Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים

הכנסתי הבוקר את המיצובישי למוסך יבואן "שיא" בנתניה. טיפול כללי של 20K (טיפול ראשון) נדרש ממני 820 ש"ח (לאחר הנחה קטנה 765)

לאחר שעה התקשרו מהמוסך לעדכן שחוץ מהטיפול צריך להחליף פילטר אוויר (104 ש"ח) וגרוע מזה צריך להחליף ברקסים קידמיים ( שתי רפידות קדמיות וליטוש צלחות)

סה"כ 1940 ש"ח.

אני פשוט המום, איך רכב בין שנה עם 18500 ק"מ נדרש לעשות טיפול שכזה?

הגיוני ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נשמע כל כך הגיוני,אבא שלי משלם ככה על טיפול בI800 שלו.

תעלה חשבונית נראה מה דחפו לך.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הרכב עדיין במוסך אעלה חשבונית כשתהיה לי.

עשו לי הנחה ל1800 ש"ח

המחיר כלל

טיפול ראשון - שמן ופילטר שמן

פקק אטימה

פילטר מזגן

רפידות קדמיות

ליטוש צלחות

פילטר אוויר

ועבודה

• אחראי פורום
פורסם

טיפול קצת יקר. ליטוש הדיסקים והרפידות נשמע יקר מדי, יש לך מחירים של כל אחד מהם?

מה משנה הקמ"ז? משנה איך משתמשים ברכב. אולי אתה בולם לא נכון ושוחק אותם מהר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
טיפול קצת יקר. ליטוש הדיסקים והרפידות נשמע יקר מדי, יש לך מחירים של כל אחד מהם?

מה משנה הקמ"ז? משנה איך משתמשים ברכב. אולי אתה בולם לא נכון ושוחק אותם מהר.

רפידות - 360

ליטוש צלחות - 180

אני נוסע הרבה בפקקים אבל הרכב פשוט אוכל ברקסים כנראה. אין הסבר אחר למה צריך להחליף ברקסים לאוט בן שנה עם 18K

פורסם

מה נסגר?!

1800 שקל?!

בכל מובן זה פשוט עושק.

גם במחיר הטיפול עצמו.

מה אתה נוסע בראלי דקר שצריך להלחליף גם רפידות גם צלחות וגם פילטר מזגן??

פורסם

בדרך כלל בטיפול ראשון אין צורך בהחלפה של ברקסים ובטח ובטח שלא בליטוש צלחות.

או שאתה נוהג כמו חוראני על הברקסים (סליחה על הבוטות), או שמישהו פה ביצע הגדלה יזומה לחשבון המוסך. אני לא יודע מה מהם עדיף...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ליטוש דיסקים מומלץ (אך לא חובה) לבצע בכל החלפת רפידות.

רפידות קידמיות שנשחקות ב50%-60% אחרי 20.000 ק"מ זה לא דבר כזה נדיר ברכב אוטומטי שנוסע רק בעיר ובפקקים.

סביר להניח שהיה עוד קצת בשר על הרפידות, אבל מוסך יוצא מנקודת הנחהה שבמידה ולא מחליפים רפידות, הן צריכות להחזיק עוד 20.000 עד הטיפול הבא וכנראה שלדעתם הן לא היו מחזיקות.

פורסם

אשמח עם תעלה חשבונית,כמו כן עשית השוואת מחירים?

יש הבדל במחירים.

אישתי נוסעת על הספייס 3 פעמים מעלות קצרין..

מקווה שגם לא אצטרך להחליף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לבעל הרכב יש אחריות לקבל מראש הצעת מחיר או לחלופין לשאול מה עושים בטיפול ו/או לקרוא בספר הרכב מה כולל טיפול ראשון.

פילטר מזגן בדרך כלל לרכבים (לא מכיר שגרת הטיפול לרכב שלך) מחליפים כל שנתיים. למרות שמומלץ כל שנה, אבל לרוב באופן לא רשמי.

פילטר אוויר של המנוע (כנ"ל) - לרוב כל שלוש שנים.

במוסך מורשה עובדים לפי השיטה שאם רפידות הברקסים גמורות ביותר מ-60% אז אומרים לך שצריך להחליף אותן מתוך הנחה (מוטעית על גבול הרמאות, לי בתור לקוח) שהם רואים הרכב פעם בשנה ואם אחרי שנה ו-19 אלף, במקרה הזה, אז הרפידות לא יחזיקו לך עוד שנה עד 38 אלף ק"מ. עכשיו אלה אם אתה מבין קצת ברכב וגם נמצא זמין לראות הבלמים - יש כאלה כמה נוח לא מרשים להיכנס לשטח המוסך - אז אתה יכול לבדוק אם היה צריך להחליף או לא. אם אתה לא כזה אז לא יהיה לך מושג ירוק אם צריך להחליף או לא. ולגבי להביא לך מה שהוחלף - אם המוסך קומבינטור אמיתי מאיפה אתה יודע שייתנו לך חלקים שהיו על הרכב שלך ולא של אפילו רכב מדגם אחר ?!

יש מצב שיש לך ספר רכב ותוכל להעלות צילום של שני הדפים שמתארים אלו טיפולים צריך לעשות לרכב הזה ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

הכי טוב זה שבמוסך תבקש מהם שיראו לך עם מכשיר מדידה את עובי הרפידות ועובי הצלחות.

לגבי הרפידות הם יכולים להראות לך חדש מול יישן, לגביי הצלחות - שיראו לך בדיוק כמה נאכל

פורסם

גם אם לא מרשים להכנס ללקוחות לשטח המוסך, לקוח יכול לבקש לראות את הרפידות לפני שמחליפים.

ואז יועץ השרות או מישהו אחר ילווה אותו עד הרכב ויראה לו.

לא יכולים להגיד לך "אי אפשר לראות".

אגב הנחה של "לא יחזיק עד הטיפול הבא" בכלל לא שגויה.

מוסך יכול לאמור ללקוח שצריך לחזור עוד חצי שנה או 5000/10000 ק"ם להחלפת רפידות, אבל לקוח יכול להתעלם או לשקוח.

הרי הוא יודע שצריך להגיע רק אחרי שנה.

פורסם

לא מצליח להעלות את החשבונית

להלן פירוט :

אחזקה 20K - 286 ש"ח

פירוק והרכבה צלחות ורפידות קדמיות 312 ש"ח

ליטוש צלחות - 180 ש"ח

מסנן אויר - 104 ש"ח

שמן מנוע 149 ש"ח - 3.5 ליטר

ערכת רפידות לדיסק בלם קדמי - 360 ש"ח

מסנן אבק - 133 ש"ח

פקק לקרטר - 44 ש"ח

טבעת אטימה - טבעת אטימה - 13 ש"ח

מסנן שמן מנוע - 69 ש"ח

חומרי עזר - 23 ש"ח

SPN CLENER - 29 ש"ח

10 אחוז הנחה על חלקים

10 אחוז הנחה על עבודה

סה"כ 1829 ש"ח

לגבי כל מי שהגיב פה. בדקתי את הנושא (אני עובד בחברת ליסינג אני "טיפה מכיר את התחום") מסתבר שלרכב יש מחלה ושמה בישראל - ברקסים. הוא והאטראז' אוכלים ברקסים באופן מוגזם.

• תוכן חדש...