Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי עכשיו על עוד נקודה, הפטריוטים בנינו ישנאו אותי עליה אבל זה חייב להאמר:

פותח השרשור ציין שסיבה עיקרית לכניסה לכל הסיפור היא כדי לא להיות קרבי. גם אני נכנסתי לזה בערך מאותה סיבה (כמובן עוד דברים אבל זה העיקרי) כשהגעתי לצבא עצמו ועברתי שמה קצת, הבנתי את הטעות שלי - מי שלא רוצה להיות קרבי... לא נהיה קרבי.

אולי ינסו להכניס אותך בכוח ולגרום לך לנסות להתמודד, אבל אף אחד לא ישלח להלחם ילד שבוכה שהוא לא רוצה.. אם הייתי מתגייס רגיל, מראה חוסר מוטיבציה מוחלט ומשרת בתפקיד לא מועיל לחלוטין, הייתי משתחרר מוקדם, לא הייתי קרבי, והייתי ממשיך לנהל את חיי כרגיל בלי דאגות על הראש.

הצבא רוצה שאנשים יעבדו אצלו בחינם ואז יעבדו עוד שנתיים בשכר רעב בלי שום תמורה, אז שיתייחס בהתאם, עד אז אני אזהיר אנשים מהשטיפת מוח שעושים לבני 17 בבתי הספר הטכניים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני מבין מאיפה אתה בא כי אני גם מתוך המערכת,ההנחה שלימודי ההנדסאי לפני השירות ימקמו אותך בצבא במקום שיאפשר לך גם לתרום וגם להתפתח מקצועית מה שלרוב לא קורה,פגשתי גם מהנדסים (עתודה) שקיללו את היום שבו לקחו את ההחלטה הזו.

מנגד היית במקום שאיפשר לך (במסגרת זמן ותנאים) להתפתח אישית ויפה שניצלת הזדמנות זו,אבל עם כל חוסר ההטבה האישית

עם כמה שצהוב זה יכול להישמע ובחיים לא הייתי אומר את זה בזמן השירות (:, אבל כל אחד הוא בורג במערכת לטוב ולרע.

עריכה: לאור התוספת,מצטער אבל רק חיזקת את הרושם הראשוני, לא חייב להיות קרבי,אפשר לתרום בכל תפקיד ,זה שרק חיפשת רווח אישי בכל מצב והתמרמרת כי המציאות שונה זה כבר דבר אחר.

אני בעד צבא מקצועי,אבל כל עוד יש חוק גיוס חובה לדעתי כל אחד צריך לתרום את החלק שלו ופה בדיוק ההבדל,אתה השתחררת עם הגישה שיצאת פראייר,החוויה וההרגשה שלי שונה לגמריי.

אני לא שופט ומצטער אם הייתי בוטה מדיי,אבל כנראה במידה מסויימת הרסת לעצמך בגלל הגישה הכללית למצב שהיית בו.

ד"א בלי קשר לצבא,רוב האנשים שעשו הנדסאי לפני הצבא יגידו לך שזה היה בזבוז זמן,או בגלל שהמשיכו להנדסה או בגלל שהלכו לכיוון אחר.

עריכה אחרונה על ידי Nuker
פורסם

סבבה, כל אחד בורג במערכת, זה החוק במדינה ואין הרבה מה לעשות, אבל גם לא צריך לתת מעבר על חשבונך כשצהל משתין עליך.

הדרך הנכונה לפעול היא לנסות להגיע לתפקיד שהכי יתרום לך ולצהל 3 שנים בלי לחתום על שום קבע. ברגע שחתמת על קבע מכרת את נשמתך לצהל ולא תוכל לצאת משם אחרי 3 שנים, ואתה תרצה לצאת משם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

ליואור, בגלל שעשית יומיות היו חסרים לך חיי חברה בבסיס.

זה דבר סופר משמעותי שיכול לשנות לחלוטין את כל היחס וההרגשה שלך.

אני עשיתי שנה קבע מתוך שנה וחצי שהייתי חתום. על השנה הראשונה התעקשו, על החצי לא.

כן, זה כמעט באותם תנאים כמו שרות חובה. אבל זה אחד התנאים של העתודה, חתמת על זה מראש.

אגב משכורת שלי הייתה יותר גבוהה ממה שאתה רושם בגלל תוספת רמת פעילות.

הדבר הכמעט יחידי שיצא טוב מקבע - חסכתי כמעט את כל מה שהרווחתי, כלומר איזה 50.000-60.000 ש"ח.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז אלה הקורסים שנפתחים לי במגמת מכונאות בטכני:

827-דרג א תובלה כבדה

1520 מערכות הנעה - קרב

1293 רעם f15i

1287 יסעור

1288 ימשוך

1305 סייפן

1304 מע' ירי פתח/שרף

1373 f16

1707 מערכות קרקע ממוכנות

1266 חממ אחוד

1630 נשק מונחה

אז מה אומרים?

קקטוסולר ידנית

פורסם

מה שאני מכיר:

1520-נסבל. העבודה עצמה היא עבודת טכנאות דרג ב' בלי יותר מדי הפתעות. בחצרים הם היו המגה טוחני תורנויות של הבסיס.

1293-רע

1373-רע

1630- איפה שאני הייתי. מבחינתי זה שווה ערך ל-1520.

פורסם

אני נמצא ב 1520 כעקרון זה תיקון מנועים של רעם וסופה

העבודה לא קשה גם התורנויות היו סבבה אחת לחודשיים בערך . אם תרצה יותר פרטים אתה מוזמן לשלוח הודעה

פורסם (נערך)

827-ככל הזכור לי בנבטים.

