Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
303

מגדיר "מעגל תנועה" (או "כיכר")

אשר בו נקבע הכלל כי זכות הקדימה

תינתן לרכב או רכבת הנעים בתוך

מעגל התנועה, כאשר אין חשיבות

לזרוע ממנה נכנסו אליו.

בכך מתבטלים כללי מתן זכות

. הקדימה בצומת, על פי תקנה 64

ההדגשה במקור

אבל כמו שm3x אמר אין פה שום התייחסות לגבי כיכר דו נתיבית.

MX כבודו במקומו מונח

מה לא ברור לך בכתוב בתוך מעגל התנועה?

ברור שזה חל על כל כלי הרכב הנעים במעגל התנועה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
303

מגדיר "מעגל תנועה" (או "כיכר")

אשר בו נקבע הכלל כי זכות הקדימה

תינתן לרכב או רכבת הנעים בתוך

מעגל התנועה, כאשר אין חשיבות

לזרוע ממנה נכנסו אליו.

בכך מתבטלים כללי מתן זכות

. הקדימה בצומת, על פי תקנה 64

ההדגשה במקור

זה לא תיאור תמרור 303, תיאור תמרור 303 הוא להלן (עפ"י לוח התמרורים יולי 2012 מאתר משרד התחבורה):

"מעגל תנועה: תן זכות קדימה לתנועה החוצה את דרכך במעגל התנועה או במסילה. עבור את מעגל התנועה מצידו הימני", כוחו יפה: במעגל התנועה.

לתנועה החוצה את דרכך​, ההדגשה אינה במקור.

כבודו אמנם במקומו מונח, אבל לוח התמרורים שבידך אולי אינו מעודכן?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
MX כבודו במקומו מונח

מה לא ברור לך בכתוב בתוך מעגל התנועה?

ברור שזה חל על כל כלי הרכב הנעים במעגל התנועה

זה מאוד ברור אבל הכוונה לפי הבנתי היא לכיכר חד נתיבית, אין בזה שום הגיון בהתייחסות לכיכר דו נתיבית.

בכל מקרה זו לא התקנה העדכנית גם ככה אז אין למה להתווכח.

פורסם

גם שם, בעמוד 208 כתוב ההסבר המילולי לתמרור 303 כפי שציינתי.

מכיוון שמופיעים שני הנוסחים (שלך בהערה, שלא ברור המעמד החוקי שלה, אבל נניח שהיא חוקית) - אין סתירה ביניהם, אחד קובע שעליך לתת ז"ק לרכבים הנעים בתוך מעגל התנועה, והשני קובע שעליך לתת את ז"ק לרכבים החוצים את דרכך בלבד.

מכיוון ואין מילת הכללה בהערה, אין סתירה בין שני הטקסטים ועליך לתת ז"ק אך ורק לנתיבים החוצים את דרכך ולא לכלל הרכבים במעגל התנועה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ההסבר המילולי לא השתנה כבר מספר שנים

מה שנכתב למטה זה משמעות התמרור כפי שהמחוקק מפרש

כאשר השופט יבחן את הסוגיה ( אם יבחן ) זה מה שהוא יקרא.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, ההערה למטה נועדה לעזור להבין את משמעות התמרור - לא להחליף אותו.

אין סתירה בין שני המשפטים ולכן הסייג שנקבע במשמעות התמרור (כלומר רק לרכבים החוצים את דרכך) קובעת ונשארת בתוקף.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תסביר את זה לשופט

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אתה תסביר את זה לשופט, השופט יודע להבין עברית טוב מאוד.

אם נדמה לך שיש סתירה בין הסבר התמרור ובין ההערה תראה איפה הסתירה, אני אעזור לך, בגלל שאין בהערה מילה כוללת כמו "כל" היא לא סותרת את הסבר התמרור, פשוט וקל.

זה גם הגיוני וזו בדיוק כוונת המחוקק, אין צורך שתתן ז"ק לרכב שנמצא בנתיב אחר, אלא רק בנתיבים שאותם אתה חוצה והנתיב שאליו אתה נכנס.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ישה בו נגיד שאתה צודק ונדמיין מעגל תנועה עם שניים או שלושה נתיבים שאפשר להמשיך בהם ישר.

עכשיו בתוך המעגל כל הרכבים שממשיכים ישר נוסעים בנתיבים השמאליים, זאת אומרת שהנתיבים הימניים ריקים לגמרי מרכבים.

אבל לפי מה שאתה אומר רכבים שרוצים להשתלב לתוך הנתיבים הימניים של מעגל התנועה לא יכולים, כי הם צריכים לתת זכות קדימה לכל הרכבים שנעים בתוך הכיכר בלי קשר לנתיב שלהם.

עכשיו אני באמת שואל אותך אם זה נראה לך הגיוני, כי במצב כזה כמו שתיארתי רכבים לא יוכלו להשתלב לתוך הכיכר אף פעם אלא אם היא תהיה ריקה לגמרי.

וגם זה לא הגיוני מהבחינה שאתה לא יכול לקחת את הזכות קדימה לרכב שנוסע בנתיב המקביל אליך ולאותו כיוון נסיעה.

___________________________________________________________________________________

ועכשיו בלי קשר הלכתי לסוכן הביטוח שלי ולמוסך הסדר, והם גם צפו בסרטון והגיעו למסקנה שלפי דעתם אין לי שום אשמה בתאונה.

ממה שהבנתי מהם אני צריך להזמין שמאי לשלם לו שכר טרחה ואז לתבוע בבית המשפט את עלות הנזק שקבע השמאי + את השכר טרחה שלו, אם משהוא יכול לפרט ולהסביר לי על התהליך קצת יותר לעומק זה יעזור לי מאוד.

