Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

אני מדבר פה בשם אחותי וגיסי - הם לפני קניה של רכב חדש, לכן אשמח לעזרתכם המקצועית.

אז ככה, אלו הפרטים:

- רכב חדש עדיף, אך אם יש דגם כיד שניה שהוא מומלץ, אשמח מאוד לשמוע - יחסוך לא מעט כסף.

- בקרוב יהיה להם תינוק, כלומר הרכב צריך להיות גדול מספיק כדי לחבר מושב בטיחות וכן תא מטען גדול מספיק כדי להכיל את העגלה.

- אמינות בעדיפות ראשונה - הם הולכים להחזיק ברכב הרבה זמן (מעל 5 שנים ככל הנראה), וכמובן שאר האספקטים הרגילים כמו בטיחות, ביצועים, נוחות וכדומה.

- חובה אוטומטית, שכן גם אחותי תנהג בה והיא אינה יודעת ידני.

נכון להרגע, הרכב שמצאתי עבורם שיהיה הכי משתלם הוא האיביזה AM5 שכרגע נמכרת בכ-80 אלף ש"ח. הבעיה העיקרית שלי איתה זה שמעבר לזה שאני לא ממש יודע עד כמה יהיה נוח לשים שם תינוק ועגלה, אלא על אמינות המנוע והגיר - אבל למיטב ידיעתי מנוע TSI (ובכלל מנוע טורבו כזה או אחר) אינם אמינים לאורך שנים לעומת אטמוספרי, ועוד יש לא מעט תלונות על היבואן.

זו האופציה היחידה שמצאתי שעוד איכשהו משתלמת כיד ראשונה. ראיתי את הפג'ו 208 אך הם לא ממש אהבו אותה - אם יש תמליצו לי מנסיונכם לנסות אותה, אגיד להם שיקחו אותה לנסיעת מבחן בכל מקרה.

ישנו רכב שהם מאוד אהבו, בעיקר מבחינת יחס מחיר-תמורה וזה הסוזוקי קרוסאובר, אך הוא פשוט יקר מדי. מה שכן, במידה ותגידו לי שהוא אמין בצורה משמעותית (לי יש SX4 HB כבר 5 שנים, שום בעיות איתו), למרות החריגה המשמעותית בתקציב - אולי זה יוכל לחסוך להם כסף בעתיד בכל הנוגע לטיפולים ואחזקה.

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם שכן אנחנו די אובדים עצות.

תודה רבה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעניין, בכלל לא חשבתי על גרסאת הסדאן של הסוניק, בהחלט אבדוק אותה - תודה רבה.

לגבי ה-TSI ו-DSG - אני יודע שיש ספציפית תת-דגמים אמינים יותר ואמינים פחות. אני חייב להודות שעד כה, על ה-TSI 1.2 לא ממש שמעתי תלונות, וגם לא על DSG7. לכן, מצד אחד השברולט מרווחת ואמינה יותר (כביכול), מצד שני האיביזה עולה 10 אלף ש"ח פחות עם ביצועים טובים יותר וכנראה שאוכל להוציא עוד קצת תוספות לרכב לפי מה שאני מכיר אותם באותו המחיר.

לכן יש כאן שאלה לא פשוטה בכלל.

פורסם

אם ניתן, הייתי מתרכז ברכבים מסגמנט גבוה מהאיביזה, בשל הנוחות בהעמסת תינוק, עגלה, קניות וכו'. באתר Motori.co.il יש הרבה אופציות קרובות במחיר, שהן הרבה יותר משפחתיות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תבדוק גם פיג'ו 301 / סיטרואן C-אליזה הן נמכרות כרגע בהנחה יפה, ותכנסנה בגירסת ה-1.2 הרובוטית, וה-1.6 האוטומטית עם מתיחת קלה של התקציב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ל-301 ו-C אליזה יש מנוע חלש מדי (אני מדבר על גרסת הבסיס האוטומטית עם ה-1.2 אטמוספרי), להוסיף עוד כ-10-15 אלף זה לא ריאלי - גם בגלל המחיר, וגם בגלל שכבר תהיה העדפה לקחת את הסוזוקי. תהיה נסועה של כ-150~ ק"מ בכל יום, רובה בכביש מהיר. ישנה העדפה שלרכב יהיה נוח להכניס עגלה, אבל שהוא עצמו לא יהיה אחד כזה.

בינתיים הבחירה המועדפת היא שברולט סוניק סדאן או איביזה ב-10 אלף פחות (אלא אם כן באמת לא תמליצו עליה בשל המנוע והגיר).

