Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

חברה נכנסה למוסך מורשה עם נזילת שמן קטנה ובקשה לטיפול 60000. פיאט 500 1.4 רובוטית.

קיבלה הצעה שבעיני היא פשוט מוגזמת. נראה גם שכדי למסך את המחיר המוגזם הם זרקו המון הנחות.

מה דעתכם? (כל המחירים לפני מע"מ)

טיפול 60000 ק"מ - 4 שעות עבודה, 1200 ש"ח, הנחה 40%, סה"כ 700 ש"ח.

פ+ה דיסק בלם אחורי 270 ש"ח

החלפת רפידות אחורה 200 ש"ח

פ+ה דיסק בלם קדמי 190 ש"ח

החלפת רפידות בלם קדמי 150 ש"ח

פ+ה רצועת מנוע 190 ש"ח

חריטת צלחות אחורה 180 ש"ח

החלפת זוג צמיגים קדמיים 780 ש"ח

כיוון פרונט 350 ש"ח

חלקים (רק חלק מהרשימה):

1.5 ליטר שמן מנוע "ממותג" - למה רק 1.5 ליטר?

מסנן אוויר 60, ארבעה מצתים 100, מסנן אוויר למזגן 100

סט רפידות בלם אחורי 300

חומר ניקוי STP ב-36 שקלים

דיסק בלם קדמי 700 (לשניים)

רפידות בלם קדמיות 420

תוסף דלק 90.

דעתי:

למה לעזאזל רק מחיר העבודה לבלמים זה כמעט 900 שקלים? שלא לדבר על כך שהחלקים זה יותר מ-1500. לפאקינג פיאט 500...

החלפת זוג צמיגים וכיוון פרונט - כמובן שלא במוסך. לך תדע מה ישימו לה...

למה חומר ניקוי וגם תוסף?

תודה לעונים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במידה והרכב כבר לא באחריות, ובמידה ואתה מדבר על חברה בישראל (ולא באסטוניה :D ) , נשמח לעזור לה ולחסוך לה לא מעט כסף.

מאיפה היא בארץ?

דרך אגב קיבולת שמן מנוע היא 2.9 ליטר, ותוסף דלק מיותר.

Stay Dirty

פורסם (נערך)

אני איתך, מסכים לחלוטין עם ההשגות שלך. הכל יקר מאוד, במיוחד הבלמים.

במאמר מוסגר - הייתי בודק אם אכן יש צורך בהחלפת הבלמים ולא הייתי סומך עליהם.

גם אם כן צריך, בלמים איכותיים מאוד יעלו חצי, או פחות, במוסך אחר. לצורך העניין חריטה בכמעט 200 שח לפני מע"מ זה מחיר מופרע.

העבודה על הבלמים, כמו שהבחנת - מחירה הפך להגיוני רק אחרי ההנחה. לפני זה העלות פשוט מוגזמת.

למה צריך תוסף דלק וגם חומר ניקוי STP? גם אני בתהיה זו.

כיוון הפרונט גם הוא יקר.

צמיגים בוודאי שלא במוסך.

המלצה שלי - במוסך מורשה נוטים לתת מחיר הגיוני רק כאשר מטלפנים לקבל הצעה, אם כבר הגיע לקוח בחלק מהמקומות לא יהססו להשחיל כל מיני דברים מיותרים. לכן אני ממליץ (כמובן אחרי שבודקים את הבלמים) לטלפן לכמה מוסכים ולהשוות מחיר.

והערה לאסף - האוטו יחסית חדש, ואני חושב שמוסיף מאוד שיש תיעוד שהרכב טופל במוסך, ולא ע"י עבודה עצמית.

יש לי 2 רכבים - אחד ישן שאני מטפל בו (מלבד אישורים ובלמים, שם זה מוסך בלבד), ואחד חדיש יותר שהולך למוסך לטיפולים. ברור לי שבמכירה הקלף של טיפולים מסודרים עם קבלות זה משהו שאני לא הייתי קונה רכב משומש בלעדיו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

תודה לכם. הרכב לא באחריות כמובן. היא מת"א.

אגיד לה לבקש חוו"ד נוספת.

יש לכם הערכות לגבי מחירים ריאליים?

תודה

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אכן מחירי הטיפולים במורשה לא זולים מנסיון בפנדה,יכול להיות שהם העלו מחירים אבל למשל:

פילטר אוויר כך גם אצלי עלה 100 שקל.

מצתים ב6/13 עלו לי 172 שקל.

םילטר מזגן 6/13 עלה 50 שקל.

רפידות קדמיות 263 שקל כולל עבודה.

טיפול 60 אלף שנה שעברה 2.5 שעות 600 שקל!

