Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המלצה הוא לא נתן. זה משהו שהוא אמר לי תוך כדי שיחה כללית שלא קשורה כלל ואני רק שאלתי בעקבות המחקרים שקראתי לאחרונה.

אני חושב שהוא גם קורא פה ולכן אם ירצה יגיב, גם דרכי.

חשוב להבהיר: אני שואל לא כי אני חושב שהוא אמר משהו לא בסדר.

אני גם רוצה לציין שכאשר רופא מטפל במישהו בהצלחה, אז חשוב להבין שזה לא כי הרופא גאון. בסופו של דבר, הטיפול מבוסס על מכשור רפואי, תרופות ומיליוני שעות טיפול וידע של רופאים שעשו את זה לפניו. נכון שלעתים עולם הרפואה מפגר קצת ויש התפחויות חדשות. אבל, כשיש מחקר או שניים שסותרים טיפולים שקיימים שנים בעולם הרפואה כדאי לבדוק ע"י מי המחקרים ממומנים, מה עומד בבסיס המחקר וכיצד התייחסה אליו הקהילה המדעית הרלוונטית. כי עם ניסיון מוצלח של שנים ארוכות קשה מאוד להתווכח. בסופו של יום, "מחקר" היא מילה גדולה מאוד, אבל גם התחום הזה הפך לבית-בושת לא קטן, כך שגם אל מחקרים כדאי להתייחס בביקורתיות. אם כל מחקר היה דובר אמת, היינו חיים באוכסימורון אחד גדול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ZX2.0 - קרוב לודאי שהבעיה של מרק היא גנטית או משהו אחר שלא ניתן לאבחנה, במיוחד אם אינו סובל ממשקל יתר וחוסר פעילות גופנית. לא משהו שניתן להניח עליו את האצבע. ולאנשים כמוהו סטטינים מועילים, אם בגלל הפחתת רמת הכולסטרול ואם מסיבות אחרות. זה הוכח בסדרה ארוכה של מחקרים. אנשים כמרק, שכבר עברו ארוע לב, נמצאים בקבוצה של סיכון גבוה לארוע נוסף, ובהתאם לכך גם נהנים מכל הפחתה, ולא קלה, בסיכון.

כול הקרדיולוגים אשר טיפלו בי אמרו לי באופן חדש משמעי אם אני ממשיך לעשן כדאי שכבר הזמין תור מראש לצינתור נוסף.

בהחלט יש אצלינו במשפחה היסטוריה של התקפי לב אבל אף אחד לשמחתינו לא נפטר מהתקף לב. כול בני המשפחה הקרובים שעברו התקף לב מעשנים כבדים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק - אני לא רוצה להכנס לפרטים הרפואיים שלך, את מה שלא פרסמת בפורום עד כה עדיף להשאיר חסוי. אבל אין ספק שהעישון הוא צרה צרורה, אולי האויב הגדול ביותר של האנושות. בסופו שלדבר הפרוגנוזה היא עניים סטטיסטי, וכבחור צעיר יש לך סיכוי טוב להכיר את חדר הצנתורים עוד ועוד, אבל אם תעשן הסיכוי שזה יקרה ויקרה מהר גדל בהרבה.

וחוץ מזה - כמנראה שהיה לך שילוב של מזל ושכל ובגת מהר למקום הנכון בזמן הנכון. זה ממש לא מובטח בפעם הבאה, אז עדיף לעשות מה שאפשר כדי למנוע אותה. אי אפשר להבטיח הצלחה מוחלטת, אבל אפשר לשפר מאוד את הסיכויים.

ובינתיים תמשיך לכתוב על 2P11T:-P

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כל בני משפחתך שעברו התקפי לב עישנו, תתחיל מלהיפרד מסיגריות ( מפתיע שעוד לא הפסקת לעשן).

נראה לי בעדיפות הרבה יותר גבוהה מאשר רמת כולסטרול קצת יותר גבוהה מהתקינה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

צריך לטפל בשתי הבעיות. העניין הוא שהרבה יותר קל לקחת כדור ביום ולהוריד כולסטרול מאשר להאבק בהתמכרות לסיגריות.

מאחל למרק הצלחה בשתי המשימות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מרק - אני לא רוצה להכנס לפרטים הרפואיים שלך, את מה שלא פרסמת בפורום עד כה עדיף להשאיר חסוי. אבל אין ספק שהעישון הוא צרה צרורה, אולי האויב הגדול ביותר של האנושות. בסופו שלדבר הפרוגנוזה היא עניים סטטיסטי, וכבחור צעיר יש לך סיכוי טוב להכיר את חדר הצנתורים עוד ועוד, אבל אם תעשן הסיכוי שזה יקרה ויקרה מהר גדל בהרבה.

וחוץ מזה - כמנראה שהיה לך שילוב של מזל ושכל ובגת מהר למקום הנכון בזמן הנכון. זה ממש לא מובטח בפעם הבאה, אז עדיף לעשות מה שאפשר כדי למנוע אותה. אי אפשר להבטיח הצלחה מוחלטת, אבל אפשר לשפר מאוד את הסיכויים.

