Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

1.6 אוטומט

172 אלף ק”מ

מה עדיף 5-40 או 10-40? ושל איזו חברה?

עד עכשיו מיליאתי 10-40 וחושב להמשיך איתו.

כשאני פונה פנייה רגילה יש רעש של נקישות מאזור הגלגלים האחוריים, כנראה שהבולמים עשו את שלהם ומרגישים את זה גם בהתנהגות של הרכב בנסיעה ופניות.

אני רוצה להחליף לבולמים(גם מקדימה) טובים ולא לחסוך בקטע הזה כי מי שלא יודע הרכב הזה לא הכי מתנהג טוב עם פסי האטה או פניות. ברור לי שהבולמים לא ישנו לי את חווית הנהיגה מקצה לקצה.

בקשר לבלמים, לוקח די הרבה זמן עד שהאוטו עוצר גם כשאני ממש לוחץ על הדוושה שידועה ברכותה באימפרזות(אולי לשקול להחליף משאבת בלם? שמן לא חסר)

אני מבקש המלצות לדגמים של בולמים ובלמים(רפידות וצלחות) וחנות חלפים שאוכל לרכוש את המוצרים. אני מיבנה, שמעתי על אבי חלפים ברחובות שמאוד מומלץ כאן בפורום.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

בולמים-kyb הם יצרני oem לסובארו,ממליץ עליהם.

בלמים יש המון חברות ואתה צריך לבדוק מה זמין לאימפרזה, בכל מקרה חשוב לרענן נוזל בלמים מדי שנתיים אז תעשה את זה גם על הדרך.

בדוק מה זמין לאבי חלפים במלאי.

לגבי הנקישות,האם אתה בטוח שהם מגיעות מהגלגלים האחוריים? כי אם זה הקדמיים זו אחת הציריות(מחלה באימפרזות)

Miata ND2

פורסם (נערך)

תודה על התשובות.

הציריות די חדשות.

והנקישות בוודאות מהאזור האחורי זה פשוט מטריף בזמן פנייה.

בקשר לבלמים asafasaf הציע את עזרתו ואת הטיפולים אבצע אצל חברי הכנופייה רק צריך לתאם זמנים.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם

היי שוב אדם,

אני לא יודע אם בלמים זה דבר שכדי להתעסק איתו לבד.

יש לך אחלה של מרכזי שירות ברחובות ובראשון מזרח:

[TABLE=class: Service, width: 100%]

[TR]

[TD]ראשל"צ מזרח[/TD]

[TD]הילוך שישי באר יעקב[/TD]

[TD]Can.jpgGarage.jpg[/TD]

[TD]היוצר 2 א.ת. באר יעקב 70300[/TD]

[TD]08-9244778

08-9244779[/TD]

[TD]08-9248424[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]רחובות[/TD]

[TD]אבני מוטורוס בע"מ[/TD]

[TD]Can.jpgGarage.jpg[/TD]

[TD]משה יתום 35, א.ת, רחובות

website.jpg[/TD]

[TD]08-9365798

052-8148880[/TD]

[TD]08-9365799[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

מכיר את את המרכז שירות ברחובות, טיפלתי שם ברכב מספר פעמים יצאתי מרוצה מהשירות אבל המחירים גבוהים מאוד

פורסם

מה עדיף 5-40 או 10-40? ושל איזו חברה?

באופן כללי עדיף לרדת ל-5-40. השמן יספק הגנה טובה יותר בהנעות קרות ויזרום בקלות שתקטין את צריכת הדלק הכרוכה בהזרמת השמן.

כנראה שהבולמים עשו את שלהם ומרגישים את זה גם בהתנהגות של הרכב בנסיעה ופניות[...]בקשר לבלמים, לוקח די הרבה זמן עד שהאוטו עוצר גם כשאני ממש לוחץ על הדוושה.

