Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול קבוע לStart & Stop

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בפיאט 500 שלי ובהרבה מכוניות אחרות יש מערכת שמכבה את המנוע בעצירה ומפעילה אותו כשצריך אותו בחזרה.

בתיאוריה הכל טוב ויפה אבל בפרקטיקה זה קודם כל מעצבן, דבר שני ב500 קרה לי כבר איזה 3 פעמים שזה לא הצליח להניע ברמזור (בהנעה מהמפתח מניע מושלם תמיד) וכמובן זה סתם שוחק רכיבים ואת המצבר היקר בלי שום סיבה רצינית, מצבר חדש עולה יותר מכמה שזה יחסוך בדלק ב100 שנים גם, ואני מניח שגם הזיהום מייצור מצבר גדול יותר מהקצת דלק הזה.

בכל מקרה - מה שאני רוצה בשרשור הזה זה למצוא פתרון שיגרום למערכת לא לעבוד אף פעם, בלי לזכור ללחוץ על הכפתור ביטול בכל נסיעה.

למי שיש לו דיעה שונה על המערכת וחושב שזה הדבר הכי טוב שהומצא מאז הרכב עצמו, אני אשמח אם תשמור את זה לשרשור אחר וכאן נתרכז בלמצוא כיבוי למערכת למי שלא אוהב אותה.

למי שמכיר את המערכת היא תלויה בהרבה תנאים כמו טמפרטורה, האם הדלת פתוחה, מצב הטעינה במצבר, וכו. וכמובן יש את הכפתור ביטול שלה

רעיונות שעלו לי הם

1. לפרק את הכפתור ולעשות בו קצר שיהיה לחוץ תמיד - מסובך ומסוכן מדיי

2. החיישן מצב מצבר נמצא על ההדק של המצבר, אם הוא משמש רק לstart & stop אפשר לפרק אותו בקלות. אבל אולי זה משמש גם בשביל האלטרנטור או משהו אחר? יש ברכב אלטרנטור "חכם".

בקיצור כרגע רעיונות לא מדהימים, וצריך למצוא את החיישן או המצב הספציפי שיתנו פתרון טוב.

אשמח לשמוע את הרעיונות שלכם

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

למצוא את הממסר של המערכת, והפיוז של המערכת, ולהוציא אותם.

יתכן ותידלק נורת אזהרה בלוח השעונים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בקשר לעדכון תוכנה שבקישור - זה האידיאלי אבל זה למכוניות חדשות יותר משלי לצערי.

בקשר ללהוציא פיוז או ממסר, זה יכול להיות גם ממש טוב. אבל השאלה היא אם יש כאלה? הרי כל ה"מערכת" הזאת זה תוכנה במחשב מנוע, ולא משהו פיזי. איך אפשר לדעת?

פורסם

דרך אגב הנה התנאים שבהם המערכת לא פועלת:

Start&Stop won't work when:

• Engine is cold. (Starting a cold engine uses lots of petrol!)
  • Battery is not sufficiently charged (the unofficial number is below 80%)
  • Temperature outside is very low (I assume they mean freezing temperatures here)
  • Wipers are at max speed
  • Rear window defroster is on
  • Particulate filter regeneration is in progress (Diesels only)
  • Driver's door is open (Closing it again won't help)
  • Driver's seat belt is not fastened
  • You come out of reverse (Practical for parking manoeuvers)
  • Cabin heating/cooling in progress (i.e. cabin isn't warm or cold yet) or rapid defroster (MAX DEF) function on (Dual zone climate only)
  • When the car is brand new since the system is being initialized
  • Car was not above 10 km/h (~6 mph) since last Start&Stop operation
  • Car is moving
  • Low braking system vaccum pressure. I.e. after repeated aggressive use of the brake pedal.

• תוכן חדש...