Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, השנה חגגתי 5 שנים עם האיטלקייה החמודה שלי :-).

מדובר בגרנדה פונטו 2007 רובוטית 1.4L אקטיב פלוס שנירכשה כיד ראשונה פרטית (אני היד השניה) ב2010 עם כ23K על השעון :-).

כיום הרכב עם כמעט 70K על השעון, כן אני בקושי נוסע :-).

רציתי ליפתוח את הסיכום הזה בשביל לעזור לכל אלה ששוקלים ליקנות את הרכב עקב מחירו הנמוך ושיוכלו לקבל בערך את סדר גודל העלויות שיאלצו לשלם, ככה יהיה להם קל יותר לתכנן את התקציב לרכישת הרכב.

מבחינת הרכב עצמו אני חייב לציין שאני מאוד אוהב אותו, קודם כל את המראה שהיה מאוד חשוב בעת הרכישה, שיראה צעיר ומודרני, את הבטיחות שלא הייתי מוכן להיתפשר עליה כי זה נועד להסעת המשפחה, ומרווח הפנימי שיתאים להסעת 5 אנשים בצורה סבירה וכמובן חסכון בעלויות אחזקה.

לאחר 5 שנים עם הרכב אני לא מיתחרט לרגע, ואם יש משהו שמפריע לי ברכב זהו המנוע החלש יחסית, אבל עדיין ברגע שלומדים להכיר את המנוע והגיר ועוברים למצב ידני זה הופך לסביר מאוד ואפילו מהנה כי אפשר לימשוך אותו ל5000 סל"ד בלי בעיה וחווית הגיר והתנהגות משמחת אותי ואין מצב שאחליף לגיר אוטומטי טיפש לאחר גיר רובוטי, בעתיד או ידני או רובוטי :-).

מבחינת אמינות:

חוץ מהרובוט- הרכב אמין מאוד, אין תקלות ידועות ואם מטפלים בה לפי דרישות היצרן הוא לא יפתיע אתכם בתקלות שונות ומשונות וישרת אתכם נאמנה.

אמינות הרובוט -צריך לחלק את העניין ל2:

א: להיסתכל על החלקים שמתבלים ברובוט כתקלה ואז להחשיבם בתור הוצעת תיקונים וירידה במדד האמינות.

ב: להבין את עיקרון פעולת המערכת ורכיביו ולהבין שמדובר בחלקים שמתבלים ודורשים אחזקה תקופתית כמו החלפת טיימינג ואז הם הופכים לחלק

מהוצאות האחזקה של הרכב-מעצבן אבל זה המצב.

ביגללת בעיות ברובוט הרכב ניגרר סה"כ פעמיים למוסך במשך 5 שנים שהוא בבעלותי-

לדעתי זה סביר לגיל הרכב ואני רואה שVAGים חדשים אוהבים את המוסך הרבה יותר :lol:.

אני כן חושב שהנושא דיי בעייתי ברכב ולדעתי יחסית ליפנית אוטומטית העלות אחזקה שלה יקרה יותר, שם אין החלפות מצמד ב3000 ש"ח,

החלפות צובר ושיפוץ משאבות הידראוליות שזה עוד בתחום של החלקים המתבלים ואם חס ושלום הרובוט דורש החלפה אז אפשר להגיעה 11000 לרובוט קומפלט חדש כולל עבודה.

קחו זאת בחשבון בעת הרכישה ותנסו לימצוא רכב שכבר החליפו לו את החלקים האלה או לפחות את הקלאצ' וככה לכם יהיה זול יותר באחזקה.

