Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בסוף מאי אני מתכנן לטוס לגרמניה לאירוע משפחתי.

האירוע עצמו באיזשהו כפר צפונית לשטוטגרט, אז יש לי כמה התלבטויות בנוגע לטיסות ולרכבים.

בתוכנית אותו אירוע משפחתי, אבל חוץ מזה גם נרצה לטייל באיזור היער השחור ושטוטגרט.

מבחינת כמות אנשים, מדובר על 9, כך שבכל מקרה מדובר על שני רכבים.

עד כמה שבדקתי יש לי שתי אפשרויות עיקריות ( טיסה ישירה )

1. לטוס למינכן ומשם להתקדם. (אלעל )

2. לטוס לבאזל ומשם להתקדם.( easyjet )

הטיסה למינכן יקרה בכ2000 ש"ח ( 5 נפשות ) בשקלול מזוודות וכו' אבל הנחיתה בבוקר והמראה חזרה בערב.

לבאזל מגיעים ב 16:00 והטיסה חזרה ב 6:00 , קצת פחות נוח...

שאלות :

1. יש משהו שאני צריך לדעת בהנחה ואני שוכר את הרכב בבאזל ומשם נוסע לגרמניה?

2. מקומות שכדאי לראות ( הילדים שלי בני 8,6,4 )?

תודה מראש

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

כמה דברים:

1. אתה יכול לטוס גם לפרנקפורט, המרחק לשטוטגרט די דומה למרחק ממינכן. אפילו ציריך לא רחוקה מדי, אם תמצא טיסה זולה (LY או LX), אבל צריך גם לבחון את מחירי ההשכרה בשויצריה.

2. גם LH טסים למינכן ולפרנקפורט.

3. באזל זה לא באזל אלא מולהאוס, הרכב יושכר לך במחיר צרפתי שעלול לקזז את החסכון בהשואה לשכירת רכב בגרמניה. היתרון הוא מרחק יותר קצר לשטוטגרט. מחייב בדיקה יסודית.

4. לגבי טיסה באיזיג'ט - בדוק את העלות הכוללת את כל האקסטרות הנדרשות. עלולה בהחלט להיות דומה לחברות הסדירות, תלוי בתאריך המדוייק. ואל תשכח ששעות הטיסה נוחות מבחינת השינה בלילה לםני, אבל בעייתיות מבחינת הגעה למלון אחרי הנחיתה. בסופו של דבר הפסד של יום (ואולי יומיים - יום בכל כיוון. צריך לבדוק את השעות במדוייק). לדעתי 200 ש"ח לנפש בטיסות זו השקעה כדאית אם מרויחים יום טיול.

5. מקומות שכדאי לראות: חפש את שרשורי היער השחור בפורום. לא תחסר תעסוקה, החל בפארק אירופה ועד אזור טיטיזה.

6. יש עונות בהן יש טיסות ישירות לשטוטגרט עם כל מיני חברות שכר. בדוק באתר של ישראייר, ארקיע, German wings (חברת בת של LH), אייר ברלין ואולי עוד חברות גרמניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד אופציה מעניינת לגבי היער השחור - יש טיסות שמגיעות ישירות לבאדן באדן (חברת גרמן ווינגס, חברת בת של לופטהנזה), זה יותר קרוב ליער השחור משטוטגרט.

כמו שספריאל ציין, שטוטגרט נמצאת כשעתיים נסיעה ממינכן וגם מפרנקפורט.

לגביי השכרת רכב - אם יש לך נוסע מתמיד באלעל תוכל לשכור רכבים בSIXT הישראלית תמורת מחירים זעומים למדי. (למי שיש נוסע מתמיד יש הנחה של 17%)

אנחנו שכרנו בקיץ למשך 9 ימים פורד מונדיאו סטיישן, שילמנו על זה משהו כמו 1300₪, כולל 3 נהגים וביטוח ביטול השתתפות עצמית. בחברת ההשכרה הציעו שדרוג לאודי A6 סטיישן TDI תמורת 10 יורו ליום והסכמנו.

