Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אין לי ספק שהגוף של כל אדם שונה, ולכן מה שכתבתי תקף לגבי. לגבי השפעה של תזונה כתבתי במפורש לגבי כולסטרול ולא לגבי שומנים בדם. מכיר לא מעט אנשים שהם כמוני, שפשוט נמנעו משומנים ועדיין הכולסטרול נשאר כה גבוה כך שדחפו להם סטטינים.

ברור לי לחלוטין שזו הדרך בה ירד הכולסטרול ורמת השומן בדם,הגוף צורך אותם בתור מקור אנרגיה במקום פחמימות.

דיאטה "מאוזנת" הכוללת בעיקר פחמימות מורכבות, ירקות, פירות ובשרים רזים, המנעות משומנים לחלוטין לא שינתה את המאזן אפילו לא מעט, מלבד מחסור ב- B12 שנוצר כאמור. אני מסכים. אין מה לפחד משומנים.

קשה להתייחס לדיאטה כזו (שהיא לא חדשה כלל, אלה קיימת עשרות שנים, שימשה בהצלחה רבה כטיפול מונע התקפי אפילפסיה בחולים) כמשהו לא מוכח, כאשר למעשה כל ההמלצות והמחקרים משתנים חדשות לבקרים. למעשה שוודיה למשל כנראה מאמצת מסקנות ועדת מומחים שעבדה שנתיים, כאשר המסקנה היא שלדיאטה מוגבלת פחמימות ועתירת שומנים יתרונות בריאותיים רבים. כדיאטה לאנשים בריאים, ולא כתרופה לאלו שאין להם ברירה, היא חדשה מאוד. כשאתה רוצה לבדוק השפעות על גוף האדם גם 20 שנה לא בהכרח יספיקו. יש הבדל בין מוגבלת פחמימות, לכמעט ואין פחמימות. אתה מבין את ההבדל?

התזונה הקטוגנית היא שם אחר לדיאטת אטקינס, או החלק הראשון של הדיאטה. כשאתה לא אוכל פחמימות אתה מפצה על כך בחלבון ושומנים. יצירת אנרגיה משומן היא מנגנון "חירום" שיש בגוף האדם והפירוק נעשה ע"י הכבד. כשאתה מעמיס על הכבד את פירוק השומנים והחלבון יום אחר יום זה אתה עלול ליצור פגיעה בטווח הארוך. ארגון הבריאות האמריקני הגדיר את הדיאטה הזו כמסוכנת בטווח הארוך. חיפוש קצר בגוגל [ממליץ באנגלית] על דיאטת אטקינס יגלה לך חסרונות. הדיאטה הזו לא קיימת מספיק זמן והשפעותיה על הכבד/כליות/איברים אחרים של אנשים בריאים לא נבדקו לאורך טווח.

לא ראיתי מחקרים כלל שיש לתזונה כזו פגיעה בריאותית. ראיתי טענות כי דיאטה כזו גורמת בטווח הארוך לפגיעה בכליות בגלל צריכה גדולה של חלבונים, דבר שגוי לחלוטין. בתזונה כזו אין כלל שינוי בצריכת החלבונים, אלא בצריכת שומנים, תוך הגבלה חמורה של צריכת פחמימות ובקרה של צריכת החלבונים. אם אתה מכיר מחקרים שאני לא מכיר, אשמח לקרוא. גוגל יגלה מספיק. אני זוכר שהיו כתבות בארגון הבריאות האמריקני גם. חפש באנגלית.

לי אישית "אוכל טבעי ומגוון" לא עוזר כלל. גם לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה מדוע נדרש לצרוך פחמימות ורע מאוד להמנע מהן, כאשר יש מקורות אנרגיה חלופיים.

מבחינתי האישית, אם הבחירה היא לצרוך סטטינים או להמשיך לחיות על הדיאטה הזו, הבחירה היא ברורה.

במיוחד כאשר אני גם מרגיש באופן כללי טוב יותר, עייף הרבה פחות במהלך היום או אחרי ארוחה, לא מפהק, לא קורה יותר שאני מנקר בנהיגה וצריך לעצור בצד, פחות בעיות מעיים וכדומה.

