Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש ברשותי הון עצמי של 150 אלף ש"ח ואני מעוניין לקחת הלוואה לצורך השלמת החסר (סדר גודל של 50-70 אלף ש"ח)

מה אתם אומרים על "הרעיון" הזה? מסוכן מידי? בר ביצוע?

אודה לתובנות שלכם..

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי בתנאים של ההלוואה שתקבל וביכולת ההחזר שלך כמובן. אם תוכל להחזיר גם את ההלוואה וגם את המשכנתא לאורך כל התקופה - בסדר. אם זה מתקרב לגבול, אל תתקרב לזה.

פורסם

שלום, לתשומת לבך, שלא יהיו לך הפתעות אחרי חתימת חוזה רכישה.

הבנק שנותן משכנתה בודק בין היתר (יכולת החזר לפי ההכנסות) גם חשבון עו"ש וגם הלוואות נוספות שיש למבקש.

לכן, במידה והבנק חושש שההחזר הכולל גדול מדי (והחזר ההלוואות האחרות גם נספר), הוא יכול לסרב למתן משכנתה או להפחית את הסכום שהוא מוכן לתת .

אל תחתום על חוזה לפני שאתה בודק טוב בבנק משכנתאות, איזה סכום תוכל לקבל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מעבר לעניין החיוני שציין vladclar - האם יש לך מה למשכן כנגד אותה הלואה? הרי לא תוכל למשכן את דירתך כנגד הלואה נוספת על הלואת המשכנתא. אם יש לך משכון אחר - האם לא תוכל לנצלו כחלק מהתשלום תמורת הדירה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשביל 50 אלף שח הלוואה לא צריך למשכן כלום.. יש הלוואה לכל מטרה שאפשר לנצל בסניף עד לסכום של 100 אלף שח .. השאלה היא אם זה צעד נכון..

פורסם

רעיון גרוע. הלואות כאלה ניתנות בריבית מאד גבוהה ועולות לכן הרבה כסף. יחד עם תשלום המשכנתה זה יהיה כבד.

עדיף שתחפש דירה זולה יותר, או שתנסה להשיג הלוואה מהמשפחה.

פורסם
בשביל 50 אלף שח הלוואה לא צריך למשכן כלום.. יש הלוואה לכל מטרה שאפשר לנצל בסניף עד לסכום של 100 אלף שח .. השאלה היא אם זה צעד נכון..

והרבית בהתאם. אני חושב על דו"ח כרטיסי האשראי שאני מקבל כל חודש עם הצעות להלואות ב-P+8 או P+10 (לא זוכר בדיוק, זה גם לא חשוב כיון שזו נבלה וזו טרפה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן ולא. כשלקחנו 50K ל- 7 חודשים כדי לסגור זנב של משכנתא התקבלה ריבית של P+1.25% בלי שופינג יותר מדי אגרסיבי ומבלי למשכן/לשעבד שום דבר.

פורסם

את ההלוואה תקח מאותו בנק שאתה לוקח בו משכנתא, כך תלחץ על יועץ ההשקעות שיתנו לך בבנק ריבית טובה להלוואה

כמו כן אתה אמור לקבל אישור עקרוני למשכנתא בעוד שצויין שם גובה ההלואה שתהיה לך וכך לא תהיה לך הפתעה של סירוב במתן המשכנתא לאחר לקיחת ההלואה

בצורה הזו אתה כן יכול לקבל ריבית טובה יחסית כי יש להם אינטרס שתממש את המשכנתא ומאחר שהלוואה היא עדיין בריבית גבוהה יותר ממשכנתא תנסה לקחת אותה לזמן קצר יחסית (עד חמש-שש שנים בערך)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

50 אלף ש"ח זאת הלוואה שכמעט כל רוכש דירה יקח, אם לשיפוצים ואם לקניית ציוד חדש לדירה.

אם תקח אותה ל 60 תש' הא לא תעיק עליך , אם תקח אותה בבנק שלך היא לא אמורה לעבור את 5-6 אחוז ריבית .

