Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למשפטני הפורום,

לאחרונה רכשתי רכב חדש מיבואן אך טרם קיבלתי אותו. קבלת הרכב תתרחש ב-2015 וכך גם רישוי הרכב. היום קיבלתי טלפון מסוכנות היבואן בבקשה להוסיף להם 287 ש"ח לתשלום הסופי שאותו כבר שילמתי במלואו, וזאת בגין תוספת לאגרת הרישוי שתתרחש ב-2015 לטענתם. עיינתי בסעיפי המחיר שקיימים בהסכם ההזמנה שחתמתי עליו, ואני מציג את החשובים שבהם בפניכם (את אלו שמדברים על מחיר הרכב והם הרלוונטיים מבחינתי). אשמח אם משפטן כלשהו בפורום יוכל לומר לי האם יש לי עילה לא להסכים לתוספת הנ"ל.

להלן סעיפי המחיר:

1. מחיר הרכב ותשלומו:

1.1 מחיר הרכב במועד ביצוע ההזמנה - הינו כמפורט בנספח "פרטי הזמנת רכב" - המהווה חלק בלתי נפרד מהזמנה זו (להלן: "פרטי ההזמנה"), וכולל את מחיר כל התוספות, המיסים ואגרה למשרד הרישוי (להלן: "המחיר המקורי"). בהזמנה זו "מועד ביצוע ההזמנה" - מועד חתימת המזמין על הזמנה זו.

1.2 תשומת לב המזמין מופנית לכך שהמחיר המקורי, המוגדר בסעיף 1.1 לעיל, עשוי להשתנות בין מועד ההזמנה לבין מועד מסירת הרכב למזמין.

לכן בידי המזמין האפשרות:

א. לשלם במועד ביצוע ההזמנה, או תוך 14 ימים ממועד ביצוע ההזמנה את המחיר המקורי, או חלקו. מזמין שבחר לשלם את המחיר המקורי במועד ההזמנה, או תוך 14 ימים ממועד ההזמנה, ייחשב המחיר המקורי ששילם ל"מחיר הסופי", כהגדרתו להלן ובכפוף לאמור והמפורט בסעיף 1.3 להלן. תשלום כאמור בסעיף זה יקנה למזמין הגנה, מלאה או חלקית, מפני שינויים העלולים לחול במחיר המקורי, הגנה שהיקפה מפורט בסעיף 3 להלן.

1.3 הובהר וידוע למזמין, כי המחיר הסופי כאמור לעיל, יכול שיהיה כפוף לשינויים שלהלן: שינויים בשיעורי המיסים המוטלים ו/או שיוטלו על הרכב בשלבי היבוא ארצה ו/או על מכירתו כן שינויים הנובעים מהטלת מיסים חדשים על כלי-רכב מיובאים ארצה לרבות שינויים בשיעור המיסים המוטלים על מכירת רכבים ו/או החלים על עסקת רכישת הרכב. בהזמנה זו "מיסי יבוא" - מס קניה מכס, מע"מ - מס ערך מוסף (להלן יחדיו: "המיסים").

3. הגנת מחיר:

3.1 מזמין ששילם את מלוא מחיר הרכב על פי מחירון הרכב התקף במועד התשלום, בין אם שולם כמחיר מקורי בעת ההזמנה, או בתוך 14 ימים ממועד ההזמנה, או בתוך 7 ימים ממועד קבלת הודעות העדכון, כאמור בסעיף 1.2 (ד) לעיל, לא יישא, בכפוף לסעיף 1.3 לעיל, בשינויים שיחולו בין מחיר הרכב על פי מחירון הרכב במועד התשלום כאמור, לבין מחיר הרכב במועד התשלום הסופי (להלן: "שמירת מחיר").

3.2 למען הבהר והסר ספק, המזמין יישא בשינויים במיסים (כהגדרתם לעיל) המוטלים על ידי רשויות המדינה ושאינם בשליטת היבואן, שיחולו, אם יחולו ו/או יוטלו ו/או יועלו בין יום ההזמנה ליום מסירת הרכב למזמין ויחולו על עסקת רכישת הרכב.

