Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יש מאכל תימני שאופייני לליל הסדר?


bagira
שימו לב! השרשור הזה בן 3323 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

יניב התמניים מלאים בדעות כרימון - שומרים על המסורת אבל לוקחים כיוונים.

רוב התיימנים קיבלו את הילכות הרמב"ם - ויש עוד זרמים ( דאע"ש משלנו :lol: )

לכן בכול קהילה אזורית יש קבוצות של אנשים המקימים לעצמם בית-כנסת , ובכל קהילה יש מספר רב של בתי-כנסת.

 

אני רושם מתכון שדודה שלי מכינה ,לא יודע אם אופייני , יודע כי טעים.

אבא שלי אומר כשר, אמא שלי טוענת כשר אבל , ולא יודעת להסביר למה (לא מסתדר לה )

הבלילה דלילה וההרכב שלה כמעט כמו בלילה לפנקייק, הלביבות טעימות ומתאימות לא רק לפסח.

 

images?q=tbn:ANd9GcSkS0GbTVNfROEbn419_rQrUqwVh_74qij9mCDqgPQZyKIivQv7vFTAXk0v

לביבות בצק מטוגנות עם סירופ / או רגילות ללא סוכר להגשה עם כל תבשיל.

 

זאלאביה/ זלביה כשר לפסח - לביבות בצק מטוגנות מתוקות ואפשר רגילות לא מתוקות כלחם ליד התבשילים.



זלבייה רגילות – לא מוסיפים סוכר / סוכר וניל לבלילה.

כדאי להכין את הלביבות לפחות פעם אחת לפני פסח לניסיון ומדידת זמנים, בניסיון לפני פסח אפשר להשתמש בקמח רגיל.

 

להכין ולערבב מהר את הבלילה עם המים ושאר המרכיבים עד 18 דקות לפני הטיגון.

אם אי אפשר לטגן את כל הבלילה בסבב אחד – וכדי שהיא לא תחמיץ - אפשר לחלק את מרכבי הבלילה לשני סבבים להכין ½ חצי כמות כל פעם.

כך כל סבב נחשב זמן הכנה כשר לפסח, כל סבב הכנה של ½ כמות הוא גם עד 18 דקות (לא כולל זמן הטיגון / האפיה )

 

קמח שמור - הוא קמח מחיטה ש"שמרו" עליה מרגע הקצירה שלא תיגע במים.

מים משלנו - בקבוק מים מינרליים שלא נפתח והיה בבית יותר מ 24 שעות .

אם מוסיפים שמנת/יוגורט יש לקנות 24 שעות קודם – נחשבים לנוזל כמים משלנו

 

המרכיבים לבלילה:

2 כוסות קמח שמור כשר לפסח

3 כפות שטוחות / 3 שקיות אבקת אפיה כ 30-35 גרם .

1-1.5 כוס מים / אם מוסיפים שמנת/יוגורט להוריד כחצי מכמות המים.

( את שמנת / יוגורט לקנות 24 שעות קודם – נחשבים לנוזל כמים משלנו )

½ כפית מלח סוכר

- 2 כפות / או 2 שקיות סוכר וניל.

2 ביצים

1 ליטר שמן – לטיגון עמוק

 

אפשרות להוספה לבלילת הבצק:

2 כפיות תמצית וניל / אם השתמשנו ב 2 שקיות סוכר וניל (למעלה) לא צריך להוסיף

3 כפות חמאה מומסת ( אפשר להחליף במרגרינה ) או /1 שמנת חמוצה / או 1 יוגורט חמוץ רגיל, אם הוספו שמנת/יוגורט להוריד כחצי מכמות המים.

 

סיר / מחבת עמוק לטיגון.2 כפות גדולות / מצקת קטנה , בינונית

לסירופ -

2 כוסות סוכר 2 כוסות מים 1/4 כוס מיץ לימון, אפשר להוסיף תמצית מי ורדים .

מכניסים את הסוכר והמים לסיר על האש, מרתיחים ומערבבים היטב לעוד 5 דקות, ומוסיפים את הלימון ,

אפשר גם להוסיף תמצית ורדים או אחרת ( קצת ליקר ) לפי הטעם. - או אבקת סוכר לפזר על הלביבות.



אופן הכנה:

להתחיל בלחמם את השמן בסיר / מחבת עמוק, כאשר השמן מבעבע מנמיכים את הלהבה .

מערבבים את כל החומרים ובסוף את המים לפי הצורך (חוץ מהשמן לטיגון).

בלילת הבצק צריכה להיות דלילה, כמו בלילה לפנקייק ( להוסיף מים לפי הצורך )



אם מכינים את כל הבלילה בפעם אחת לערבב ולהתחיל לטגן תוך 10 דקות.

למקילים ( הלכות פסח הרמב"ם ) עד 24 דקות להכניס לטיגון – למחמירים עד 18 דקות.

זמן הטיגון / האפיה אינו נחשב .

 

בעזרת 2 כפות, או המצקת : לוקחים מהבלילה עם כף אחת, ובעזרת הכף השנייה דוחפים את העיסה לתור הסיר ומטגנים עד שזה מזהיב,

יש להפוך את הלביבות אם צריך.