שים לב שהם לא ממש בקיאים בחוקים, למשל - הם אמרו שאני לא יכול לנהוג (הייתי בן 21 כשטסנו), בירור קצר בדלפק חברת ההשכרה ובאתר העולמי של חברת SIXT מעלה שאני יכול לנהוג על רוב הרכבים למעט רכבי ספורט "כבדים" (אני כן יכול לנהוג על שירוקו או BMW סדרה 2) ורכבי יוקרה. ואכן יצא לי לנהוג שם. חוויה שונה מהותית מהנהיגה בארצנו.

נחיתה בבוקר והמראה בערב זה יתרון מצד אחד - אתה לא מפסיד את היום הראשון ולא מפסיד כמעט את היום האחרון.

מצד שני אתה מגיע עייף ביום הראשון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לחזק את דברי דור - שכירת רכב בגרמניה היא עניין זול מאד.

הופתעתי מהסיפור של דור לגבי גיל הנהגים, אני דווקא נתקלתי בנוקשות רבה בעניין, אבל כבר כמע 5 שנים מאז הבקור האחרון שלי בגרמניה. בבלגיה, לפני 3 חודשים, עלות הוספת נהג בן 22 לשכירות של 4 ימים עמדה על כ-200 אירו. ויתרתי. בפינלנד, לעומת זאת, הוספת נהג מעל 21 לשבוע עלתה רק 40 אירו. בשני המקרים מדובר בקבוצה של גולף סטיישן.

לגבי נוסע מתמיד - בדוק את נושא כרטיס הנוסע המתמיד בכל חברות התעופה. יש הטבות שנובעות מעצם החזקת הכרטיס, אףילו עם אפס נקודות. ברוב חברות התעופה הכרטיסים ניתנים חינם, ואני למדתי את התרגיל, ולמרות שתדירות הטיסות שלי די נמוכה אני מחזיק בלא פחות מ-4 כרטיסי נוסע מתמיד וכמה כרטיסים של רשתות מלונות. גם לחברות ההשכרה יש מועדוני נאמנות, שוה לבדוק את האופציה (לי, אישית, אין חברות במועדון כזה, ניסיתי את יורופקאר שאצלה שכרתי בשנה האחרונה פעמיים אבל לא הצלחתי להרשם).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שים לב שבאזל איננה בגרמניה ושוויץ יקרה מאוד, בדוק את מחירי ההשכרה.

האם אתה גם רוצה לטייל במינכן או רק לנחות שם, מבחינת מרחק היא רחוקה משמעותית (שעתיים וחצי משטוטגארט, מצד שני יש לך את לגו לנד בדרך).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אלון - באזל אמנם בשויץ, אבל נמה"ת BSL נמצא בצרפת. יקר מגרמניה, אבל זול משויצריה.

ד"א לפני מספר שנים לנתי 5 לילות ב-Weil Am Rhein, שהוא פרבר של באזל בצידו הגרמני של הגבול לצורך טיול בשויצריה. המלון היה דקת נסיעה ממעבר הגבול לשויצריה וסמוך לגשר הולכי רגל שהוביל לצרפת, ונהניתי מהמחירים הזולים של קניון גרמני.

פורסם

אגב, כדאי לבדוק עם חברת ההשכרה אם היא מאשרת את מעבר הגבולות, יש מדינות אליהן אסור לעבור עם רכבים ספציפיים. זה יותר נוגע למזרח אירופה, אבל כל חברה והנהלים שלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

עדיין לא נתקלתי בבעיות בין מדינות מערב אירופיות "אמיתיות" (לגבי רכבי יוקרה יש מגבלות לגבי איטליה), אבל צריך לשים לב לעניין אגרות הכבישים והויגנטות.

פורסם

כבר ראיתי חברות שדרשו על זה כסף, מהניסיון שלנו - SIXT לא דרשו על זה כסף.

