Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההוראה כל 12K או שנה? מעניין זה עוד לא שמעתי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?529631-%D7%9B%D7%9B%D7%94-%D7%A0%D7%A8%D7%90%D7%94-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%9B%D7%A9%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9B%D7%9C-30-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%A7-quot-%D7%9E

ועוד שרשור מהפורום הטכני.

בכל מקרה מקווה שהטענה שלי הובנה, כי אני מפסיד שעות מהשנ''צ שלי.

רועי

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למנוע שלך יש טורבו ונעשו התאמות רבות על מנת להסבות את היותו מנוע 3 צילינדרים.

נדבר בעוד 100K ק"מ. סיכוי לא רע שלאחר מכן אותן הסוואות יתחילו לתת אותו חיים והמנוע יתחיל לווברץ כמו וויברטור.

יש סיכוי שגם נעשתה עבודה טובה ולא תחווה שום סימפטומים, ואז תטען מה שאתה רוצה.

אני יכול להגיד לך שבאלטו של חברה שלי כמות הוויברוצים עלתה ביחס לינארי לכמות הק"מ.

סליחה על האליטיזם שישתמע מדברי, אבל השוות הרגע את כמות ההשקעה ההנדסית שתועלה לפיתוח מנגנוני ביטול רעידות מנוע האלטו לזו שתועלה לאותה המשימה במנוע הזהה בכל מלבד נפחו, ליחידה שמניעה את ב.מ.וו סדרה 1 ובעתיד הקרוב סדרה 3? :-P

:idea:
פורסם
כל מכונית חייבת טיפול כל שנה. לכן אצל רוב האוכלוסיה מרווח טיפולים של 30KKM או אפילו 20 אינו רלוונטי.

לא של כמה מדגמי פיאט..

פורסם

אם ככה אתה רק מוכיח את הטענה שלי.

מנועי 3 צילינדרים הם חלשים יותר, בעלי אופי פעולה פחות נעים הכולל גם תופעות לוואי לא נעימות.

כדי לגרום להם להתנהג כמו שצריך צריך להשקיע זמן ותכנון, וחייבים טורבו וגם כך התוצאות אינן מובטחות(עם כל הכבוד לBMW ויש הרבה כבוד).

אז כנראה ש"הסטיגמות" נכונות, ורק נתקן אותך אלו לא סטיגמות זו פיסיקה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

למיטב הבנתי, הטורבו לא קשור בשום זיקה לעידון הרעידות שיש למנוע מופחת צלינדרים בשל מבנהו. על כל פנים, הזמן יגיד אם המנוע יפתח התדרדרות בכל הקשור לרעידות.. אני רק מזכיר, שסדרה 3 היא הדגם היא חשוב לב.מ.וו מכל קשת דגמיה. אם המנוע הזה הולך לשרת דגם זה, אני חושב שאני יכול להיות רגוע.

אגב, הפחתת צלינדרים משפיעה על הכוח באופן זניח ביותר: קח את המנוע ששירת את הטויוטה יאריס דור ראשון, לעומת היורש שלו בן 3 הצלינדרים המשרת עד היום את האייגו. שניהם שקולים מבחינת כוח, ואחת היא שה-3 צלינדרים פחות מעודן.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם

הטורבו קשור לרצועת הכוח, ולכך שאתה לא צריך לסחוט את המנוע לסל"ד גבוה כדי לקבל עוד 2 קמ"ש בעליה.

ברור שהעולם מתקדם, וברור שטכנולוגיות ותכנון מודרני מאפשרים למוצרים כמו מנוע 3 צילינדרים לספק ביצועים ואופי פעולה שבעבר רק מנועי 4 צילינדרים ומעלה יכלו להנות מהם.

עדיין זה לא הופך את הדעה הרווחת על המנועים האלה בשוק לסטיגמות. נתת דוגמה למנוע אחד בכל תעשיית הרכב שמבצע עבודה טובה. בכל שאר המקרים אם תעשה השוואה אין ספק שמנוע 4 צילינדרים עדיף. אז לא מדובר בסטיגמה מדובר במציאות, והמנוע שלך במקרה הטוב יוצא מהכלל לטובה.

