Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דיברתי עם "קטיה" מהשירות לקוחות.

היא היתה אדיבה, היתה נחמדה וכמו כולם, כאשר ניסיתי לדבר איתם בסקודה (מוסכים אחרים גם כן) קיבלתי ממנה תשובה שלא ידוע על תקלה כזו או אחרת במנועי 1.2TSI וסך הכל, אם אני שומע רעשים אז אני צריך להיכנס למוסך ולבדוק את זה. היא לא מכירה שום ריקול, שום התרעה ושום נושא של תקלה בטיימינג ובכלל בנושא של מנועים אשר הוחלפו בהם המותחנים.

אולי מי שצריך לדווח על תקלות הם בכלל נותני השירות בחברת הליסינג. שם אני משוכנע ששמעו על כל מיני תקלות (היה פה גם מישהו שדיווח על צריכת שמן גבוהה, אם אינני טועה).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא אעיז לקרוא לקטיה שקרנית אבל אחרי שראינו שהוט מנחה את המוקדנים לכחיש בתוקף תקלות שמוכחות כידועות לה שגורמות נזק לצרכנים (ממירים ששורפים יציאות HD של טלויזיות) אני בכלל לא אתפלא אם חלק מהנחיות צמפיון הן להכחיש בתוקף את בעיות המותחן וה DSG.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני לא אעיז לקרוא לקטיה שקרנית אבל אחרי שראינו שהוט מנחה את המוקדנים לכחיש בתוקף תקלות שמוכחות כידועות לה שגורמות נזק לצרכנים (ממירים ששורפים יציאות HD של טלויזיות) אני בכלל לא אתפלא אם חלק מהנחיות צמפיון הן להכחיש בתוקף את בעיות המותחן וה DSG.

לא קראתי, לא אמרתי ולא טענתי ולו לרגע שהוא שקרנית.

בעיני, כל אדם זוכה לקבל את הכבוד והאמון המינימלי שנדרש, עד אשר שקורה משהו אחר, וכך גם עם קטיה.

לי פשוט חשוב לדעת את הנושא עם המנוע כי זה מפחיד אותי לגמרי.

זה מפחיד אותי ברמה, שנראה לי שאני שומע רעשים מהמנוע ואולי אני בכלל סתם מדמין, אתה מבין?.

אולי אני סתם לחוץ ונכנסתי לפאניקה, כי פעם ראשונה שאני נכנס לשטח לא מוכר לי, שטח גרמני שלא יודע איך עובד ומה עובד.

אני מכיר צרפתיות, תן לי צרפתית ואסתדר ואגלה הכל, אבל גרמני ועוד בכך שזה מיוצר בסיאט, פולקסוואגן, סקודה וכו' - זה חדש לגמרי בשבילי.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

וזו בדיוק הבעיה - אתה חושש (וגם אני, לכן אני לא רוכש רכב עם DSG7 + 1.2T בינתיים), והיבואן לא עושה שום דבר כדי להפיג את החשש, משום שממילא צובאים על דלתותיו כאילו הוא מחלק DSG6 בחינם. ולכן, זה חוזר להיות בעיה שלנו, כצרכנים שרוצים לקנות מוצר וכבוחרים שהנציגים שלנו לא מסייעים לנו לתקן כשלי שוק שאופייניים לשוק קטן יחסית. היום עברתי ליד מגדל צ'מפיון עם אשתי (בתוך האלפא שלנו, כמובן). הראיתי לה את האוקטביה VRS. סיפרתי לה שהרכב עולה 200K אחרי הנחות, היא כמעט התעלפה. היא שאלה אם היא יכולה לייבא לבד :-) חמודה, חושבת שיש פה באמת שוק חופשי. סיפרתי לה מה קרה כשאיילון ניסו להביא פורדים, וכמה זה יעלה לה להביא לבד VRS.

פורסם

דווקא שלי לא DSG.

אני הכרתי ומכיר את הבעיות התחממות של ה-DSG ולכן מלכתחילה רכשתי דגם ידני.

