Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודש רכשתי רכב חדש מסוג פיקנטו ספורט.

במקור הרכב מגיע עם יחידת ראש מקורית מובנית (OEM), הכוללת כניסת USB, AUX, דיבורית Bluetooth, פיקוד מההגה.

אני מרוצה מהתפעול של המערכת המקורית, והמראה המקורי, ולכן אינני מעוניין להחליף אותה ביחידת ראש 2DIN (בשלב זה).

אני בהחלט מודע לכך שהמערכת המקורית מוגבלת באיכות האות שהיא מפיקה.

במקור הרכב מגיע עם 4 רמקולים (ברור לי שהם פשוטים מאוד) בגדלים:

זוג רמקולים קדמיים (שקועים בדאשבורד) בגודל 4"

זוג רמקולים אחוריים (שקועים בצידי המושב האחורי) בגודל 5.25"

קיימים ברשותי הרכיבים הבאים (פורקו מרכב הקודם):

רמקולים:

Morel Tempo coax 6x9

Morel Dotech MK2 5.25

Subwoofer Pioneer12"

מגברים:

Boss 4 Channel C650 1100W

Super Sound PA2003 180x2

(אני יודע שזה לא מגבר איכותי, אבל ברכב הקודם הוא עשה עבודה סבבה)

רכיבים שאני מעוניין לרכוש:

Morel Hybrid 402 4 שיותקנו במקומות המקוריים בדאשבורד, ואלו למעשה יספקו את עיקר הסאונד.

מנחת איכותי שיפיק אות כמה שיותר טוב, וכרגע אני שוקל לרכוש את המנחת:

RockfordFosgate RF-BLD 3SIXTY

מדובר במנחת 2 ערוצים, ומהתרשמות כללית הוא עושה רושם של מנחת איכותי.

קצת קשה לרכוש אותו בארץ מכיוון שהיבואן הרשמי כבר לא מתפקד, אבל בגדול המחיר שלו זה 600 ש"ח.

אשמח לעזרה בנושאים הבאים (גם בעלי חנויות שחברים בפורום מוזמנים להגיב):

א) חוות דעת לגבי המנחת שציינתי.

ב) האם לדעתכם כדאי לי להתקין את הרמקולים 5.25 בצידי המושב האחורי או להסתפק רק ב6X9 במגש האחורי?

ניסוח חליפי:

האם נשמע לכם הגיוני שברכב כזה קטן יהיו 6 רמקולים ? אולי עדיך לי בכלל לא להתקין את הרמקולים 5.25 שיש לי.

ג) מה לגבי חיווט ? אני מעוניין שהחיווט יהיה איכותי, ברור לי שזה לא הבדל מורגש, אבל אני פדנט וחשוב לי גם שהדברים הקטנים יהיו איכותיים.

האם תוכלו להמליץ לי על סט חיווט איכותי ?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

ראשית, תודה על התגובה המהירה.

לגבי א - נתקלתי במודעת מכירה הזאת, אבל אני לא יודע מה הטיב של המנחת הזה, בייחוד שהוא משומש ואני לא יודע בדיוק מה עבר עליו.

אבל אם אתה ממליץ אז לקחתי לתשומת לבי.

לגבי ג - מה סדר גודל מחיר שכדאי לי להשקיע בקיט התקנה + RCA ?

ראיתי שמוכרים בחנויות קיט התקנה של Soundstream , עם כבל 0 גייג', שנראה מרשים, אבל בפועל אני לא יודע עד כמה הSoundstream הם באמת איכותיים, וגם הRCA שלהם עושה רושם ממש גרוע.

פורסם (נערך)

א - מאמין שמדובר במנחת בעל הנתונים הבאים:

9381_1.jpg

אודיסון חברה מוכרת ונחשבת לטובה. לא הייתי מודאג יותר מדי לגבי מוצריה.

