Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברתי עם דיטיילינג. הוא רוצה מינימום 2000 שקל ליישום החומר. טוען שצריך פוליש 9 שעות לפחות, וליישם את החומר 3 שעות. חוץ מהמחיר שהוא מטורף בעיני, אני לא קולט איך פוליש לוקח כל כך הרבה זמן (על רכב חדש!!) ואיך יישום כל כך פשוט אמור לקחת 3 שעות, למרות שהרכב גדול.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מסרב להבין מה שמסבירים לך.

אתה שוב מחליט שהיישום פשוט, ונורא קשה להסביר למישהו שמבחינתו פוליש לגג לוקח רבעשעהבלחץ, כמה זמן לוקח לפלש רכב באמת ועד כמה שונה ליישם ציפוי מאשר ווקס או אוטם.

סתם לסבר את אוזנייך,לפלש מקטע של בערך 20x20 לוקח בערך רבע שעה ולפעמים יותר.

חבר, זה שקנית רכב חדש לאוו דווקא אומר שהפרס עליו זה ציפוי + פוליש במחיר נמוך יותר.

ד״א, מי אלה ״ דיטיילינג״ שדיברת איתם?

ולמה שלא תעלה תמונות של הרכב שלך כאשר הוא שטוף, ובאור יום מלא?

כך יוכלו לעזור לך יותר, יש בין חברי הפורום אנשים שהפכו את ההובי לעיסוק, והם מקצוענים שלא קורעים את הכיס.

"יאללה בירי".

פורסם

יש כאלו שלומדים בדרך הקשה. ההבדל בין יישום (ניסוי נניח) אוטם צבע/ווקס לציפוי אופטי' למשל

זה שציפוי לא סלחן לטעויות. נגעת פגעת. ואת זה מי שלא מבין? מומלץ שיוותר על "התענוג" במיוחד שמדובר על רכב חדש.

פורסם
דיברתי עם דיטיילינג. הוא רוצה מינימום 2000 שקל ליישום החומר. טוען שצריך פוליש 9 שעות לפחות, וליישם את החומר 3 שעות. חוץ מהמחיר שהוא מטורף בעיני, אני לא קולט איך פוליש לוקח כל כך הרבה זמן (על רכב חדש!!) ואיך יישום כל כך פשוט אמור לקחת 3 שעות, למרות שהרכב גדול.

שמע, אני עוסק בדיטיילינג כ-1.5 שנה, לא הרבה. את הפוליש עם המכונה לא עשיתי מעולם כי אני חושש לגרום נזק בלתי הפיך.

פוליש ידני כן עשיתי, הורדתי חלק ניכר מהסרווילים אבל זאת עבודה פיזית קשה מאוד שלקחה לי שלושה חודשים (כל פעם פנל אחד או שניים).

את הציפוי כן עשיתי לאחרונה. מאוד חששתי אבל יצא טוב, השתמשתי בחומר C1 של ג'טכניק. לדעתי כל אחד שהתנסה עם האוטמים/ווקסים השונים במשך תקופה יכול לעשות את זה. כן דרושה הכנה טובה ומקום סגור.

באתר של http://gtechniq.com תמצא כמה סירטונים איך ליישם את הציפויים של C1 ו EXO. זה כן יכול לקחת שעתיים - שלוש בקלות אפילו לשכבה אחת. וזאת מהסיבה שצריך לחלק את הפח לפנלים קטנים וליישם אחד - אחד. הטעות הכי נפוצה זה נסיון ליישם את החומר במכה על שטח גדול מדי ואז החומר מתחיל להתייבש על הפח לפני שהסרת את השאריות.

בקיצור בהצלחה!!!!

פורסם

תודה רבה, ע"פ הוידאו המצורף מאוד קל ליישם פוליש + ניקוי על הרכב ולאחר מכן ציפוי. סיפור של שעה לכל הרכב...

אני בכל מקרה מתכונן לשלם לדיטיילינג מוכר, ולקחת את זה כשכר לימוד, לראות פעם אחת בחיים איך פוליש וציפוי לוקח 14 שעות לרכב חדש.

פורסם

לא הבנתי אתה מדבר על פוליש לשמשה בכלל?

באמת אולי זה רעיון טוב שתצפה בדיטיילר כדי שתאמין למה שאומרים לך כאן, יש רושם שאתה חושב שמשקרים לך או משהו בסגנון.

פורסם

סלח לי, אני לא יודע האם לצחוק או לבכות. אחרי כל מה שנאמר אתה מצרף את הלינק ליישום של G1 שהוא בכלל לא קשור.....

