Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת סופר מיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם

מחזיקה דייהטסו סיריון 2007, נפח 1300 כ"ס 87 כבר 7 שנים והגיע הזמן להתחדש.

אני ממש ממש מתלבטת...הייתי נעולה על יפניות - טויוטה, מזדה ועכשיו הסבו את תשומת ליבי לפולו, פורד

בגדול אני מחפשת רכב יותר בוגר וחזק. עשיתי בדיקה של כל הסופר מיני שקיימות בשוק והבלבול רק גדל. גיליתי נפח מנוע קטן עם כ"ס גדולים וכשביקשתי הסבר נאמר לי שכל מנוע זה שונה, תלוי ביצרן תלוי בזה בזה....

אז ככה...

מחפשת רכב יחסית חזק, נוסעת רוב הזמן בעיר, פעם בחודש בצפון

כמובן לא זולל דלק

חשובה לי הבטיחות. הנוכחית שלי כמו נייר ואני רוצה פח חזק.

אוטומט!! במדינת הפקקים אין לי עצבים להתעסק בהילוכים

ממש אבל ממש לא בא לי מיני (כן שמעתי שקיה פיקנטו היא הנמכרת ביותר)

גם עיצוב חשוב לי, סקודה מומלצת אבל מכוערת בעיניי.....

נדלקתי על פורד, נהנתי בנסיעה. מחר נסיעת מבחן על הפולו אבל היא יקרה בטירוף, גם הסיאט יקרה, אולי פיג'ו 208? סוזוקי סוויפט נחמדה אבל לא עוצמתית כמו פורד...

התקציב...כמה שיותר נמוך :) באזור ה 70 אבל אפשר גם קצת יותר. ברור לי שזה פוסל רכב מהניילונים.

אפשר עזרה?.....

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבו פה בעבר לא מעט על קיה ריו כסופר מיני נחמדה

אני מצרף לך כתבה משנה שעברה שמשווה בין כמה רכבים, סתם כדי שתדעי על מה לאמוד את ההבדלים.

פורסם

אם אהבת את הגיר של הפיאסטה אז הבחירה תהיה טובה, מרווחת, הרכב נוח עם איכות חומרים טובה מאוד.

הקיה ריו נעימה ומרווחת, הנסיעה בה חלקה.

מוסיף גם יונדאי i20 לרשימה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

נשמע לי שאת מאוד רוצה רכב בטיחותי, אוטומטי, סופרמיני אבל לא מהקטנות + עיצוב. בנוסף, נפתחת לאחרונה לכיוון של פורד, והתקציב שלך מוגבל.

דברים אחרים שציינת אני מתרשם שפחות קריטיים עבורך. בכל מקרה , ברור לך שהכל מהכל אי אפשר. בנוסף, חסכוניות בדלק מתגמדת מול עלות רכישה לפעמים.

לפי הדרישות שלך, הייתי ממליץ על פיאסטה אוטומטית (לא רובוטית) שנת 2011. לפי מה שאני קראתי ומכיר בהשוואה לסיריון (שאני נוהג בו) תצרוכת דלק של שני הרכבים דומה.

שימי לב שיהיה לך ייעוץ במכירה של הרכב הנוכחי. סיריון 07 יד ראשונה עם ק"מ סביר ומטופל היטב, שווה לא מעט אפילו היום להערכתי. שלא תתמקדי בקנייה ותפסידי במכירה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אני מתה על הקטנה שלי, מאוד חסכונית, לא רואה מוסך אבל גם רוצה רכב קצת יותר...יותר חזק.

אחד הפחדים הכי גדולים שלי זה שהאוטו החדש יזלול דלק.

מסרבת לעשות טרייד אין שהוא בעצם הכי נוח ומעדיפה למכור לאדם פרטי.

עשיתי השוואה קטנה והגעתי למסקנה שפולו/סיאט/סקודה הכי דומות כשסיאט היקרה מכולן וסקודה הזולה. כלומר סקודה נותנת את התמורה הטובה ביותר והיא גם הכי קרובה לפיאסטה.

