Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נורות קסנון (בהנחה שהן עובדות בצורה אופטימלית) מחזיקות מעמד פי 5 עד 10 מנורות הלוגן (3000 שעות קסנון). החיסרון הוא שהן עולות 100 דולר לנורה (איכותית).

שימו לב שלכבות ולהדליק מיד את מערכת הקסנון שכן כאשר הנורות חמות, הקשת לא צריכה מתח מלא של 25 אלף וולט על מנת להווצר אבל הממיר שולח את המכה החשמלית בכל זאת, מה שמקצר את חיי הנורות.

אפשר לקנות עדשות OEM, לפרק את הפנסים ולהרכיב את העדשות + קיט קסנון איכותי + מעקפים (זה נקרא retrofit) אבל

א: זה לא חוקי.

ב: צריך להשקיע המון זמן וכסף + כיוון נכון של הקיט (אם אינכם רוצים לסנוור את הזולת). המון כסף אומר בערך 4000-5000 שקל וסיכויי הצלחה מוטלים בספק. למרות שאם הצלחתם, הגמול יהיה יפה מאוד (ועדיין לא חוקי).

ג: כשאני אומר לפרק את הפנסים זה - לפרק את הפנסים מהרכב, להמיס את הדבק בתנור, להרכבי את העדשות בצורה טובה, להרכיב את הפנסים ולאטום אותם ואז להתקין על הרכב.

על כמה עומד היום המחיר לנורה איכותית?

האם היבהוב עם אורות גבוהים לרכב מסנוור גם מקצר את חיי הנורה?

לגבי החלק האחרון, האם זה כבר חוקי? והאם המחיר ירד מ 4000 ש"ח?

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום משיגים 2 נורות ב 500 ש"ח.

אין קסנון נפרד לאורות גבוהים, לנורת קסנון לוקח 10-30 שניות להגיע לעוצמה מלאה לכן זה לא פיזבילי. בד"כ זה תריס שזז על מנת לכוון את האלומה למעלה (בהנחה שמדובר על H4 עם שבמקור היא בעלת 2 חוטי להט - לכן זה לא מקצר את חיי הנורה.

עדיין לא חוקי, היום אפשר להשיג קיטים ב 1500 עד 2500 ש"ח בארץ, בד"כ עם שנה אחריות.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

האם התריס שזז, זה מה שנקרא ביקסנון?

לפי מה שאני מבין - אם הקסנון איכותי, מכוון טוב ויש לו אור גבוהה ונמוך, אז הוא יעבור טסט. זה נכון?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כן, זה נקרא ביקסנון.

סיכויים גבוהים מאוד שתעבור טסט, אבל שום דבר לא בטוח בחיים (חוץ ממוות ומס הכנסה).

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מאחר והזמנתי את המונדיאו טיטניום (ובניגוד לאירופה, לכאן לא מביאים את הטיטניום-X, ולא את אופציות הרכבת מע' קסנון מקוריות מהמפעל, למרות שאלו קיימות באירופה - רק משום שהיבואן לא רוצה "לשבוא את הראש עם זה", אולי בשל נסיום מר עם הקסנון של המאזדה-6 מול משרד התחבורה), אני מחפש זה זמן אופציה להרכבת נורות שיאפשרו ראות טובה יותר מנורות הלוגן רגילות - אם כבר רכשתי רכב ב-185,000 ש"ח "על הכביש" (עם מע' חיישני חניה קדימה-אחורה, ואיתוראן גבריאל מבית קוברה), אז להשקיע גם בלראות טוב יותר, זו חובה מבחינתי.

כל מה שניסיתי, לא עזר:

- לפנות ליבואן (בטלפון וגם רשמית) - ולקבל תשובה שלילית חד-משמעית !!!

- למצוא את החברות שמספקות את הרכיבים המקוריים למפעל בבלגיה (משם מגיעות המונדיאו 2008, או MK-4 לארץ). להתקשר אליהם בטלפון ובמייל כדי לנסות לרכוש מהם עצמאית את הקיט המלא (קסנונים, בלאסטים, מצתים, מע' כיוון אלומה אוטומטית, שפריצרים, חיווט ורכיבי פנים וחוץ מקוריים), ואלו אמרו שהם לא מוכרים לפרטיים, אלא רק למפעל. אולי בעתיד יהיו קיטים OEM לדגם זה - כך ע"פ דבריהם.

- לחפש מי שימכור רפלקטורים וקסנונים בלבד שיתאימו לרכב - בלי שום תוצאה במשך חודש באינטרנט על הגוגל ושאר מנועי החיפוש (שרפתי על כך שעות ע"ג שעות).

- להתלונן רשמית למשרד התחבורה, ולנסות לדחוף את העניין כך שהמשרד יהפוך את המוצר לבטיחותי, בדיוק כמו חגורות בטיחות, כריות אוויר ו-ABS. - לא קיבלתי אפילו תגובונת.

- לנסות להרים בפורום זה עצומה - שיש מי שרצו שהיא תצליח, אך אף לא אחד יכל או רצה לתרום להצלחתה (מלבד חתימה) - חוץ מלפתוח תיבת פנדורה וויכוח שכוח-אל על "כמה זה מסנוור/או לא יותר מהלוגן".... לא התקדם דבר.

