Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כבר הייתי בהתלבטות הזאת בין הסופר מיני הידניות שיש בשוק אבל די

הלכתי לאיבוד

הייתי נעול על הקליאו עברתי לפונטו ואז לאיביזה ובחזרה לקליאו, כל הרכבים שנת 2011

אני צריך רכב די מיידי (שבוע) אז הפונטו יורדת מהפרק מכיוון שאין כרגע אקזמפלרים מתאימים מבחינתי למכירה

הדרישות שלי לפי סדר עדיפויות

1.אמינות

2.בטיחות

3.צריכת דלק

קצת מפחד מעגלה אבל מצד שני לא מצפה לרכב ספוטיבי, כרגע אני נוהג על הסיוויק 2003 של ההורים שהיא די זריזה יחסית לרכבין דומים.

הרכב ישמש אותי נהג יחיד ב95% מהזמן כ-60 קילומטר ביום בבין עירוני

אשמח לשמוע חוות דעת ועצות ממכם

תודה

פורסם

הייתי הולך על הקליאו,בטיחותית מהפאביה,חיסכונית,מרווחת מאחור יותר מהאשר האיביזה,לדעתי פשרה טובה ביניהם,הפיגו 206 צפופה מאחור וזה תכלס זה דגם ישן בתחפושת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הראש אומר ללכת על הקליאו, הבטיחותית החסכונית אבל הלב נוטה לאיביזה עם העיצוב הצעיר והביצועים העדיפים.

אני מאמין שאני אתלבט הרבה השבוע ואראה את הרכבים עד שאגיע להחלטה

האם הזמן קניית הרכב יש לקחת בחשבון גם את מכירת הרכב(בעוד שנתיים בערך שאהיה סטודנט)?

אני חושב שלמכור איביזה קל יותר מאשר קליאו

פורסם

הבעיה של הריביזה שכול הזמן יש מבצעים על רכבים חדשים,לכן זה לא רכב ששומר על ערכו.

תקנה רכב שמוצא חן בעיניך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש גם המון איביזות למכירה, זה עשוי גם להקשות על המכירה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אין רכב שקל למכור אותו היום. השוק מוצף ואם אין לך איזה רכב נדיר ומבוקש באמת- יהיה קשה מאוד למכור.

אני חושב שנסיעת מבחן תפתור לך את הדילמות.

פורסם

תודה על התשובות

מנסיונכם, מה לשים דגש בנסיעת המבחן שאני אבצע?

מכמה דק' באמת אפשר להרגיד רכב? לשים לה להבדלים משמעותיים?

האם זה המקום גם להתיעץ על מחיר ריאלי לרכב? אני מבין שמחירון היום הוא רק המלצה מדברי חברי הפורום בפוסטים האחרים

פורסם

תבדוק שהרכב באמת נוח לך ואתה "מתחבר" אליו. אני למשל כמעט קניתי יונדאי I30. רכב מצויין, אבל לא יודע למה לא התחברתי אליו.

בגדול הרכבים שציינת טובים, הייתי מוסיף לרשימה גם יונדאי I20.

אני בעלים של I20 שגמעה מעל 145000 ק"מ ומציגה אמינות מעולה. צריכת דלק סבירה, נוחות סבירה, מרווחת, עלויות אחזקה נמוכות, מאובזרת מאוד אפילו בגרסת הבסיס, בטיחותית (5 כוכבי בטיחות, 6 כריות אויר אפילו בגרסת הבסיס...).

פורסם

היי

את אותה שאלה אפשר לשאול על רכב חדש או על כל רכב. בכל אחד מהרכבים יש יתרונות וחסרונות, השיקול לבסוף הוא באילו מהפרמטרים אתה מוכן להתפשר ובאילו לא.

לי יש קליאו 2011 כבר למעלה משלוש שנים.

הרכב מראה אמינות טובה (בינתיים) גם אם איכות גימור בינונית (הרבה רעשי פלסטיק).

הרכב איטי להחריד (באמת צריך להסתגל, לא מתאים לכל אחד) ובעיקר הדבר בא לידי ביטוי בשיוט בו המנוע מרגיש 'עסוק' (כבר באזור 90 וצפונה).

מצד שני - חסכוני (שלי עושה בנסיעות מעורבות למעלה מ- 16 ק"מ לליטר).

הנוחות בינונית - מושבים נוחים אבל הרכב להפתעתי קצת קופצני.

הנאה מנהיגה - עבור לסעיף הבא....(ולא רק בגלל הביצועים - גם ההגה בעל תחושה מלאכותית משהו ולא מתקשר בסיבובים)

אחזקה - בסה"כ זולה - ביטוחים זולים וגם טיפולים לא יקרים

אבזור - יוצא מן הכלל לתקופה ובכלל (הגה ומוט הילוכים מעור, בקרת שיוט מעולה ושימושית (!), מראות חשמילות עם הפשרה (שימושי ובטיחותי בימים אלה), פנסי ערפל (לא שימושי מאד).

הרכב מרווח מאד (היום כשאני נכנס לכל המכוניות בסוכנויות אני מבין רק כמה הרכב נותן הרגשה אוורירית). לי זה חשוב כי אני גבוה.

בטיחות - מקווה שטובה - לא שניסיתי...:-)

בקיצור - רק אתה תוכל לדעת מה מתאים לך. אבל כמו שכבר אמרו לך כמה מקודמיי, הרבה עניין של להתחבר לרכב מעבר לכל פרמטר 'יבש' כזה או אחר.

האם הייתי קונה קליאו חדשה? בהחלט כן (אפילו עם אותו המנוע) ורק בגלל העיצוב היפהפה והאבזור הנדיב. אני לא אחד שמחפש ביצועים (בפקק הביצועים של כולם דומים...) אבל כן מעריך עיצוב ואבזור שמעביר בכיף את השעות.

