Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחרי שעברתי על רוב השרשורים שדיברו על מעבדי מזון, אני מבין שהמתחרים הם קנווד וקיצ'נאייד.

אבדתי בכל ההבדלים והדרישות שלי, והגעתי למעבדים שעולים 2000 שקלים.

מה שאני מחפש זה מעבד אסתטי, לא ענק בגודל, עם קערת עבודה עגולה ועם מספר אביזרים חשובים [מקציף, וו גיטרה, קרס לבצקים וסכינים להשחתה של בובות צ'אק נוריס]. השימוש העיקרי הוא בצקים [עוגות, לחמים וכדומה], קיצוץ ירקות ואגוזים והקצפות. זהו.

המעבד יתאמץ [עם בצקים] לא יותר מפעמיים בשבוע, אבל לעתים יש צורך שהמעבד יעבוד יותר מ10 דקות [קודם מכינים בצק ואז מקציפים מסות שונות, וזה לוקח זמן].

אחרי שכתבתי את כל זה, הגעתי לבעיה המרכזית שלי: תקציב. בתכל'ס, התקציב לא מוגבל ואם המעבד שעונה על דרישותיי עולה 1500 שקל אז מה שאשלם. לכן, אם יש המלצה מניסיון למעבד שעולה יותר, אשמח לקבלה גם. אבל, אם יש מעבד שידע לענות על התנאים לעיל בצורה סבירה בתקציב זול יותר אז אשמח.

בגלל שאני לא בתחום המעבדים, אני מקווה שאפשר להסתדר עד 800 ש"ח (?)

שבוע נעים לכולם,

ניקו.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לא מבין בתחום ואני לא יכול להמליץ על משהו ספציפי. שמעתי המלצות גם על המעבדים של בוש. שווה לבדוק גם את הכיוון הזה. לגבי הבצקים- כמה קילו אתה מכין בכל פעם?

פורסם

זה מאוד משתנה. בד"כ לא הרבה. לעתים אם יש איזה אירוע אני מגיע ל-3 ק"ג אולי. זה לא בעייתי כי אני יכול לעשות גם בנגלות. נפח קערה פחות משנה לי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אם אתה מכין בצקים של לחמים משיפון וחיטה מלאה בתוספת מחמצת אל תתפשר על פחות מקנווד מג'ור,

או שתלוש ביד או שתקנה במאפיה, אחרת חבל המעבד מזון (מניסיון).

פורסם

לא לא. את הדברים המורכבים/עדינים אני עושה פעם בחצי שנה, ואם צריך לש בידיים. המעבד ישמש לקיצור זמן ולכלוך זה הכל. אם בא לי עכשיו פאי אני זורק פנימה גוש חמאה, קמח וביצים והופ יש לי בצק פאי עם מינימום לכלוך וזמן. אותו דבר עם מאפים ומסות של עוגה. נטו נוחות.

פתאום קופצים אורחים? אין בעיה, שוקולד ביצים וקמח ו3 דקות יש סופלה.

אני מקווה שאני מובן.

פורסם

יש גם יותר בזול מזה תוצרת סין, מותגי אלקטרה, מולר ושאר ירקות.

אני באופן אישי עובד עם קנווד שף הנעה ישירה בן כ20 שנה שכוחו במתנו והוא עדין לש מסה של 2 קילו קמח וגרדיאנטים במינימום מאמץ כך שכפי שאחד מהקודמים ענה, חבל על הכסף שלך.

קח עוד כמה זוזים ותשקיע בקיימיקס או קיצ'נאייד או בוש שיהיו אמינים וטובים.

יד שניה לא הייתי ממליץ.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

ניסיון מצויין עם מיקסרים של קנווד. אתמול הוא בממחסן אחר כבוד מכשיר רחדש שנרכש לפני מספר חודשים בדיוטי פרי תמורת 760 ש"ח (דגם "חצי תעשייתי" KM630, וכן נרכש עבורו בלנדר מאמאזון שעלה כ-230 ש"ח). עדיין לא נבדק מעבר לבדיקת תקיניות, אבל עושה רושם מצויין.

הקודם גם הוא קנווד ביתי (ששימש אותני כ-5 שנים ירד למחסן תקין לחלוטין רק בגלל נפח לא מספק של הקערה), וגם לפני כן היה קנווד שף שחי למעלה מ-20 שנות עבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ניסיון מצויין עם מיקסרים של קנווד. אתמול הוא בממחסן אחר כבוד מכשיר רחדש שנרכש לפני מספר חודשים בדיוטי פרי תמורת 760 ש"ח (דגם "חצי תעשייתי" KM630, וכן נרכש עבורו בלנדר מאמאזון שעלה כ-230 ש"ח). עדיין לא נבדק מעבר לבדיקת תקיניות, אבל עושה רושם מצויין.

הקודם גם הוא קנווד ביתי (ששימש אותני כ-5 שנים ירד למחסן תקין לחלוטין רק בגלל נפח לא מספק של הקערה), וגם לפני כן היה קנווד שף שחי למעלה מ-20 שנות עבודה.

אם זרוקים לך אביזרים של הקנווד שף בקרבתך, אשמח לרכוש אותם ממך במחיר סמלי.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

האם יש בכלל מעבד מזון שאפשר להכין איתו בצק (שמרים) ביעילות?

מחיפוש במרשתת ומקריאת ההבדלים בין מיקסר ומעבד מזון הבנתי שמעבד מזון הוא לא אידאלי להכנת בצקים.

פורסם

כנראה שלא ממש.

כנראה שאתמקד במיקסר, שפשוט יש לו גם להבים. אין ברירה, נצטרך לקפוץ בתקציב לאזור ה1000+ שקלים.

תודה לכולם על ההמלצות.

פורסם

לכאורה אתה צריך מיקסר, חשבתי שכתבת 'מעבד מזון' סתם בטעות,

מצד שני אם אתה עושה רק דברים קלים [במאסתם וצפיפותם] אז אולי

אתה לא חייב מיקסר : אם אתה צריך מנוע שיעבוד על כמה קילו מדי פעם ללחם,

לך מראש על מיקסר רציני וגדול, זה מכשיר שיכול לשרת אותך עשור-שניים אז

שווה להשקיע במשהו ראוי. יעני 3-4.

The first one to get angry loses

פורסם

לפי מה שאתה מתאר אתה צריך מיקסר. עכשיו אם מעבד המזון אצלך בשימוש סולידי אז קנה משהו סיני פשוט (לי יש אחד עלום שם עם הנעת רצועה שחי כבר 15 שנים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כן זה מה שאעשה.

הבנתי שמעבדי מזון יכולים להקציף באופן לא רע, אך בבצקים זה בעיה.

נראה לי שאשקיע במיקסר ואם אזדקק למעבד אקנה משהו סיני זול.

תודה על העצות המועילות.

פורסם

בד"כ הערכה של המיקסר מכילה מקצף.

לעבודות קלות אפשר להשתמש במיקסר יד שעולה כמה עשרות ש"ח, אבל לא יעמוד בבצקים סמיכים בכמות גדולה.

שביט - לצערי החם שלי השליך ערכה שלמה של אבזרי שף, רובם חדשים בקרטון. אנסה לברר אם אולי משהו שרד. בכל מקרה - אנחמו בחיפה, קצת רחוק ממקום מושבך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...