אני בטוח שברגע שהתופעה הזו של מנועי 3 צילנדר מוגדשים תתרחב, ואכן יראו שהם מבצעים עבודה טובה ה"סטיגמות" יעלמו.

בדיוק כמו מה שקרה עם מנועי 1.2 טורבו במשפחתיות.

פורסם

אין שום ספק ש-4 צלינדרים עדיפים על 3 מבחינת נעימות הפעולה - זו אחת הסיבות שקניתי את הפנדה. בזה אנחנו לא חלוקים. עם זאת, אנחנו חלוקים בכך שמנוע מופחת צלינדרים הוא חלש יותר בשל מבנהו - יש עוד דוגמאות למכביר בהן הפחתת מס' הצלינדרים לא פוגעת ברצועת הכוח. אם כבר, תן לי אתה דוגמא למצב בו באמת נפגמת רצועת הכוח כתוצאה מהפחתת מס' הצלינדרים, בעוד כל שאר המשתנים נותרים זהים.

פורסם

״רכבים היברידיים טובים לסביבה״

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

עזוב דוגמאות. אם במנועים המודרניים נעשו ההתאמות הנכונות על מנת שמנוע 3 צילינדר יוציא ביצועים של מנוע 4 צילינדר זה רק מוכיח שלא מדובר בסטיגמה.

עד לא מזמן(אפשר להגיד שנה-שנתיים האחרונות), מנועי 3 צילינדר לא הציגו ביצועים טובים, ולא הציגו אופי פעולה נעים ביחס ל4 צילינדר.

לאחרונה התחילו לצאת מנועים חדשים וטובים יותר. לאט לאט אנשים יבינו שמנועי 3 צילינדרים מספקים ביצועים טובים.

אין פה סטיגמות יש כאן מציאות. שוב דוגמא טובה היא מנועי ה1.2 טורבו שהיום הם במיינסטרים.

פורסם

באופן בסיסי מנוע 4 בוכנות יהיה חלק יותר מ-3. אם בכלל מחפשים משהו חלק אז מומלץ לחפש מנועי 6 או 8 בטור או מנועי בוקסר.

כמובן שבין זה לבין העולם האמיתי יש עניניים תכנוניים רבים נוספים וכל מיני דרכים הנדסיות ליצר מנועי I3 חלקים יותר. כך שכל מקרה לגופו.

לריבוי צילינדרים יש יתרון נוסף מעבר לפעולה חלקה. קל יותר לקחת בוכנות קטנות וקלות למהירויות מסחררות. זאת אחת הסיבות שהאיטלקים מאמצע המאה ה-20 כל כך אהבו מנועי V12 צנועי נפח יחסית - הם יכלו לדחוף אותם לסל"ד הזוי (במונחים של אותם ימים) בלי שהבוכנות תתרסקנה והטלטלים יעופו לכל עבר.

״רכבים היברידיים טובים לסביבה״

זאת סוגיה מאוד מעניינת.

בשביל לענות על זה באופן מבוסס צריך לחשב את ההשלכה הסביבתית של יצור (ומחזור) הסוללות ומערכות החשמל לעומת החיסכון בצריכת דלק.

פורסם

ההתאמות שנעשו הן למיטב ידיעתי, אך ורק לעניין אופי הפעולה - כלומר, עידון הוויברציות. על מאסה נמוכה יותר של המנוע (בכל זאת, פחות צלינדר) אפשר לפצות באמצעות הגדלת גלגל התנופה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

האקלים הישראלי הורס כבישים - כנ"ל. מעבר לנזקים של שטפונות, בולענים ושאר פגעים נקודתיים, הנזקים הכבדים ביותר לאספלט נגרמים מקיפאון ושינויי אקלים קיצוניים (המים בחריצים מתרחבים ומרסקים את האספלט).

חלק מהכבישים נבנו בצורה חאפרית ולכן הם נהרסים כשיורד גשם. מזג האויר בישראל יחסית נח מאד לכל מה שקשור לשרידות כלי רכב.