כמו שאמרתי, אני יודע שההישגים הראשוניים מרגשים מאוד, אבל לפני שמשנים אורח חיים כדאי מאוד לקרוא על החסרונות. אם לא נתקלת בחסרונות, אז לא קראת מאמרים אוביקטיביים, שהרי א' ב' של כל מאמר אקדמאי הוא הסתייגות וחשיבה ביקורתית. אם קראת מחקר שמציג רק יתרונות, לא קראת מחקר.

זו המלצה בלבד. איני רופא או חוקר תזונה.

שבוע טוב :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יכול להגיד לכם שעשיתי פעמיים אטקינס.

כחצי שנה אחרי הפסקת הפעם השניה החלו כאבים עזים שהתגלו כאבנים בכיס המרה וניתוח הסרת כיס המרה.

לפי כשנה אני קורא מאמר רפואי ביקורתי מאוד על דיאטת אטקינס וכתוב שם שחור על גבי לבן שהיא לא מומלצת כי היא מוכרת כבעייתית מאוד למי שיש לו נטיה גנטית לייצור אבנים בכיס המרה, רק מי יודע מראש שיש לו נטיה גנטית כזו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מתייחס לשני הפוסטים מעלי:

דיאטה קטוגנית היא לא "הפרשנות הפופולרית" לדיאטת אטקינס.

המחקרים המראים פגיעה בכליות ובכבד מתייחסים לאטקינס כדיאטה עתירה בחלבונים ושומנים כתחליף לפחמימות.

למרות שזה לא בהכרח נכון, בהתייחסות לדיאטה קטגונית במפורש לא מגדילים את צריכת החלבונים, אלא אוכלים חלבונים כרגיל. את האנרגיה המתקבלת מפחמימות מוחלפת אנרגיה המתקבלת משומנים. העומס על הכבד לפירוק השומנים אני מניח גדול יותר, אך האם זה עומס חריג באופן כללי? אולי לא? האם זה גרוע יותר מהעומס המופעל עליו בפירוק רעלים (תרופות)? האם זה גרוע יותר מהשארות במצב קיים של כולסטרול וטריגליצרידים אסטרונומיים יחד עם כבד שומני?

לא בטוח כלל, ולא מצאתי כל חומר ארוך טווח הבודק את הנושא.

מחקרים על דיאטות רוויות בחלבונים לא קשורות כלל לנושא.

דווקא ארגון הבריאות האמריקאי שהזכרת, מפרסם מחקר משנת 2004 אשר בדק השפעות של דיאטה דלת פחמימות ורווית במשך חצי שנה מצא השפעות חיוביות.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2716748/

פורסם (נערך)

אני מרגיש שהדיון הופך קצת להצדקה, או תחרות. זה משהו שלא הייתי מעוניין בו והוא גם לא נכון. השאלות שאתה שואל יפות, אבל לא קשורות למה שאני אומר.

אסביר שוב: לא אמרתי שקטוגנית היא פרשנות פופולרית. דיאטה קטוגנית היא השלב הראשון של דיאטת אטקינס. מי שרוצה לעשות אטקינס מתחיל בקטוגנית.

כשאתה מפצה על הפחמימות שאתה לא אוכל בכלל [או בכמות מינורית] אתה צורך כמות גדולה של שומנים. שומנים מתפרקים בכבד ואתה מעמיס עליו המון, כמו שלמשל שתיית אלכוהול מרובה מעמיסה עליו. אתה מבין?

לא תמצא חומר ארוך טווח כי הדיאטות הללו לא קיימות מספיק זמן. בגלל זה אני אומר שכדאי לקרוא גם על חסרונות [חוץ מהחיסרון הברור שאתה לא יודע השפעות בטווח ארוך], למשל: אם תתחיל להגביל את עצמך בפירות וירקות, כפי שמקובל בדיאטה קטוגנית [כל פרי מכיל פחמימות וכך גם חלק ניכר מהירקות], אז מהר מאוד תמצא עצמך במחסור של ויטמינים. בנוסף, אנשים שונים מגיבים באופן שונה לתזונה שונה. אצלך יורדות רמות ה-LDL, אבל תדע שישנם אנשים שתזונה קטוגנית הקפיצה להם את הרמות, ואני לא מדבר על הקפיצה הראשונית בעקבות ההמנעות מהפחמימות. יתרה מזאת, הימנעות מפחמימות עלולה לפגוע במטבוליזם, קצב חילוף החומרים.