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני חושב שכדאי לחקת הצעת מחיר ממוסך נוסף. ברכבי ה VAG של המשפחה שהיו להוריי לאחי ולי הגענו להפרש של 50% (!!!) בין מוסכים שבצ'מפיון מוטורס בדיוק על אותו טיפול ואותם חלקים רק שעת עבודה שונה.

במרכז לא חסרים מוסכים לא מורשי יבואן טובים, אני בשביל היונדאי נוסע מהשפלה ל"רמי שירותי רכב" שבתל אביב ואני מאוד מרוצה.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
אכן מחירי הטיפולים במורשה לא זולים מנסיון בפנדה,יכול להיות שהם העלו מחירים אבל למשל:

פילטר אוויר כך גם אצלי עלה 100 שקל.

מצתים ב6/13 עלו לי 172 שקל.

םילטר מזגן 6/13 עלה 50 שקל.

רפידות קדמיות 263 שקל כולל עבודה.

טיפול 60 אלף שנה שעברה 2.5 שעות 600 שקל!

אלו מחירים במורשה של פיאט?

רפידות קדמיות 263 כולל עבודה?

פה מדובר על 420 לפני מע"מ ועבודה, ועוד 150 לעבודה לפני מע"מ - WTF?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

כן מורשה פיאט בעכו.

עבודה של רפידות>144 שח.

רפידות עצמם>120 ש"ח.

זה ללא מע"מ.

שנה שעברה טיפול 60 אלף אשר כלל:

1-רצועת מנוע.

2-שמן מנוע.

3-פילטר שמן.

4-החלפת נוזל בלמים.

עלו 1232 כולל מע"מ.

החלפים לא יקרים כ 320 שקל,אבל עבודה 720 שקל!

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שים לב שהחוצפנים האלה כתבו שהטיפול הוא 4 שעות ויותר מ-1200 שקלים אבל ברוב נדיבותם הם נותנים 40% הנחה. אני חושב ש-700 שקלים במורשה בשביל טיפול שכולל שמן וכל הפילטרים זה אמנם יקר מאוד, אבל לא מטורף. מה שמטורף זה מחיר הטיפול בבלמים שכולל הכל מתקרב ל-3000 שקלים.

אני מתכוון - אם מורידים 200 שקלים ממחיר הטיפול, זה כבר נורמלי. לעומת זאת בשביל להפוך את טיפול הבלמים לנורמלי צריך לחתוך אותו בחצי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני גם בזמנו שאלתי איך יכול להיות שעלות רצועת מנוע וטיפול כזה עולה 720 שקלים ונמשך 3 שעות לפי המחשב,כאשר אני הייתי הרבה פחות מזה במוסך,אין ממש תשובה.

פורסם

זו החברה לשעבר? ;)

נסו לקבל הצעה במורשה בפריפריה.. נראה שאין מחירון אחיד. או זה או שבגלל שמדובר ברכב "יוקרתי", ולכן ההפרש מול הפנדה.

:idea:
פורסם
זו החברה לשעבר? ;)

נסו לקבל הצעה במורשה בפריפריה.. נראה שאין מחירון אחיד. או זה או שבגלל שמדובר ברכב "יוקרתי", ולכן ההפרש מול הפנדה.

כן, איך לעזאזל אתה זוכר? :-P

עלק יוקרתי, הרי זו פנדה בתחפושת. איך הם לא מתביישים.

מחיר פרוק והרכבה של דיסק אמור לכלול גם את עלות העבודה בהחלפת רפידות.

בדיוק. זה ממש נראה כמו שיטת מצליח. בכלל, עשיתי חישוב של כמה להערכתי הטיפול הזה כולל כל הדברים אמור לעלות, והגעתי לסביב 4000 שקלים (לעומת 6000). וזה עוד לפני שבררנו אם באמת צריך לעשות הכל...

להערכתי, ראו אשכנזיה לבנבנה בלונדינית וממושקפת וחשבו שאפשר לזרוק לה איזה מחיר שירצו. גועל נפש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• אחראי פורום
פורסם

גם ב"כוכב" בחיפה לא מאוד זול אבל בטיפול 60 שעשיתי לבראבו לאחרונה שם, לא הגעתי למחירים האלה (ספציפית עלויות הרפידות והעבודה),

אך חוץ מאלה שאר העלויות לא מופרכות. מחירים דומים שילמתי גם במוסכים שלא מורשים רשמיים של היבואן.

גם בעיניי תמוהה ההפרדה של פירוק דיסק והרפידה. ועוד 200 ש"ח, הכל שם מפורק במצב כזה :|

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

היי,

לא הנבתי מה זה פ+ה?

פעם שהייתי הולך למוסכים המחיר של הרקסים היה כלול ביחד ולא עבודה בנפרד לכל חלק בברקסים,

נראה לי היא יצאה תיירת, בכל מקרה לא הייתה חוזר למוסך.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

• תוכן חדש...