסע כ-150~ כ"מ, אלא פלוס מינוס חצי מזה כל יום, כלומר באיזור ה-70. האם עדיין הבחירה ברכב הזה רלוונטית? כי במידה ואין חסרונות ממשיים ברכבי דיזל על פני בנזין - (והנה שאלה ילדותית נוספת מגיעה) - למה לא כולם רוכשים זידל וזהו?

מצטער מאוד על כל השאלות הללו, אני באמת מעוניין לחקור כמה שיותר לפני הקניה, ואפשר להגיד שאתם היחידים שיכולים לספק לי תשובות רלוונטיות וללא תשובות של בעלי עניין סמויים כאלה ואחרים (בתקווה).

פורסם (נערך)

1- מחירי הסולר לא כפולים,ודי דומים, יש תחנות דלק שאם משלמים מזומן המחיר יהיה זול מבנזין, זה מנסיון עם רכב דיזל שהיה לי.

2-המנוע יותר מזהם, אבל המיסוי יפגע בך ברכישת רכב חדש ולא יד 2.

3-הטיפולים לא יקרים יותר, הבעיות כמו משאבה וטורבו ילכו או צריכים ללכת לפחות אחרי 250 אלף ואין סיבה שיחזיקו גם הרבה יותר, ברכב דיזל שעשה כמה עדרות אלף אין שום סיכוי שזה יתקלקל אלא אם מרפי בא לבקר.

אגב hwzone, הייתי מאוד פעיל שם בין 2003-2008 לפני carsforum, אחלה אתר!

http://hwzone.co.il/community/members/6074-yuraxp

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אשמח לדעת האם כל מה שנאמר על פלואנס תקף גם לגבי המגאן למשל? הפלואנס מאוד גדולה ואני בדיוק מחפש רכב שעונה על כל הצרכים שתיארתם פה... אם לא האם יש רכב אחר שאכן ראוי בתקציב זהה?

פורסם

המגאן דיזל זה אותו דבר רק 5 דלתות.

פורסם

למגאן בטח שיש אוטומט, הדיזל הגיע הגיר הרובוטי.

פורסם

עדכון קטן:

הייתי שוב בקרסו טרייד-אין, עבור הרנו.

ראינו את הרכב הספציפי (נסיעת המבחן הייתה על רכב זהה אחר), והוא נראה בלוי מאוד - צבע יורד בחלק התחתון של הבמפר הקדמי, לא שמור במיוחד בתוכו, צמיג אחד מפונצ'ר וטסות שאני עדיין לא מבין איך הן מחזיקות שם מעמד. בכל מקרה, המחיר שהוצע לנו (ועוד אחרי מיקוח) הוא איזור ה- 75 אלף. נשמע סביר, רק הבעיה שהוא אחרי טרייד-אין לרכב הנוכחי (איביזה 2002), שלמרות המצב המכאני המצויין שלה, הם רוצים רק איזור ה-6 אלף. כלומר, בסופו של דבר עלות הרכב יצאה מעל 81 אלף ש"ח - סה"כ בערך 7 אלף פחות מהמחירון שלה, ששם עוד טענו כי המחירון עומד על 100 אלף בכלל (שלפי מה שבדקתי, תקף רק לדגם המפואר - ופה מדובר על דגם בסיס).

לכן כרגע אנו מחכים עבור הצעת מחיר טובה יותר, ונחפש בעוד מספר מקומות.

מה שכן, ראיתי משהו מוזר - מספר אנשים שהייתה להם רנו דיזל, אמרו שהייתה להם בעיות שונות בגיר, וכי אחרי 120 ק"מ החליפו להם את רצועת הטיימינג בעלות של כמעט 3 אלף ש"ח. הם, ואנשים נוספים אחרים, אמרו לנו לבדוק את האוקטביה TDI. האם גם הוא רכב טוב?

פורסם

תבדוק את עלות הביטוח של האוקטביה, רכב מאוד גניב.

נסה לחפש גם אופל אסטרה וקיה סיד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בדקנו עוד בהתחלה את הסיד וריו, לא מצאנו משהו מיוחד. פעם הבאה שנהיה בסוכנויות נשאל לגבי האסטרה.

זה פשוט מתסכל, כל רכב שהיינו קרובים לקניה שלו "על הנייר", בפועל התברר עם פאק מסויים (במקרה הטוב).

פורסם

האסטרה לדעתי לא נוחה לנסיעה לא כמו הדיזל.

משיחה עם כמה נהגי מוניות היא לא שיא האמינות, המושבים לא נוחים ובפנים גם יחסית רועשת, לפחות בגירסת הדיזל.

פורסם

שימו בצד גרסאות דיזל, הדיזל היחידה שכרגע אנו מחפשים היא הרנו, שכן גם אהבנו אותה בנסיעת המבחן.

אין בעיה ששאר האלטרנטיבות יהיו בנזין, רק רכבים אמינים ויש מספיק מקום עבור מושב בטיחות + תא מטען עם מספיק מקום לעגלה.

• תוכן חדש...