Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תעשה נסיעת מבחן בפלואנס כנ"ל - תחזור לדווח אם הרגשת רעידות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

כל התת משפחתיות שהציעו פה ממש לא רלוונטיות, נסועה של מעל 30k קילומטרים בשנה? אם הם לא מעוניינים ברכב דיזל, יש גם אספקט אחר והוא נוחות הנסיעה, לבלות ברכב כמו אטראז 150 ק"מ ביוםלא ממולץ, למי שיכול להמנע מראש.

עריכה אחרונה על ידי stickshift
פורסם

אני נוהג מידי שבוע בפלואנס של החברה (דיזל), לדעתי רכב מדהים, מאובזר לא רע בכלל ואין לי מושג על איזה רעידות אתה מדבר.

אני רק יודע שהמנוע 1.5 טורבו דיזל יתן לך חיוך שלא תקבל משאר המכוניות שציינת פה(חוץ מהאיביזה, אבל האוטו ערום) .

אוטו-מאניה :-)

פורסם

טוב, אז אתמול הספקנו להכנס לסוכנות סיאט, סקודה, פולקסווגן, שברולט וסוזוקי.

- סיאט - בדקנו את האיביזה, האמת? היא יותר מרווחת ממה שחשבתי ביחס לגודלה, היום יש נסיעת מבחן. עולה 80~ אלף.

- סקודה - בדקנו את הפביה החדשה. 15 אלף יותר מהאיביזה כאשר רוב השינויים הם מבחינת חבילות בטיחות שוליות עבורינו.

- פולקסווגן - בדקנו את הפולו. ברקע שהמוכרת אמרה "פחביזה" (ולגיסי יש את את הרכב יותר מ-10 שנים עם 0 תקלות), יצאנו.

-שברולט - הסוניק סדאן בדיוק הייתה בתצוגה. מבחינת מרחב (בעיקר תא מטען), אין מה להשוות עם איביזה. היא עולה 10 אלף יותר והיא כולל מנוע חלש יותר (1.4 אטמוספרי) אך מתאימה יותר למשפחה צעירה. הציעו לנו גם יד שניה - גרסת 1.6 (לא בסיסית) משנת 2011 שעברה רק 17~ אלף ק"מ ב-68~ אלף. זה לא רע, אבל מעורר חשד כלשהו מבחינתי.

סוזוקי - ראינו את הקרוסאובר החדשה. היא יקרה משמעותית, אבל מבחינת תנוחת הישיבה והנוחות אין מה להשוות וכן הציעו תוכנית תשלום נוחה יותר משאר החברות. היום תהיה נסיעת מבחן עליה.

היום בין היתר נכנס לרנו (ולציי רכב שונים) ונברר בנוגע לאותה 1.5 טורבו משנת 2011 ומעלה. במידה והמחיר יהיה טוב עם תוכנית תשלום נוחה (וכמובן נסיעת המבחן תהיה טובה), סיכוי גבוה שניקח אותה.

פורסם

היום עשינו נסיעת מבחן באיביזה. המנוע כמובן מעולה, מתלים די קשים ומרגישים די יציבים על הכביש. הבעיה היא שהיא לא ממש מרווחת וכנראה שלא נסתכן עם TSI+DSG.

לאחר מכן הלכנו למיצובישי לראות את האטראז'. האם? אוטו נחמד מאוד וגם המחיר בסדר גמור, לכן ביקשו לעשות נסיעת מבחן. באותו הרגע לקחו אותנו ויצאנו לדרך. המזגן היה דלוק על עוצמה מלאה עוד מרגע התנעת הרכב. מה מוזר בזה? כי בתור אחד שהיה בעבר ברכב הזה, אני יודע שהוא די רועש. לכן כיביתי אותו ויצאתי לכביש מהיר. אחרי נסיעת המבחן, אני חושב שהתחילו אצלי בעיות שמיעה. את הרכב הזה בוודאות לא אקח.

לבסוף נסענו למאזדה לראות את ה-2 דמיו החדשה. הגרסא המאובזרת עולה כ-120 אלף ש"ח, מחיר הנושק לסוזוקי קרוסאובר. לאחר ויכוח של 10 דקות עם המוכר שטען שהיא גדולה וטובה בכל פרמטר מהסוזוקי הנ"ל (משהו שהוא לא נכון), עדיין אני מרגיש כי ה-2 דמיו היא מעולה - אין בכלל מה להשוות מול המאזדה 2 סדאן הקודמת. הוא אומנם קטן יותר מהקרוסאובר, אבל אלוהים...איכות החומרים והעיצוב הפנימי (והחיצוני כמובן, עם לדים מלאים) האוטו הרכיש כמעט כמו רכב מנהלים קטן.

שברולט סוניק כנראה לא נקנה, איכות החומרים בפנים מאוד ירודה וכנראה שמי שעיצב אותה היה ילד בן שנתיים. לכן נכון לעכשיו יש לנו 3 התלבטויות:

1) סוזוקי קרוסאובר - הכי יקרה, כ-123 אלף - מרווחת עם תנוחת ישיבה גבוהה.

2) מאזדה 2 דמיו - כ-120 אלף - איבזור מעולה, איכות חומרים מצוניינת ואסטתית מאוד.

3) לחפש יד שניה - כרגע מנסה להתביית על הרנו דיזל בהמלצתכם, אם כי אבדוק דגמים נוספים כמו הנוט שהוצע כאן. את הסיור הזה אעשה כנראה בשישי בבוקר.

