Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה ראשונה,

אני עובד במשמרת של 9 שעות עבודה.

שעה הפסקה.

לפי חוקי עבודה של שעות נוספות, השעה התשיעית היא 125%.

על מה אני מקבל שכר, מה קורה עם השעה התשיעית, מופחתת?

איך בדיוק מנוסח החוק בנוגע לזה?

שאלה שניה,

האם על פי חוק מותר להוריד זמן התארגנות( 15 דק') בתחילת משמרת וגם בסיומה?

תודה לעונים.

פורסם

קודם כל ההפסקה היא על חשבונך. המעביד לא חייב לשלם לך עליה.

שנית, אם אתה עובד עד 43 שעות שבועיות אין לך שעות נוספות. יום עבודה בשבוע עבודה של 5 ימים הוא כמעט 9 שעות.

לגבי ההתארגנות, למיטב ידיעתי אסור להוריד את הזמן הזה אבל מותר לדרוש החתמת כרטיס עם בגדי עבודה (זמן עבודה נטו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל, אתה זכאי לחצי שעה הפסקה. אם אתה מעיד שאתה מקבל שעה, זה כבר צ'ופר.

אם אתה מנצל במהלך 9 השעות האלה חצי שעה הפסקה רצופה, מגיעות לך שעות נוספות רק אחרי

9 שעות, או אם עברת סך של 43 שעות שבועיות.

זמן התארגנות - קשקוש במיץ, אסור בתכלית האיסור. מרגע שהגעת למקום העבודה, או מרגע שהחתמת כרטיס במידה ויש כזה נוהל אצלכם, משולמת לך כל דקה. אם המנהל/מעסיק שלך חושב שאתה לא באמת עובד בדקות הראשונות או האחרונות - שיעיר לך, יפטר אותך, אבל אסור לו לגעת בשכר בגין זה!

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

ההפסקה היא של העובד ועל חשבונו. היא לא חלק משעות העבודה.

פורסם

אם זה משנה משהו, אצלי בעבודה עם אנחנו עובדים במתכונת של 12 ימי עבודה ו 4 ימי מנוחה.

חצי שעה לפי החוק זה מובן, השאלה היא מה עם החצי שעה השניה, כביכול זמן התארגנות( החלפה לבגדי עבודה בתחילת משמרת, ובסוף, זמן מקלחת ).

פורסם

אם זה זמן מוגדר אז הוא יכול לטעון שזו הפסקה. בכל מקרה מותר לו לדרוש החתמת כרטיס על בגדי עבודה בתחילת היום ובסופו (זה מה שאני דורש מהעובדים שלי אבל אני לא אוכף את זה. הדרישה אצלי באה כדי שלא יסיימו לעבוד חצי שעה לפני סוף היום ויתחילו שעה אחרי תחילת היום).

פורסם
ההפסקה היא של העובד ועל חשבונו. היא לא חלק משעות העבודה.

יש מקומות שההפסקה בתשלום ולא על חשבון העובד.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

חשוב גם לדעת אם במסגרת העבודה שלך ישנו הסכם קיבוצי או צו הרחבה כדי לדעת אם יש לך זכויות נוספות.

פורסם
יש מקומות שההפסקה בתשלום ולא על חשבון העובד.

כעיקרון אם מקום העבודה מאפשר לך לצאת בהפסקה היא על חשבונך אלא אם המעסיק רוצה לצ'פר אותך. אם הוא מחייב אותך להיות במקום העבודה אז הוא חייב לשלם.

פורסם

הערה קטנה, אם המסיק דורש ממך בזמן ההפסקה לא לעזוב את עמדת העבודה או להישאר בסוג של כוננות אז הוא מחוייב לשלם על ההפסקה.

לדוגמא אם אתה עובד על מכונה אוטומטית שממשיכה לעבוד גם כשאתה בהפסקה והמעסיק דורש ממך להישאר ולאכול ליד המכונה, כדי לשמור שלא יהיו תקלות.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובות, כנראה שלפי החוק מותר להם לקחת עוד קצת מהשכר ������.

עוד שאלה,

כפי שרשמתי קודם, אני עובד במתכונת של 12 ימי עבודה ו 4 ימי מנוחה.

אם אני עובד ביום ה 13(יום המנוחה שלי)

לפי החוק אני אמור מתוגמל אחרת ולא שכר רגיל.

השאלה היא האם גם במתכונת שאני עובד בה זה תופס?

ציטוט:

הועבד העובד בשעות המנוחה השבועית או בחלק מהן:

ישלם לו המעביד בעד שעות אלה שכר עבודה לא פחות מ-1.5 משכרו הרגיל.

סוף ציטוט.

עריכה אחרונה על ידי dmxsir
סלילה על הקפצה, משום מה הגרשיים סיבכו לי את ההודעה

• תוכן חדש...