Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכבר סיפרתי, החיפושית שלי עוברת בימים אלו פחחות וצבע אצל הפחח י' בישוב א'. (הסיבה לחשאיות היא שי' הפחח אמר לי שהוא לא אוהב שכותבים עליו באינטרנט).

י' ידוע בפורום כפחח שמחיריו נוחים יחסית ועבודתו סבירה. ראיתי דברים שעשה, והשתכנעתי שלחיפושית אין צורך בהשקעה גדולה יותר.

לפני תחילת העבודה, סיכמתי עם הפחח בדיוק מה יעשה. זה כלל פירוק מלא של האוטו ורשימת תיקוני פח יסודיים. יומיים אחרי שהאוטו היה אצלו, באתי לביקור פתע וגיליתי שהאוטו מלא בחומר מילוי (bondo ), ושדבר לא פורק ממנו! עשיתי "תאום ציפיות" איתו, ואחרי דין ודברים אסרטיבי פירקתי בעצמי עם אחד מעובדיו את האוטו (ענין פשוט מאוד בחיפושית). נשאר רק לפרק עוד את המדרכות ואת כל תכולת הדלתות.

קניתי מראש את כל חלקי הגומי, ניקלים, בקליות, פגושים ומדרכות (עלות כוללת פחות מ2000 ש"ח). מצורפת תמונה של החלפים החדשים שיורכבו, ושל האוטו לאחר שלב ראשון של הפירוק. האזורים שמרוססים בצבע יסוד עברו ניקוי חול (שבכה אחורית וקדמית, מרזבים, וארבע ג'נטים שאפשר לראות בצד). בנוסף הבאתי מכסה מנוע כי זה שהיה מורכב על האוטו הוא מעבר לכל שיקום.

פירקתי את כל הכסאות כדי לקחת לרפד, אבל אחרי שהורדתי את כיסויי המושב המתפוררים, גיליתי מתחת ריפוד מקורי במצב כמעט מושלם פרט לכסא הנהג! כעת אני מתלבט מה לעשות. כנראה שאביא מחו"ל בד ריפוד מקורי לכסאות הקדמיים, אבל עוד לא החלטתי סופית.

מיניתי את צביקה (ZVIT) להיות המפקח שלי, מאחר וגם הוא גר בישוב א', יש לו הבנה בענינים אלו, ובעיקר יש לו נכונות בלתי נגמרת לעזור.

דיווחים נוספים בהמשך.

נמרוד

front1.jpg

front2.jpg

rear1.jpg

rear2.jpg

parts.jpg

front seat.jpg

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הכבוד! בהצלחה! :mm_yeah:

גם אני מתכנן לקנות בעתיד חיפושית ולשפץ אותה.:multi:

:idea:חשוב כאיש נהיגה, נהג כאיש מחשבה :idea:

_

"במקום שאליו אני הולך

אני נזהר שלא לשמוע שלא לדרוך שלא לזכור

וטוב לי שאתה איתי וגם אתה וגם את..."

("היה לי חבר", דודו טסה)

פורסם
כמו שכבר סיפרתי, החיפושית שלי עוברת בימים אלו פחחות וצבע אצל הפחח י' בישוב א'. (הסיבה לחשאיות היא שי' הפחח אמר לי שהוא לא אוהב שכותבים עליו באינטרנט).

י' ידוע בפורום כפחח שמחיריו נוחים יחסית ועבודתו סבירה. ראיתי דברים שעשה, והשתכנעתי שלחיפושית אין צורך בהשקעה גדולה יותר.

לפני תחילת העבודה, סיכמתי עם הפחח בדיוק מה יעשה. זה כלל פירוק מלא של האוטו ורשימת תיקוני פח יסודיים. יומיים אחרי שהאוטו היה אצלו, באתי לביקור פתע וגיליתי שהאוטו מלא בחומר מילוי (bondo ), ושדבר לא פורק ממנו! עשיתי "תאום ציפיות" איתו, ואחרי דין ודברים אסרטיבי פירקתי בעצמי עם אחד מעובדיו את האוטו (ענין פשוט מאוד בחיפושית). נשאר רק לפרק עוד את המדרכות ואת כל תכולת הדלתות.

קניתי מראש את כל חלקי הגומי, ניקלים, בקליות, פגושים ומדרכות (עלות כוללת פחות מ2000 ש"ח). מצורפת תמונה של החלפים החדשים שיורכבו, ושל האוטו לאחר שלב ראשון של הפירוק. האזורים שמרוססים בצבע יסוד עברו ניקוי חול (שבכה אחורית וקדמית, מרזבים, וארבע ג'נטים שאפשר לראות בצד). בנוסף הבאתי מכסה מנוע כי זה שהיה מורכב על האוטו הוא מעבר לכל שיקום.