אעדכן אתכם כמובן בנוגע לממצאים. במידה ויש לכם הצעות / הערות אשמח כמובן לשמוע. שוב תודה רבה.

פורסם

אם אתה כבר הולכים על 120 אלף,למה שלא תבדקו את הסיטרואן C4 אחרית מתיחת פנים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא "אם" הגענו ל-120 אלף. רכב בסכום הזה ילקח רק אם הוא גבוה ומרווח (קרוסאובר למשל) או חדש שרק יצא, אך באמת צריך להרשים (מאזדה 2 דמיו). מעבר לזה, יש מיליון ואחד דגמים עד הסכום הזה. בכללי, כרגע העדיפות הראשונה היא עדיין לרכוש רכב באיזור טווח המחירים של 80-90. אם לא חדש, אז יד שניה משנת 2011-2012 עם קילומטרז' נמוך ומצד חיצוני ומכאני מעולה.

פורסם

מצטרף להמלצה על C4. מרווחת, נוחה, ונוסעת מצוין בזכות מנוע 1.2 ל' עם 130 כ"ס ותיבה עם 6 הילוכים. לדעתי זו קניה הרבה יותר טובה מקרוסאובר.

פורסם

כמה עדכונים:

- ירדו לגמרי מרכבים חדשים, המחיר האידיאלי הוא 75 אלף עבור רכב יד שניה משלושת השנים האחרונות.

- הלכנו למספר מגרשים. נכון לזמן זה אנו מתלבטים בין 3 רכבים במסגרת תקציב זה:

1) יונדאי i25 שנת 2012 עם מנוע 1.6 ולא 1.4.

2) יונאי i35 שנת 2012 - יקרה בכמה אלפי שקלים בלבד.

3) לפי המלצתכם - רנו פלואנס, 1.5 טורבו-דיזל, שנת 2013 - יקרה בכמה אלפי שקלים מ-i35.

כולם בטווח המחירים.

על הרנו יצא לנו היום לעשות נסיעת מבחן. מבחוץ די רועשת (בכל זאת, דיזל) ובפנים מבחינת מראה ואיכות אינה מתקרבת ל-i25/i35. מה שכן, הנסיעה נוחה מאוד והמנוע מושך לא רע. היא היקרה ביותר והצלחנו להוריד עד לאיזור ה-80 אלף (נסעה כמה עשרות אלפי ק"מ, ללא בעיות מכאניות ושום תיקונים פרט לכמה שריטות ובעיות צבע בפגוש התחתון).

לכן ההתלבטות היא כזו - מצד אחד היונדאים זולים יותר, ובגלל שהיותם קוראיניים - כנראה יותר קל לתחזק אותם. מה שכן, המנוע הוא 1.6 (בשני הדגמים) בנזין רגיל - חלש יותר מה-1.5 טורבו-דיזל וצורך יותר דלק. מצד שני, הרנו יקרה יותר, בפנים נראה פשוטה הרבה יותר אך חסכונית יותר וחזקה.

השאלה באמת היא האם הרנו הספציפית הזו היא באמת רכב הנחשב לאמין ומה ההשלכות של לקיחת רכב דיזל ולא בנזין (אחרת אני מניח שכולם היו כבר לוקחים דיזל וזהו). אשמח לחוות דעת / הערות / כיוון כלשהו. בדקנו רכבים אחרים - פחות משתלמים.

שוב תודה רבה.

פורסם

הפלואנס מציגה אמינות טובה,אתה יכול לראות כמה מוניות יש ולשאול אותם,מה שאני עשיתי,לא מכיר מישהו שיש לו דיזל כזאת ולא מרוצה,זאת הסיבה שגם אני חשבתי לקנות לעצמי כזאת.

הטסט עולה כמו בבנזין,הדברים שיכולים להיות יקרים בדיזל אלו הטורבו ומשאבת סולר,אבל ברכב שעשה כמה עשרות,אתה מאוד מאוד רחוק מתקלה בהם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ביום ראשון אלך למוסך של רנו ואשאל שם כמה טכנאים מה דעתם על הרכב + אברר פלוס מינוס מה עלות טיפול שנתי (אם יש פה למישהו את הרכב, אשמח לדעת).

פורסם (נערך)

אני מכבד מאוד את הדעה שלך, אבל לומר שהפלואנס לא מתקרבת לאיכות של יונדאי(בטח בדגמי הi25 והi35) זו הגזמה וגובל גם בעוד כמה דברים שמפאת כבוד, ורצון לשמור על שרשור בונה, לא ארחיב ואומר. נכון, הפלואנס היא ממש לא פאר או דוגמה להנדסת אנוש, זו מכונית שנבנתה עבור מדינות עולם שלישי, אבל כמו בכל דבר בחיים גם לזה יש את חצי הכוס המלאה, המכונית מאוד מרווחת ביחס לסגמנט שהיא משתייכת אליו, נוחה, ובגרסת הדיזל חיסכון וכוח לא רע. אני לא יודע איזה אזקמפלר ספציפי נמצא שם,אבל לנסועה של 30k לפחות בשנה בכבישים בין עירוניים, עשו לעצמכם טובה ותלכו על הפלואנס.

נ.ב עשיתם בשכל שירדתם מכל עניין המימון והסוזוקי.

שבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי stickshift
פורסם

הפלואנס לא נבנתה עבור מדינות עולם שלישי, אולי שני. היא תוכננה בדרום קוריאה ומשווקת שם תחת סמסונג, ומיועדת לשווקים כמו טורקיה ודרום אמריקה.

• תוכן חדש...