סביר יותר שהבולמים הם האחראים גם על הקשיים שלך בעצירת הרכב. התפקיד של הבלמים עצמם בהאטת הרכב ועצירתו הוא קטן יחסית, הצמיגים והבולמים הרבה יותר חשובים בהקשר זה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

סביר יותר שהבולמים הם האחראים גם על הקשיים שלך בעצירת הרכב. התפקיד של הבלמים עצמם בהאטת הרכב ועצירתו הוא קטן יחסית, הצמיגים והבולמים הרבה יותר חשובים בהקשר זה.

תפקיד הבולם להצמיד את הגלגל לקרקע, תפקיד הצמיג לאחוז בקרקע. ברגע שהגלגל לא באויר ולא מחליק שניהם מבצעים עבודה מספקת לתנאים באותו רגע.

עבודה הבלמים היא לבלום את הרכב, זה הוא תפקידם היחיד בחיים. אם עוצמת הבלימה חלשה כמו שפותח השירשור מתאר, זו אשמת הבלמים בלבד.

יום טוב גם לך

פורסם

חן אני רוצה להאמין שהתבלבלת בין בלמים לבולמים ולא שרשמת שטויות.

יגאל תפקיד הבולם הוא כשמו, לבלום את הזעוזעים שנוצרים מההתנועות האנכיות של המתלה. הוא לא מצמיד לקרקע שום דבר, את זה עושה כוח המשיכה.

עוצמת בלימה נמוכה יכולה להיות בגלל רפידות בלמים גמורות, אוויר במערכת, או כשל במשאבת הבלם. הייתי נותן למוסך לאבחן מה התקלה (אם יש בכלל כזו) ולא מתעסק עם זה לבד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

יגאל תפקיד הבולם הוא כשמו, לבלום את הזעוזעים שנוצרים מההתנועות האנכיות של המתלה. הוא לא מצמיד לקרקע שום דבר, את זה עושה כוח המשיכה.

ברמת המיקרו אתה צודק, ברמת המאקרו אתה רחוק מהאמת.

בולם (+קפיץ אם תרצה) לא תקין (או לא מתאים לאופי הנהיגה) הוא סכנה בטיחותית ממדרגה ראשונה כי המטרה שלו, מעבר ללהנעים לנו את הנסיעה, היא לדאוג לכך שכל 4 הגלגלים יהיו תמיד במגע רציף עם הקרקע.

כמובן שבנהיגה מנהלתית לא תרגיש את זה, אבל לא סתם ברכבי ספורט כיוון בולמים זה א' ב'.

אני יודע שאתה לא אוהב דוגמאות מעולם הדו"ג אבל הפיסיקה לא משתנה (גם אם תגיד שכן). לא תמצא היום כמעט אופנוע שאין בו אפשרות לכיווני בולם. כל רוכב ידע להגיד לך איזה הבדל מטורף זה פניה עם בולם מכוון נכון או לא נכון.

תקרא כל מבחן דרכים לדו"ג, הבולמים זוכים לפיסקה לפחות אם לא יותר - ולא במובן של נוחות אלא דווקא ביצועים בפניה.

בקיצור כרגיל, העסק לא כלכך פשוט.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

ממש לא התבלבלתי. הבלמים אינם מה שמאט ועוצר את הרכב, אלא את הגלגלים: אלו הצמיגים האוחזים בכביש אשר מאטים את הרכב.

הבולמים (כחלק ממכלול המתלה) מספקים לצמיג הצמדה קבועה לדרך וכשהם שחוקים וההצמדה הזו לקויה - מרחק העצירה ייתארך.

הדבר נכון גם למצב הצמיגים, ללחץ האוויר בהם ובמידה פחותה מכך גם לגאומטרית ההיגוי. מנגד, נהג שישפר את הבלמים ברכבו (לדוגמה) לא ייקצר את מרחק העצירה גם לא במטר.

הנהג כאן מתלונן על בעיות בבולמים הקדמיים ועל כושר בלימה ירוד. והרי עיקר כוח העצירה (ברכב פרטי) מגיע מהסרן הקדמי.