הרכב נוח לנסיעות ארוכות, איכות הבניה טובה ואין חלקי פלסטיק רופפים או התקלפויות צבע מהכפתורים, בידוד רעשים בסדר, הרכב יושב יציב ובטוח על הכביש ולא מרגיש כמו קוספת שימורים עם 4 גלגלים, המזגן מקרר טוב, יש מרווח מצויין מקדימה וסה"כ שאפשר היום ליקנות רכב דומה מבציר 2009 עם ESP בפחות מ30K אני לא רואה חלופה טובה יותר לשקל למי שמחפש בטיחות, רכב חדש יחסית לתקציב, מרווח פנים ל5 במיקרה הצורך ונוחות נסיעה וצריכת דלק.

הסיכון העיקרי מבחינת האמינות ברכב הינו הגיר הרובוטי, שבתוכו נכללים חלקים שמיתבלים ודורשים החלפה, עם זה המשאבה ההידראולית שמבוססת על מנוע חשמלי עם פחמים, צובר לחץ של השמן לרובוט שלדעתי ליתר ביטחון כל 4 שנים צריך להחליף וכמובן את המצמד שעלותו מעל 3000 שקל.

כל אלה צריכים להילקח בחשבון כי זה מחיר שמשלמים על אחזקת הגיר הרובוטי ברכב זה, וכל עוד המחירים של פיאט ביד2 נמוכים

משמעותית מהרכבים המקבילים זה מיתקזז בעת הרכישה :-).

מבחינת צריכת דלק:

בנסיעה ב100 קמ"ש לפי מחשב הרכב המנוע שותה 1/18 ק"מ לליטר, ואצלי בשימוש לא חסכוני ואהבת סל"ד גבוה בנסיעות בעיר+בינעורני שרובו פקקים אני מקבל צריכה ממוצעת של 1:11 כולל מזגן, במידה ואני מעוניין לחסוך הצלחתי להגיע גם ל1:13.5.

עלות טסט שנתי - כ1200 שקל בממוצע(כיום פחות מ1200).

ביטוחים -רגיל כל אחד וההצעה שנותנים לו, עושה מקיף לנהג מעל 24.

להלן הוצעות הטיפולים השוטפים והתקלות במוסך מורשה - מוסך שמשון ביהוד:.

דו"ח אחזקה לרכב:

2011: טיפול ראשון לרכב לאחר הקנייה:

החלפת שמן/מסנן - 253 ש"ח

עקב רעשים בהתנעה ואולי הרגשה פסיכולוגית שהמנוע לא אהב את השמן בוצע החלפת שמן נוספת לאחר חצי שנה שהפעם הבאתי למוסך שמן LM 5W/40 סינטטי מלא:

החלפת שמן מסנן(שמן סופק ע"י לקוח) - 129 ש"ח.

סה"כ הוצאות לשנה: 382 ש"ח.

2012:

הגרירה הראשונה :-(.

הרכב לא הניעה ונתן ודעת שגיעה של גיר לא זמין, ניגרר למוסך והושאר שם לבדיקה, הבעיה הייתה בחיישן מצב גיר של הרובוט, ישנם 3 כאלה ברובוט והעלות היא כ2000 ש"ח ליח'.

המוסך דאג לי ובימקום מידית לשים חיישן חדש הם ניקו את החיישן וראו שהכל עובד ניפלא, כמובן שנאמר לי שיש אפשורת שהבעיה תחזור ואז לא תיהיה

ברירה ואאלץ להחליף את החיישן.

ברוך השם עד היום לא נישמעו בעיות מהחיישן :-).

סה"כ לתשלום: 500 ש"ח על הבדיקה בEXAM, בדיקת לחץ ברובוט,פירוק והרכבה וניקוי החיישן.

לאחר החוויה הלא נעימה שדרשה גרירה החלטתי להקדים תרופה למכה ולשפץ את המנוע של המשאבה ההידראולית:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?460965

מחיר: כ30 ש"ח עלות פחמים וחצי יום עבודה על הרכב

כי לא ממש היה מדריך מפורט על אופן הביצוע+ כלים מתאימים ולכן הכל בוצע לאט ובזהירות ובאילתורים עקב מחסור בכלים.