חבר שירת שם על הבואינגים,טס אינספור פעמים לחו"ל במסגרת התפקיד(ארצות הברית כמה פעמים ואירופה עוד המון פעמים),היה מכונאי דרג א".

הרבה עובדים שם אזרחים(או לפחות היו נכון ללפני 4 שנים) ככה שהאווירה והיחס הרבה יותר נעים.

כל שאר הקורסים באסה.

אם הייתי צריך לבחור מבין הרשימה הזאת זה היה הקורס היחיד שהייתי לקבל,

אחרת מבקש חלופות אחרות(סליחה מראש מכל החברים שטוענים שצבא זה לא תוכנית לפי בקשתך).

חיי חברה תלויים באנשים מסביבך,

הייתי חצי מהשירות בבסיס סגור עם אנשים חרא שכל יום היה יותר דכאון מהקודם,

ולעומת זאת בשאר השירות עשיתי יומיות עם אנשים שעד עכשיו חברים.

עריכה אחרונה על ידי dany

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
827-ככל הזכור לי בנבטים.

חבר שירת שם על הבואינגים,טס אינספור פעמים לחו"ל במסגרת התפקיד(ארצות הברית כמה פעמים ואירופה עוד המון פעמים),היה מכונאי דרג א".

הרבה עובדים שם אזרחים(או לפחות היו נכון ללפני 4 שנים) ככה שהאווירה והיחס הרבה יותר נעים.

כל שאר הקורסים באסה.

אם הייתי צריך לבחור מבין הרשימה הזאת זה היה הקורס היחיד שהייתי לקבל,

אחרת מבקש חלופות אחרות(סליחה מראש מכל החברים שטוענים שצבא זה לא תוכנית לפי בקשתך).

חיי חברה תלויים באנשים מסביבך,

הייתי חצי מהשירות בבסיס סגור עם אנשים חרא שכל יום היה יותר דכאון מהקודם,

ולעומת זאת בשאר השירות עשיתי יומיות עם אנשים שעד עכשיו חברים.

הבנתי שבא' של f16 וf15 יש (בגלל שזה עבודה קשה) אווירה משפחתית עם הזמן בין כולם ככה שהשירות, למרות הקושי, הופך להיות כיף. זה אותו דבר בתובלה?

קקטוסולר ידנית

פורסם

העבודה היא בטייסת,זאת אומרת תקוע בדת"ק כלשהוא בסוף הבסיס.אין שק"ם,אין חדר כושר וכו.

תוסיף לזה את העובדה שזה אחד הכלים הכי רציניים שיש לנו וקיבלת הקפצות 7\24.

כמו שהבנת התפקיד שם רוב הזמן במקום מבודד ככה שאין ברירה וגם מי שלא מתסדר יאלץ להתסדר עם השאר.

אם אתה מחפש משפחה אז אולי זה המקום,

אם אתה מחפש מקפצה טובה לאזרחות וטיסות לחו"ל בשירות הצבאי אז תובלה זה המקום(ככל הנראה גם שם האווירה משפחתית).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני דרג א בחצרים.אני יכול להגיד שהתפקיד מאוד משתנה מבסיס לבסיס,מדתק לדתק אפילו,ומהקרבה הביתה. אם הייתי משרת במצפה כנראה שהייתי סובל.שירות בחצרים,שקרוב לבית,הרבה יותר נוח, ממתיק קצת את העבודה הקשה.

אין שעות,יש הקפצות, קיצורים עבודה קשה מאוד.אין יוקרה או וואסח ולא מכירים במה שאתה באמת עושה.

משפחתי מאוד,אצלי לפחות הקשרים עם המפקדים והראשי צוות וקצינים כמו חברים,אבל בפועל ,עבודה במקום הראשון.לדוגמא אם קמת ב6 וארוחת צהריים מגיעה לדתק ב12,תשב לאכול ב2 ופתאום יגיעו טייסים אחרי שתי דקות,אתה תקום.

פורסם

אני מציע לך 1630 אבל אני מושחט.

וברצינות,מבין התפקידים הגרועים שהוצעו לך זה הרע במיעוטו (גם אני בתפקיד)

אם בחרת 1630,שתגיע לבחירת הבסיסים תבוא להתייעץ שוב, אני מכיר את התפקיד ברוב הבסיסים.

Miata ND2

פורסם

עדכון-כנראה שאבקש 1373 - f16

למישהו יש מושג על 827 תובלה כבדה? באמת יצא למישהו לטוב לחול במסגרת התפקיד בסדיר?

קקטוסולר ידנית

פורסם

אני ירשום שוב אם הנקודה עדיין לא ברורה:

אם אתה אדם שפוי 827 זה הבחירה ההכי טובה שתוכל לעשות!

הן מבחנית אופי השירות(עם טיסות לחו"ל בשירות הסדיר) והן מבחינת הניסיון לעתיד באזרחות במידה ותרצה להמשיך בתחום ולעבוד באל על!

אם המטרות שלך בשירות הן אחרות (להטחן בשעות לא שעות בתפקיד לא מתגמל או סתם להעביר את הזמן באחד מתפקידי התחזוקה)

אז פשוט תצביע על אחד מהקורסים הנותרים.

אני לא משוחד,מכיר את כל התפקידים ברשימה אחד אחד.

ללא ספק הייתי בוחר 827 ללא מחשבה שנייה.

אם אתה מאוד נחוש אפשר לבחור באחת מטייסות מסוקי התובלה\הצלה ולצאת למכונאי מוטס.

• תוכן חדש...