לסיכום: להתייעץ עם רופא, להתעניין, לקרוא ולא להיות שבוי. מה שטוב לאחר לא בהכרח טוב לכם ולהפך.

נ.ב. כן, העומס על הכבד חריג. אם הכבד, נאמר לצורך הדוגמה במשך 20 שנים, מפרק X חומרים [מזון שומני, אלכוהול, רעלים וכן...] בכל יום, ואז אתה גורם לו לפרק X+100 חומרים ביום, אז העומס חריג. נסה לבדוק עצמך בבדיקת תפקוד כבד ולהשוות מה היה לפני התזונה הקטוגנית. רמז: אם התפקוד לא עלה, אז כנראה שאתה לא בקיטוזיס.

כמו שאמרתי: לך עדיף קיטוזיס ולמישהו אחר עדיף פליאו, ויש אחר שלא טוב לו משתיהן ופשוט עושה ספורט מספיק, ואין לו בעיות שומן בדם [כי להבדיל משיטות תזונה, ספורט תורם להורדת LDL עבור כולם]. כל אחד ואורח החיים שלו, רק שכדאי להיות אחראיים ולזכור שמדובר בבריאות שלכם.

המשך שבוע נעים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

הצדקה או תחרות? בכלל לא. אני חושב שזה דיון לגיטימי ומעניין, גם אם לא נסכים אחד עם השני.

אבל אני בהחלט לא אוהב להיות שבוי בקונספציות לא מוכחות והפחדות.

1. סממנים לשימוש בדיאטה קטוגנית אפשר למצוא החל משנת 500 לפני הספירה, וברפואה המודרנית והמתועדת החל משנת 1920, עם מחקרים כאלה ואחרים לכל אורך התקופה, כאשר השימוש בה התמעט עם פיתוח טיפול תרופתי נגד אפילפסיה. אין מחקרים מפורסמים על השפעות טווח ארוך של התזונה הזו, כי פשוט אין, לא כי היא חדשה מדי כדבריך.

(History and Origin of Ketogenic Diet, 2008, James Wheless)

2. בהמשך לאמור בסעיף הקודם, אין כל קשר לדיאטת אטקינס. דיאטת אטקינס היא משנות ה-60, ואמנם יש בה אלמנטים מסויימים מתוך הדיאטה הקטוגנית בחלקה, בפרשנות המודרנית שלה (שרחוקה שנות אור מהמקורית) מסתכמת פחות או יותר ב- תאכל המון בשר, ואין קשר בינה לבין דיאטה קטוגנית. אי אפשר להשליך ממחקר שנעשה על דיאטה אשר מתכונתה כמות גדולה של חלבונים על דיאטה אשר מתכונתה כמות גדולה של שומנים, אפילו אם היו במקור אלמנטים מסויימים שנלקחו. זה כמו לומר לשתות הרבה מים זה רע, כי זה אחד מהחלקים בדיאטת אטקינס המודרנית.

3. בנושא ההעמסה על הכבד לא מסכים איתך. כאותה מידה אני יכול לטעון כי אדם שרגיל להיות בטטה במשך 20 שנה, אם יתחיל לעשות ספורט, יפעיל עומס חריג על השרירים - דבר שהוא מזיק. כמו שלשרירים יש טווח עומס סביר, שמעבר לו יכולה להגרם פציעה, מן הסתם גם לכבד יש טווח פעולה נורמלי, כאשר עבודה בתוך הטווח הזה היא נורמלית לחלוטין. אין לי מושג מה הטווח, אבל כאמור לא ראיתי מחקר כלשהו שמראה שלתזונה קטוגנית השפעה שלילית על הכבד. בנוסף, אני מעלה את נושא התזונה הקטוגנית לא כהמלצה לכל אחד להחליף את אורך חייו, אלא לאדם שכבר ניסה הכל ולא הצליח להוריד רמות כולסטרול ושומנים בדם, ועומד בפני נטילת סטטינים. אני מעלה את ההשערה שייתכן ופירוק התרופות מכביד הרבה יותר על הכבד לעומת פירוק השומנים הנוסף. למעשה, לאחר מעט קריאה, עד 2012 ההמלצות לנוטלי סטטינים ע"י ה-FDA היו בדיקות שגרתיות של תפקודי כבד. עדיין קיימת התוויה שבמידה ומתחילים תפקודי כבד חריגים יש להפסיק את השימוש.