בנוגע ליבוא ולשוק - כולנו מכירים את כשלי השוק במדינתנו.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

bar72, היבואן מן הסתם לא יכול לצאת בשום הצהרות ללא תאום עם היצרן והיצרן הוא זה שמנסה לשמור על עמימות.

מחלות הילדות של המנועים כבר היסטוריה ואפשר להניח שגם אלו של הגיר (אם כי אני מבין את החשש).

בקשר למחיר של ה-RS, לא ברור לי מה אתה רוצה, המחיר לא שונה משמעותית מכל הקונקורנציה והוא דווקא אחד הזולים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בעיני, כל אדם זוכה לקבל את הכבוד והאמון המינימלי שנדרש, עד אשר שקורה משהו אחר.

אתה לא מאמין באמת שנציג שרות של צ'מפיון מעולם לא שמע על בעיות שיש במותחן הטיימינג, נכון?

לדעתי מדובר ללא ספק בהוראה מלמעלה, להכחיש, להכחיש ועוד פעם להכחיש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה לא מאמין באמת שנציג שרות של צ'מפיון מעולם לא שמע על בעיות שיש במותחן הטיימינג, נכון?

לדעתי מדובר ללא ספק בהוראה מלמעלה, להכחיש, להכחיש ועוד פעם להכחיש.

בוא נגיד שאני לא מאמין, מה אני יכול לעשות?.

אני ואתה, מבינים ברכבים, אוהבים רכבים ויש לנו דעות על רכבים ובגלל זה, כאשר אנחנו מגיעים למוסכים ובעיקר (וכמעט בלעדי) למוסכים מורשים, אנחנו מסומנים ב"*", אנחנו מסומנים בעיתיים.

אנחנו יודעים מה הם עושים, אנחנו משתדלים ללמוד בשביל שלא יעבדו עלינו ואנחנו קנאים לרכב שלנו על מנת שלא יווצר נזק כזה או אחר.

בעקבות שכך, המוסכים המורשים לא אוהבים אותנו וזה לא נוח להם.

הם אוהבים את האנשים השקטים, הם אוהבים את האנשים שאפשר לדפוק מחיר כפול על חלק שעולה 5 אגורות באיביי, כי האנשים "הרגילים" לא יודעים וגם לא איכפת להם.

בשל כך, אנחנו גם זוכים ליחס מזלזל, ליחס אפטתי וליחס שלילי מכל הנציגים.

הדיעה שלי, נגד הדיעה שלה.

הידע שאני מביא, מול הידע שיש לה במערכת שלה.

מעבר לכך, אני קראתי שהיה ריקול בנוגע לתקלה של הטיימינג.

אמרתי את זה גם פה, במוסך פליקס, הם מבחינתם אמרו - זה לא מופיע לנו, זה לא קיים.

משפט כזה, זו הרגשה חרא, ואני מצטער על הביטוי הזה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

בואו נחשוב בהגיון רגע.

נניח שפולקסווגן הגרמנית לא מעוניינת לקחת אחריות על עניין מותחני הרצועות שבעקבותיהם נהרס המנוע לרכב בלי אחריות. לא מתחשק להם.

אתם מצפים מהיבואן המקומי שייקח אחריות חד צדדית על הפאדיחה של היצרן ויתחיל להחליף מנועים (וגירים) על חשבונו באין מפריע?

כמה זמן ייקח עד שיפשוט רגל?

אם כבר, אפשר ללכת הפוך. להגיש תביעה ייצוגית נגד היבואן משום שהוא מייצג את היצרן בארץ, ושהוא (היבואן) כבר ילביש אח"כ את הפסק דין ליצרן וידרוש ממנו לשלם את הסכומים שנתבעו.

פורסם
בואו נחשוב בהגיון רגע.

נניח שפולקסווגן הגרמנית לא מעוניינת לקחת אחריות על עניין מותחני הרצועות שבעקבותיהם נהרס המנוע לרכב בלי אחריות. לא מתחשק להם.

אתם מצפים מהיבואן המקומי שייקח אחריות חד צדדית על הפאדיחה של היצרן ויתחיל להחליף מנועים (וגירים) על חשבונו באין מפריע?

אם פנית אלי, אני לא מבקש ולא דורש שהיבואן יקח אחריות על משהו שהיצרן עצמו, לא לוקח אחריות.