שיפוץ יזום זה חסך לי לפחות כ3000 שקל באחזקה כי המנוע היה ניכשל שנה מאוחר יותר-הפחמים היו גמורים.

סה"כ הוצאות לשנה: 530 ש"ח.

2013:

קנייה עצמאית של חלפים מקוריים מ"מ.י.ר חלפים" לטיפול עצמאי לרכב:

מסנן שמן, מסנן אוויר, סט מצתים ופילטר מזגן:

סה"כ לתשלום: 320 ש"ח.

את המסנן מזגן/מנוע וסט מצתים החלפתי לבד אבל לא הצלחתי לבצע החלפת שמן ולכן השארתי את זה למוסך..

קניית שמן מנוע valvoline synpower 5W40 שיספיק ל2 החלפות.

סה"כ לתשלום: 189 ש"ח.

ביצוע החלפת טיימינג והחלפת בלמים והחלפת שמן:

קיט טיימינג

חגורת מזגן

דיסק בלם חליפי מאורר (בראמבו)

סט רפידות

החלפת שמן/מסנן (שמן סופק ע"י לקוח)

סה"כ: 2100 ש"ח

החלפת מצבר- וורטא 52AH.

החלפתי אפילו שמצבר הישן עדיין הניע כי חששתי שהודעות האזהרה של ההגה החשמלי נובעות ממצב חלש, בפעול הודעות ההגה המשיכו עד היום.

סה"כ לשתלום 440 ש"ח.

סה"כ הוצאות לשנה: 3049 ש"ח.

2014:

טיפול 60,000:

מסנן שמן/שמן מנוע(סופק ע"י לקוח)

מסננים למנוע ומזגן (עכשיו שאני רואה כניראה שחכתי לעדכן אותם שכבר החלפתי את המסננים שנה קודם בעצמי)

נוזל בלמים

שמן גיר

שמן רובוט

פאראפלו 2L

סה"כ לתשלום: 1600 ש"ח.

גרירה שנייה :-(.

לאחר מס' חודשים מהטיפול הרכב לא הניע ונתן שוב הודעת "גיר לא זמין" ואני כבר התחלתי לידאוג שכעת הולך ליכאוב לי בכיס והרבה, עקב חוסר צורך ברכב וחוסר מזומנים דחיתי את הגרירה בכחודשיים.

לבסוף שהרכב ניגרר למוסך התברר לי שאין בעיה ברובוט אלא מדובר בקלאצ' שניגמר והוחלט להחליף את הקלאץ' + מצבר חדש כי עקב חוסר נסיעות באותה שנה גרמתי לפריקה מלאה של המצבר כמעט 4 פעמים והייתי כל פעם מעלה הביתה לטעינה מלאה.

חלקים:

ער' מצמד

ציר בורר הילוכים

תותב למזלג מצמד

שמן גיר

מצבר 60AH

סה"כ לתשלום 4000 שקל :-(.

סה"כ הוצאות לשנה: 5600 ש"ח.

2015:

קניית שמן מנוע valvoline synpower 5W40 שיספיק ל2 החלפות.

סה"כ לתשלום: 199 ש"ח.

החלפת שמן (סופק ע"י לקוח) ומסנן + נימצא שצריך להחליף תושבת גיר תחתונה:

סה"כ לתשלום: 560 ש"ח

החלפה יזומה של צובר לחץ למניעת נזק עתידי לרובוט:

מכיוון שבשנים האחרונות הייתי מקבל הודעת "גיר לא זמין" במידה ולא הייתי ממתין להפעלת המשאבה ההידראולית בפעם הנוספת לאחר ההתנעה, מה שלרוב אומר לנו שאנו בכיוון לא טוב ובעתיד זה יעלה לנו הרבה כסף.

באקזמינר גם הופיע תקלה הקשורה ללחץ לא תקין ברובוט, כניראה הייתי ממש ליקראת הכשל של הצובר ואני שמח שהקדמתי תרופה למכה.