4. כל הפירות אמנם מחוץ לתחום, אך רובם הגדול של הירקות סבבה, כמובן לא בכמויות גדולות. אילו ויטמינים לטענתך חסרים? עברתי על הרשימה, אני לא רואה שום דבר שחסר. בין בשר, דגים, מוצרי חלב, שקדים, טחינה ומעט ירקות הכל נראה מכוסה לחלוטין.

5. החלק הרלוונטי לתפקודי הכבד (ALT) דווקא פעם ראשונה מזה 10 שנים חזר לטווח הנורמלי. לפני כן תמיד חרג והעיד על כבד שומני.

בוודאות אני נמצא בקטוסיס, אם אני עושה משהו שאני לא מכיר, משתדל לבקר את עצמי. יש לי מד גלוקוז/בטא קטון, והייתי משתמש בו באדיקות. היום פחות כי אני כבר פחות או יותר מכיר, ויודע פחות או יותר מתי כן ומתי לא.

לגבי להתייעץ עם רופא, זו עיצה מצויינת :)

רק תגיד איזו מסקנה אתה רוצה לקבל, ואמצא לך את הרופא שיכתוב את ההמלצה המתאימה.

רוצה המלצה על תזונה קטוגנית? יש לא מעט רופאים שאימצו אותה כאורח חיים.

רוצה המלצה על תזונה ים תיכונית? יפנית? נטולת שומנים?

גם אטקינס היה רופא להזכירך, ואפילו קרדיולוג.

ההמלצות בתחום התזונה משתנות חדשות לבקרים, אותו דבר לגבי תרופות שונות, חיסונים, ניתוחים מסוגים שונים וכדומה.

לפי מה תחליט? הרוב קובע?

פורסם (נערך)
הצדקה או תחרות? בכלל לא. אני חושב שזה דיון לגיטימי ומעניין, גם אם לא נסכים אחד עם השני.

אבל אני בהחלט לא אוהב להיות שבוי בקונספציות לא מוכחות והפחדות.

זה לא שאני לא מסכים. אני פשוט חושב שזה נורא אינדיבידואלי. מה שטוב לך לא טוב לאחר. אני לא מושך לקונספציה - אני מושך לביקורתיות.

1. סממנים לשימוש בדיאטה קטוגנית אפשר למצוא החל משנת 500 לפני הספירה, וברפואה המודרנית והמתועדת החל משנת 1920, עם מחקרים כאלה ואחרים לכל אורך התקופה, כאשר השימוש בה התמעט עם פיתוח טיפול תרופתי נגד אפילפסיה. אין מחקרים מפורסמים על השפעות טווח ארוך של התזונה הזו, כי פשוט אין, לא כי היא חדשה מדי כדבריך.

(History and Origin of Ketogenic Diet, 2008, James Wheless)

הדיאטה הזו, כאורח חיים בעולם המודרני, שאינו כורח המציאות ונעשה מתוך בחירה אצל אנשים בריאים הינו חדש. אם פעם האדם אכל רק שומן וחלבון זה לא מתוך בחירה. אני מתייחס לקיטוזיס כאורח חיים שנעשה מתוך בחירה, וזה חדש.