עריכה אחרונה על ידי michael carmi

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
את ההלוואה תקח מאותו בנק שאתה לוקח בו משכנתא, כך תלחץ על יועץ ההשקעות שיתנו לך בבנק ריבית טובה להלוואה

כמו כן אתה אמור לקבל אישור עקרוני למשכנתא בעוד שצויין שם גובה ההלואה שתהיה לך וכך לא תהיה לך הפתעה של סירוב במתן המשכנתא לאחר לקיחת ההלואה

בצורה הזו אתה כן יכול לקבל ריבית טובה יחסית כי יש להם אינטרס שתממש את המשכנתא ומאחר שהלוואה היא עדיין בריבית גבוהה יותר ממשכנתא תנסה לקחת אותה לזמן קצר יחסית (עד חמש-שש שנים בערך)

ומה דעתך על זה שאותו גוף בנקאי מצד אחד מבקש ממנו להביא עוד הון עצמי, ומצד שני נותן לו עוד הלוואה?

מה דעתך לגבי הוראות בנק ישראל בעניין אחוזי מימון והפרתם על ידי הבנק?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

א. מה שדיסקו אומר!

ב. מניסיון - במקביל למשכנתא רוב הבנקים נותנים הלוואה לכל מטרה בריבית נורמאלית (ממש לא + 8 , גם לא +1.2 ... הכל תלוי בתקופה אבל אני קיבלתי בסופו של דבר ב1.6 אחוז ריבית - לדעתי זה היה פריים מינוס חצי - זה הפריים כרגע ככה שיהיה יותר מאתגר בימינו לקבל כזו - אבל כמו כל דבר - מיקוח מיקוח מיקוח - בנק אחר - רצה במעל אחוז יותר - יחד עם זאת - אני ממש לא עשיתי טריק כזה ולקחתי פחות כסף והיה לי הון עצמי יותר גבוהה). הכל תלוי ביחסים שלך עם הבנק.

מה שכן - נשמע לי דרך מאוד! לא בריאה להתחיל את יחסיך עם הבנק במשכנתא.

פייר ? לא הייתי חיי ככה על הקסקס. נשמע שאתה מאוד בקצה היכולת הפיננסית שלך לנושא ושאם תצוץ הפתעה הכי קטנה (ותאמין לי שצצות - גם בדירה הכי מושלמת) - אתה לא תוכל להתמודד איתה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ומה דעתך על זה שאותו גוף בנקאי מצד אחד מבקש ממנו להביא עוד הון עצמי, ומצד שני נותן לו עוד הלוואה?

מה דעתך לגבי הוראות בנק ישראל בעניין אחוזי מימון והפרתם על ידי הבנק?

מסיבה כלשהי הבנק אוהב להתייחס לעצמו בשני הכובעים השונים כשתי ישויות נפרדות. משכנתאות לחוד ובנק רגיל לחוד.

האם הנחיות בנק ישראל מחייבות אותך להביא הון עצמי של 35 % או האם הן מגבילות בכך שגובה המשכנתא לא יעלה על 75 %? כי יש הבדל בין השניים. בראשון הבנק עובר על הנחיות בנק ישראל, בשני לא.

בכל אופן, תמיד יש לזכור שבעת רכישת דירה יש המון הוצאות לא צפויות, גם דברים קטנים שעלולים להסתכם באלפי ש"ח בודדים, שבסופו של דבר יכניסו אותך לתסבוכת גדולה שתחשוב למכור את הדירה.

פורסם

סמירו,

אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע שלך, אבל הוא לא נכון על גבול השטויות.

כיום אם אני לא טועה בכל הבנקים אין יותר בנק משכנתאות שהוא חברה בע"מ נפרדת, ומכיוון שהבנקים הגדולים מיזגו את פעילות המשכנתאות לתוך בנק האם, אזי אין שום התייחסות בשני כובעים. החוק הוא ברור וחד.

כנ"ל לגבי 75% מימון. ההתחכמות לא במקום, ואינה רלוונטית. 75% מימון לקניית נכס ראשון. נקודה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...