אבל אני חושב שהדיון ביני לבין באגירה, נוסב סביב העניין של, כנראה שיש תקלה והיבואן הכיר ומכיר בתקלה - עובדה הוא עדכן את המנוע.

אז אם הנתונים האלה קיימים, שרירים ואני רואה בפורומים אחרים כי אכן מדובר בתקלה גורפת, אז מדוע היבואן פה מתכחש?.

אני מודה, לא יצא לי לראות משהו רשמי, מסמך רשמי או הודעה רישמית של פולקסוואגן בנוגע לכשל כלשהו במנוע.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
וזו בדיוק הבעיה - אתה חושש (וגם אני, לכן אני לא רוכש רכב עם DSG7 + 1.2T בינתיים), והיבואן לא עושה שום דבר כדי להפיג את החשש, משום שממילא צובאים על דלתותיו כאילו הוא מחלק DSG6 בחינם. ולכן, זה חוזר להיות בעיה שלנו, כצרכנים שרוצים לקנות מוצר וכבוחרים שהנציגים שלנו לא מסייעים לנו לתקן כשלי שוק שאופייניים לשוק קטן יחסית. היום עברתי ליד מגדל צ'מפיון עם אשתי (בתוך האלפא שלנו, כמובן). הראיתי לה את האוקטביה VRS. סיפרתי לה שהרכב עולה 200K אחרי הנחות, היא כמעט התעלפה. היא שאלה אם היא יכולה לייבא לבד :-) חמודה, חושבת שיש פה באמת שוק חופשי. סיפרתי לה מה קרה כשאיילון ניסו להביא פורדים, וכמה זה יעלה לה להביא לבד VRS.

ראשית, מנוע ה 1.2 TSI המככב בשרשור זה אינו מיוצר עוד, מנוע ה 1.2 החדש שונה לחלוטין, כך שהנקודה אינה רלוונטית עוד.

אם הצרכנים צובאים על דלתות צ'מפיון, יכולות להיות שתי סיבות - או שהרוכשים הם מזוכיסטים שנשבו בקסמו של מאיר אריאל ז"ל במשפט המחץ - מי שנדפק פעם אחת אינו יכול להגמל מזה, או שפשוט המכוניות שלהם טובות.

הסברתי לך כמה פעמים, אך אתה קצת מסרב להבין - יבואן מכוניות אינו פילנטרופ, אלא בעל עסק שצריך להרוויח כסף, וכמה שיותר.

בדיוק כמוני וכמוך, רק בגדול יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

חן, מה שמככב בשרשור הזה הוא דווקא מנוע ה-1.8 (של פות"ש).

שנית מנוע ה-1.2 דור ראשון עדיין ממשיך להיות מיוצר כיוון שהוא נמצא בשימוש בכל הדגמים שאינם חולקים את פלטפורמת MBQ החדשה (ייטי, ראפיד/טולדו, פביה, רומסטר, ג'טה), אולם הוא עבר עדכון שכלל החלפה של השרשרת והמותחנים וכן תכנון מחדש של בית השרשרת (על כל זה ניתן ללמוד מהכתבה מאוטבילד הגרמני שהבאתי בהודעות קודמות).

מנוע ה-1.2 דור II כבר מצוייד ברצועת תזמון ולא בשרשרת (אני מניח כדי להוזיל את עלות המנוע). כמו כן יש לו 16 שסתומים במקום 8 בדור הראשון.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מדובר ברכב 2009 שאינו נמצא במסגרת האחריות. אילו התקלה הייתה מתרחשת אפילו בשנה השלישית, אני בטוח שהיו באים לקראתו בתיקון וגם ללא עלות מצידו.

הם לא יצאו ב-RECALL על השרשרת, אלה לפי כל מקרה לגופו, ולכן כנראה נאמר לכולם "לא להכיר בזה" בצורה רשמית.

מה שקרה בפועל זה שהם הריצו את הלקוח, עם גרר למוסך פליקס כדי "לבדוק" את המקרה, וגם בתור "עונש" קנסו אותו בסכום הבדיקה.