2. בהמשך לאמור בסעיף הקודם, אין כל קשר לדיאטת אטקינס. דיאטת אטקינס היא משנות ה-60, ואמנם יש בה אלמנטים מסויימים מתוך הדיאטה הקטוגנית בחלקה, בפרשנות המודרנית שלה (שרחוקה שנות אור מהמקורית) מסתכמת פחות או יותר ב- תאכל המון בשר, ואין קשר בינה לבין דיאטה קטוגנית. אי אפשר להשליך ממחקר שנעשה על דיאטה אשר מתכונתה כמות גדולה של חלבונים על דיאטה אשר מתכונתה כמות גדולה של שומנים, אפילו אם היו במקור אלמנטים מסויימים שנלקחו. זה כמו לומר לשתות הרבה מים זה רע, כי זה אחד מהחלקים בדיאטת אטקינס המודרנית.

3. בנושא ההעמסה על הכבד לא מסכים איתך. כאותה מידה אני יכול לטעון כי אדם שרגיל להיות בטטה במשך 20 שנה, אם יתחיל לעשות ספורט, יפעיל עומס חריג על השרירים - דבר שהוא מזיק. כמו שלשרירים יש טווח עומס סביר, שמעבר לו יכולה להגרם פציעה, מן הסתם גם לכבד יש טווח פעולה נורמלי, כאשר עבודה בתוך הטווח הזה היא נורמלית לחלוטין. אין לי מושג מה הטווח, אבל כאמור לא ראיתי מחקר כלשהו שמראה שלתזונה קטוגנית השפעה שלילית על הכבד. בנוסף, אני מעלה את נושא התזונה הקטוגנית לא כהמלצה לכל אחד להחליף את אורך חייו, אלא לאדם שכבר ניסה הכל ולא הצליח להוריד רמות כולסטרול ושומנים בדם, ועומד בפני נטילת סטטינים. אני מעלה את ההשערה שייתכן ופירוק התרופות מכביד הרבה יותר על הכבד לעומת פירוק השומנים הנוסף. למעשה, לאחר מעט קריאה, עד 2012 ההמלצות לנוטלי סטטינים ע"י ה-FDA היו בדיקות שגרתיות של תפקודי כבד. עדיין קיימת התוויה שבמידה ומתחילים תפקודי כבד חריגים יש להפסיק את השימוש. השורה המודגשת הינה נכונה. בגלל זה מתחילים בהדרגה. יותר מדי ספורט כן מזיק לשרירים.

קיטוזיס הוא מצב חירום של הגוף. קיטוזיס גורם לכבד לפעול שעות נוספות כמו שאלכוהול/תרופות גורמות לו. תחשוב לבד אם ההשפעות בטווח הארוך חיוביות או שליליות, לא חייב מחקרים. אצל רוב האנשים שנמצאים בקיטוזיס יש עלייה בפעילות הכבד. זה דבר שקל לבדוק בבדיקות דם.

ההשערה שלך לגיטימית. ניסית לעשות ספורט באופן קבוע? כי זה משהו שעוזר לאנשים שנים. ואז לא תצטרך למנוע מעצמך פירות או דברים טובים אחרים.

4. כל הפירות אמנם מחוץ לתחום, אך רובם הגדול של הירקות סבבה, כמובן לא בכמויות גדולות. אילו ויטמינים לטענתך חסרים? עברתי על הרשימה, אני לא רואה שום דבר שחסר. בין בשר, דגים, מוצרי חלב, שקדים, טחינה ומעט ירקות הכל נראה מכוסה לחלוטין.

לא רק ויטמינים, גם מלחים/מינרלים, כמו למשל אשלגן, מגנזיום וכו'. ייתכן ואתה מכוסה וייתכן שלא, כדאי לעשות בדיקת דם לראות מה קורה עם מינרלים ולא רק ויטמינים. כדי להגיע לכל הויטמינים וכל המינרלים מתוך כמות מזונות מוגבלת צריך לאכול הרבה וספציפי.

5. החלק הרלוונטי לתפקודי הכבד (ALT) דווקא פעם ראשונה מזה 10 שנים חזר לטווח הנורמלי. לפני כן תמיד חרג והעיד על כבד שומני.

בוודאות אני נמצא בקטוסיס, אם אני עושה משהו שאני לא מכיר, משתדל לבקר את עצמי. יש לי מד גלוקוז/בטא קטון, והייתי משתמש בו באדיקות. היום פחות כי אני כבר פחות או יותר מכיר, ויודע פחות או יותר מתי כן ומתי לא.