כמדומני, הסעיפים שמדברים על כך שהמחיר לא ישתנה, הם בכפוף לסעיף 1.3, שלמיטב הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה) מדבר על מיסי יבוא (מס קניה מכס) ומע"מ (מס ערך מוסף), ואינו כולל (ושוב תקנו אותי אם אני טועה) עדכון של אגרת רישוי.

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

תודה רבה מראש.

פורסם

סעיף 1.2 מורכב מתתי סעיפים שלא הבאת

מה נכתב בהם?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ברוך הבא לפורום

אגרה זה לא מס !!

אם רצו שזה יהיה מס היו קוראים לזה מס רשוי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה...

מס הוא תשלום לשלטונות הנגבה מתושבים ומאזרחים לצורך מימון הפעולות של השלטון. במובן הרחב המס במדינה הוא סך המשאבים אותם נוטלת הממשלה מהציבור. במדינת חוק הטלת מס נעשית באמצעות חוק, וגבייתו נעשית באמצעות רשות ממשלתית (או עירונית) שהוסמכה לכך.

קיימים סוגים שונים של מסים, ובאפשרות המחוקק לקבוע על מי להטיל מס ובאיזה שיעור כדי להגשים את מטרותיו.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A1

אגרה היא תשלום המשולם לרשות ציבורית (הממשלה, רשות מקומית וכדומה) בתמורה לשירות מסוים שהרשות מספקת.

בדומה למס, האגרה משולמת לרשות ציבורית, אך בשונה ממנו, האגרה משולמת בתמורה לשירות מסוים, ואילו מס משולם ללא תמורה ספציפית. לדוגמה, אזרח המבקש דרכון ממשרד הפנים נדרש לשלם אגרה בגין שירות זה. עם זאת, האגרה נבדלת ממחיר בכך שייתכן שהאגרה תהיה בגובה מעל הנדרש על מנת לספק את השירות עבורו הוא משולם, ובכך יש בו רכיב שהוא מיסוי

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%94_(%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D)

כל שקל שהממשלה לוקחת ממך, זה מס.

אגרה זה פשוט מס עם מטרה כתובה מראש...

פורסם

אז למה צריך לשלם אגרה על שנים שהרכב עמד בלי לזוז?

תמורת איזה שירות אני משלם בדיוק על האפלאוז שחונה בגראג' מ2010 בלי טסט?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

ינלין

אתה בעצמך מביא את ההבחנה בין אגרה למס

זה שזה נכנס לכיס אחד לא מעניין אף אחד

לכן אגרה זה לא מס

אני מרוויח 100אלף לחודש אתה 10000 לחודש נשלם מס הכנסה בסכום שונה

לשנינו מזדה 3 1600 שנת 2012 שנינו נשלם את אותה אגרת רישוי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני מרוויח 100אלף לחודש

פששש....

ולפותח השרשור - אני לא עו"ד, אבל כיון שאגרת הרישוי הולכת ישר לקופת המדינה, והיבואן הוא רק גובה האגרה, אתה צריך לשלם אותה - זה לפחות מה שאומר ההיגיון שלי.

פורסם
סעיף 1.2 מורכב מתתי סעיפים שלא הבאת

מה נכתב בהם?

אני לא חושב שהם כ"כ רלוונטיים, אבל הרי הם לפניך:

ב. אם המזמין אינו מעוניין לשלם את המחיר המקורי במועד ההזמנה, המזמין ישלם ליבואן מקדמה בתור דמי הזמנה (להלן: "דמי ההזמנה") עבור פתיחת ההזמנה וטיפול היבואן בהזמנת הרכב והם יופחתו מהמחיר הסופי. תשלום דמי ההזמנה הוא תנאי לתוקף ההזמנה.

ג. אם ישלם המזמין את המחיר המקורי לאחר 14 ימים ממועד ההזמנה, מחיר הרכב שיסופק למזמין לפי ההזמנה יהיה מחירו ומחיר התוספות, על-פי מחירון היבואן התקף בעת תשלום מלוא המחיר (כולל מיסים ומע"מ) ובתוספת אגרת רישוי (לעיל ולהלן: "המחיר הסופי").

