Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטומוטור 2015 - מי, כמה ולמה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כאשר הייתי בארצות הברית בקיץ שעבר...

לא אמרת כלום :)

הלוואי והייתה לנו בארץ עשירית מהתרבות המוטורית שיש להם. הראש הרבה יותר פתוח וגם החוק בשבילך ולא נגדך.

כשכאן רוצים לארגן מפגש של רכבים מעניינים צריך לעשות את זה או בחשאי או כאירוע סגור כדי שלא יגיעו מטומטמים להתפרע ולהרוס.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תאמין לי , אתה צודק ב-100%

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

מתוך הכתבה:

"הקהל מיצה את התפישה של ז'נבה שעשינו ב-2008 וב-2010" אומר דורון גילר מארגן התערוכה "הקהל הישראלי דורש דברים מיוחדים בלבד. בשנים ההן אנשים אמרו 'אתם גובים כסף כדי להביא את רחוב המסגר לתערוכה'. האם גם בז'נבה היו אומרים דברים כאלה?"

הבדיחה היא שהוא משוה את אוטומוטור לג'נבה- היא מעולם לא היתה דומה לג'נבה, גם בימים ה"גדולים" שלה, ומי שהיה בתערוכת רכב כלשהיא בחו"ל יודע.

מה שכן, הוא צודק בכך שאין טעם להביא את רחוב המסגר לגני התערוכה. מי שמעוניין יתכבד ויבקר באולמות התצוגה של היבואנים ולא יידחף בין עשרות ישראלים מיוזעים.

פשוט בושה למה שהפכה התערוכה היחידה בארץ , אין לי מילים אחרות .

ואת האמת אני לא מבין , למה ?! , הרי יש בארץ קהל חובבי רכב וספורט מוטורי דיי רחב , אז למה זה נהפך לכזה ביזיון ? , פשוט עצוב , באמת עצוב .

...

פה אתה טועה- אנחנו שמסתובבים בקארספורום קבוע, נוטים לשכוח כמה קטן החלק של חובבי המוטוריקה בישראל. לא שהוא לא קיים, אבל הרוב המוחלט לא מתעניין בעולם המוטורי, אלא מתייחס לרכב כמו למקרר על גלגלים ו"כמה עלה לי".

תעשה ניסוי- בדוק כמה אנשים אצלך במשפחה (נגיד, המשפחה הגרעינית + דודים וצאצאים) מתעניינים במוטוריקה.

אתה, אני ושאר החובבים לא מעניינים את מארגני התערוכה כהוא זה- הם הרי צריכים להרוויח כסף ותערוכת "אטרקציות" תכניס להם יותר מתערוכת "רכב".

פורסם

לצערי יש כאן מספר תגובות שסיכמו את זה היטב, המרחק בין התרבות המוטורית שאנחנו חושבים שיש בארץ ומה שקורה בפועל היא מרחק שנות אור..

בארץ הכרתי קומץ קטן מאוד של חובבי רכב בסביבה הטבעית שלי(לא מפגשים פורומים וכו')

בארצות הברית ביום הראשון שלי לעבודה פגשתי קולגות עם רכבים כמו מוסטנג בוס, s5 לאופנועים כמו הארלי..

זה מה אין.

פורסם

פעם אחרונה שהייתי שם היתה בסביבות שנת 2000-2001 והיה די נחמד את האמת.. המון יבואנים עם דגמים חדשים, ביתנים של מערכות אודיו,מופעים ועוד...

רציתי השנה ללכת אבל לפי מה שאני רואה - אוותר.

עדיף לוותר מאשר להגיע ולהתאכזב.

תודה לכם שחסכתם לי...

פורסם
מתוך הכתבה:

"הקהל מיצה את התפישה של ז'נבה שעשינו ב-2008 וב-2010" אומר דורון גילר מארגן התערוכה "הקהל הישראלי דורש דברים מיוחדים בלבד. בשנים ההן אנשים אמרו 'אתם גובים כסף כדי להביא את רחוב המסגר לתערוכה'. האם גם בז'נבה היו אומרים דברים כאלה?"

הבדיחה היא שהוא משוה את אוטומוטור לג'נבה- היא מעולם לא היתה דומה לג'נבה, גם בימים ה"גדולים" שלה, ומי שהיה בתערוכת רכב כלשהיא בחו"ל יודע.

מה שכן, הוא צודק בכך שאין טעם להביא את רחוב המסגר לגני התערוכה. מי שמעוניין יתכבד ויבקר באולמות התצוגה של היבואנים ולא יידחף בין עשרות ישראלים מיוזעים.

אני ממש לא מסכים.

כמות מכוניות העל בארץ היא קטנה, ובשביל זה לא צריך תערוכה שלמה, אולי ביתן.

דווקא אם הוא ישכיל ויביא את רחוב המסגר לתערוכה, זאת תהיה תערוכת רכב נורמלית שאני באופן אישי אחזור להגיע אליה.

תבינו, מדובר במדינת ישראל. אנחנו לא ז'נבה ולא פרנקפורט. דורן גילר צריך לשכנע את כל היבואנים לחזור לתערוכה, ולהציג שם את כל מה שיש להם! גם מאזדה 3 וקיה פיקנטו. כמה שיותר יותר טוב.