ההמלצה שלי מה היא? אנחנו לא מכירים ומספר הקסדות שיש לי רק אומר שכתבתי הרבה הודעות, לא שאני מבין משהו :wink:

בדוק וברר מול מקורות נוספים.

ג - אאל"ט הקיט של סאונדסטרים שנמכר בארץ הוא בגדר מותג מדבקה, אבל כאמור יתכן ואני טועה.

באתר של קנוקונספטס הקיט שהצעת זול באיזה 6$ ומחיר המשלוח דומה/זהה, למרות שבאיביי המוכר זה גם הם ישירות.

האם בכוונתך לבצע את ההתקנה לבד או אצל מתקין?

אם האחרון, אז בדוק מול כמה מהם לראות עם איזה חיווט הם עובדים.

אתה יכול לראות למשל התקנה בפיקנטו שביצע יוסי אלפין (המשתמש alpine בפורום):

http://www.ecaudio.co.il/page.asp?page=254

ואם כבר אז גם לבדוק מולו על אפשרויות לרמקולים מאחר והוא עובד כמפיץ של אחד הספונסרים בפורום (Arc Audio).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

לגבי הקיט התקנה - לא הייתי בטוח שהאתר של קנוקונספטס עושים משלוח לארץ, אז בגלל זה חיפשתי לרכוש דרך eBay, גם ניתן לשלם דרך PayPal וזה טוב.

אני מתכוון לבצע את ההתקנה אצל מתקין.

ראיתי את העבודה שביצע יוסי אלפיין בפיקנטו ספורט, וראיתי שהבחור שהתקין אצלו התקין ממש רכיבים איכותיים ויקרים.

במקרה שלי, אני מביא את רוב הרכיבים "מהבית" אז לא יודע עד כמה הוא יתלהב מהרעיון.

פורסם

הידיעה היא במרחק שיחת טלפון או ה"פ אחת.

חוץ מזה, אולי הוא יוכל להציע לך שדרוג קל בתחום המגברים או רעיון התקנה אחר.

העלות הנוספת לא אמורה להיות גדולה מדי אם תמכור את כל הציוד המיותר.

פורסם

אין מצב להשאר עם המערכת המקורית ,זה יותר מכשיר ברמה של טרנזיסטור.

חבל להשקיע במנחתים וציוד יקר אם אתה לא מחליף את יחידת הראש.

הייתי מתקין מורד הייבירד 402 או וירטוס 402 בדשבורד

מאחור על המגש האחורי את המורל דוטק 5

סאב כמובן בתא המטען עם שני המגברים

ואת ה 6X9 הייתי מוכר

אלו רמקולים טובים ומבוקשים לא תתקשה למכור אותם.

בנושא יחידת הראש 1 או 2 דין לשיקולך.

פורסם

ה 6x9 יושבים יופי במגש האחורי, למה אתה ממליץ דווקא להשתמש בדוטק 5.25 ? קח בחשבון שהדוטק שלי גם ישנים יחסית, לעומת הטיימפו שהם דיי חדשים, ואני מאוד רוצה להתקין אותם בפיקנטו.

לגבי המנחתים - אין לי ברירה אלא להשתמש במנחת מכיון שאין לי כניסת High Level במגברים.

בשלב זה אני מעדיף להישאר עם היחידת ראש המקורית.

באמת שאני מרוצה ממנה, ואפילו השמע עם הרמקולים קרטון שמגיע במקור הוא לא זוועה מבחינתי, ככה שכנראה שהסטנדרטיים שלי שונים משלך מבחינת איכות סאונד.

השלמתי עם זה שיהיה לי צוואר בקבוק בגלל היחידת ראש.

תודה על ההמלצה לגבי המורל הייבריד, זה מחזק את הדעה שלי שמדובר ברמקולים איכותיים.

מתקין מסויים אמר לי שאני אסבול בהתחלה משמע שלהם, אני מניח שהוא התכוון שיש להם איזשהיא תקופה של Burn In ? מוכר לך?

• תוכן חדש...