Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוטים בחלומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עידן, לפני 30 שנה בן דוד שלי חלה בסרטן. למרות שאנחנו משפחה אתאיסטית דוד שלי הלך לבאבא סאלי ולקח ממנו מים קדושים בחזקת לא יועיל לא יזיק.

אחרי שהוא נפטר שפכו את המים לעציץ וגם העציץ מת.

ענק, לקחתי לחתימה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גורמים סביבתיים ופסיכולוגיים יכולים להצטרף, ולפעמים אוסף של דברים קטנים וכביכול לא קשורים. כמו שנרמז בהקשר של הקנאביס, המוח נוטה להכנס לסרטים של עצמו, פות"ש נשמע כאדם נבון ובעל מודעות עצמית ואצל כאלה התופעה מתחזקת. הפרעות סביבתיות קלות יכולות לתרום לזה - אם כי, לא בהכרח במובן של הפרעות שינה כמו רעש וכו'. לפעמים סיוטים מהסוג האמור מגיעים דווקא בזמן שינה עמוקה וטובה משום שאז החלומות מגיעים ממקום עמוק יותר - הרבה פעמים בזמן שינה גרועה החלומות הרבה יותר "שטחיים", יותר כמו חלומות בהקיץ שמתערבבים עם המציאות (מי שניסה לישון במטוס במחלקת תיירות יכיר את התופעה...) שזה יכול להיות מאוד מעצבן אבל פחות מלחיץ.

קרינה - לא דווקא רדיואקטיבית א-לה צביפר, אלא סתם אלקטרומגנטית מהסוג שמטען חשמלי מצוי פולט - יכולה להשפיע על המוח, ומחקרים כבר הצביעו על כך שאפילו בזמן עירנות קרינה כזו יכולה לגרום להזיות קלות. אז על אחת כמה וכמה בעת שינה.

אבל הגורם מספר אחת לסיוטים זה פשוט לחץ. לחץ רגיל מהסוג שרובנו מכירים. זה יכול להיות בעבודה. זה יכול להיות משפחתי. זה יכול להיות בזוגיות. יכול להיות התחייבות שלקחתם על עצמכם - הלוואות, משכנתא, לימודים... או סתם חשש מהעתיד - דבר נורמלי לחלוטין חודש לפני שנצטרך לבחור בין אוסף מועמדים גרועים להפליא "להנהיג" אותנו.

דיברו על פסיכיאטר וזה מאוד קיצוני, בד"כ פסיכולוג יעשה עבודה טובה בהפגת לחצים, אבל רצוי קודם שתנסה לברר לעצמך - האם אתה רגוע לגבי ההווה ולגבי העתיד שלך, האם יש דברים שמתרחשים במציאות (לא בחלום) שאתה מרגיש חסר שליטה לגביהם, והאם יש משהו שאתה וזוגתך יכולים לעשות כדי להפחית את הלחץ בחיים שלכם, ולשפר אפילו במעט את השליטה שלכם בעתיד. איך ומה לעשות, זה כבר סיפור אחר, שעדיף שתנסה לברר עם עצמך, עם חברים קרובים ומשפחה, ורק אם לא תהיה ברירה אז פסיכולוג ואם גם הוא לא מצליח - אז הערכאה הגבוהה ביותר שפותרת כל בעיה זה כמובן האוף-טופיק.

ובמקביל - תוציא את כל המטענים מחדר השינה ותכבה מכשירים חשמליים (אם יש מחשב, ממיר טלביזיה וכו') שפועלים בו בלילה. המלצה חמה שטובה גם לבריאות באופן כללי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

פות"ש, האם אתה צורך אלכוהול?

אם כן, במצבים ששתית הרבה (עד מדי), השינה שלך הייתה טובה יותר? גרועה יותר?

מה עם מריחואנה? ניסית? השפיע על השינה?

פורסם

אני עכשיו חושב על זה, איך בעצם הגעתם למסקנה ששניכם חולמים על אותה דמות?

מכיוון שאתם לא מחזיקים תמונות שלה, אלא רק השוותם בין החלומות שלכם באופן מילולי.

ככה שיכול להיות שאתם חולמים על דמויות שונות עם מאפיינים דומים. זה מוריד קצת את מקדם הפחד מהעניין.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
בוודאי שיש בעיות מסויימות עם הפלסיבו אבל התגובה שלי הגיעה כדי להוכיח למי שציטטתי שגם לפלסיבו (שיודעים שהוא פלסיבו) יש השפעות חיוביות בטיפול.

ואגב הצמחת גפיים, זו התגובה שלי לכל מאמיני הרבנים והברכות שלהם. מאיזהושהיא סיבה הם נותנים ברכות רק למחלות כלליות כאלו שאין להן הסבר חד משמעי במדע עדיין אבל מעולם לא נתקלתי במישהו שהצמיח גפה סתם כך. האם התפילות שלו שוות פחות? לא התפלל מספיק? אל טענו, שאלות רטוריות.

אני חוזר - אי אפשר להוכיח שפלסבו מועיל, כיון שאין לך אפשרות לבצע מחקר של פלסבו מול משהו אחר.

ה"השפעות החיוביות" של הפלסבו נובעות כנראה מגורמים אחרים שנכנסים לתמונה, כפי שפירטתי לעיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, אתה בטוח במה שאתה אומר?

