Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקשרתי למפרסם כלשהו בלוח יד2, והוא מסר לי שהרכב שהוא מוכר נקנה באמצעות ליסינג מימוני והוא רשום על שם חברת הליסינג. לטענתו הוא מחזיק בידו ייפוי כוח למכור את הרכב עבור חברת הליסינג, כך שאני ארשם כיד 2. האם ההליך הזה הוא דבר מקובל? או שכדאי להתרחק מכל מוכר שמוכר למעשה משהו שלא שייך לו, גם אם לכאורה יש לו ייפוי כוח מהמוכר?

פורסם

לא חסרים רכבים ישירות מליסינג. כל מיני סיפורי סבתא על הרכב שרשום על שם אחותי עם שם משפחה אחרי החתונה לא מעניינים. אם אתה נעול על ליסינג אז גש ישירות למגרש וקנה מהם. לא דרך מתווך עם יפוי כח

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אין הליך כזה שהמשתמש מטפל עבור חברת הליסינג (בליסינג מימוני) במכירת הרכב, ובתמורה מקבל מהחברה איזושהי הטבה על רכב חדש?

פורסם (נערך)

אכן כן. כאשר רוכשים רכב בליסינג מימוני היד הראשונה של הרכב היא חברת הליסינג. כאשר חוזה הליסינג המימוני מסתיים לרוכש המקורי ישנן 3 אפשרויות:

1. לקנות את הרכב (להשלים את הסכום החסר) ולהעביר בעלות אליו (הרוכש נהיה היד השנייה של הרכב).
  2. להחזיר את הרכב לחברת הליסינג. כאן יש הבדלים בין החברות והמסלולים, אבל זה יכול להיות במסגרת רכישה של הרכב הבא, או החזרה בלי תשלום נוסף וכו'.
  3. למכור את הרכב לאדם אחר. במצב הזה הקונה הנוסף רוכש את הרכב ישירות בגמר חוזה הליסינג המקורי והוא נהיה היד השניה של הרכב. כאן בעצם הקונה המקורי משתמש בכספי המכירה של הרכב על מנת לסלק את יתרת חובו לחברת הליסינג במסגרת הליסינג המימוני.

המקרה שלך הוא מקרה 3. למרות שזה מעט פחות נוח מקניה ישירה מול אדם פרטי או מקניה מחברת ליסינג, ייתכן שהעסקה משתלמת. במחירון לוי יצחק ישנה הפחתה על ליסינג מימוני של 10%, אפילו שבפועל הרכב היה אצל אדם פרטי וטופל על ידו (למעט אם צורפה לעסקת הליסינג המימוני גם חבילת טיפולים ע"י חברת הליסינג). למרות שאין להכליל, רכב מליסינג מימוני כנראה דומה יותר לרכב פרטי מאשר לרכב מליסינג תפעולי. תעשה את השיקול שלך האם ההתעסקות הנוספת שווה את מצב ומחיר הרכב.

כל האמור כמובן רלוונטי כאשר יש מסמך של חברת הליסינג אשר מאשר שהרכב היה בליסינג מימוני. אני רכשתי בעבר רכב בליסינג מימוני, וכאשר חוזה הליסינג נגמר רכשתי את הרכב מחברת הליסינג (אפשרות 1 לעיל). כאשר מכרתי את הרכב נתתי לקונה את המסמך שחברת הליסינג נתנה לי שמאשרת שהרכב היה בליסינג מימוני, ומכרתי במחירון משוקלל של ליסינג מימוני.

עריכה אחרונה על ידי foo_bar
פורסם

תודה על התשובה.

תעשה את השיקול שלך האם ההתעסקות הנוספת שווה את מצב ומחיר הרכב.

איזו התעסקות נוספת יש? הרי אם הבנתי נכון, אז האדם שמולי מטפל בכל הליך המכירה בדומה לכל אדם פרטי אחר, רק שבמועד העברת הבעלות הוא יצטרך להציג בדואר את ייפוי הכוח שמסמיך אותו לעשות עסקאות בשם חברת הליסינג, ששמה הוא זה שמופיע ברישיון הרכב.