כל זה בגלל שהוא טיפל במוסך רון, שלפי התגובות כאן הוא לא פחות טוב מכל מוסך מורשה -VAG-. אני משוכנע שגם אילו הוא היה נשאר במורשה הוא היה צריך להשתתף בתיקון המנוע, באותו סכום שמוסך רון הציע ללקוח, ללא טובות, או הנחות כלשהם.

לכן,

מן הראוי שהמוסך יחזיר מיידית ללקוח את סכום ה"בדיקה" + הוצאות גרירת הרכב.

אינני נוהג "לרכב" על שרשורי VAG, כדי לרדת אליהם, אבל הפעם הייתי חייב להגיב.

יוסי

פורסם

למה זו בעיה שלי, בתור לקוח?!

אני קונה רכב מעסק, והעסק מחוייב לי, משפטית.

אם יש או אין לו שיפוי מהספק שלו, זה לא מעניין אותי, זה לא צריך לעניין אותי, ואין סיבה שזה יעניין אותי.

יותר מזה, האופן בו היבואן מכיר בתקלה ומתקן אותה על חשבון היצרן, אבל רק אם טיפלת במוסך מורשה, זה פעולה שנוגדת את חוק ההגבלים העסקיים, כפי שאני מבין אותו (לכן אהבתי את הפנייה), כי זו מדיניות שמטרתה להכחיד תחרות.

ברמה העקרונית, שבוע הבא אני מכניס את הרכב לטיפול אצל רון, לא אצל פליקס, כמו עד עכשיו, כי זה בשורש הדבר הזה שקוראים לו "יוקר המחייה".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
bar72, היבואן מן הסתם לא יכול לצאת בשום הצהרות ללא תאום עם היצרן והיצרן הוא זה שמנסה לשמור על עמימות.

מחלות הילדות של המנועים כבר היסטוריה ואפשר להניח שגם אלו של הגיר (אם כי אני מבין את החשש).

בקשר למחיר של ה-RS, לא ברור לי מה אתה רוצה, המחיר לא שונה משמעותית מכל הקונקורנציה והוא דווקא אחד הזולים.

ספר את זה לחבר של passat, עם גולף 2014. הוא ישמח לשמוע שהוא מדמיין שנתקע בגלל הגיר, ובעצם הכל בסדר. סיפור נוסף אשלח לך בפרטי.

ה- RS זולה ביחס למה? אשמח לשמוע. אני אגיד לך ביחס למה היא יקרה - ביחס למחיר שלה בחו"ל. היא היתה אמורה לעלות פה 180 (לפי השוואת מחירים ל- 1.8 ). אז היא באמת היתה זולה ביחס לקונקורנציה :-)

.

זה תלוי כמה מהר מחליפים אותם ;-)

ראשית, מנוע ה 1.2 TSI המככב בשרשור זה אינו מיוצר עוד, מנוע ה 1.2 החדש שונה לחלוטין, כך שהנקודה אינה רלוונטית עוד.

אם הצרכנים צובאים על דלתות צ'מפיון, יכולות להיות שתי סיבות - או שהרוכשים הם מזוכיסטים שנשבו בקסמו של מאיר אריאל ז"ל במשפט המחץ - מי שנדפק פעם אחת אינו יכול להגמל מזה, או שפשוט המכוניות שלהם טובות.

הסברתי לך כמה פעמים, אך אתה קצת מסרב להבין - יבואן מכוניות אינו פילנטרופ, אלא בעל עסק שצריך להרוויח כסף, וכמה שיותר.

בדיוק כמוני וכמוך, רק בגדול יותר.

אז ראשית, כמו שכתבת, קיבלת תשובה מ- מניר.

שנית, ברור שאינו פילנטרופ, אבל מדוע אתה מתכחש לכך שיש פה כשל שוק בארה"ק, ולכך שלפחות שאם הם בלעדיים - שיתנו שירות כמו שצריך?

ואגב, מסתבר שאולי אני לא בדיוק כמוך וכמו צ'מפיון, כי אני קצת כן פילנטרופ. אפילו היום הייתי. אבל זה OFF TOPIC.

• תוכן חדש...