Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

יש מאכל תימני שאופייני לליל הסדר?


bagira
שימו לב! השרשור הזה בן 3323 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

פייר, אני מאוכזב ממך. למה לא בטרמפים, ברגל או באופניים? זה חינם.

אני גר רחוק מהבית ספר, ויש וואחד של ירידות ועליות, אז אם אני מחשב את השחיקה של הברקסים,

והצמיגים, עדיף אוטובוס, ובחורף זה מחלות ואז כסף לתרופות.

ברגל, זו סיבה של תימנים, אני שוחק את העצם ועל זה אני מתקמצן.

רועי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תרתיח את העוף או הבשר, שיצא כל הזבל מהם.

אחרי זה שתוף את העוף או הבשר, שים במים, תבלינים, חכה כמה דקות שים את שאר הדברים,

ואתה יכול לישון במשך שעה.

לעוף זה יספיק, לבשר, לא פחות משעתיים וחצי-שלוש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה טעים, זה לא נחשב חמץ. יש על זה פסיקה של הרב שאיתו אני מתייעץ.

בהתייעצות עם הרב שלי, מה שטעים - כשר, מה שלא טעים - לא כשר.

 

מה שמאוד טעים - כשר למהדרין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יניב התמניים מלאים בדעות כרימון - שומרים על המסורת אבל לוקחים כיוונים.

רוב התיימנים קיבלו את הילכות הרמב"ם - ויש עוד זרמים ( דאע"ש משלנו :lol: )

לכן בכול קהילה אזורית יש קבוצות של אנשים המקימים לעצמם בית-כנסת , ובכל קהילה יש מספר רב של בתי-כנסת.

 

אני רושם מתכון שדודה שלי מכינה ,לא יודע אם אופייני , יודע כי טעים.

אבא שלי אומר כשר, אמא שלי טוענת כשר אבל , ולא יודעת להסביר למה (לא מסתדר לה )

הבלילה דלילה וההרכב שלה כמעט כמו בלילה לפנקייק, הלביבות טעימות ומתאימות לא רק לפסח.

 

images?q=tbn:ANd9GcSkS0GbTVNfROEbn419_rQrUqwVh_74qij9mCDqgPQZyKIivQv7vFTAXk0v

לביבות בצק מטוגנות עם סירופ / או רגילות ללא סוכר להגשה עם כל תבשיל.

 

 

 

אפשר לחלק את הבלילה לשתיים - חצי רגיל ללא סוכר לאכילה עם התבשילים

וחצי מתוקות לסיום הארוחה עם סוכר וסירופ.

כנ"ל הוספת מוצרי חלב ( חמאה, שמנת , יוגורט ) לא להוסיף למאכלי בשר - להוסיף מרגרינה פרווה במקום.

 

אייל .

חמץ גמור!

מהרגע שמערבבים מים עם קמח ועד שהמוצר אפוי/מוכן לחלוטין צריכות לעבור גג 17 דקות או משהו כזה. אם מכינים את זה מקמח מצה ולא קמח שמור זה יהיה כשר.

קקטוסולר ידנית

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חמץ גמור!

מהרגע שמערבבים מים עם קמח ועד שהמוצר אפוי/מוכן לחלוטין צריכות לעבור גג 17 דקות או משהו כזה. אם מכינים את זה מקמח מצה ולא קמח שמור זה יהיה כשר.

 

ממש לא - צא ולמד , ורשמתי כי ל תיימנים יש מספר גרסאות למעמד החמץ.

התמניים מלאים בדעות כרימון - שומרים על המסורת אבל לוקחים כיוונים.

רוב התיימנים קיבלו את הילכות הרמב"ם - ויש עוד זרמים ( דאע"ש משלנו :lol: )

 

 

א - למקילים ( הלכות פסח הרמב"ם ) עד 24 דקות להכניס לטיגון – למחמירים עד 18 דקות.

זמן הטיגון / האפיה אינו נחשב .

 

ב - אם מכינים את כל הבלילה בפעם אחת לערבב ולהתחיל לטגן תוך 10 דקות.

 

אייל.

 

ושאני לא אשלח ע/אלייך את פוסקי ההלכה שלנו, הם לבושים כמו דא,עא"ש :wink:

 

 

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש לא - צא ולמד , ורשמתי כי ל תיימנים יש מספר גרסאות למעמד החמץ.

התמניים מלאים בדעות כרימון - שומרים על המסורת אבל לוקחים כיוונים.

רוב התיימנים קיבלו את הילכות הרמב"ם - ויש עוד זרמים ( דאע"ש משלנו :lol: )

 

 

א - למקילים ( הלכות פסח הרמב"ם ) עד 24 דקות להכניס לטיגון – למחמירים עד 18 דקות.

זמן הטיגון / האפיה אינו נחשב .

 

ב - אם מכינים את כל הבלילה בפעם אחת לערבב ולהתחיל לטגן תוך 10 דקות.

 

אייל.

 

ושאני לא אשלח ע/אלייך את פוסקי ההלכה שלנו, הם לבושים כמו דא,עא"ש :wink:

 

 

אני ידעתי רק שמהרגע שהקמח והמים נוגעים ועד סוף האפייה צריכות לעבור 18 דקות. בכל מקרה אם כבר רושמים מתכון אז כדאי לציין את זה כי גם אם נלך לשיטת המקלים של הרמבם כנראה שברוב המקומות יעברו יותר מ18 דקות עד שהקציצות האחרונות יטוגנו. קו''ח שהרוב לא תימנים ;)

קקטוסולר ידנית

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקי לצערי צודק - אתם לא קוראים את ההודעות, רק מרפרפים בחטף, ומכניסים חזק :lol: באויר - הכל כתוב בהודעה מס' 17 הראשונה .

איך להכין סירופ , ואיך להכין כקינוח מתוק, ובסגנון רגיל לא מתוק לאכילה עם תבשילים אחרים של פסח.

 

רשמתי כי עם הדילמה של הזמנים יש ויכוח בין אבא ואמא שלי , אז סביר כי גם אני ממוצא דומה ( ולא היה לנו שכן רומני כרשום מעלה :wink:)

הכל רשום - מתי להתחיל טיגון - להתאמן שבוע לפני, ואם יש חשש לאי עמידה בזמנים - לחלק לשני סיבובים .

 

והעיקר - זה טעים לאללה כל השנה.

 

 

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...