ובינתיים תמשיך לכתוב על 2P11T:-P

אין לי בעיה עם חשיפת הפרטים ואם צריך אצלם את תוצאות האקו לב לפני הצינתור. דרך אגב אני הגעתי רק לאחר 3 ימים שבהם סבלתי מכאבים קלים בחזה וכאבים חזקים בשורש היד למעשה בשני הידיים. מה חשבתי לעצמי ? הצטננות, שפעת רק לא הלב (לא רציתי להאמין שהבעיה בלב למרות שבמקום מסויים חששתי שהבעיה בלב=הדחקה).

חבל שלא התייעצתי בפורום :-(

איזה כייף לי :)

פורסם
החלמתי. עכשיו צריך לשמור על רמת כולסטרול נמוכה ולהפסיק לעשן.

תודה.

הפסקת עישון יותר קלה ממה שאתה חושב. צריך רק לעשות סוויצ' בראש.

הפסקתי כשנה לפני התאונה שעברתי וחזרתי בשיקום. הפעם השנייה היתה לפני כ 3 שנים והיום אין סיכוי שאגע בסיגריה כי זה כבר מגעיל אותי.

בשנה הראשונה מידי פעם באה לי סיבריה אבל לא התפתתי, בשנייה לא היה לי את הדחף אבל זה לא הפריע לי כשמעשני לידי והיום זה ממש מפריע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הפסקת עישון יותר קלה ממה שאתה חושב.

זה לא חדש. מרק טוויין כבר אמר: "להפסיק לעשן הוא הדבר הקל ביותר שעשיתי אי פעם.. עובדה שכבר הפסקתי לעשן הרבה פעמים" !

להפסיק לעשן הוא הדבר הקל ביותר שעשיתי אי פעם. עליי לדעת, עשיתי זאת אלפי פעמים.

הוא גם אמר:

הרגל הוא לא משהו שאפשר להשליך החוצה דרך החלון; ניתן רק לשדל אותו מטה צעד אחר צעד.

ובלי קשר, אבל נחמד- "קודם כל תהיינה העובדות בידיך, ואז תוכל לסלף אותן כאוות נפשך."

מרק, מאחל בריאות טובה.

כדאי לשים לב לעצות המקצועיות של sperial .

יהודה

פורסם

יש היום בכל קופת חולים קבוצות תמיכה להפסקת עישון שמלווה ע"י רופא ופסיכולוג.

הפגישות מלוות כמובן בלקיחת כדורים להפסקת עישון ומניסיון אישי שלי (הפסקתי עם זייבן לפני 9 שנים לאחר כ 20 שנה של עישונים קופסא וחצי ביום)ושל אישתי (הפסיקה לפני 3 שנים עם צאמפיקס [כדור מתקדם יותר] לאחר 20 שנות עישון של קופסא ביום), מעולם, אבל באמת מעולם, הפסקת עישון לא הייתה כ"כ קלה.

בכלל לא התאמצתי להפסיק, פשוט פתאום יום אחר קמתי בבוקר וגילית שהקופסאת סיגריות שקניתי לפני שלושה ימים עדיין סגורה בתיק.

השתתפות בקבוצת התמיכה גם מקנה לך זיכוי של 50% מעלות התרופות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קבוצות הגמילה קיימות אבל יש להן ביקוש לא קטן. לעתים צריך להמתין בתור.

פורסם

עובד שלי שגם פנה לכדורים ולקבוצות ברח משם מהר מאוד בגלל תופעות הלואי של הכדורים.

בשורה התחתונה, כדי להפסיק צריך קודם כל לרצות באמת להפסיק ומשם לכל אחד יש את הדרך האינדיבידואלית שלו. מה שבטוח בתהליך שה שכולם מקבלים במתנה כרס קטנטנה.

פורסם

תופעות הלוואי של עישון קצת יותר פטאליות! :lol:

בכל מקרה, בדיוק בגלל זה יש בקבוצה רופא, הוא משחק לך עם המינונים ויכול גם להחליף לכדורים אחרים.

הכל סתם תירוצים של, כמו שאמרת, מי שלא ממש רוצה להפסיק לעשן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הוא דווקא ברח משם והפסיק בלעדיהם. הוא כבר 9 חודשים בלי סיגריה.

פורסם

אתם יודעים מה עזר לי להפסיק לעשן? מסטיקים וסמארטפון.

איזה מסטיקים? אורביט/פייב, כאלה שמוכרים בכל קופה בכל סופר.

בכל פעם שרציתי סיגריה, לקחתי מסטיק במקום. אחרי שהפסקתי עם המסטיקים (כי אחרי שבוע - שבועיים התחילו לי כאבי בטן בגלל המסטיקים, כי הגוף לא אוהב לקבל טעם של אוכל, ולא לקבל אוכל), במקום סיגריה אני מתעסק עם סמארטפון, ואת זה אני עושה עד היום, כבר שנתיים וחצי.

אם אתה באמת רוצה להפסיק, אתה לא צריך הרבה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מגיל 50 מתחילים לקחת אספירין, למניעת קרישים בדם.

ומה עם הנזק לכליות שכל התרופות גורמות? לעשות דיאליזה מגיל 60 כבר?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...