פירקתי את כל הכסאות כדי לקחת לרפד, אבל אחרי שהורדתי את כיסויי המושב המתפוררים, גיליתי מתחת ריפוד מקורי במצב כמעט מושלם פרט לכסא הנהג! כעת אני מתלבט מה לעשות. כנראה שאביא מחו"ל בד ריפוד מקורי לכסאות הקדמיים, אבל עוד לא החלטתי סופית.

מיניתי את צביקה (ZVIT) להיות המפקח שלי, מאחר וגם הוא גר בישוב א', יש לו הבנה בענינים אלו, ובעיקר יש לו נכונות בלתי נגמרת לעזור.

דיווחים נוספים בהמשך.

נמרוד

נמרוד בהצלחה בשפוץ החיפושית!

המשך לדווח בצילומים בהמשך !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי נמרוד ,מה שלומך Emo35.gif

אני בשוק יש לך חיפו ממש יפה ועגולה (בודי)

אני מאוד שמח שאתה מתחיל להשקיע בחיפו שלך

לגבי פחח אני לא רוצה לומר משהוא רע על פחח זה

או אחר ,אך הרבה פחחים לא נוגעים בחיפושיות מפני

שהם לא רוצים לפתוח ברגים של 30 שנה וכשהם מקבלים

את העבודה אז הם לא מפרקים את הכל (פירוק דלתות ,

כנפיים ,מדרגות ,שמשות ,כיסאות ,דשבורד ,מנוע ,מערכת

חשמל) ועוד...

חבל שלא שאלת לפני שהכנסת את החיפו לפחח היית מקבל

אינפורמציה יותר מדוייקת אבל ...

מאוד נחמד לראות את החיפו שלך בדרך לשיפוץ כללי

כולל החלפת חלקים רבים מאוד מרגש.

גם אני מתארגן על חלקים וגם קצת כסף כדי לפחח ולצבוע

את פינחס אם שמת לב לכנפיים האחוריות ולפגא'ז .

המון הצלחה בשיפוץ ואני רוצה המון תאלפים תמונות מהשיפוץ

חיEmo24.gifוקים מדרור בEmo94.gifנה.

דרור בננה.

אוף נישברה לי ביצה ,נו טוב אני הולך לשטוף ידיים.

DrorBANANA site

פורסם

נמרוד קודם כל בהצלחה.

טוב שביצעת תיאום ציפיות וביקורות פתע עם הפחח, זה מראה כמה חשוב לעקוב אחרי בעלי עבודה בארץ המוגבלת הבלתי אפשרית שלנו...

ושאלה קטנה, את כל חלקי הגומי והפגושים וכו', קנית בארץ או ייבאת מחו"ל?

פורסם

סתם הערה - בתמונות רואים הן את מכסה המנוע החדש (כבר מורכב על הרכב) והן את המכסה המקורי - לעניות דעתי הם אינם זהים!!!

האם החיפושית שלך לא תסבול מליקוי בקירור המנוע עקב פחות פתחי איוורור במכסה החדש?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

הי נמרוד ובהצלחה :mm_yeah:

אתה הרי יודע שהצלחתך היא הצלחתנו . . .

אתה יודע, לפתע ירד לי האסימון. הרי צביקה א' (ZVIT לשעבר) הממונה על ההשגחה העליונה לרכבך, הוא שהעלה לפורום את תמונת החיפו "של הגניקולוג". ראה קישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=21996

מעניין אם כך מה יצייר אותו פחח/צבעי על מכסה תא המטען של ד"ר רחמימוב . . . :sleeping:

בהצלחה :beerchug:

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
סתם הערה - בתמונות רואים הן את מכסה המנוע החדש (כבר מורכב על הרכב) והן את המכסה המקורי - לעניות דעתי הם אינם זהים!!!

האם החיפושית שלך לא תסבול מליקוי בקירור המנוע עקב פחות פתחי איוורור במכסה החדש?

בעיות קירור בחיפושית ??? - לא שמעתי על זה

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

כמי שמצוי בפרוייקט השיפוץ הנ"ל:

בחיפשוית של שנת 69 (השנתון של החיפושית המדוברת) לא היו פתחי איוורור במכסה המנוע בכלל.

מישהו נכנס מאחור בחיפושית הנ"ל והיה צורך להחליף את מכסה המנוע שהוחלף במכסה של חיפשוית שנת 72, שלא כ"כ התאים, והוא במצב די מסכן.

גם מכסה המנוע המורכב אינו המקורי של 1969 אך הוא במצב הרבה יותר טוב מזה שמונח בצד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נמרוד.

