Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרופא שהתחלתי אצלו טיפול שורש בשן אחת דורש 1350 ש"ח לטיפול שורש, כתר ומבנה - לא אכפת לי לשלם קצת יותר אבל האם המחיר סביר? אמא שלי טוענת שהמחיר מאוד יקר והיא עושה טיפול שורש (בלבד) ב-350 ש"ח אצל רופאת השיניים שלה.

שן טוחנת לפני אחרונה דורשת עקירה ולאחרונה מספר חורים, הרופא המליץ לי לעשות גשר במקום שתל - כלומר טיפול שורש בשיניים הסמוכות לשן המיועדת לעקירה ומרכיבים עליהן כתר 3 שיניים שהאמצעית "באוויר" מחוברת לסמוכות.

טיפול שורש + 2 סתימות לבנות + עקירה = 2100 ש"ח.

גשר = 3400 ש"ח.

מה דעתכם? איזה סוג כתר לדרוש בהתאם למחיר?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שורש, כתר ומבנה ב1350 זה בלי כסף וחשוד. יש עוליות מעבדה לכתר ורק כתר אמור להיות אלפיה.

גשר בחיים לא. לפני 20 שנה עשיתי את השטות ועד היום אני מצטער על כך.

פורסם

אני הייתי הולך על שתל וזהו. עשיית כתר משמעותו (אם אינני טועה) זה הריסה של שן בריאה על מנת לתמוך בכתר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אישית הייתי מעדיף שתל במידה והדבר אפשרי. עלות של שתל+כתר אצל מומחה להשתלות היא בסביבות 7000 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
שורש, כתר ומבנה ב1350 זה בלי כסף וחשוד. יש עוליות מעבדה לכתר ורק כתר אמור להיות אלפיה.

גשר בחיים לא. לפני 20 שנה עשיתי את השטות ועד היום אני מצטער על כך.

שוב, אני חשבתי שהמחיר גבוהה כי אמא שלי עושה את טיפול השורש בלבד ב-350 ש"ח כשאצלו זה 900 ש"ח.

האם תוכל בבקשה להרחיב עוד קצת לגבי הגשר שעשית ולמה אתה מצטער על כך? עד היום הוא מחזיק לך?

אז להמשיך בטיפול שורש + 2 סתימות לבנות + עקירה, לחכות קצת לגבי הגשר/שתל?

שכחתי לציין, יש לי חרדה גדולה מרופאי שיניים ופחד מכאב (בטיפול הראשון קיבלתי 2 או 3 הרדמות).

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם (נערך)

צריך לחכות שרופאי השיניים של הפורום יתעוררו.

בכל מקרה - נושא ההמתנה לשתל עלול להיות בעייתי בגלל ניוון של עצם הלסת באיזור השן העקורה ותזוזה של השיניים הנותרות. אני מניח שלאחר העקירה צריך לתת למקום איזה זמן להתאוששות, אבל לא להגזים.

לגבי החשש מרופא השיניים - מבין אותך, אבל החשש מכאב + תוצאות ארוכות טווח של אי טיפול צריך להיות יותר חמור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חוות דעת לגבי מה? הייתי גם אצל רופאת השיניים של אמא שלי והיא אמרה אותו דבר.

לגבי העדיפות שתל או גשר או משהו אחר - אני לא אוהב את הרעיון להתייעץ עם בעלי המקצוע עצמם.

Just daily

פורסם

רק בעלי מקצוע. אם אתה מחפש חומר באופן עצמאי - חפש באתרים של אגודות מקצועיות או של מוסדות רפואיים מובילים, לא באתרים של רופא זה או אחר שמקדם את השיטה החביבה עליו או המכיסה לכיסו.

חות הדעת השני מזכירה לי סיפור מלפני 40 שנה:

יוסי שם לב לפצע מוזר על ה-*. פנה לרופא העור ומין שלו, והרופא פסק חד משמעית: זו עגבת סינית. אין ברירה, צריך לקצוץ.

פנה לחוות דעת שניה ברמב"ם - והרופא פסק - זו עגבת סינית. אין ברירה - צריך לקצוץ. הלך ממוסד למוסד - מרמב"ם לאכילוב, מאיכילוב לתה"ש, מתה"ש להדסה, וכל הרופאים חוזרים על אותה מסקנה: זו עגבת סינית. אין ברירה, צריך לקצוץ.

בסופו של דבר הגיע יוסי לאיזה רופא זקן בעיר העתיקה, מומחה למחלות סיניות. הסתכל על הפצע והרגיע: יוסי, אכן זו עגבת סינית. אבל אל דאגה. לא צריך לקצוץ. ינשור לבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש עוליות מעבדה לכתר ורק כתר אמור להיות אלפיה.

למי...?

אולי ללקוח.

ברור ששתל עדיף.

לחרדה אני ממליץ על גז צחוק. סמים ונהנים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אז לגבי טיפול שורש + 2 סתימות לבנות + עקירה ב- 2100 ש"ח מדובר בעלות הגיונית?

בסוף זה 1900 ש"ח למזומן.

Just daily

פורסם
Falou - עכשיו תורי לומר שבדברים שלא מבינים לא עונים.

עלות כתר לרופא יכולה להגיע למעל 1000₪ בקלות. תלוי במעבדה ובסוג הכתר.

מבין מצויין.

אני פשוט יושב כרגע במעבדת שיניים...

כתר יכול לעלות לרופא גם 250 ש"ח.

יש גם ב-3,000 דולר...

אז רופא יכול למכור כתר ב-1,350 ועדין להרוויח. מעט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...