 

אפשר לחלק את הבלילה לשתיים - חצי רגיל ללא סוכר לאכילה עם התבשילים

וחצי מתוקות לסיום הארוחה עם סוכר וסירופ.

כנ"ל הוספת מוצרי חלב ( חמאה, שמנת , יוגורט ) לא להוסיף למאכלי בשר - להוסיף מרגרינה פרווה במקום.

 

אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק!

חמץ על שולחן הסדר זה סטארט אפ גאוני!

איך לא חשבתי על זה לבד?

 

אתה סתם מקובע מחשבתית, אף אחד לא שם חמץ על שולחן הסדר.

 

תמיד, אבל תמיד, את החמץ שמים על שולחן קטן ליד שולחן הסדר.

 

PROBLEMO SOLVED!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי,

אני תימני גאה, ואשמח לעזור לך בהכנות, אפילו אני אשאל את דודה אם היא מוכנה לעזור (היא עלתה מתימן ותשמח לעזור).

מה שליימן העלה זה לא לביבות, בתימנית זה זלביה, זה מבושל אם לא מעט שמן, אבל תענוג.

מרק תימני, החוזק הוא לפי האזור, אם היא תימניה אסלית שים כמה שיותר כורכום, בדרך כלל בסדר פסח,

עושים מרק בשר ומרק עוף.

המרק רגל נקרא בתימנית כורעי, מכינים אותו בדרך כלל אחרי החמין בשבת בבוקר, בחורף.

תכין סחוג כמה שיותר חריף, סבא שלי שם חצי פלפלים רגילים וחצי שאטה, יוצא עשן מהת*ת שאוכלים.

תקנה גם חבילה של מצות, התימים אוהבים לעשות פטוט, לזה תצטרך גם חילבה, החילבה הוא כמו העמבה,

רק חריף וירוק.

אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות.

עריכה:

רק שכחתי להוסיף כמה דברים, אל תנסה להכין ג'חנון, קובנה,לחוח, מקמח כשר לפסח,

לא יוצא מוצלח, הכי טעים עם הקמח המקורי.

הכי חשוב שיהיה על השולחן, מרק תימני, עדיפות לבשר, סחוג, חילבה, אורז, ומצות.

זהו, התימנים האסלים, זה מה שהם אוכלים

בוקר,הצריים וערב.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צדיק תימני, ידעתי שממך תבוא הישועה. חג שמח :)

 

חבר תימני מהעבודה מחזק את ההמלצה על "פטוט מצה". מרק עוף או בשר, בבישול, לקראת הסוף, שמים חילבה ושוברים מצה בפנים. המצה מתרככת , מעדן. החבר מספר שגם עם חלה טריה בימי חול זה מעדן.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרבה חילבה, הרבה כורכום, הרבה שמן....

 

אני מקווה שמישהו מזכיר לאורחים להביא מסכת אב“כ וכדורים נגד צרבת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי,

אני תימני גאה, ואשמח לעזור לך בהכנות

 

ממש "כנופיית מבשלים ושוטפים" :wink:

מכניסים לצנצנת, סוגרים, לופתים את המכסה כאילו חייך תלויים בזה, ומנערים את הצנצנת עד שהיא מודה ברצח ארלוזורוב.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צדיק תימני, ידעתי שממך תבוא הישועה. חג שמח :)

 

חבר תימני מהעבודה מחזק את ההמלצה על "פטוט מצה". מרק עוף או בשר, בבישול, לקראת הסוף, שמים חילבה ושוברים מצה בפנים. המצה מתרככת , מעדן. החבר מספר שגם עם חלה טריה בימי חול זה מעדן.

צודק חבר שלך אם כולם אוכלים פטוט, במידה ולא, כל אחד מפורר לו בצלחת, שמים כמה מצות,

שמים מעל חילבה וסחוג, ואז שמים מרק, מחכים דקה, ואוכלים.

רק אני מזהיר, אם אתה לא רגיל חריף, למחרת בבוקר אני לא אחראי לתוצאות.

ואם אתה אוכל חילבה, אתה הולך להסריח כמה ימים.

SPIRE כן אנחנו עושים הכל בכנופיה.

ועידן, דווקא התימניות תודה לאל חיות הרבה שנים, בזכות הכורכום והחילבה.

רועי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה דעתכם על מרק עוף עם קניידלך שאותם אמלא בתערובת חילבה וזחוג?

יכול להיות שעטנז פולנו-תימני לא פחות מרתק מאשר הילדים שלהם.:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק, אני חצי תימני וחצי רומני.

בכל מקרה ממש לא קשה להכין את הדברים, תרתיח את העוף או הבשר, שיצא כל הזבל מהם.

אחרי זה שתוף את העוף או הבשר, שים במים, תבלינים, חכה כמה דקות שים את שאר הדברים,

ואתה יכול לישון במשך שעה.

רועי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק, אני חצי תימני וחצי רומני...

 

יא וואראדי, אני מתאר לעצמי מה זה להוציא ממך שקל! :roflmao::roflmao::roflmao:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פייר, אני מאוכזב ממך. למה לא בטרמפים, ברגל או באופניים? זה חינם.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תזרוק למחבת מלאה במרגרינה כמה חתיכות של בצק עלים עם איזה רסק עגבניות, ובטוח יצא איזה מאכל תימני.

:lol:

הרגת אותי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...