והנה, כבמטה קסם, אני יושב לי במקום החשוב והפרטי (כמו שיש לכולנו בבית), עם הלאפטופ על הרגליים ומשוטט באינטרנט האלחוטי, ומבלי לחפוץ בכך הגעתי לאתר שהוביל אותי לקישור של חברה שמישהו כבר הזכיר אותה כאן בעבר, ושם פורסם על משהו שנראה כמו שילוב הטוב מכל העולמות - Too good to be true:

http://www.piaa.co.uk/bulbs/bulbshow.asp?ID=hid

מה דעתכם על כך?

האם יש אמת בפרסום?

האם באמת נורות אלו יכולות רק בתוספת בלאסטים לשבת בבית נורה רגיל (כנראה של מכוניות חדשות כדוגמאת המונדיאו שרכשתי), ובעזרת 35W הספק לייצר את האלומה המבוקשת שלא תסנוור אחרים?

האם לא יהיה צורך בשום התאמה אחרת, מבלי לגרום נזק לשום רכיב אחר (אלקטרוני או לא) ברכב?

האם אזכה לראות סוף סוף למרחק של כ-250 מטרים קדימה (במקום גג 120 מטרים בהלוגן), מבלי לייסר את מצפוני על סינוור הזולת?

האם אוכל לשפר את בטיחות הנסיעה שלי, של היושבים עימי ושל סביבתי במחיר שווה לכל נפש?

ולעזזאל השפריצרים - הרי הרכב יישמר כה נקי, כך שלפני ואחרי כל נסיעה הבקליטים יהיו נקיים (בדוק - כך אני נוהג גם היום, עם הלוגן רגילים, הרי אבק יכול להוריד מאיכות תאורתם עד כ-15% ויותר).

תגובות?

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

מה שאתה ראית זה פשוט קיט קסנון שאחנו מדברים עליו פה בפורומים. המחיר היקר זה בגלל ש PIAA בעלת שם.

קיט קסנון זה אומר שלוקחים את הנורה המקורית (D2S) ועושים התאמות חיווט על מנת שתוכל לשבת בבית נורת הלוגן. קיטים כאלו בארץ עולים כ 1500 ש"ח. כיום הקיטים יותר מפותחים והסיכוי לנזק הוא מזערי, בהתקנה טובה. לפעמים יש הפרעות בקליטה של הרדיו והפרעות אלקטרוניות אחרות, תלוי באיכות הקיט וההרכבה שלו.

אני לא מבין מה הבעיה של יבואן לספק קסנון OEM כמו באירופה. אני בכלל לא הייתי רוכש רכב מיבואן שלא רוצה "לשבור את הראש".

אם אתה רוצה לראות שאתה לא מסנוור, שם את הרכב (כם ההלוגן מול קיר בלילה וראה עם אלומת האור לא נשברת למעלה)

ראה תמונות פה: http://www.motori.co.il/content/view/224/10909/

פורסם

צודק.

נתקלתי גם בזה:

http://www.danielsternlighting.com/tech/bulbs/blue/good/good.html

מה שאומר שאולי הם מצליחים לייצר נורה שתתן יותר לומנים, אך זה בא ע"ח חיי-נורה קצרים יותר.

אין תחליף לקסנון (בינתיים - כי אאודי עומדת להחדיר נורות Led חדישות וחזקות במיוחד):

http://gizmodo.com/gadgets/gadgets/first-led-headlights-appear-unleash-astonishing-styling-possibilities-210326.php

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

ועוד משהו בנושא הלד שהזכרתי לעיל:

http://www.ae-plus.com/Key%20topics/kt-lighting-news3.htm

פורסם

תאורת הקסנון כרגע אין לה תחליף והיא תשרת אותנו בהרבה שנים הקרובות. LED אינו תחליף לפנסי החזית

לא אאודי ולא חברות אחרות יכניסו LEDד לפנסי החזית..מי שמבין בטכנולוגיה יבין שזה לא ישם.

נורת LKED לצורך הפקת 5W בלבד זקוקה לגוף קירור של מטבע של 5 שקלים בגודל..עכשו דמיינו פנס חזית שצריך לפחות 300-400 LEDS.

LED נועד להראות ולא לראות....ואכן רוב חברות הרכב מאמצות את ה LED לפנסים אחוריים, חנייה וכדומה

ברוך -

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

אני בקרוב שנה בפורום החשוב הזה ומכה על חט על כך שלא מצאתי את הזמן לקרוא את החומרים הטובים שבפורום.

קראתי את השרשור הזה במלואו , למדתי הרבה ! , יישר כוח , כל הכבוד !!!!.

דוד ברזילי

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לא. 30000K עדיין צורך 35 וואט כמו נורה של 4000K. כמות החום המופקת קטנה יותר בקסנון יותר מנורות הלוגן שצורכות 55 וואט.

K זה מדד לגוון האור. ככל שאתה עולה בK, הנורה תאיר חלש יותר עקב פילטרים שמסננים חלק מהספקטרום.

הנורה שמאירה הכי חזק היא 4100K, בה האור כמעט לבן (כלומר כל הצבעים בספקטרום נוכחים).

• תוכן חדש...