Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש מצב שהוא שם לי שמן לא טוב? הוא שם לי 5w40 (אם אני לא טועה) והיה לי 10w40

מבחינת צמיגות, בטמפרטורת עבודה אין הבדל בין השניים (למעשה יש יתרון קל ל-5W40). השאלה היותר חשובה היא איזה שמן שמו לך? בדגש על חברה (גם תמונה של אריזת השמן תעזור). יכול לקרות מצב ששמו לך שמן של חברה שאיך לומר בעדינות לא בדיוק עומדת בהצהרות של האריזה.

פורסם
אתה היית נוכח בזמן שהטיפול ויכול להגיד בוודאות שאחרי שרוקנו שמן לא הניעו מנוע בטעות בלי שמן?

כן היתי נוכח כל התהליך (2 שעות) והסתכלתי הכל מה הוא עשה. המנוע הונע רק בסוף הטיפול לפני שעזבתי את המקום.

מבחינת צמיגות, בטמפרטורת עבודה אין הבדל בין השניים (למעשה יש יתרון קל ל-5W40). השאלה היותר חשובה היא איזה שמן שמו לך? בדגש על חברה (גם תמונה של אריזת השמן תעזור). יכול לקרות מצב ששמו לך שמן של חברה שאיך לומר בעדינות לא בדיוק עומדת בהצהרות של האריזה.

אם אני לא טועה השמן של חברת Motorcraft.

פורסם

נמרוד, אני מקווה שאתה לא נוסע עם האוטו כל עוד יש בעית לחץ זמן? במקומך הייתי גורר את הרכב למוסך ולא הייתי מניע או נוסע איתו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עד כמה שאני יודע (ויתקנו אותי אם אני טועה), שמן סינטטי מלא בצמיגות 5W40 של היצרן מוטרקראפט מתאים אך ורק למנועי דיזל והוא אינו עומד בתקני מנועי הבנזין.

במידה וזה אכן המקרה, הפתרון הפשוט הוא להחליף שמן + פילטר מקורי וכמובן לא להניע את הרכב עד שפתרת את הבעיה. אתה יכול לגרור את הרכב חזרה למוסך כדי לבצע זאת או לחלופין להיעזר פה בחברי "הכנופייה" שלמיטב הבנתי עוזרים לאנשים כמוני-כמוך בעבודות כאלו.

פורסם (נערך)

קבל תיקון חבר, הסתכלתי בחשבונית כרגע וזה 5/30 לא 5/40.

לפני זה היה לי 10/40 וכנראה מכאן הבלבול.

האם מה שאמרת עדיין תקף?

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

יש סיכוי בגלל הירידה בצמיגות השמן נובעת לך הבעיית לחץ שמן, אך לא בהכרח זאת הבעיה היחידה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם (נערך)

תודה. גם בפורומים של פורד בחו"ל רשום שזה בסדר.

אז נשארנו עם יוניט שמן ומסנן שמן?

מקריאה כאן בפורום ראיתי אנשים שטענו שיוניט שמן שטיפטף עליו שמן יכול לגרום לזיופים וניקיון שלו פותר את זה.

במידה וזה המצב, אז כרגע המצב בפועל תקין? אני שואל מפני שכאשר ניקו לי את השמן בפלאגים אז השמן השפריץ על כל התא מנוע ובגלל זה אני חושד בזה.

iDaNm - תודה. אני אלך מחר ואעדכן. תוכל להסביר לי בקצרה, מתוך התעניינות, מה גורם לבעיה בפועל הצמיגות של ה-5w30?

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

חביבי עזוב הכל ותחזור ל-40. מה בסדר? הבהוב נורית לחץ שמן בסרק ובטמפרטורת עבודה מעיד על צמיגות שמן לא מתאימה. כנראה שהגיל של המנוע עשה את שלו והצמיגות של 30 בטמפרטורת עבודה אינה מספיקה.

פורסם

לדעתי יכולות להיות מספר סיבות לתופעה הנדונה, ביניהן חיישן מזייף, חיווט לקוי, הצטברות בוצה על הסנן הגס של משאבת השמן (עם או בלי קשר לטיפול), פילטר שמן פגום (מקורי? סיני? תחליפי טוב?) או צמיגות שמן נמוכה מדי. אם יתברר כי במעבר לשמן 40 הבעייה נפסקת המנוע שלך במצב רע (או לפחות משאבת השמן שכבר לא מצליחה לבנות לחץ שמן מיטבי).

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...