האם יש לכם המלצות על רכבים אמינים מתאימים כיד שניה (נניח שנים 2008 ומעלה) הנמכרים במחיר זול משמעותית?

שוב תודה רבה לכולכם, אתם מאוד עוזרים לנו פה.

פורסם

מיצובישי אטרג ב78 אלף:

http://www.motori.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99_%D7%90%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%96/157

היתרון של על האיביזה שיש לה תא מטען הרבה יותר גדול מה שיקל על עגלת תינוק,וגם מאחור היא משמעותית מרווחת יותר לכן יהיה קל לשים סלקל,היא חיסכונית והרבה יותר מאובזרת מהסיאט,לגבי האמינות בנתיים אין תלונות לעומת ההיסטוריה הלא מבריקה של TSI+DSG.

אבל לסיאט יתרון בזריזות והתנהגות כביש,גם המושב טוב יותר,שווה לבדוק אותה,היא אולי לא מלכת היופי אבל שימושית מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מזמן נסעתי באטרז' (כנוסע מאחור), רכב לא רע אבל יש 2 חסרונות שאני חושב שיש לו - ושניהם בנוגע למנוע. המנוע הוא 3 ציל' קטן - האם הוא לא ישחק בצורה משמעותית בנסועה כה גדולה, על אחד כמה וכמה אם התכנון הוא להחזיק ברכב לא מעט זמן? דבר השני זה בידוד הרכב - לא רק ששמעתי בבירור את המנוע, אלא גם רעשי כביש לא היו חסרים גם במהירויות עירוניות. מצד שני - לא אוטו קטן ועם הרבה פיצ'רים ביחס למחיר.

פורסם

ספורטבק ולאנסר הן אופציות טובות באל הן כבר מאוד מיושנות. מנסיון אני הייתי ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן ב-C אליזה / 301, לא בטוח שהן ירגישו לך חלשות.

פורסם

נכון שהן מיושנות, אבל אני עדיין לא רואה במה האטראז' עולה עליהן.

ההיפך, היא נחותה בכל פרמטר.

גם ה301 ואחותה התאומה אינן מתעלות על הספורטבק, שמציעה בערך אותן מידות פנים ואיכות חומרים והרכבה אבל עם הרבה יותר אבזור.

פורסם (נערך)
לא מזמן נסעתי באטרז' (כנוסע מאחור), רכב לא רע אבל יש 2 חסרונות שאני חושב שיש לו - ושניהם בנוגע למנוע. המנוע הוא 3 ציל' קטן - האם הוא לא ישחק בצורה משמעותית בנסועה כה גדולה, על אחד כמה וכמה אם התכנון הוא להחזיק ברכב לא מעט זמן? דבר השני זה בידוד הרכב - לא רק ששמעתי בבירור את המנוע, אלא גם רעשי כביש לא היו חסרים גם במהירויות עירוניות. מצד שני - לא אוטו קטן ועם הרבה פיצ'רים ביחס למחיר.

הוא לא ישחק,אם תטפל כמו שצריך ולא תקרע אותו.

לגבי המנוע מסכים,הוא רועש,אבל אם אתה רגיל לנסוע עם מוסיקה או רדיו זה לי לפחות הרבה פחות מפריע

למה לקנות אטראז' ולא ספורטבק\לאנסר במבצע הנוכחי?

כי הלנסר יקרה הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הוא לא ישחק,אם תטפל כמו שצריך ולא תקרע אותו.

מן הסתם, אבל עדיין נסועה של כ-150~ ק"מ כל יום בכביש מהיר שזה כולל לא מעט עקיפות, כן יניבו נזק מצטבר כבד יותר מאשר מנוע 4 ציל', על אחת כמה וכמה אם אתה שם מנוע שכזה במכונית משפחתית קטנה ולא מיני. אף אחד לא מצפה לניסים בטווח המחירים הזה, זו הסיבה שישנו גם את שיקול היד שניה, במידה ויש משהו טוב ואמין במחיר זול הרבה יותר.

פורסם

fלא ציינת שתהיה לך נסועה גבוהה כזאת, אם כך הייתי מציע לל ללכת על דיזל, למשל רנו פלאונס, מאוד חיסכונית, חזקה ומרווחת.

פורסם

אין ספק שעם נסועה שכזו עדיף רכב דיזל. פלואנס זו אופציה מצוינת. אם צריך תא מטען גדול יותר יש את המגאן עם אותו מנוע.

• תוכן חדש...