יש סיכוי שגם נעשתה עבודה טובה ולא תחווה שום סימפטומים, ואז תטען מה שאתה רוצה.

אני יכול להגיד לך שבאלטו של חברה שלי כמות הוויברוצים עלתה ביחס לינארי לכמות הק"מ.

אלטו זו מכונית זולה ליצור וכנראה שבתכנון שלה נחסכו דברים כמו שימוש בסגסוגות עמידות ויקרות יותר. לדעתי זו הסיבה לרעידות, המנוע מתבלה מהר יחסית כתוצאה מהשימוש והאיזון שלו נפגע.

אפשר לבנות מנוע 3 צילינדרים שלא ירעד כלל וללא משקולת איזון, אבל לא בצורה טורית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מספר שאלות:

-האם יש צורך בחימום של מספר דקות לרכב חדש ( 0-ק"מ)?

-מערכת הStop and go מבזבזת יותר דלק מאשר חוסכת בכל התנעה?, חלקי ההתנעה עוברים בלאי מוגבר כתוצאה מכך?

-לאחר עבודה ממושכת של המזגן האם יש צורך להפעיל אוורור מספר דקות לפני כיבוי הרכב?

עריכה אחרונה על ידי MaDxXx
פורסם (נערך)

כביש שלא נסלל כראוי ואין בו ניקוז טוב יהרס בשל גשמים כבדים שזורמים מתחת לשכבת האספלט ומפוררים וסוחפים את שכבת הבסיס. לציין שכבישים כאלו יש בכל מיני מקומות בעולם, לא רק בישראל.

סך הכל התשתיות בישראל מאוד-מאוד צפופות, אבל באיכות לא רעה בכלל (הנהגים משלמים על כך ממיטב כספם - זה לא שעושים לנו כאן איזה טובה).

האם יש צורך בחימום של מספר דקות לרכב חדש ( 0-ק"מ)?

כנראה שלא ויש כאלו שאומרים שזה אף עלול להזיק. בכל מקרה הוועץ בספר הרכב של היצרן בכל הנוגע להנחיות הרצה ספציפיות.

מערכת הStop and go מבזבזת יותר דלק מאשר חוסכת בכל התנעה?, חלקי ההתנעה עוברים בלאי מוגבר כתוצאה מכך?

חוסכת, אבל ברמה די מצומצמת (אני צריך להזכר במקור, אבל יש כמה). החיסכון המשמעותי הוא בפליטת מזהמים במקומות שזה הכי קריטי (מרכזי אוכלוסיה צפופים). לא יודע להגיד לגבי הבלאי, אני לא חושב שהצטברו מספיק נתונים בעניין.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
למנוע שלך יש טורבו ונעשו התאמות רבות על מנת להסבות את היותו מנוע 3 צילינדרים.

נדבר בעוד 100K ק"מ. סיכוי לא רע שלאחר מכן אותן הסוואות יתחילו לתת אותו חיים והמנוע יתחיל לווברץ כמו וויברטור.

קראתי כתבה על מנוע 2 צילינדר טורבו של פיאט, בכתבה דיברו על אורך חיים מופחת לאומת מנועים אטמוספריים. וזה די הגיוני, הרי מנוע כזה יעבוד בתנאים קשים יותר כדי לתת את ההספק הגבוה יחסית לנפחו כל הזמן וזה מקרב את המכלולים שלו לגבול יכולת של חוזק חומרים (היצרנים לרוב משתדלים לא לשים חומרים חזקים יותר באופן משמעותי, אלא טיפה יותר חזקים במינימום שיחזיק אחריות וקצת יותר).

ולגבי רגיעות - זה נכון, המנועים עם הזמן מתחילים לרדוע כאשר התושבות מתעייפות, מתחילות בעיות עם גלי איזון וכד'. מנוע שמהתחלה לא חלק, זה יבוא לידי הביטוח בבלאי.

-לאחר עבודה ממושכת של המזגן האם יש צורך להפעיל אוורור מספר דקות לפני כיבוי הרכב?

יש בזה משהו, זה כדי שהלחות לא תכלא בתוך המעבה ולא תגרום לפיטריה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...