אם אתה בקיטוזיס תפקוד הכבד שלך אמור להיות גבוה, כי הכבד הוא זה ש"טוחן שעות" בגופך.

אגב, קראתי שקיטוזיס זה מנגנון חירום בגוף האדם. קראתי על זה מאמר מעניין [חלק מספר] שאני לא זוכר את שמו. nature's emergency mechanism או משהו כזה. נראה לי אתה תאהב אותו. לא יודע איפה למצוא.

לגבי להתייעץ עם רופא, זו עיצה מצויינת :)

רק תגיד איזו מסקנה אתה רוצה לקבל, ואמצא לך את הרופא שיכתוב את ההמלצה המתאימה.

רוצה המלצה על תזונה קטוגנית? יש לא מעט רופאים שאימצו אותה כאורח חיים.

רוצה המלצה על תזונה ים תיכונית? יפנית? נטולת שומנים?

גם אטקינס היה רופא להזכירך, ואפילו קרדיולוג.

ההמלצות בתחום התזונה משתנות חדשות לבקרים, אותו דבר לגבי תרופות שונות, חיסונים, ניתוחים מסוגים שונים וכדומה.

לפי מה תחליט? הרוב קובע?

לא הבנת. אני ממליץ להתייעץ עם רופא לא כדי להוכיח נקודה או מי צודק, אלא להתייעץ עם הרופא שלך: זה שמכיר אותך ושאתה סומך עליו, זה שיש לו גישה למצב הרפואי שלך לאורך השנים, ויחד אתך ידע לראות איזה שינוי משפיע עליך באופן חיובי ואיזה באופן שלילי. אם אורח החיים הזה טוב לך אז אני שמח לקרוא - רק קח בחשבון שהוא לא חף מחסרונות. או שאתה חושב אחרת?

דווקא בגלל שההמלצות משתנות בתחום התזונה צריך להיות אקסטרא ביקורתי. שנינו מסכימים על כך באין ספק. בסוף יש המון אינטרסים בסיפור.

אני אישית התחלתי לאכול טבעי ומגוון [עם פחמימות טבעיות בלבד], ורמות השומנים שלי בדם ירדו פלאים עם או בלי ספורט. על הדרך רזיתי בעשרים ומשהו קילו [זה היה שנה שעברה או לפני שנתיים, לא זוכר]. בדיקות דם מצוינות. מרגיש מצוין. גם לזה יש חסרונות, אני מניח שגם כאלו שאני לא מודע אליהם.

אני ממליץ לשנות את הכותרות ל"איך בוחרים ממה למות?"

שבוע נעים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

אישדובחנזיר, אתה יכול לומר בבקשה מה ההגדרה שלך לפחמימות טבעיות?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בטח. זו לא הגדרה שלי :)

טבעי כל מה שמקורו מהטבע ואינו עבר עיבוד ו/או תוספות של חומרים מסונתזים.

למשל: ירקות, פירות, קטניות, אגוזים, זרעים, גרגירים וכדומה.

פחמימות לא טבעיות הן כל מה שנוצר ומכיל חומרים כימיים כאלה ואחרים [גלוטן, חומרים משמרים וזה]: לחם, פסטות, סוכר וזה.

בתכל'ס, מדי פעם אני חוטא עם קצת קמח/עוגה/פסטה או משהו אחר. נפש בריאה גוף בריא וזה.

העקרון לאכול טבעי לקוח מהפליאו. טבעי זה תמיד טוב :lol:

גם בפליאו יש חסרונות כאורח חיים מוחלט, וגם יתרונות. ממליץ בחום לקרוא בבלוג של דאעל שליו. אני אישית קורא על כל מיני דברים ומשתדל לקחת הטובים. אני לא מגביל את עצמי לאורח חיים מוחלט. אני מאמין שהאמת תמיד איפה שהוא באמצע.

http://www.kadmoni.com/

יש לו גם אחלה ספר. מעניין מאוד.