מצטרף למאחלים בברכת הצלחה בשיפוץ.

מחכה לתמונות נוספות.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

ראשית, תודה לכל המברכים. חוץ מההנאה שבלשפץ אוטו, יש את ההנאה שבלרוץ ולספר לחבר'ה ופידבק חיובי מחזק את זה.

לגבי מכסה המנוע, אז זה כמו שZVIT אמר- למכסה המקורי לא היו פתחי אוורור כלל. לקראת הפחחות אספתי שלושה מכסים חליפיים. אחד היה כמעט חדש אבל לא התאים לדגם (אם מישהו צריך לחיפושית 66 ומטה אני אתן לו אותו), השני היה בול כמו המקורי אבל עם בעיית צירים מרותכים ועקומים, והשלישי הוא זה שמורכב עכשיו. במכסה הזה יש משהו מיוחד שלא ראיתי אף פעם, וזה מרזב פנימי. בד"כ שמים מבחוץ חיפוי פלסטיק שחור למנוע כניסת מי גשמים ושטיפה. במכסה הזה יש מרזב שמורכב בצד הפנימי, עשוי מפח עם צינורות ניקוז מגומי, שמתעל את המים לחורים בבסיס.

לגבי החלפים, את רובם הזמנתי משני מקומות בארה"ב דרך הרשת ושלחתי לאמא שלי שהיתה אז בארה"ב וסחבה את זה חזרה לארץ במזוודות. מאחר ואימי ג'דה אבל כבר לא צעירה, את החלקים הגדולים - זוג פגושים וזוג מדרכות - קניתי אצל לינקר בשוונצינו במחיר כפול ממה שיכלתי להזמין מחו"ל. סה"כ המחירים ממש לא נוראים ואם אתה לא חייב שהכל יהיה גרמני מקורי ומוכן להשתמש בחלקים מדרום-אמריקה, זה יוצא אפילו די זול.

לגבי בחירת הפחח, אני יכול לספר שעשיתי בירורים די נרחבים לפני שבחרתי בו. מאחר וכבר צבעתי כמה מכוניות בחיי, ומעולם לא חזרתי לאותו הפחח בפעם השניה, אני מניח שגם מזה בסופו של דבר לא אהיה מרוצה לגמרי. יש משהו בבעלי המקצוע האלה (ואני כמובן מכליל בגסות) שגורם לך לא לסמוך על מילה ממה שאומרים, ותמיד להרגיש שמנסים לעשות פחות ממה שסוכם או לחפף בכל הזדמנות. יש פחחי/רפדי "בוטיק" שעבודתם באמת כמעט מושלמת אבל המחירים אסטרונומים (רון-קאר לדוגמא). יסלחו לי החיפושאים האדוקים, אבל לא היה בליבי להציא 25,000 ש"ח על פחחות לחיפושית.

אני מבטיח לעדכן בהמשך, ואני מניח שגם צביקה שמלווה מקרוב את ההתפתחויות יספר ויעלה תמונות. שוב תודה על העידוד.

נמרוד

פורסם
ראשית, תודה לכל המברכים. חוץ מההנאה שבלשפץ אוטו, יש את ההנאה שבלרוץ ולספר לחבר'ה ופידבק חיובי מחזק את זה.

לגבי מכסה המנוע, אז זה כמו שZVIT אמר- למכסה המקורי לא היו פתחי אוורור כלל. לקראת הפחחות אספתי שלושה מכסים חליפיים. אחד היה כמעט חדש אבל לא התאים לדגם (אם מישהו צריך לחיפושית 66 ומטה אני אתן לו אותו), השני היה בול כמו המקורי אבל עם בעיית צירים מרותכים ועקומים, והשלישי הוא זה שמורכב עכשיו. במכסה הזה יש משהו מיוחד שלא ראיתי אף פעם, וזה מרזב פנימי. בד"כ שמים מבחוץ חיפוי פלסטיק שחור למנוע כניסת מי גשמים ושטיפה. במכסה הזה יש מרזב שמורכב בצד הפנימי, עשוי מפח עם צינורות ניקוז מגומי, שמתעל את המים לחורים בבסיס.

לגבי החלפים, את רובם הזמנתי משני מקומות בארה"ב דרך הרשת ושלחתי לאמא שלי שהיתה אז בארה"ב וסחבה את זה חזרה לארץ במזוודות. מאחר ואימי ג'דה אבל כבר לא צעירה, את החלקים הגדולים - זוג פגושים וזוג מדרכות - קניתי אצל לינקר בשוונצינו במחיר כפול ממה שיכלתי להזמין מחו"ל. סה"כ המחירים ממש לא נוראים ואם אתה לא חייב שהכל יהיה גרמני מקורי ומוכן להשתמש בחלקים מדרום-אמריקה, זה יוצא אפילו די זול.

