Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום לכולם ,כאמור אל אף היותי אחד שמתעסק הרבה בתחום הרכב, עדיין מבולבל מאד לגבי השתדרגות

כיום נוהג על סופרב 2006 מונעת גפ"מ ודיי מרוצה ,חוץ מ2 פרמטרים ,1: גיר אוטומט (לא סובל אוטומט) 2:תצרוכת לא מספיק טובה של התדלוק(8\1 בממוצע שרובו בין עירוני)

על כן החלטתי שכדאי להישתדרג למשהו טיפה יותר חדיש וגם עם גיר ידני וכך גם תשתפר מאד צריכת הדלק

אני מדגיש שלא משנה מה אני יקנה כמובן שמדובר שאני יישר מסב אותו לגפ"מ

הנסועה השנתית שלי כיום עומדת על 60k בשנה ש98% בין עירוני

ההתלבטות היא: טיוטה קורולה 2010 גיר ידני 6 הילוכים(לשעבר לימוד נהיגה) עם 106k במחיר 45.000ש"ח

או סיאט איביזה 2011 מנוע 1600 גיר ידני 5 הילוכים .פרטית ,עם 65k ב50.000ש"ח

אשמח מאד לעצה טובה והמלצה.. אין לי ניסיון כלל עם 2 הרכבים הנ"ל ,אבל מחיפוש מעמיק אלו הם הרכבים כרגע שעונים לדרישותי עם מנוע 1600, גיר ידני, וחסכוניים. אשמח לתגובות

ד"א: שימו לב שוב ש98% מהנסועה היא בין עירונית, עם לעלות הרבה את העליות של ירושלים

בתודה מראש

רמי

פורסם

60 אלף ק"מ בשנה מחוץ לעיר? רק דיזל.

חפש פלואנס דיזל ידנית שמורה, זה ידרוש חריגה מהתקציב, אבל ב60 אלף ק"מ שתעשה בשנה אתה תחזיר מהר את ההשקעה ברכב דיזל חסכוני וחזק שיעלה את העליות לירושלים הרבה יותר טוב מהקורולה והאיביזה ביחד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בתקציב הזה קצת קשה למצוא דיזל(נופלים בין הכיסאות), אם כבר להוריד אותו ולקנות דיזל ישן.

האיביזה עדיפה מכמה סיבות:

1:מנסיוני המנוע עובד אחלה עם גז(יש מלא לאון לימוד נהיגה על גז כאלו).

2: יש לה פחות קילומטראז נקודה קריטית עבורך.

3:זריזה יותר, בעלות פרטית, חדשה יותר.

מצד שני, אם אתה צריך מרחב אז זה פלוס לטויוטה, והיא יותר אמינה, בוודאות, בסיאט מתקלקלת לפעמים משאבת המים ועוד כמה.

אתה לוקח בחשבון את הירידת ערך, אם בכלל תצליח למכור?

במקומך, הדבר הכי כלכלי הוא רכישת דיזל ידני ב20k כמו כל קונצרן הtdi, או לחפש מגאן 2 dci שמורה.

פורסם

השנקל שלי - לא הייתי רוצה לעשות 60 אלף בשנה באיביזה. זה אוטו לא נוח. חפש משהו נוח יותר, אתה יורד מסופרב, לפחות שהירידה בנוחות לא תהיה כל כך דרסטית.

הייתי מחפש אוקטביה MPI או גולף שמורה מפרטי ואותה מסב לגז. (אומנם, מדובר ברכבים קצת יותר ישנים ממה שציינת).

פורסם

גם אני חושב שהאיביזה לא תהיה נעימה כשאתה מבלה ברכב כל כך הרבה.

פלואנס דיזל ידנית אפשר למצוא בתקציב שלך, במיוחד אם אתה לא שולל רכבים ממורים לנהיגה ומראש אתה אומר שאתה מתכוון להסב את הרכב החדש לגז - הוצאה שיכולה להתווסף לתקציב אם אתה רוכש דיזל.

כאפשרות שניה אפשר לחפש ג'טה או אוקטביה דיזל ידניות מדגמי ה-1.9 ליטר.

פורסם

אולי אפשר סובארו B4 עם הסבה לגז, יש פה ושם כאלו ידניות, היא שותה דלק בכמויות, אבל היא יותר נעימה ונוחה מקורולה או איביזה.

