Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במצב שבו הבלמים היו - הדוושה רכה משלב מסוים במהלכה, שעם צמיגים אוחזים יותר (מנופחים, חדשים, משוככים היטב וכדומה) פשוט לא מגיעים אליו.

לגבי הסבר פיזיקלי: כשהצמיג אוחז היטב הוא גם מייצר כוחות האטה, האצה ופניה בצורה יעילה יותר, דבר הידוע כ"מקדם הבלימה", ההאצה או הפניה, בהתאם.

אתה מקבל את אותו כוח בלימה עבור לחיצה חלשה יותר על הבלמים, פניה באותו רדיוס עבור פחות סיבוב הגה וכך הלאה.

כמובן שלאור כל זאת ייתכן שמצב הבולמים ברכבו של פותח השרשור הוליד בעיות בבלמים שנאלצו לעבוד יותר קשה לאורך זמן, אבל עדיין הכתובת היא קודם כל בבולמים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שרשורים כאלה מתישים אותי, במיוחד שכתובים בהם כל כך הרבה שטויות ותיאוריות מטופשות של "אחד שיודע". פרשתי בשיא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לגבי הסבר פיזיקלי: כשהצמיג אוחז היטב הוא גם מייצר כוחות האטה, האצה ופניה בצורה יעילה יותר, דבר הידוע כ"מקדם הבלימה", ההאצה או הפניה, בהתאם.

זו טעות, כאשר הצמיג אוחז היטב הוא מונע החלקה תחת כוחות האטה, את כוחות ההאטה מייצר הבלם.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

הבלם מייצר כוח האטה - שפועל על הגלגל. כוח ההאטה שמאט את הרכב תמיד ייווצר בנקודת החיכוך בין הצמיג לכביש, וכמוהו גם כוחות ההאצה והפניה.

פורסם
הבלם מייצר כוח האטה - שפועל על הגלגל. כוח ההאטה שמאט את הרכב תמיד ייווצר בנקודת החיכוך, וכמוהו גם כוחות ההאצה והפניה.

בכל נקודת זמן לצמיג יכולים להיות שני מצבים, או שהוא אוחז, או שהוא מחליק.

אם אין החלקה התפקיד שלו הסתיים והוא לא יכול לגרום לבעיות נוספות בבלימה.

הצתרפתי לאיתמר.

יום טוב גם לך

פורסם

שלילי. צמיג תמיד מחליק במידה מסוימת כשהוא אוחז, ואוחז במידה מסוימת כשהוא מחליק.

פורסם
באופן כללי עדיף לרדת ל-5-40. השמן יספק הגנה טובה יותר בהנעות קרות ויזרום בקלות שתקטין את צריכת הדלק הכרוכה בהזרמת השמן.

צריכת הדלק לא תשתפר בצורה כזו שבעל הרכב ירגיש זאת במעבר לשמן 5W40. לשם חיסכון בצריכת הדלק יישנם שמנים הנקראים לפי מפרטי API

RESOURCE CONSERVING or ENERGY CONSERVING בעלי צמיגות נמוכה של 5W30 או 0W20.

סביר יותר שהבולמים הם האחראים גם על הקשיים שלך בעצירת הרכב. התפקיד של הבלמים עצמם בהאטת הרכב ועצירתו הוא קטן יחסית, הצמיגים והבולמים הרבה יותר חשובים בהקשר זה. - מה ? מאיפה אתה מלקט את השטויות האלה ?

אם לתפקיד הבולמים היה חלק כול כך חשוב בבלימת הרכב לעומת בסלים אזי היו בודקים בצורה קפדנית יותר את הבולמים גם בטסט וכנראה היו מורידים מהכביש כול רכב חמישי.

בטסט בודקים במקרה הטוב האם הבולם משוחרר או משחק בתושבת שלו.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
אם לתפקיד הבולמים היה חלק כול כך חשוב בבלימת הרכב לעומת בלמים אזי היו בודקים בצורה קפדנית יותר את הבולמים גם בטסט וכנראה היו מורידים מהכביש כול רכב חמישי.

בטסט בודקים במקרה הטוב האם הבולם משוחרר או משחק בתושבת שלו.

במבחן השנתי לא בודקים לא בולמים ולא צמיגים בהקשר של כושר עצירה אלא רק בהקשר של בטיחות פסיבית בלבד.

צמיג בן שלוש (ללא שחיקה או נזק מיוחדים) או בולם עם 150 אלף קילומטרים שאינו נוזל - יהיו תקינים לפי כל קריטריון של כל בוחן רכב, צמיגאי ומכונאי רכב - אך בשני המקרים מרחקי העצירה בבלימה פתאומית יהיו מסוכנים.

התקנות מתעלמות ממרכיב מרחק העצירה מאחר ואין ביכולתן להגדיר מהו מרחק עצירה סביר.

פורסם
שרשורים כאלה מתישים אותי, במיוחד שכתובים בהם כל כך הרבה שטויות ותיאוריות מטופשות של "אחד שיודע". פרשתי בשיא.

איתמר

תן לה לגמור :-D

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...