לגבי בחירת הפחח, אני יכול לספר שעשיתי בירורים די נרחבים לפני שבחרתי בו. מאחר וכבר צבעתי כמה מכוניות בחיי, ומעולם לא חזרתי לאותו הפחח בפעם השניה, אני מניח שגם מזה בסופו של דבר לא אהיה מרוצה לגמרי. יש משהו בבעלי המקצוע האלה (ואני כמובן מכליל בגסות) שגורם לך לא לסמוך על מילה ממה שאומרים, ותמיד להרגיש שמנסים לעשות פחות ממה שסוכם או לחפף בכל הזדמנות. יש פחחי/רפדי "בוטיק" שעבודתם באמת כמעט מושלמת אבל המחירים אסטרונומים (רון-קאר לדוגמא). יסלחו לי החיפושאים האדוקים, אבל לא היה בליבי להציא 25,000 ש"ח על פחחות לחיפושית.

אני מבטיח לעדכן בהמשך, ואני מניח שגם צביקה שמלווה מקרוב את ההתפתחויות יספר ויעלה תמונות. שוב תודה על העידוד.

נמרוד

נמרוד, פעם הבאה שתעשה פחחות לאחת מהעגלות שלך תרים לי טלפון ואני אקשר אותך עם הפחח שלי. יש לי כבר ביד עבודת אומנות אחת שלו, בקרוב תהיה המנטה השניה ואולי בעתיד הקרוב גם תצטרף חיפושית (חברה שלי משגעת אותי עם החיפושית הכתומה שלה) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תמונות עדכניות לאתמול בבוקר, המדרכות הצדדיות פורקו וכן התושבות של הפגוש האחורי:

בביקור שערכתי במקום הבוקר, אין מה לצלם, רק החלו בפירוק החלונות בדלתות.

hipu2112-big01.jpg

hipu2112-big02.jpg

hipu2112-big03.jpg

hip2112-big04.jpg

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תמונות מיום ה' בבוקר:

עבודות שנעשו ביום ד':

הלחמת חורים בריצפה - אזור נהג

חומר מסביב לרכב היכן שנדרש (ניתן להשוות לתמונות של ההודעה הקודמת ולראות את ההבדלים....)

hipu2312-01.jpg

hipu2312-02.jpg

hipu2312-03.jpg

hipu2312-04.jpg

hipu2312-05.jpg

hipu2312-06.jpg

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ובכן - המשך עדכון לאלה שעוד לא יורקים על המסך למקרא המילה "חיפושית".

צביקה היה ביום ה' בבוקר והעיר להם שהדלתות עוד לא מפורקות לחלוטין ושטרם פורקו גומיות הכנפיים. למי שלא מכיר, בחיפושית הכנפיים לא מרותכות לגוף אלא מוברגות אליו, ובין הכנף לגוף יש מרווח (spacer) מחומר פלסטי, כנראה PVC . מקום החיבור חייב להיות מפורק כי מתחתיו לעיתים קרובות יש חלודה.

אותו יום אחה"צ באתי וגיליתי שאכן פירקו את כל מה שצביקה אמר, אולם את הכנפיים לא הסירו לחלוטין אלא רק שיחררו מספיק כדי להוציא את המרווח הפלסטי. ביקשתי שיפרקו לגמרי, והתפתח דיון שתמציתו הוא:

1.הכנף חייבת להיות מוברגת למקום בזמן הפחחות כדי שצורתה תתאים לגוף אח"כ.

2.בזמן ההכנה לצבע + צבע יסוד יש לפרק את הכנף לגמרי, לשפשף ולתקן חלודות.

3.בזמן הצבע הסופי יש להרכיב הכנף חזרה באופן רופף כדי שהצבע יותז באופן אחיד וגם יכנס למרווח שישאר.

את המרווח הפלסטי החדש מרכיבים כמובן רק לאחר יבוש הצבע הסופי.

באופן כללי ההרגשה שלי היתה של התנגדות חלשה מצידו - מעין השלמה עם זה שיש לקוח נודניק במיוחד :wink: .

צירפתי תמונות תקריב של הכנפיים וחורי חלודה שנתגלו רק לאחר שיחרור הכנף + תמונה של צד ימין של האוטו לאחר פירוק המדרכות וריקון הדלתות לחלוטין.

נמרוד

left rear fender.jpg

right side after disassembly.jpg

rust hole left rear fender.jpg

right fender.jpg

• תוכן חדש...