סה"כ לתשלום כולל בדיקות באקזמינר: 1500 ש"ח (לא היה צריך לרוקן את שמן הרובוט).

סימני נזילה מבית הטרמוסטט:

עקב סימני נזילה מבית הטרמוסטט ומעקב שביצעתי לכמה ימים אחרי ניקוי האיזור ראיתי שהנזילה הקטנה ממשיכה ולכן הוחלט להחליפה:

טרמוסטט גרנדה

פארפלו 2L

סה"כ לתשלום: 470 ש"ח.

סה"כ הוצאות לשנה: 2729 ש"ח.

סה"כ הוצאות טיפולים במשך 5 שנים שהרכב בבעלותי: 12,290 ש"ח - ליזכור שמדובר ברכב כמעט בן 9 שנים.

דאגות לעתיד:

כבר לא ממש דואג אבל כן חושב שבעתיד אצטרך לשפץ את ההגה כי ההודעות "בדוק הגה" לא נעלמות ובזמן האחרון אני שם לב שיש רעשים חלשים בעת סיבוב הגה, אבל הוא מתפקד עד היום ללא בעיות, רק הודעות הזהרה פעם בכמה ימים בעת התנעה.

אז אחרי כל החפירה, תודה לכל מי שקרה ומקווה שעזרתי קצת לאלו שמתעניינים באחזקת פיאט רובוטית ישנה :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה על השיתוף. בזמנו גם אני שקלתי אותה, אבל לאחר שהתברר לי מה הסיבוכים שיכולים להיות לגיר המקולל הזה, ירדתי מהרעיון.

לא כתבת כמה הרכב עבר בזמן הזה...

פורסם (נערך)

אופס, תודה - הוספתי.

בעקרון אני חושב שהרכב הזה מצויין כעת למי שמחפש רכב בטיחותי ומודרני בפחות מ30K עם ESP.

אם מוצאים רכב שטופל לפי הספר עם הסטוריה מלאה וקונים במחיר שחיטה שכזה עקב הבהלה מהרובוט, אפילו אם חס ושלום הרובוט יעשה בעיות בהמשך אפשר להחליפו בחדש במיקרה הקיצוני ואז כאילו רכשת רכב בפחות מ40K לרכב חסכוני וזול לאחזקה, מודרני, מרווח ובטוח מ2010 עם ESP ואתה מסודר כמעט ב100% ל5 שנים ללא תקלות. לעומת קנייה בכ40K רכב מ2008 שאין לך מושג כמה כסף אתה הולך להשקיע בתקלות שיבואו בשנות האחזקה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

הווגיק תודה על הסקירה המושקעת.

בהתחשב במחירון של הרכב אני לא חושב שהוצאות התחזוקה מפחידות, אבל אני בהחלט מבין מי שסבור אחרת.

איך לדעתך היית מתמחר את ההפרש בעלויות האחזקה בינך - שמבין עניין ורוכש לבד חלפים - לבין אזרח מן השורה שהנדרש למוסך מורשה בכל בעיה? כמו כן, באיזה מוסך טיפלת?

שוב תודה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)

אני רוכש רק את השמן לבד רק ביגלל שמצאתי שהמנוע מחבב את הוולולין, לא ביגלל לחסוך על המוסך וכל הטיפולים עושה במוסך, חוץ משיפוץ המשאבה שיוסיף לאדם הפשוט סביב ה2000~3000 לשיפוץ לדעתי.