את הפאביה קניתי כי... ראיתי אותה לראשונה באוטומוטור 2008. ישבתי בה, הסתכלתי עליה, צילמתי אותה וקניתי אותה בסוף - כך שזה גם משתלם ליבואנים וכמוני בטח יש עוד.

דווקא קהל היעד של המכוניות הרגילות הוא כל מבקרי התערוכה, לעומת קהל היעד של המכוניות היקרות (נגיד מעל 300K ש"ח) שמצומצם יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

היית יכול לעשות את זה גם באולם תצוגה של סקודה, במזגן בניחותא ובלי 800 אנשים שעומדים לך על הראש כי הם רוצים גם.

עכשיו בכלל נותנים לשבת במכוניות?

אישית אני מעדיף לבקר בתערוכה שמראים בה דברים מיוחדים כמו הוט-רודים ורכבים משופרים עם כל מיני אטרקציות כמו מונסטר טראק שעולה על גרוטאות ורכבי קונספט עתידניים של היצרנים מאשר הקולקציה החדשה של אוויס ואלדן. אבל בישראל זה כנראה לא יתגשם בחיים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תראה, אולי אני לא דוגמא, אבל אין לי זמן, כוח וסבלנות לעשות טיולים באולמות תצוגה.

אם אני רוצה רכב חדש, אני ניגש לאולם, עושה נסיעת מבחן, סוגר מחיר וקונה - אלא אם כן השירות גרוע או אם יש דברים לא לטעמי ואז בורח.

בתערוכה בת"א יש אפשרות לראות את כל המכוניות ובכך אני נמנע מטיילת בין הסוכנויות. אני דווקא אוהב תערוכה אחידה אפילו בתשלום - כך אפשר לראות ולשבת גם במכוניות אחרות.

פורסם
אני ממש לא מסכים.

...

את הפאביה קניתי כי... ראיתי אותה לראשונה באוטומוטור 2008. ישבתי בה, הסתכלתי עליה, צילמתי אותה וקניתי אותה בסוף - כך שזה גם משתלם ליבואנים וכמוני בטח יש עוד.

...

סטיו, אני בטוח שאתה ושאר האנשים שרכשו רכב חדש בגלל שהציגו מכוניות בתערוכה, הם כאין וכאפס לעומת הרוב המכריע שמגיע לאולמות התצוגה ורוכש שם. מה גם שאם זה היה משתלם, היבואנים היו רודפים אחרי גילר שרק יתן להם להציג.

אם כבר, למי שיש נתונים- מעניין לראות כמה ההבדל בין כמות המכירות בשנים שהיתה בהן תערוכה לבין שנים שלא- אני מהמר שההבדל לא כזה גדול, אם בכלל (לא יודע אם יש נתונים כאלה). ובכל מקרה, למה שהיבואנים יגיעו? ב-2014 שוב נשברו שיאי מכירת מכוניות חדשות, אז למה היבואנים צריכים להתאמץ? בשביל מה להם? אם אתה לא תקנה השכן שלך כבר יעשה את זה (אני מקצין, אבל אתה מבין את הנקודה).

פורסם

אתה קצת מגזים.

דבר ראשון אין לך בתערוכה את הכל, אפילו לא קרוב. לשבת בתערוכה ולגעת בכפתורים זה נחמד, אבל אח"כ אתה עדיין עושה את דרכך לסוכנויות בשביל נסיעות מבחן.

בשביל להתרשם ממכוניות תערוכה זה נחמד. אם אני מחפש רכב, אני אעדיף ללכת בנחת וברוגע לסוכנות רכב ולבחון מקרוב.

פורסם

דווקא קהל היעד של המכוניות הרגילות הוא כל מבקרי התערוכה, לעומת קהל היעד של המכוניות היקרות (נגיד מעל 300K ש"ח) שמצומצם יותר.

את האמת אני כמוך :-D

בשנת 2008 , בתערוכת פסח , בפעם הראשונה הציגו אצלינו בתערוכה ההיא את הדור החדש ה-10 של מיצובישי לאנסר , הייתי שם , ראיתי את הרכב , ישבתי בו ודיי אהבתי אותו .

כמה חודשים אחרי התערוכה , הלאנסר החדש הזה מגיע אלינו , לחנויות היבואן , באותה התקופה בדיוק התחלתי לחפש לעצמי את הרכב החדש הראשון עבורי .

אני כמובן ישר נזכרתי בלאנסר הזה מהתערוכה , וישר הלכתי למיצובישי בתל-אביב , שוב פעם ראיתי את הרכב , ישבתי בו , מיששתי הרחתי וכו' וכו' , בדקתי מחירים , ובסופו של דבר הזמנתי את האבזור היקר יותר פלוס כמה תוספות מקוריות .

פשוט זו דוגמה שבתערוכת רכב צריכים להיות לפחות הרכבים ה''עתידיים'' של כל מיני יצרנים , שמגיעים לתערוכה שכזאת לפני שהיבואן מתחיל להביא אותן באופן סדיר , לפחות את זה אמור להיות , בשביל התעניינות הקהל , כמובן גם חשוב שיהיו כל מיני רכבי קונספט של יצרנים כאלו או אחרים שרק יגדילו את האינטרס של המבקרים .

אבל כנראה אצלינו כבר לא ניראה את זה בשנים הקרובות לפחות , הודות לגישתם של המארגנים לנושא הזה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...