או שאולי חשוב שאני אערוך בירורים כדי לוודא שייפוי הכוח אמיתי? איך מוודאים את זה בכלל?

פורסם

האם יכול להיות שאותו אדם הוא סוחר?

נתקלתי במקרה דומה , המחיר של הרכב אגב היה זול משמעותי מהמחיר שדורשות חברות הליסנג.

העדפתי לוותר מחשש שמדובר בסוחר

פורסם

טוב, אז לאחר עוד ועוד טלפונים למפרסמים שונים ביד2, מתברר שהתופעה נפוצה ביותר. לא פחות מ-5 אנשים שונים ממקומות שונים בארץ ולגבי רכבים שונים טענו בפניי שהרכב "שלהם" רשום על שם הליסינג, ויש להם ביד ייפוי כוח למכור אותו. הגיוני להניח שלא כולם סוחרים/גנבים/סוחרי גרוטאות, לא? מצד שני, אם זו כזו תופעה נפוצה, מוזר שאין פה בפורום הרבה אנשים שנתקלו בה (או לפחות שהגיבו בת'רד הזה...). יכול להיות שהכל מתנקז אלי פשוט כי אני מתעניין בדיוק ברכבים שהכי נפוצים בעולם הליסינג?

פורסם

הסיפור נשמע חשוד, רכב ליסיג - במכירה שלו מתעסקת חברת הליסינג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

דווקא לא חשוד,גם אנחנו שקלנו פעם ליסינג בבית אבל לא לקחנו בגלל הגבלת קילומטראז'.

אמרו לנו יש שלוש אופציות בסוף החוזה:

1)מחזירים את הרכב וממשיכים לעסקה חדשה.

2)מחזירים את הרכב ומשלמים את מה שצריך לשלם.

3)מוכרים את הרכב בעצמנו,מה שמגיע לחברה,מגיע ואם נשאר הפרש כלשהו הוא נכנס לכיס שלנו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
הסיפור נשמע חשוד, רכב ליסיג - במכירה שלו מתעסקת חברת הליסינג.

גם אם הקטע של ייפוי הכח נשמע חשוד, הרי זה לא מחזיק. בכל מקרה לפני החתימה על העברת בעלות, יצטרכו לטפל מול חברת הליסינג בהסרת השעבוד\משכון, כך שלא רואה איך יכול להיות פה עוקץ.

נשמע לי הגיוני שחב' הליסינג תעשה את המינימום כדי לסייע למישהו להתנתק ממנה. זה כמו שאדם שלקח ליס ומחפש מישהו "שייכנס בנעליו", סוגר את התנאים מולו מראש.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
טוב, אז לאחר עוד ועוד טלפונים למפרסמים שונים ביד2, מתברר שהתופעה נפוצה ביותר. לא פחות מ-5 אנשים שונים ממקומות שונים בארץ ולגבי רכבים שונים טענו בפניי שהרכב "שלהם" רשום על שם הליסינג, ויש להם ביד ייפוי כוח למכור אותו. הגיוני להניח שלא כולם סוחרים/גנבים/סוחרי גרוטאות, לא? מצד שני, אם זו כזו תופעה נפוצה, מוזר שאין פה בפורום הרבה אנשים שנתקלו בה (או לפחות שהגיבו בת'רד הזה...). יכול להיות שהכל מתנקז אלי פשוט כי אני מתעניין בדיוק ברכבים שהכי נפוצים בעולם הליסינג?

הם רושמים את הרכב כיד ראשונה פרטית כמובן :roll: כמה לא מפתיע שזה כ"כ נפוץ, אבל תכלס, זה גם לא כ"כ נורא. לא סיבה לחשוד. אם יש צד חיובי לעסקאות הללו, זה שהן מלאות בניירות ותיעודים. קצת קשה לשקר. כשמדובר ברכב חדש (2011), הרי הוא היה באחריות יצרן וטופל במוסכים מורשים + תיעוד. אפילו אישור נהג יחיד בליסינג מימוני אתה יכול לקבל.