טוב רואים שאני מבולבלת....

האם שווה להשקיע בפולו בעלת מערכת עצור וסע (לא זוכרת את המינוח המדויק) שחוסכת דלק?

פורסם

לדעתי אין סיבה להשקיע בפולו במיוחד לא במחירים של היום, מערכת עצור וסע יש גם בפונטו איבו שעולה פחות ממנה.

כמה הרכב שלך עכשיו זולל דלק?

פורסם

אני לא מחפש להתנשא חלילה, אבל את לא רק מבולבלת, גם חסר לך מידע. אם את שוקלת לקנות רכב מקונצרן VAG (פולו\פאביה\איביזה במקרה שלך). תפני איזה ערב או שניים לקרוא את עיקרי הדברים שלפורום הזה היה להגיד על הרכבים הללו בשנים אחרונות. אני קראתי כמה שיכולתי, הגעתי למסקנה שאם אני קונה אחד מהרכבים הנ"ל, הוא יהיה ידני, יטופל במוסך מומלץ מאוד באזור המרכז, ואני אוודא לפני הרכישה את דרישות המיגון ועלויות הביטוח, כי יכול להיות הבדל גדול מאוד בין הדגמים.

אם את לוקחת על עצמך פרוייקט של מכירת הרכב לפרטי, וקניית רכב מפרטי, אני ממליץ לך לחפש ולקרוא פה בפורום כמה שניתן. לשאול בעיקר מה שאת לא מוצאת לו תשובה. זה לא בקטע של "לא להטריח", אלא פשוט כי זה לא יעיל. תסתכלי 4-8 עמודים אחורה בפורום ייעוץ הזה, תראי כמה שרשורים כמעט זהים ותשובות כמעט זהות יש. אני הבנתי שהחומר קיים, ושצריך פשוט רצון לקרוא. מבחינתי הפורום הזה הציל אותי מלעשות שטויות ולהפסיד המון זמן וכסף.

אם הייתי הולך על סופרמיני לא ידנית, ומחפש משהו שונה משמעותית מהסיריון, כנראה שהייתי בוחר בפיאסטה 2011. מדובר גם בסכומים נמוכים יותר ממה שציינת.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

הכל בסדר :) אתה לא מתנשא. באמת חסרה לי אינפורמציה.

קראתי קצת על הסיאט שהיא מאבדת משמעותית מהמחיר.

מה ההבדל בין פיג'ו 208 נפח 1600 עם 120 כ"ס לבין רנו קליאו נפח 1200 עם 120 כ"ס? המחיר מאוד דומה. מה מבחינת הדלק?

איזה רכב עדיף? עם מנוע טורבו? האם יש יתרון של הצרפתיות על הפורד (1600/105)? מה מבחינת הפח? האם הוא איכותי?

פורסם

היום אין יתרון של צרפתיות על גרמניות ולהפך, היום רוב הרכבים כבר לא מיוצרים ומורכבים במדינת האם שלהם אלא במקומות אחרים לגמרי.

היום כמעט כל רכב מאבד משמעותית מהמחיר, זה לא מה שהיה פעם אבל זה נכון שאיביזה מאבדת הרבה מהמחיר שלה מכיוון שהשוק מוצף באיביזות, אבל בעוד כמה שנים שתרצי למכור את הרכב החדש שיהיה לך, אי אפשר לדעת מה יהיה השוק שלו לכן פה את צריכה לקחת מה שמוצא חן בעינייך ולא לחשוב מה יהיה בעוד X שנים.

הפורד לדעתי רכב מאוד איכותי, חזק ואמין. במיוחד בשנתון שהציעו לפני {2011}, הוא מגיע עם גיר אוטו' ולא רובוטי ככה שיהיה יותר נוח ולא מעיק לעיתים.

מה שכן אני מציע, זה לצאת קצת מהמחשב וללכת לעשות נסיעות מבחן. כשאני חיפשתי רכב עשיתי 2-3 נסיעות מבחן ביום עד שהבנתי מה אני מחפש.