אפשר שזהו צירוף מקרים, ומצד שני ייתכן שמצב הבולמים גרם לו להעביד את הבלמים יותר מדי וגם הם נשחקו, אבל בהחלט אפשר שהבעיה היא פשוט בבולמים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

חן כל מה שאתה כותב נכון,

אבל אם אין איבוד אחיזה בשום גלגל אז הבולמים מספיק טובים לתווי הנתון

והבלמים הם אלה שלא עושים את העבודה כמו שצריך.

יום טוב גם לך

פורסם

לא מיקרו ולא מאקרו, יש כאן מכלול.

בולם הוא רכיב פאסיבי. לו לבדו אין שום השפעה על כושר ההצמדות של הרכב או, כמו שלא מעט נוטים לחשוב, השפעה על גובה הרכב. הבולם נועד כדי לשכך (כלומר להחזיר לשיווי משקל) את תנודות המרכב לאחר הפעלת כוח על הקפיצים, בין אם זה בהטיית המרכב בסיבוב, בלימה, האצה או בשל המהמורות שבדרך.

הגלגל תמיד שואף להיות במגע עם הקרקע ולבולם אין לזה שום קשר. ברגע שתפקוד הבולם לקוי --> תנודות הקפיץ אינן משוככות כמו שצריך --> מה שגורם לקפיצות ונדנודים במרכב --> וזה בתורו פוגע ביציבות וברמת האחיזה, אבל הבולם כבולם אין לו שום קשר להצמדת הגלגל לקרקע, הוא חלק ממכלול שאחראי לעניין.

ונכון, שוב אני אומר לך שאי אפשר להשוות בין עולם הדו גלגלי לעולם הרכב. ברכב דו גלגלי (לא רק אופנוע, כל רוכב אופניים יגיד את אותו הדבר) ישנה משמעות וחשיבות גדולה הרבה יותר לבולם מאשר הבולם ברכב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אבל אם אין איבוד אחיזה בשום גלגל אז הבולמים מספיק טובים לתווי הנתון

והבלמים הם אלה שלא עושים את העבודה כמו שצריך.

לא מדויק. גם בתוך מגבלות האחיזה תורגש ירידה בעוצמת הבלימה. אתה יודע מה משותף לכל הנהגים שניפחו אוויר בצמיגים שהיה בהם חוסר משמעותי? הם תמיד עוצרים מוקדם יותר ממה שהם תכננו ברמזור הבא. :lol:

באותו אופן, פגשתי רכבים עם בלמים שתפקודם ירוד אך עוד בטרם אלו הוחלפו - ניפוח הצמיגים הקטין את העומס על הבלמים בצורה כזו שהיתה גורמת לרוב הנהגים לא לזהות שיש בעיה בבלמים ברכב: כל הרעשים, תחושת הבלימה הלקויה והדוושה הרכה - פשוט נעלמו.

כל זה יהיה נכון גם לרכב שהוחלפו בו בולמים שחוקים, לרכב שהוחלפו בו צמיגים שחוקים, יבשים או לא איכותיים, וכך הלאה.

פורסם (נערך)

חן אני אשמח להסבר פיסיקלי כיצד ניפוח צמיגים מקטין את העומס על הבלמים ובייחוד מונע דוושה "רכה"

ונכון, שוב אני אומר לך שאי אפשר להשוות בין עולם הדו גלגלי לעולם הרכב. ברכב דו גלגלי (לא רק אופנוע, כל רוכב אופניים יגיד את אותו הדבר) ישנה משמעות וחשיבות גדולה הרבה יותר לבולם מאשר הבולם ברכב.

זו בדיוק הפואנטה, הפיסיקה לא משתנה, משתנים הסדרי גודל.

לכן שווה להוציא את הראש מהפחית ולראות דוגמאות מעולמות בהם התופעה חריפה יותר בשביל להבין משהו שלא מורגש כלכך בנסיעה מנהלתית ברכב.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...