Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מכיר פרה או עז שעטיניה חולבים חמאה ושמנת? אלה מוצרים מעובדים למהדרין.

שלא לדבר על כך שכל מוצר מבושל הוא מוצר מעובד. אתה מכיר חיה שמבשלת, או, אפילו, אוכלת בטבע מזון ש"התבשל" באש?

כמובן שאתה יכול להגדיר הכרה במוצרים עם תהליכי עיבוד מסויימים כ"טבעיים" ואחרים כ"לא טבעיים". אלה הגדרות שרירותיות לחלוטין, ואיש הישר בעיניו יעשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלב לא מהומגן (כמו שיוצא מעטין הפרה) נפרד באופן עצמאי לחלוטין ומבלי שמישהוא בכלל יגע בו לחלב ושמנת כך ששמנת זה מוצר 100% טבעי.

החמאה מוצאת מהשמנת בהליך פיזי שנקרא חביצה וגם בו לא מעורבים שום חומרים מוספים, סתם דופקים בשמנת עד שהיא נפרדת לחמאה (ולמה שנקרא בעיברית מיי גבינה).

מוצרים טבעיים לחלוטין שמופקים בהליכים טבעיים לחלוטין.

אתה מבין שההקבלה שלך כ"כ לא נכונה, זה יהיה כמו לתקוף מישהוא למה הוא לא אוכל את התפוז עם הקליפה כי הרי "אין תפוז שגדל על העץ בלי קליפה".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קיבלתי את ההסבר שלך. עדיין לא מתחבר עם זה שאתה מדבר על מזון "טבעי" אבל מגדיר בו גם מזון מבושל או אפוי - כלומר שעבר את התהליכים הפזיקליים (ובערבותיהם גם הכימיים) של חימום. לכן אני עדיין טוען שמדובר בעניין של הגדרה. או, כיצד אתה מתייחס לתהליכים כמו תסיסה וזיקוק, אשר משנים את המוצר המקורי (מיץ של פרי זה או אחר) שינוי גדול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

והס מלהזכיר שהחלב שאנו קונים בסופר עבר תהליך של פיסטור, שלפני שהתהליך הומצא המון אנשים מתו מזיהומים (גם בחלב )

כך שגם חלב שאתה קונה הוא לא טבעי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הוא גם מהומגן, גם מפוסטר על וגם מופחת שומן.

אבל לשתות חלב לא מפוסטר זו כמעט התאבדות.

בצרפת יש גבינות שמיוצרות מחלב לא מפוסטר, הטעם גן עדן והוא וכל באטצ' של חליבה, מרגע החליבה ועד שיווק הגבינה נבדק מיקרו ביולוגית לנוכחות "בעייתית" לא פחות מארבע פעמים ביום.

זו הדרך היחידה לשווק חלב לא מפוסטר וככל שידוע לי, קיים בצורה מסחרית אך ורק במספר משקים קטן מאוד בצרפת שמקבל אישור לעשות את זה בגלל "שימור מסורות".

ספריאל,

מעניין אותי אם אנשי הזרם הזה של "שמנת לא יוצאת מעטין אז היא לא טבעית (ברור לי שזה לא אתה) אוכלים ביצים ואגוזי מלך עם הקליפה.

פורסם (נערך)

אני מהזרם שאוכל תעשייתי, כך שאין לי שום בעיה עם כל מה שתציע.

ויש לי גם בעיה קשה עם כל מיני רעיונות לא מבוססים שאמורים להביא מזור לעולם. 'צטערת, אם אתה לא מבצע מחקרים מבוקרים ארוכי טווח אתה לא יודע אם הרעיון שלך מועיל, מזיק או ניטרלי. הדבר היחיד שאני יודע כרגע הואש הישראלי הממוצע, זה שאוכל כל מיני דיאות, זוכה לחיים ארוכים יותר ויותר.

ו-כן, הדיאטה הים תיכונית (ולא דווקא המזרח תיכונית), זו שכוללת הרבה ירקות ופירות, שמן זית, ומוצרי בשר וחלב דלי שומן (ומנעת מכלהמזונות המוכרים כבעיתיים, כמו מזונות עתירי סוכר ושמנת) הוכחה כיעילה בשיפור פרופיל הסיכון למחלות לב. דיאטת אטקינס מוסיפה לעורר פולמוס ער, בשל חשש מהשפעות ארוכות טווח של שינוי לרעה בפרופיל השומנים הנגרם על ידה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

שמע, כל בר דעת יכול להבין שהמנעות ממזון שמכיל שפע של חומרי צבע/טעם/ריח לא טבעיים, מעכבי חימצון, מעכבי זובי, משפרי תפיחה, משפרי אפיה, מוצרים שעברו מוטציות גנטיות, וכו יכול להיות רק טוב ובריא יותר.