אם אתם שואלים למה אני לא מנסה לסגור את הסיפור עם הבחור שפגע בי, זה בגלל שלפני שבוע הוא התקשר אלי מחברת הביטוח שלו(הוא חשב שאני מודה באשמה ומוכן להפעיל את הביטוח שלי ולשלם לו) ולאחר שאמרתי לפקידה שם שאני לא מודה באשמה ושלפי דעתי הוא אשם אז הבחור התחיל לקלל ולאיים עלי שאני "לא יודע עם מי אני מתעסק", ושהוא "יבוא אלי הביתה וישבור לי את הפנים", ועוד כמה דברי חכמה.

גם התברר שאני והבחור היינו מבוטחים אצל אותו הסוכן עד לא מזמן אבל הם נמנעו מלבטח אותו שוב בגלל שהוא אדם "גס ואלים מילולית".

כמו שאתם יכולים לראות בתמונות הרכב של הבחור מלא מכות ושריטות שלא קשורות למפגש הנעים בינינו, ויש לי תחושה שהוא חי באיזה סרט שהוא הולך לתקן את כל הצד של הרכב שלו על חשבוני.

בכל מקרה אני אשמח לקבל קצת הסבר על כל התהליך של התביעה.

פורסם

אני בנעליך מנסה להקליט אותו מאיים וגם להקליט את הדרישות שלו לתיקון. אני חושב ששופט שיראה שמולו אדם גס שמנסה גם להוציא במרמה תיקונים לא רלוונטיים יקל עליו לבוא לקראתך

פורסם

אתה טועה בהבנה

זכות קדימה צריך לתת , אם צריך לתת.

תיאור התאונה לפי התמונות הבודדות והסרט.

אתה מגיע לכיכר מאט בלבד, נותן זכות קדימה לטנדר ששועט במסלול האמצעי, המכונית שפגעה בך, נתנה זכות קדימה לטנדר גם כן, ומיד החלה לנסוע אחריו.

באיזה מסלול היא נסעה קשה לדעת , כי אתה אפילו לא משתין לכיוונה בטח שלא נותן לה זכות קדימה.

אתה מעריך כי נסעה במסלול השמאלי כי פגעה בך לא בחלק האחורי של רכבך אלא בחלק הקדמי שלך השמאלי, ולא בנתיב הימני.

לא מן הנמנע שזה בדיוק היה המסלול שלה אבל אם יטען הנהג הפוגע שהוא אותת ואתה לא נתת לו את זכות הקדימה....

לכן הערכתי 50% אשם תורם.

ולגבי הפילוסופיה של MX

זו פרשנות המחוקק שכתובה שם ולא פרשנות שלי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

לא חשבתי בכלל על הטנדר אני האטתי בשביל לבדוק אם אני יכול להשתלב לכיכר, ומן הסתם שיכולתי כי הנתיב הימני היה ריק ורק הסקודה הייתה בנתיב השמאלי.

עכשיו אתה כל הזמן מתייחס לתמרור 303, ואני באמת לא מבין מה הקשר בין זה לתאונה.

התאונה קרתה 5 שניות לאחר שהשתלבתי לכיכר והתחלתי לנסוע בה, אין פה שום קשר למתן זכות קדימה בכיכר כולם רואים בברור שזה מקרה של אי שמירה על הנתיב ורק אתה בטוח שיש פה קשר למתן זכות קדימה בהשתלבות לכיכר.

אתה יכול לראות טוב מאוד בתגובה הקודמת שלי (עם התמונות) שהטנדר נזרק מהנתיב השמאלי לתוך הנתיב הימני וישר חזר לנתיב השמאלי בנסיעה ישרה.

וזה בדיוק מה שעשה נהג הסקודה הוא סטה מהנתיב השמאלי לתוך הנתיב הימני והתכוון לחזור לנתיב השמאלי, אפשר לראות את הכיוון של הרכב שלו טוב מאוד בסרטון.

ולגבי האיתות רואים טוב מאוד בסרטון שאין לו שום איתות דולק, אתה מחפש בכוח דרך להצדיק את הנהג השני אבל אתה יודע טוב מאוד שהוא פשוט שם ז*ן על הנתיבים וחתך אותם.

עריכה אחרונה על ידי Car141
פורסם

ישה בדיוק הייתי בדרכי חזרה הביתה ועברתי דרך הכיכר המדוברת, החלטתי להכין לך שני סרטונים, אחד שמייצג את הפרסה שעשה הטנדר והשני מייצג את הנסיעה הישרה של נהג הסקודה.

מן הסתם שבסרטונים שאני צילמתי שמרתי על הנתיב השמאלי בלי לחתוך את הנתיב הימני על הדרך.

אתה מסכים איתי שאם הם היו נוהגים כמו שצריך ושומרים על הנתיב שלהם אין שום הפרעה בזה שרכבים ישתלבו לנתיב הימני?

פרסה בכיכר:

נסיעה ישרה:

פורסם
ולגבי הפילוסופיה של MX

זו פרשנות המחוקק שכתובה שם ולא פרשנות שלי.

הפילוסופיה היחידה פה היא שלך.

אם תסביר איך תיאור התמרור וההערה מתנגשים זה בזה אולי יהיה לך סיכוי, בינתיים אתה זורק שטויות כאילו ההערה מבטלת את תיאור התמרור.

שיהיה ברור לחלוטין - ההערה שם אינה מבטלת את התמרור ואין בכוחה לבטל את תיאור התמרור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...