איך שאני לא מסתכל על זה, אני לא ממש מוצא בעיה. אולי רק קיים גורם ההתשה, שבו אתה עומד בעצם מול מישהו שגם ככה מתכנן להמשיך לעוד ליס מימוני, ורק שם את הרכב למכירה בשביל לראות אם מישהו יבוא וייתן הצעה טובה יותר. לעומת זאת, לנסות למצוא אנשים שמנסים להימלט מהעסקאות האלה בשנה הראושונה או השנייה, זה נשמע יותר מעניין. סיפור אחד "יפה" כבר קראתי פה.

פורסם

פותח השרשור, אני נעקצתי ככה לפני כמעט 15 שנה. רכב מליסינג תפעולי שרשום על שם חברת ליסינג נמכר לי על ידי סוחר כרכב מליסינג מימוני עם ההסבר הזה. בדיקה במכון לא עלתה על זה שלרכב גולחו 50000 קמ ורק בטעות גיליתי אחרי חודש שעבדו עלי. חברת הליסינג במקרה שלי עצמה עיניים כי היה לה נח למכור רכבים שחוטים לסוחר שעושה להם "השבחה" ומעיף אותם עם סיפור כיסוי. רק מכתב מעורך דין גרם לחברת הליסינג לשתף פעולה , כי עד אז הם "לא מסרו מידע על הלקוחות " . עורך הדין כתב להם שהרכב הגיע לבדיקה עם 50000 קמ. הרכב היה בחברת הייטק בליסינג תפעולי הספידומט האחרון הראה תדלוק ב 100000 קמ. עורך הדין שלי כתב להם שזה או הם או הסוחר טיפלו בהורדה ועד שהם לא משתפים פעולה הם בגדר חשודים יחד איתו ותלונה פלילית מוגשת למשטרה. תוך יום התגלתה השיטה המכוערת שלהם. תקשיב לי טוב , בתור אחד שבזבז חודשים על הדבר הזה וגם בסוף תהליך פלילי ואזרחי הפסיד כ 10000 שח על 2 עורכי דין, רק קניה ישירה מליסינג! בלי הנחות ממוכר צד ג ובלי טובות של אף אחד. אין מתנות חינם ולא ברורה לי העקשנות שלך , אחרי המקרה שלי התחלתי לקנות רכבים רק עם תז של המוכר שעומד מולי ורשום ברשיון הרכב. ובכל מקרה , שלא יובן שאני חסיד של מגרשי ליסינג שמטפלים ברכבים בחלקי חילוף סוג ג, אני בחיים לא קניתי ולא סביר שאקנה רכב שהיה ליסינג בעברו. המקסימום זה רכב ממגרש יבואן שהיה בבעלות פרטית אך ורק יד ראשונה, כי בעלים פרטיים לרוב ישמור על הרכב טוב יותר ולא יזניח.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

צר לי שרימו אותך לפני 15 שנה, אבל הסיפור שלך לא רלוונטי להיום. כמו שכתבתי וכתבו, מבקשים אישור מחב' הליסינג לנהג יחיד בליסינג מימוני. לא נותנים? עוברים לרכב הבא.

אתה יודע כמה רכבים בבעלות פרטית עם רישום השכרה\החכר, שלא היו ליסינג תפעולי, יש היום בשוק? את כולם תפסול כי יש מצב שזה תפעולי עם קילומטראז' מזוייף?

פורסם

אני ככה קניתי לפני חודשיים,

מבחינתך אין התעסקות מיותרת וכו'

יש למוכר התעסקות לארגן את היפוי כח ולהסיר את השעבוד,

מבחינתך תעשה באותו היום בדיקת משכון \ שעבוד באינטרנט,

תצלם את כל יפוי הכח הקימים, תוודא שמספר המנוע \ שלדה תואם לרשום ברשיון הרכב

אתה יכול להגדיל ראש ולהתקשר לחברת הליסיניג לוודא שאכן הרכב שלו,

תדרוש את כל היסטורית הטיפולים(במקרה שלי הבן אדם טיפל במוסך מורשה והחשבונית על שמו).

סה"כ אתה קונה רכב פרטי לחלוטין בהנחה של 10-12%, תשמור את המסמכים למעמד המכירה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...