בהצלחה

פורסם

איטי להחריד? אני חושב שהגזמת. זה לא רכב שאתה תזנק איתו ראשון מהרמזור, אבל אף פעם לא הייתה לי בעיה לעמוד בקצב התנועה, גם בלי לקרוע את הרכב.

נוחות והתנהגות - אני דווקא מרוצה, זה תלוי במצב הרכב שלך. כמה ק"מ שלך נסע? איזה צמיגים מותקנים על הרכב?

פורסם (נערך)

היום יצא לי לשבת באיביזה במגרש של אוטו-דיל ולסוע בקליאו פרטית.

הקליאו הרגישה מרווחת יותר ומאובזרת היטב אך בנסיעה של שני מחלפים באילון בשעות הערב ללא פקקים הרגשתי את החוסר כח של המנוע, בהאצה ובהשלתבות בתנועה המאוד איטית. לא רציתי לאמץ את הרכב יותר מדי ובמאמץ רב הגעתי ל100 קמש.

גם המשחק הרב של ההילוכים בתוך העיר לא מוסיף(אבל המנורה המורה על ההחלפת הילוכים היא אחלה פיצ'ר:)) כאשר כבר ב50-55קמש הרכב כבר בהילוך חמישי,האם אצלכם בעלי הקליאו זה גם ככה או שהרכב לא תקין 100 אחוז?

מחר אמשיך לחפש ומאמין שאעשה נסיעת מבחן על האיביזה וככה תהיה לי השוואה טובה לקליאו

תודה למגיבים:)

עריכה:במחשבה שניה היו ברכב שני אנשים נוספים (180 נוסף ק"ג בערך) אשר אני מאמין שהכבידו על הרכב, כאשר רוב הזמן אסע לבדו אבל מדי פעם בסופשים אמלא אותו

עריכה אחרונה על ידי David Goren
פורסם (נערך)
איטי להחריד? אני חושב שהגזמת. זה לא רכב שאתה תזנק איתו ראשון מהרמזור, אבל אף פעם לא הייתה לי בעיה לעמוד בקצב התנועה, גם בלי לקרוע את הרכב.

נוחות והתנהגות - אני דווקא מרוצה, זה תלוי במצב הרכב שלך. כמה ק"מ שלך נסע? איזה צמיגים מותקנים על הרכב?

היי

לצערי אני לא מגזים. הלוואי והייתי מגזים. זה לא נורא כשמתרגלים אבל בסה"כ הרכב איטי מאד ומרגיש מאד איטי ככל שהמהירות מתגברת. אפשר להוציא ממנו קצת יותר אבל זה אומר לעלות לטורים גבוהים מה שממש לא 'מהנה'.

שים לב שבדגם החדש שחולק את אותו המנוע ומשקל, הזינוק ל-100 הרשמי ירד מאזור 13 וקצת ל 14.5 (והמהירות הסופית לא השתנתה כך שאני מאמין שיחסי העברה לא השתנו באופן קיצוני). זה לדעתי משקף נכון יותר גם את הקצב של הרכב הזה.

הרכב במצב מעולה (35K ק"מ על צמיגים מקוריים 165/65 במצב מצויין).

זה לא שהרכב לא אוחז - הוא כן. פשוט לא מהנה.

לגבי הנוחות - המושבים נוחים אבל משום מה הרכב קצת קופצני (אולי בגלל הצמיגים הצרים שמותקנים בו, לא יודע, אבל זה לא מה שציפיתי מרכב צרפתי)

David

נורית החלפת ההילוכים היא פיצ'ר מטופש לחלוטין ואני ממש לא משתמש בו. הוא לא לוקח בחשבון פרמטרים רבים וסתם דולק כשהטורים מגיעים לאזור ה- 2000 סל"ד. מיותר לחלוטין....

יחסי העברה קצרים מאד ולכן אתה נדרש להחלפת הילוכים מהירה (גם שאון המנוע מוסיף 'לאוירה' של החלפה מהירה מהרגיל). זה לא נורא בכל המצבים. בפקקים למשל אני מצליח לגלוש בהילוך שני כמעט במהירות 0 ללא בעיה.

החסרון הוא שהנסיעה רועשת במהירות חוקית (למשל 100) שם המנוע מסתובב לו באזור ה- 3200 סל"ד.

שוב, שלא תבין לא נכון. הרכב לא רע. ההיפך הוא הנכון. השאלה התאמתו לצרכים שלך.

אני כמעט בטוח שהייתי עושה את אותה הרכישה שוב בשקלול כל הפרמטרים.

אם ביצועים הם לא בראש מעיניך ואתה מקבל את העובדה שהרכב איטי (כמו הרבה רכבים קטנים) אז לדעתי הוא קניה לא רעה בכלל (בטיחותי, מאובזר, חסכוני (בכל הפרמטרים), וכן - גם אמין).

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי rlevari
פורסם

אני עם 48 אלף ק"מ כמעט, צמיגים של FALKNEN מדגם ZE914 במידה 185/60/15.

אני דווקא נהנה, אבל אולי כי מה שנהגתי בו לפני כן היה קורולה רובוטית, יונדאי גטס אוטומטיות ויונדאי i30CW. :lol:

הפיצ'ר של החלפות ההילוכים קיים אבל הוא לא מציאותי, לפעמים הוא אומר לי להעלות להילוך חמישי באמצע עליה כשברור לי שאם אעלה הילוך הרכב לא יסחוב.

אני מסכים שהרכב לא מטוס, וכשהוא עמוס הוא סוחב יותר קשה, אבל כשאני נוסע לבד או עם נוסע אחד הרכב סוחב יפה מאוד. (שוב - בלי ללחוץ)

• תוכן חדש...