פלואנס דיזל במצב טוב תדרוש חריגה לאיזור ה80 אלף ש"ח, אבל לפחות תהיה במצב טוב. אלו ב60 אלף ש"ח כנראה יהיו שחוטות למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לדעתי הקורולה תהיה יותר נוחה מהאיביזה, ולאחר 3 שנים ו 280 אלף ק"מ על השעון, היא תזדקן משמעותית יותר בכבוד ןבזול מהוואגית. דווקא לימוד נהיגה ידני ב 45 אלף נשמע לי אחלה עסקה. לעשות לו קלאצ', משולשים/ בולמים/ ציריות בהמשך, שייבות ליידית הילוכים ויש אחלה אוטו בחצי מחיר, שכל אחד יודע לטפל בו, יש לו חלפים כמו זבל, ובעוד 4 שנים הוא יימכר תוך 20 דקות בסיבוב קצר בקלנסואה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

היי

תודה לכולם על התגובות ,זה מעניין לראות כל אחד ודעותיו ,בדיוק המחשבות שמשתנות כל יום אצלי ,ולכן אני כ"כ מבולבל כבר

לגבי הדיזל ,אין סיכוי בתור אחד שכבר נסע על ג'טה ידנית טורבו דיזל כמה שנים טובות ו400k שקניתי חדשה מהניילון הצריכה היא 1 ל17 בממוצע ,נוחות הנסיעה לא משהו ,טרטורים וקרקושים מאיזור ה200k ,ירידת ערך עצומה, תיקונים לא מבוטלים בכלל ,(כידוע שחלקי הדיזל, כמו מזרקים ומשאבה מסתיימות ב5 ספרות+) ושורה אחרונה בנזין מונע בגפ"מ עולה עליה בכמה רמות( רק כדי לסבר את האוזן ,תבינו שכיום הסופרב יותר חסכונית, מג'טה טורבו דיזל חדישה וידנית ,ופי כמה יותר נוח חזק ומרווח.)

כל העניין שלי זה 1: להתקדם למשהו חדיש יותר (יעשה לאשה טוב)

2: ללכת על רכב גיר ידני שלי אישית הרבה יותר נוח

3:על משהו חסכוני יותר (לדוגמא הממוצע של הטיוטה בנסיעה בין עירונית עומד על 18 קילומטר לליטר ,אם כך בנסיעה על גפ"מ בהשוואה לבנזין הצריכה תעמוד על ממוצע של 36 קילומטר לליטר!!! וגם אם טיפה פחות נסלח לה:-D

ופה כולם יסכימו איתי שלא קיים שום רכב דיזל שמגיע לצריכה כזאת אדירה! בנוחות נהיגה של בנזין

מקווה שהבנתם אותי ,ועכשיו אשמח להמלצה עצה וכל רעיון שעולה על לבכם ,זה מוסיף לי המון שיקולים

בתודה מראש

רמי

פורסם

אתה חולם שקורולה תעשה 1:18 מחוץ לעיר. זאת צריכה של סופר מיני ידנית.

פורסם
אתה חולם שקורולה תעשה 1:18 מחוץ לעיר. זאת צריכה של סופר מיני ידנית.

את הנתון הזה , קיבלתי מבחור נחמד שאני בקושי מכיר ,מודה אני לא ניסיתי בעצמי.. אבל לפי נתוני ייצרן הרכב בניעה בין עירונית אמור לעשות 1 ל21 בדגם הידני ,לכן כבר כמה רחוק זה יכול להיות ,והדגשתי שלא נורא בכלל אם היא תעשה גם פחות. מצידי אחד ל15 במחיר של 3 שלק לליטר זה כמו 1ל30 . חפש לי דיזל כזאת:wink:

פורסם

בקורולה ידנית, ב 90 קמ"ש, ללא מזגן, אפשר לעשות 1 ל 15 בבין עירוני ואולי גם 16. השאלה היא מי נוהג ככה?

אז עם 2 אנשים, מזגן, 120 קמ"ש, קצת עקיפות כשצריך = שם המבחן האמיתי

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
בקורולה ידנית, ב 90 קמ"ש, ללא מזגן, אפשר לעשות 1 ל 15 בבין עירוני ואולי גם 16. השאלה היא מי נוהג ככה?

אז עם 2 אנשים, מזגן, 120 קמ"ש, קצת עקיפות כשצריך = שם המבחן האמיתי

אופי הנהיגה שלי כאמור הוא 99% בין עירוני ,מצב מאד קליל ,נהיגת לילה מאוחרת.. כביש ריק ,ממוצע של 120 קמ"ש רוב הדרך(כולל עליות) מזגן לא מופעל כמעט בכלל.

אני דיי מאמין שהיא תגיע בכייף ל1 ל15

יצא לי לנהוג (לפני שנה)3 ימים ברכב שכור מסוג, פורד פוקוס אוטומטית! את אותו המסלול עם אותו סגנון נהיגה ,ויצא לי בסוף ממוצע של 1 ל14 וחצי. אז אני דיי אופטימי

• תוכן חדש...