פורסם

ומה עם התמציות האולטרא מרוכזות של פרוטארום?

מערבי חמצון - שיא האופנה. יש רק בעיה אחת, לא הוכחו כמועילים כהוא זה לבריאות.

מוצרים שעברו מוטציות גנטיות - בערך כל מה שאתה אוכל. מאות ואלפי שנות טיפוח זנים הן הנדסה גנטית במיטבה. תחשוב על כרוב, כרובית, כרוב ניצנים וברוקולי, כולם בנים למין אחד. או כל מבחר העגבניות והפלפלים. או ההדרים שמורכבים על גזע של מין אחר (לא יודע אם הפרקטיקה עוד קיימת היום). אתה לא יכול להמנע מכל אלה. או טיפוח זני בקר בעלי תכונות אלה ואחרות. מצטער באגירה, אתה שותה חלב של פרות מושבחות, לא של ג'מוסים מהביצות. וד"א - יש גם אופנה של מוצרים "אורגניים". הבעיה היחידה היא שאין שום הוכחה שהם עולים תזונתית במשהו על אלה המגודלים בשיטות המודרניות.

פורסם

כמו שאמרתי, בכל התמפציות של פרוטארום אני כמעט לא נפגש כי אני לא קונה מזון מוכן.

מצד שני, ברור לי שבמגנום שאני קונה אין שקדים ואין נעליים אלא תמציות טעם, ובכל זאת, ה 10-12 ק"ג עודף שיושבים עליי יעידו שמגנום לא זר לי.:wink:

פורסם

אז כנראה שאנחנו באותה סירה (צפופה וטובעת?), למרות שבמגנום לא נגעתי כבר לפחות 10 שנים. הבעיה שלי הרבה יותר פרוזאית: לחם.

פורסם
כמו שאמרתי, בכל התמפציות של פרוטארום אני כמעט לא נפגש כי אני לא קונה מזון מוכן.

מצד שני, ברור לי שבמגנום שאני קונה אין שקדים ואין נעליים אלא תמציות טעם, ובכל זאת, ה 10-12 ק"ג עודף שיושבים עליי יעידו שמגנום לא זר לי.:wink:

דבר עם הדוקטור אולי אתה זקוק לליפיטור.

למה מיועדת התרופה?

להורדת רמת השומנים בדם (כולסטרול וטריגליצרידים) ולהעלאת ה- HDL .

למניעת מחלות לב וכלי דם (כגון: אוטם שריר הלב ו/או שבץ) למטופלים בעלי סיכון גבוה לאירוע ראשוני.

בחולים עם מחלת לב כלילית ליפיטור מוריד את הסיכון להופעת אוטם שריר הלב, שבץ מוחי, אישפוז עקב אי ספיקת לב,

תעוקת לב ו/או צורך בצנתור.

בא לי בצבע :-D

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מרק - ליפיטור (ושאר סטינים) לא מביא לירידה במשקל. הוא משפר את פרופיל השומנים וכנראה גורם עוד כל מיני השפעות טובות אחרות על כלי הדם. נכון להיום יש בשימוש עוד 3 סוגי סטטינים (והיו עוד שלושה, שיצאו משירות).

אחת מהשפעות הלואי היא סיכון מעט מוגבר לסכרת (אבל ההבדל זעיר, ואינו מהוה סיבה להמנעות מסטטינים).

ואל תשכח - כל השרשור נפתח באנטי סטטינים, והדיון נסוב על אנשים בלי מחלת לב גלויה, לא כאלה שכבר מוכרים כחולים במחלת עורקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אני יודע שליפיטור אינו מביא לירידה במשקל. למיטב זיכרוני מהאשכול (לא קראתי את כולו) רמת הכולסטרול הרע אצל חבר הפורום בגירה נושק לרמות גבוהות לכן העתקתי את המפרט של התרופה. :-D

אל תשכח שבגירה עישן בעבר בנוסף לרמת כולסטורול מעל הנורמה המקובלת בקרב קרדיולוגים לכן יש מקום לשקול ייעוץ עם רופא בנושא.

הפסקת עישון לפני 10 שנים לאחר שנים רבות ש עישון לא 'מוחקת' את הנזקים שכבר נוצרו בגוף האדם אלא מורידה בצורה ניכרת את הסיכוי למחלות לב.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא מכיר את בעיות הבריאות של אף אחד כאן (חוץ מאלה שאתה פרסמת).

האם אדם ללא מחלת כלי דם זקוק לסטטינים? ואם כן - לפי איזה קריטריונים - נושא שמעורר ויכוחים אין סופיים. יש הרבה קוים מנחים, וככל שמצד אחד מצטבר ניסיון ומצד שני מחירי התרופות יורדים ההתוויות הולכות ומתרחבות.

• תוכן חדש...