מחינת מחירון הטיפולים אלו המחירים לאזרח הפשוט שמטפל במוסך מורשה היבואן- אני מטפל במוסך שמשון ביהוד על כל תקלה, ואתה יכול ליראות שהטיפולים במוסך המורשה יבואן ממש לא יקר לפיאט + אתה מרגיש בטוח שעושים לך עבודה מיקצועית במוסך הנ"ל, לאחר קנייה עצמאית של החלפים בחנות החלפים ושהוואת המחירים לממוסך ראיתי שהמוסך מוכר לי את אותם החלקים באותו המחיר אז החלטתי שזה לא שווה את הטירחה וכעת אני נותן למוסך לעשות הכל, בנוסף אכן יש ירידת מחירים רצינית במחירון החלפים לרובוט, למשל צובר הלחץ היה בעבר קרוב ל1800 ש"ח וכיום הוא חצי.

ועוד דבר חשוב למי שמחליף או חושב להחליף את הרובוט או רואה רכב שהחליפו לו את הרובוט!

ישנם שני מקטים לרובוט, האחד מדבר רק על המוח ההידראולי של הרובוט וזה אמור שמדובר רק בחלק מיציקת האלומיניום ומגיע ללא החיישנים/צובר לחץ/ משאבה הידראולי וכל המסביב והוא עולה כמעט כמו רובוט קומפלט שמגיע עם הכל כולל המשאבה/חיישנים וצובר.

המוח ההידראולי:

https://www.shop4parts.co.uk/?name=store&op=Details&ProdID=6510&sku=68289

71732923.jpg

רובוט קומפלט:

https://www.shop4parts.co.uk/?name=store&op=Details&ProdID=15048&sku=256828

55246784.jpg

אני זוכר כאן דיונים על תקלות שבהן החליפו לאנשים את המוח והבעיות המשיכו והם לא ידוע מדוע וחשבו שבעצם הוחלף להם הכל, אז זהו שלא ואני ממליץ במידה וניכנסים להוצעה גדולה שכזו פשוט תחליפו את הרובוט קומפלט ותהנו מראש שקט לפחות ל5 שנים כי כיום המחיר ירד וההפרש בינהים הוא מזערי, החלפת חלקים בבודדת לא מישתלמת כי כל חיישן עולה קרוב ל2000 ויש 3, סלנואידים כנ"ל, צובר 1000 ומשאבה חדשה מעל 6000 שקל, עכשיו תבינו שכל הרובוט קומפלט עולה קרוב ל8000 ועם התקנה מסודרת הכוללת הורדת גיר מגיעים לכמעט 11000.

עוד דבר קטן שקרה לי החודש- הצינור שיוצא ממשאבת השפריצרים לחלון האחורי התייבש ונזל, החלפה פשוט עם צינור סיליקון בקוטר מתאים תוך פתיחת 3 ברגים של הפלסטיק בבית הגלגל בצד הנהג והכנסת יד להוצאת צינור ה15 סנטים הישן וחיבור הצינור החדש.

עריכה: עכשיו שמתי לב שלא אדגשתי שמדובר במורשה יבואן בכותרת:

"להלן הוצעות הטיפולים השוטפים והתקלות במוסך מורשה - מוסך שמשון ביהוד:."

לצערי הזמן עבר ואם אחד המנהלים יוכל לתקן את המישפט אני אשמח מאוד :-).

"להלן הוצאות על הטיפולים השוטפים והתקלות במוסך מורשה יבואן - מוסך שמשון ביהוד:"

פורסם

תודה על הסיכום,בהחלט היה מעניין לראות מחירים וחוות דעת של מספר שנים.

חבל מאוד שפיאט בחרה להזניח את הגיר הרציף שהיה בפונטו,כי אכן אפשר לראות שזאת הנקודה החלשה של הרכב מעבר לזה לא הצגת משהו חריג.

מתכוון להמשיך להחזיק או שיש רעיונות להחלפה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בע"ה שאחסוך קצת אז הרכב הבא יהיה בראבו טורבו 2010 בכמה גרושים :-), בינתיים אני בדעה של להשאיר את הרכב כי הוא עדיין במצב כמו חדש חוץ משקע קטן בדלת ביגלל חניון מטומטם.