פורסם

הזכרת את הסויפט - אני נוהג בה (דגם 2013, אבל זהה ל-2011). בגרסה הבסיסית פחות מפנקת מאחרות, אבל בכל זאת יש לה יתרונות בתחומים שמענינים אותך: צריכת דלק טובה, 5 כוכבי EuroNCAP (המדד הטוב ביותר שיש בידנו לבטיחות בריסוק, למרות שיש לו הרבה מאד חסרונות), לא חסר כוח (לא יכול להשוות לפיאסטה כיון שמעולם לא נהגתי בה, אבל אני נוהג בחיפה ואין לי שום בעיה להתמודד עם העליות), ונחשבת אמינה מאד. החסרונות - ברמת הגימור הבסיסית אינה מפנקת (לי זה ממש לא חשוב), ושומרת ערך, מה שיגרום לה להיות יחסית יקרה ברכישה, אבל בתנוני היום צפויה להיות קלה למכירה בעתיד, במגבלות של יכולת ניבוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני כל הזמן חושבת שאני צריכה להתחשב גם באחרים ולא לקנות מה שבא לי כי אח"כ יהיה לי קשה למכור.

אני מנסה לקבוע לנסיעות מבחן..יש כמה בעיות עם זה (מקווה שאני לא נשמעת מפונקת):

הנסיעות שקובעים לי הן בשעות הבוקר צהריים ואני עובדת

חלקן בת"א ואני שונאת את העיר הזאת (חניה, פקקים מרובים) ובגלל שכל סוכנות קובעת לי יום אחר נוצר מצב שאני צריכה להגיע כל יום.

אחרי הנסיעה חופרים לי טוב טוב ומבקשים שאשאיר 2000 ש"ח לשריין רכב. רוצים שאסגור במקום ואם אני מסרבת מתקשרים אליי כמה פעמים ביום. זה ממש מציק. היה אחד שלפני הנסיעה ממש דרש שאשאיר כסף ורק שבוע אחרי אעשה נסיעת מבחן. חצוף

פורסם

ככה זה סוכני מכירות, הם יעשו הכל בכדי לכבול אותך אליהם. שלא תעזי לתת להם כסף לפני שאת מחליטה לרכוש את הרכב, רוב הסיכויים שהכסף לא יחזור אליך.

ומה זה להתחשב באחרים? מי עוד ינהג ברכב? כמה נוסעים יהיו חוץ ממך?

פורסם

ב"להתחשב באחרים" הכוונה לרוכשים פוטנציאליים בעוד מספר שנים.

לדעתי מדובר בשיקול שגוי, כיון שאין כל דרך לדעת איזה דגמים יהיהו מבוקשים בעוד מספר שנים ואיזה לא. הקשר היחיד למציאות הוא שאכן רצוי לבחור בדגם בעל רקורד אמינות טוב, וזה גם שיקול של קונים פוטנציאליים בעתיד. הצד השני הוא שרכב שאינו מבוקש בשוק היד השניה יהיה זול לרכישה וזול במכירה, סה"כ תפסידי עליו פחות (בהנחה שתצליחי להפטר ממנו, ושלא תשלמי יותר מדי למוסך).

ועוד הערה קטנה - כיון שאת מתארת שעיקר הנסיעה שלך יהיה עירוני אני מניח שסה"כ הנסועה שלך לא תהיה גבוהה, מה שמקטין את חשיבות צריכת הדלק בשיקולי בחירת הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להתחשב באחרים הכוונה שאוכל למכור בקלות, שלאוטו יהיה שוק. אני נהגת יחידה.

הייתי בסוכנות אחת והיא ביקשה שאשים כסף ואמרה שבמקרה הכי גרוע אפסיד 100 ש"ח על ביטול. נו באמת... נראה לי מיותר לשלם כשאני לא בטוחה. זו קניה רצינית.

• תוכן חדש...