ד. בכפוף לאמור בסעיף 7 להלן, בכל מקרה בו לא ישלם המזמין את המחיר המקורי בתוך 14 ימים ממועד ביצוע ההזמנה ונודע ליבואן כי עומדת לחול עליה במחירון היבואן, מתחייב היבואן לעדכן את המזמין בהודעה טלפונית בדבר עליית המחיר הצפויה (להלן: "הודעת העדכון"). במקרה כאמור תינתן למזמין אפשרות: (א) לשלם את המחיר המקורי עד ל-7 ימים ממועד מתן הודעת העדכון ע"י היבואן. (ב) להודיע על רצונו לבטל את ההזמנה. לא הודיע המזמין על ביטול ההזמנה ולא שילם תוך 7 ימים כאמור, יראו את המזמין כאילו אישר את עליית המחיר ויחול עליו המחיר הסופי.

תודה לכולכם על התגובות.

פורסם
ינלין

אתה בעצמך מביא את ההבחנה בין אגרה למס

זה שזה נכנס לכיס אחד לא מעניין אף אחד

לכן אגרה זה לא מס

אני מרוויח 100אלף לחודש אתה 10000 לחודש נשלם מס הכנסה בסכום שונה

לשנינו מזדה 3 1600 שנת 2012 שנינו נשלם את אותה אגרת רישוי

אגרה היא תשלום המשולם לרשות ציבורית

מס הוא תשלום לשלטונות הנגבה מתושבים ומאזרחים

אגרה היא תשלום לרשות ציברות. לשלטונות. מס הוא תשלום לשלטונות.

כשאתה כאזרח או תושב משלם אגרה, אתה משלם מס. ראבק.

זה כמו שתגיד שמכונית זה לא כלי רכב, כי אם רצו שזה יהיה מכונית היו קוראים לזה מכונית. כל מכונית היא כלי רכב!

אגרה זה רק סוג אחד של מס. והאגרה לא הולכת ליבואן. היא הולכת לקופת המדינה. איך זה בדיוק לא מס?

והעובדה שהאגרה היא לא פרוגרסיבית איננה אומרת שהיא לא מס. יש לך מע"מ. אתה יודע מה זה מע"מ? מס ערך מוסף. וגם אני וגם אתה נשלם 18% על אותה העוגייה, אפילו שאתה מרוויח פי 10.

פורסם

אתה לא צריך לצעוק כאשר אתה לא צודק.

לא סתם החוק מבחין בין מס לבין אגרה.

זה ששניהם יוצאים מכיסנו ונכנסים לאוצר לא עושה את האגרה למס.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני מקווה מאוד שמצאתי פרצה בהסכם ההזמנה, מכיוון שגם אני התייעצתי עם מספר מומחים בתחום, והכיוון הכללי שהוסכם ביניהם הוא שאגרה היא לא מס. ובכן, כך או כך, כנראה שמישהו מטעם היבואן קרא את השרשור הזה ואולי חשש מגל מחאה של רוכשים פוטנציאליים כמוני, כי הרגע התבשרתי ע"י נציג היבואן שאני לא צריך לשאת בעליית סכום האגרה הזה. אגב, בקישור הזה עדיין אינני רואה עדכון של גובה האגרה לשנת 2015, מה גם שלא הוזכר באף מקום בתקשורת שגובה האגרה עומד להתעדכן. הפעם האחרונה שגובה האגרה עודכן היה בחודש אפריל 2014, והנ"ל עודכן גם באמצעי התקשורת.

פורסם
אתה לא צריך לצעוק כאשר אתה לא צודק.

לא סתם החוק מבחין בין מס לבין אגרה.

זה ששניהם יוצאים מכיסנו ונכנסים לאוצר לא עושה את האגרה למס.

החוק מבחין בין כל מס לכל מס. מה הפואנטה שלך? ועל איזה חוק אתה מדבר?

אתה לא קורא את ההגדרה? ההגדרה של מס זה כסף שהשלטונות גובים ממך. אגרה היא סוג של מס. מס הכנסה הוא סוג של מס. מע"מ הוא סוג של מס. מבין?

• תוכן חדש...