קלאץ' כבר החלפתי, לטיימינג יש עוד שנתיים והרובוט ניראה בריא ומקסימום שנה הבאה אשפץ שוב את המשאבה והפעם כבר יש לי את הפחמים שקניתי ל2 החלפות בהתחלה.

אין טעם לימכור אותו במחירון של היום, חבל על הכסף ומעדיף להמשיך איתו או להעביר במישפחה.

לגבי הגיר הרציף אתה צודק, אבל אני חושב שאולי הייתי אוהב אותו פחות עם הגיר הרציף חח, לא התרגלתי אליו בספייס של אחותי :-).

פורסם

תודה רבה על הסיכום, כיף לקרוא משהו כה מושקע.

יותר מכל חיזקת אצלי את הדעה שהרכב הזה הרבה יותר מוצלח בגרסה הידנית שלו, ומי שמחפש סופרמיני אוטומטית ב25K יעשה בשכל אם יבחר בגטס.

רוב האנשים שיחפשו רכב בתקציב הזה עושים זאת מטעמי חיסכון, לא נתפס אצלי שרכב שעולה 20-25 אלף יום אחד יזדקק לשיפוץ\החלפת גיר שנעה בין 6K ל11K.

מעניין אם הרובוט בבראבו זה אותו אחד שיושב בגרנדה ועושה צרות..

נ.ב.

עד מתי שימוש במילה 'בציר' בפורום רכב? :|

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מעניין אם הרובוט בבראבו זה אותו אחד שיושב בגרנדה ועושה צרות

מסתמן שלא. הבראבו והפונטו איוו (2009 וצפונה) כבר זכו לרובוט בוגר ואמין.

פורסם (נערך)

חחח לגבי "הבציר" , זה תמיד הצחיק אותי ליראות את השימוש במונח אז זרמתי :-).

ואכן לדעתי הרכב הזה למי שיכול ליקנות בגירסה הידנית הוא מצויין והראש שקט מבחינת האמינות והאחזקה במידה וטופל כהלכה.

לגבי הגטס, אתה צודק ואכן לאחר בירורים כאן בפורום הבנתי שהוא המיניטומטית הזולה והאמינה בקטגוריה, אבל אחיין שלי ממש לא התחבר אליה והעדיף ליקנות גרנדה כמו שלי מסוף 2009 עם ESP בכ26K שטופל אפילו טוב יותר משלי והוא לוקח בחשבון שאולי בעתיד יאלץ להחליף גיר.

כמובן שהגרנדה טובה מהגטס מכל בחינת בתור רכב חוץ מעניין ביצועי המנוע, וכמובן שקשה מאוד לימצוא גטס GLS שמורה לעומת הקלות שאפשר לימצוא גרנדה מטופלת בשנתון מיתקדם יותר ולנצל את בהלת הרובוט וככה ליקנות אותו בגרושים יחסית לסוג הרכב.

אבל שוב- למי שהתקציב של ה25K הוא כל התקציב לרכישה אני ממש לא ממליץ לירכוש את הרכב כי האחזקה שלו ביגלל הרובוט יקרה מאוד לעומת רכב כמו גטס.

אבל נגיד ויש לו תקציב של 35K לרכישת סופר מיני חסכונית מרווחת ובטוחה ואפילו אמינה חוץ מהרובוט אז כן הייתי ממליץ ליקנות גרנדה פרטית שמורה מסוף 2009 עם ESP בכ25K ואתה ההפרש להשאיר במיקרה הקיצוני שהוא יאלץ להחליף רובוט.

בנוסף- אני הייתי ממליץ להחליף את הרובוט ב11K אך ורק אם בעל הרכב מרוצה מהרכב עצמו ושיש לו רכב מטופל והוא רוצה להמשיך להחזיק ברכב לפחות 3 שנים קדימה, אם הוא חושב שירצה להחליף בקרוב או עוד שנה אז בשום אופן- שפשוט ירכיב רובוט מפירוק ברבע העלות וימכור הלאה.