כי לעשות מחקר שכולל קבוצה "פלסבו", וקבוצת ביקורת ללא כלום, זה דבר פשוט מאוד לעשייה. לא נשמע לי הגיוני שטרם עשו מחקר כזה עם מדגם גדול מספיק.

לא יודע על איזה טיפולים אתה מדבר, אבל אני יכול בוודאות להגיד לך שבתעשיית התרופות משתמשים בצורה אינטנסיבית בפלסבו (תרופה ללא החומר הפעיל)

וחלק אפילו מהתרופות נגנזות, עקב זה שהם לא מצליחות להשפיע מעבר למה שהפלסבו משפיע.

פורסם

מקר כזה לא יהיה סמוי. הרי כל הרעיון במחקר מבוקר פלסבו הוא שלא הנבדק ולא החוקר יודעים מה הטיפול שניתן ("מחקר כפול סמיות" - double blind study)- מדובר בסוד השמור במרכז המחקר במעטפות חתומות (או במקביל הדיגיטלי שלהן), ונפתח רק לאחר שמסתיים איסוף הנתונים. זאת על מנת לצמצם ככל האפשר הטיית התוצאות.

הסיפור על תרופות שאינן משפיעות יותר מפלסיבו, או אפילו מזיקות יחסית אליו הוא בדיוק הסיבה לביצוע מחקר כפול סמיות. כאשר המחקר "פתוח" הן הנבדק והן החוקר נוטים ליחס לטיפול החדש את התכונות שהם מקוים להציג, ואילו לפלסבו או לטיפול הותיק ליחס פחות יעילות, ולכן תוצאות עלולות להיות מוטות. לא שמחקרים כאלה לא מבוצעים - יש מצבים בהם יש קושי רב מאד לבצע מחקר בלי זיהוי הטיפול, למשל ביצוע ניתוח מדומה - אבל מחקרים כאלה נחשבים פחות אמינים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עידן, לפני 30 שנה בן דוד שלי חלה בסרטן. למרות שאנחנו משפחה אתאיסטית דוד שלי הלך לבאבא סאלי ולקח ממנו מים קדושים בחזקת לא יועיל לא יזיק.

אחרי שהוא נפטר שפכו את המים לעציץ וגם העציץ מת.

אתה מתפרץ לדלת פתוחה ידידי, גם אני ספקן גדול בדברים האלה, יחד עם זאת מסייג את דברי ואומר שוב- אני מכיר אישית מקרה אחד שבו הרנטגן פשוט זיהה מצוקה של בנאדם וגם ידע בשניה ומבלי לשאול אף שאלה מה מקור הבעיה בדיוק ונתן עצות מאוד מועילות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בתור אחד שמאמין בדברים האלו (צדיקים וכו'). אני אציין מקרה שאני מכיר אישית ומראה פן אחר בדברים האלו.

רב אחד שזכיתי להכיר, הרב זאב חיים ליפשיץ זצ"ל, והיה בעל השכלה רחבה בהמון

תחומים עבד בין השאר בנאס"א, אני לא לגמרי זוכר את ה"תפקיד" שלו שם אבל זה

היה משהו בסגנון של פרה-פסיכולוגיה. יום אחד התקשרו אליו משם וביקשו שיגיע

דחוף לאיזה מקום לחקור מישהי בעלת "כוחות על-טבעיים". המישהי הזאת ידעה

עליו ועל שאר העובדים שם פרטים שהיו ידועים רק להם ולא לאף אחד אחר. אבל

בנוסף לכל הדברים האלו היא גם אמרה דברים לא נכונים.

לכן, אני מאמין בדברים על-טבעיים או איך שלא תקראו לזה, אבל לוקח את זה בערבון מוגבל.

פורסם

שנייה אני מוציא מהבויידעם את התלוש משכורת ומעלה צילום.

תראה, לא הבאתי איזו ידיעה מרעישה שבאה לשכנע אותך להאמין ברב כזה או אחר. השורה התחתונה

שלי היא שקיימים כוחות XXXX (=יו ניים איט) והכוחות האלו לא שייכים לדת כזאת או אחרת או לרב כזה

או אחר.

מי שרוצה להסכים שיסכים ומי שלא, שיבושם לו. כמו שנייט-דרייבר הביא סיפור על המים של הבבא-סאלי

שלא עזרו כך אני יכול להביא סיפור על מישהו שזה כן עזר לו.

פורסם

אתה לא יכול לכתוב דברים, ולצפות מאיתנו להאמין לכך מבלי להביא סימוכין.

אם רב מוכר ישראלי היה עובד בנאס"א נראה לך שלא היה לזה סימוכין ברחבי הרשת?

אל תיקח את זה אישית, אבל סיפורים לחוד ועובדות לחוד.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

סיפור על מישהו שכביכול עבד בנאס"א והלך לראיין מישהי שידעה עליו פרטים וגם מספרה פרטים לא נכונים קנה אותי, כאן ועכשיו אני מאמין שיש כוחות שלא שייכים לשום דת.

לך תראה את הפרק הראשון של "תא גורדין" האמריקאית, אותה סיטואציה בדיוק, יושבת מרגלת ויודעת הכל על הצוות שחוקר את הארגון שלה ב cia.

• תוכן חדש...