Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים

אני רואה שבחלק מהרכבים מהשנים האחרונות יש אופ' של גיר אוט' של 4 ו6 הילוכים

לדוגמא קאיה פוטרה דור 1 הייתה עם 4 ( יש לי כרגע כזאת)

והדור 2 עם 6 הילוכים.

למה לא עשו מההתחלה את הגירים 6 הילוכים ? כמו שיש 5 הילוכים בידני (הילוך שיוט)

האם גם ברכבים חדשים מתקדמים של היום יש 4 הילוכים? או שזה היה בעצם צוואר בקבוק בגירים האוט' הקודמים.

4 הילוכים לא מקנה נהיגה ספורטיבית יותר ?

שואל מבורות...

פורסם

תיבה עם פחות הילוכים תהיה חיסכונית פחות,תעבוד במהירות שיוט על סלד גבוהה יותר,ויהיו פחות בורות בין הילוכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מהירות הסל"ד בשיוט תלויה ביחס ההעברה הסופי ולא בכמות ההילוכים.

בתיבה עם פחות הילוכים יהיו יותר בורות בין ההילוכים, וזה הרעיון בתיבה עם יותר הילוכים - פחות בורות ושמירה על המנוע בטווח היעיל של סל"ד.

פורסם

תודה לעונים

אז בעצם היתרון של 4 הילוכים , זה נהיגה ספורטיבית יותר לחובבי סלד גבוה (הבעיה שבנסיעה על 130 קמ"ש מורגש מנוע רועש יחסית)

והיתרון של 6 הילוכים זה רק צריכת דלק טובה כתוצאה מנסיעה בסלד נמוך בגלל יחסי העברה תכופים .

אני מאוד אוהב את ה4 בקאיה אצלי. מרגיש את הסלד עולה בין מעברים אבל כפי שציינתי בכביש פתוח היא מרגישה קצת רועשת במהירויות גבוהות.

פורסם (נערך)

רכב ספורטיבי לא יהיה עם 4 הילוכים אלא לרוב תיבה ידנית או תיבה כפולת מצמד0

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פות"ש, לא הבנת נכון. בנהיגה ספורטיבית חשוב שיהיה כמה שפחות בורות בין הילוכים. לכן רכבים ראשונים שקיבלו 6~7 הילוכים היו רכבי מירוץ וראלי.

גיר עם יותר הילוכים מאפשר טוב יותר לנצל את המנוע. גיר עם פחות הילוכים זה לא אומר שיוט על סל"ד גבוה, היה לי וולבו S80T6 ויוקון ששייטו על 100 ב1600סל"ד. לאומת זאת יש לי אוקטביה שמשייטת על 100 על כמעט 2000סל"ד למרות שהיא דיזל ו6 הילוכים.

אין קשר בין כמות הילוכים לסל"ד בשיוט. פה משחק תפקיד רק יחסי העברה. יותר הילוכים תמיד עדיף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היתרון היחיד ב4 הילוכים הוא במשקל עצמי, גודל ובפשטות טכנולוגית.

כשמתכננים רכב ספורטיבי שואפים להפוך אותו לכמה שיותר יעיל, ולכן יותר הילוכים יתנו אפשרות לניצול טוב יותר של כח המנוע, ע"י שמירת המנוע ברצועת הכח היעילה.

ככל שיש יותר הילוכים ברכב, כך הוא יעיל יותר, היום - הסטנדרט ברכבים אוטומטיים (לא מיני) הוא 6 הילוכים, ברכבי יוקרה ניתן למצוא גירים עם 8 וגם 10 הילוכים.

רכבים ידניים קטנים מסתפקים עד היום ב5 הילוכים, ורכבים גדולים יותר ב6.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...