את האמת שSIXT בסדר גמור, המחירים נמוכים יחסית, הרכבים חדשים, שירות טוב, קיבלנו את הרכב נקי (ממש ההפך ממה שרגילים בארץ, שמקבלים רכב שבור בכל פינה). אני מניח שעניין הביטוח לנהגים צעירים יחסית לא רלוונטי עבורך, לכן תוכל לבחור כל רכב שתרצה.

עם 3 ילדים קטנים, אם אתה מתכוון לשכור או להביא מהארץ בוסטרים, כדאי לקחת רכב מרווח. אני הייתי הולך בכיוון של רנו סניק או מיניוואן אחר. תבקש דיזל על מנת לחסוך בעלויות הדלק.

(רק שתבין, היינו עם אודי A6 TDI, אנחנו 4 מבוגרים עם תיקים ומזוודות, פקקים, נסיעה עירונית, נסיעה באוטובהאן במהירויות גבוהות, מזגן דלוק באופן קבוע, והרכב עשה 1:17 קבוע!)

פורסם

הבעיה עם דיזל היא שלא מבטיחים לך דבר בעניין. בנסיעה האחרונה שלי (בלגיה) עשיתי 4 ימים וכ-750 ק"מ על מיכל אחד באוקטביה סטיישן, סה"כ הוצאות הדלק היו 50 אירו (40 ליטר). הבעיה, כאמור, היא שחברות ההשכרה לא מתחייבות לדיזל, וכנראה שהדיזל הופך פחות נפוץ באירופה בגלל בעיות זיהום האויר.

פורסם (נערך)

באמת עמדתי לשאול על הבוסטרים, כי אני אצטרך לפחות שניים.

מה שבטוח ממיניוואן אני אנסה להמנע, הספיקו לי 3 שנים עם רנו סניק.

אבל סטיישן נורמלי כמו מונדיאו בא בחשבון

בעקבות הדברים שכתבתם בדקתי גם אפשרות לנחות במינכן ולחזור מפרנקפורט.

כרגע זה נראה שלא מייקר את הטיסה, רק צריך לבדוק שזה לא מייקר את השכרת הרכב

לבאזל הטיסה תעלה כ 1206$ ל5 אנשים

ולמינכן 1705$

עריכה אחרונה על ידי יניב ח.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

בטוח שייקר את שכירת הרכב, אבל כיון שמדובר בגרמניה ובתוך גרמניה סיכוי סביר שהסכום לא יהיה אסטרונומי.

בפינלנד היה לי מצב הזוי שבו שילמתי עמלה של החזרה בתחנה אחרת כאשר לקחתי את הרכב בתחנת הרכבת של הלסינקי והחזרתי בנמה"ת שלה. הבדיחה היתה עוד יותר עצובה כיון שכאשר הגעתי לתחנת ההשכרה נמסר לי שפרצו לרכב המיועד לי, והרכב החלופי בדרכו... מנמה"ת.

פורסם

אנחנו עשינו את זה (נחתנו בפרנקפורט, חזרנו ממינכן), לא מייקר את הרכב (לפחות לא בSIXT) ובטיסה זאת הייתה תוספת זניחה יחסית.

פורסם

מהניסיון שלי ב 3 פעמים האחרונות ששכרתי רכב באירופה (פעמיים גרמניה ופעם איטליה), הזמנו משפחתית גדולה סטיישן (מונדאו\פאסאט סטיישן) וקיבלנו מיניוואן (פעמיים C4 פיקאסו ופעם אחת S-MAX). אז אל תבנה על זה שתוכל להתחמק מלקבל מיניוואן.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תלוי בזמינות ובתקלות. לפני מספר שנים הזמנתי סטיישן (מונדיאו), קיבלתי מיניואן (5008) - שהתגלה כפנינה עיצובית עם הרבה יותר מקום מכפי שנראה מבחוץ. בפעםן האחרונה הזמנתי גולף סטיישן, קיבלתי מוקה שהתגלתה כזעירה, הוחלפה לאוקטביה סטיישן שהיתה נהדרת.

• תוכן חדש...