בהצלחה עם הדיטיילר!

פורסם

תודה רבה, ע"פ הוידאו המצורף מאוד קל ליישם פוליש + ניקוי על הרכב ולאחר מכן ציפוי. סיפור של שעה לכל הרכב...

אני בכל מקרה מתכונן לשלם לדיטיילינג מוכר, ולקחת את זה כשכר לימוד, לראות פעם אחת בחיים איך פוליש וציפוי לוקח 14 שעות לרכב חדש.

הצחקת אותי.

אתה יודע מה,תעשה לבד נראה אותך גומר מכסה מנוע בשעה.

ואז תיישם את החומר לבד.

ואז תלך לדיטיילר ותשלם לו פי 4 ממה שרצית כדי שהוא יתקן את הנזקים שעשית.

נתחיל בזה שגם ברכב חדש ,כמעט תמיד צריך לעשות פוליש עדין כי אתה גורם לסווירלים כשאתה עושה פלסטלינה.

לאדם לא מיומן ייקח לפחות שעה רק פלסטלינה על הרכב בלי שטיפה.

אצל בעל מקצוע זו עבודה של 12 שעות אם הרכב יחסית במצב טוב.

אם הרכב במצב רע ,גם 24 שעות עבודה זה אפשרי,ואני לא מדבר על זמן ייבוש של הציפוי שהוא לבד כ12 שעות(!).

והקישור שנתת פה, בכלל לא רלוונטי.

אל תנסה להיות חכמולוג.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שכולם דוברי אמת (גם אין מצב שכולם משקרים). רק מנסה להבין, תאמין לי. עובדה גם שהחלטתי ללכת על דיטיילר כי האמנתי שדואגים לי כאן ולא סתם מנסים לדחוף אותי להוציא עוד כסף.

אני אישית ביצעתי פלסטלינה לרכב, לא ידעתי שזה עושה סווירלים, לפי מה שהבנתי אם יש חומר סיכוך אז אין בעיה. ביצעתי את זה על רכב יחסית גדול, וזה לא לקח כל כך הרבה זמן. שפשופים עם חומר מסכך....

ביצעתי גם ווקס, רכב גדול לקח לי חצי שעה. מורח עם פד עגלגל (של מגווירס) את החומר, לאחר מכן מנגב היטב עם המטלית המצורפת, עשיתי זאת מידי שבועיים והרכב היה די נוצץ. לפחות הכי נוצץ באיזור. כל מי שראה את הרכב, גם כשהיה בן 9 שנים, חשב שזה רכב חדש. פתאום עושים ממני מטומטם ואומרים שביצוע של כל דבר אמור לקחת שעות, זה קצת לא מובן לי.

פורסם

הדוגמא שהבאתי היא מציפוי לשמשה, אבל הבנתי שזה אותו עיקרון.... פוליש, ניקוי, ציפוי

פורסם
הדוגמא שהבאתי היא מציפוי לשמשה, אבל הבנתי שזה אותו עיקרון.... פוליש, ניקוי, ציפוי

הפוליש לוקח כ"כ הרבה זמן בגלל שצריך להכין את המשטח בצורה קלינית ומושלמת על מנת לא ללכוד סוירילים וליקויים כאלה ואחרים בתוך הציפוי,לכן מבוצעת עבודת הכנה לא קטנה לפני הפוליש ופוליש עדין\פיניש על מנת שהצבע יגיע למצב מושלם[ספציפית אם מדובר ברכב שלך-עד כמה שזכור לי זה אאוטלנדר 2016 שזה יפאני שאופייני להם צבע רך שקשה יותר להגיע למשטח מושלם ללא סווירילים].

פורסם (נערך)

סבבה, את כל זה אני כבר יודע. מה שאני לא יודע / לא מבין זה שעות העבודה המוגזמות בעיני.

ראה גם סירטון ישום אופטי קוט על רכב מלא סווירלים, סירטון של 20 דקות כולל פוליש והכנה ומה לא.

יישום של אופטי קוט על מכסה מנוע, 3 דקות.

הוא אמר לי שרק יישום החומר על כל הרכב יכול לקחת 3 שעות.

עריכה אחרונה על ידי outlander

פורסם

צודק מה זה לעשות פוליש?

בסה"כ מורחים חומר משפשפים טוב טוב עד שיוצא חלק. סתם אוהבים להגזים כאן.

גם 18 דקות זה מספיק.

בהצלחה תראה תמונות אחרי.

פורסם

היות והלכת להביא פופקורן, הכנתי לך משהו מיוחד. חכה

• תוכן חדש...