פורסם

כחצי שנה אחרי הפסקת הפעם השניה החלו כאבים עזים שהתגלו כאבנים בכיס המרה וניתוח הסרת כיס המרה.

רוצה לעשות החלפות עם האבנים שהוציאו לי מדרכי השתן ? אבן מהכליה שווה בשוק החופשי שני אבני כיס מרה.

איזה כייף לי :)

פורסם

דאעל שליו קצת שנוי במחלוקת ויש לא מעט טוענים שהוא מתהדר בנוצות לא לו.

גלוטן ולחם הם טבעיים לגמרי. יש תיעוד שלהם בתנ"ך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

וכמובן גם בירה.

פורסם
דאעל שליו קצת שנוי במחלוקת ויש לא מעט טוענים שהוא מתהדר בנוצות לא לו.

גלוטן ולחם הם טבעיים לגמרי. יש תיעוד שלהם בתנ"ך.

אתה מוזמן לקרוא ולהתרשם בעצמך. זה מה שאני עשיתי. מה שיראה לך הגיוני ומנומק תוכל לאמץ. מה שלא, אז לא.

גלוטן זה דבק טבעי, הגוף שלך לא אמור לצרוך את זה לפי תזונת האדם הקדמון, ויש אנשים שרגילים לזה, וכאלו שלא יכולים בכלל לאכול [חולי צליאק]. נסה לחיות שבוע בלי גלוטן ותראה אם אתה מרגיש יותר טוב. למה לא לנסות? נזק לא יקרה מזה.

פורסם

חולי צליאק לא יכולים לאכול גלוטן, אני לא יכול לאכול חלב (אלרגיה) והילד שלי מקיא כשהוא אוכל אבוקדו. כל אחד והרגישות שלו אבל אין מה לגזור מזה משהו על הבריאות של מרכיב כזה או אחר.

לגבי גלוטן זה דבק טבעי, כלבתא במתוטא. זה טיעון ברמת קיא הדבורים של גארי יורופסקי. גם קולגן מדביק אותך לעצמך והיית הופך לשלולית בלעדיו. צריך להימנע ממנו?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

איך תימנע מקולגן? זה חלבון שמיוצר בתוך הגוף שלך והכרחי לקיומך. לעומתו, בלי צריכה של גלוטן לא יקרה לך שום דבר רע.

כמו שאמרתי, אם בא לך לקרוא את הנימוקים והמחקרים עליהם הוא מתבסס הם קיימים באתר שלו. אני לא מבין את הצורך לפסול מבלי להיכנס בעובי הקורה או לנסות בעצמך, בייחוד כשמדובר במשהו לא מזיק.

כל הפואנטה בפליאו זה לצרוך דברים שהאדם הקדמון צרך וחיטה ומזון תעשייתי לא היו בתפריט האדם הקדמון. הם תוצרים של התפתחות הטכנולוגיה.

גילוי נאות - אני לא חי באורח פליאו ולא באורך שמליאו.

פורסם

וכמובן, חלב=מוגלה של פרות.

סלח לי איש הדב, אבל לדעתי, אתה נגרר אחרי פופוליזם של אינטרסנטים נוכלים.

אין שום הבדל בין גרי יורובסקי או כל שרלטן אחר מהתחום לבין הכמרים האבנגליסטים ששודדים קשישות בטלויזיה.

benny_hinn-india.jpg

פרייז דה לורד.

פרייז ג'יזס!

הללויה!!!

ובנוגע לאדם הקדמון, זה פשוט מגוחך, האדם הקדמון מת בגיל 30 (בין היתר) מתזונה לקויה, מה יש לחקות פה.

אפשר לחשוב שמדובר באיזה גזע עתיק יומין שחי עד גיל 200 בזכות התזונה שלו.

רוצה כבר לחקות משהוא שיקנה לך אריכות ימים ובריאות טובה?

צא מחוץ לדלת, או פתח חלון, זה ממש בחוץ שם, תזונה מזרח אגן ים תיכונית נחשבת לתזונה הטובה והבריאה ביותר.

והכי חשוב, אם אין מניעה בריאותית, אל תוריד מהתפריט שום דבר בצורה מוחלטת, כלום!

• תוכן חדש...