פורסם

מה האחריות שנותנים על גיר חדש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
תודה רבה על הסיכום, כיף לקרוא משהו כה מושקע.

מעניין אם הרובוט בבראבו זה אותו אחד שיושב בגרנדה ועושה צרות..

הרובוט בבראבו הוא שונה וכניראה אמין בהרבה, אם כי גם שם יש את הצובר והמשאבה החשמלית, אבל כניראה אופי הפעולה שונה וזה מעריך לו את החיים כי באמת שעדיין לא שמענו על בעיות כמו ברובוט של הגרנדה

מסתמן שלא. הבראבו והפונטו איוו (2009 וצפונה) כבר זכו לרובוט בוגר ואמין.

לגבי האיבו עם אותו המנוע זה באמת מעניין אותי- איזה רובוט מורכב שם כי יצא לי ליראות בעיות דומות ברשת.

צריך ליבדוק עם מדובר באותו המק"ט של הרובוט.

מבחינת הרובוט החדש יותר עם מצמד כפול אז שם הם כבר שידרגו את העניינים וכעת המנוע של המשאבה הוא חלק ניפרט וניתן להחליפו בחמישית מעלות משאבה קומפלט.

אבל חבל שהם לא הפכו אותו לבראשלס וסגרו את הפינה הזו :-(.

פורסם

לי יש לנצ'יה אפסילון מבציר 2011. האם זה אותו גיר בדיוק? או אולי משהו קצת יותר מתקדם?

מה מומלץ להחליף באופן יזום מבחינת הגיר?

פורסם

אחלה סקירה hwgeek, תודה על ההשקעה.

מה שכן, אני מוכרח לציין משהו שלא ציינת בסקירה וחבל - מי שקונה כיום רכב שנת 2009, ומשקיע את הסכום הזה, עדיף לו להתכוונן על פיאט פונטו איבו ולא גרנדה. ההפרש במחיר לא גדול, המתיחת פנים מורגשת הן מבחינה חיצונית והן מבחינה פנימית, וכאמור ישנן עדויות מסוימות שהרובוט של האיבו אמין יותר. אני נוטה להאמין שניתן למצוא אקזמפלרים מתאימים באזור ה35K (ישנם אנשים שדיווחו על רגישת איבו 2011 ב40K).

ברשותי איבו SPIRIT 2011, ידנית. המחיר שלה כיום הוא באזור ה40-45K. לא מכיר אף רכב משנתון כזה שמגיע עם אבזור בטיחות ופינוקים באותה רמה, במחיר כזה. הרכב אצלי למעלה משנה, לא עשה ציוץ של בעיית אמינות, האחזקה שלו נסכמה ל~800 שקלים שנתיים שעלה טיפול (פילטר אויר, פילטר שמן, החלפת שמן, פלאגים, כמה נורות שרופות).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

נסעתי כ-4 שנים על רכב כזה בדיוק אני יכול להוסיף שאת הרובוט יכולים לשגע המון דברים הזויים. שאומנם לא מצריכים גרירה כמו המצמדים, אבל גורמים לבעיות משונות כמו שפתאום הגיר עובד רק בידני ובאוטומט לא מעביר הילוכים וכו'.

אחרי שהוחלף לי הרכב בפוקוס, אז אני יכול להגיד שאין בכלל מה להשוות, הפוקוס הרבה יותר טובה בכל היבט, חוץ מצריכת דלק. אגב אני גר בירושלים וקיבלתי 13.5-4 בממוצע, אבל אני נוסע די חסכוני. מהפוקוס אני מוציא בממוצע 11.5-12, בתדלוק האחרון בכלל קבעתי שיא של 13 ק"ם לליטר, אבל היה הרבה בינעירוני שם יחסית.

עריכה אחרונה על ידי Arco

• תוכן חדש...