Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טעמתי מן הפרי האסור 3 פעמים: פעם אחת לפני כמה חודשים כשרכב ההדגמה רק הגיע ארצה, עוד פעם במסגרת מפגש מועדון אלפא רומאו והפעם השלישית, העיקרית, הייתה בסופ"ש האחרון.

קיבלתי טלפון מנציג נסיעות המבחן של סמל"ת:

- "אתה מגיע לאירוע בסוכנות ביום שישי?"

* לא תיכננתי, למה?

- תגיע. לקראת סופו תיקח את הרכב.

* אוקיי, סגור.

1506841_10152914433892952_5807717222929959389_n.jpg?oh=fb06a2b13b20cfb3bf2039abc3ee5e08&oe=55145B05&__gda__=1427861333_5066160f06ff1359021b6f3848b07b3b

סמל"ת הרימו אירוע מרשים בתוך הסוכנות הראשית בת"א אשר משך אלפיסטים, חובבי קלאסיות וחובבי רכב.

השקת אלפא רומאו ג'וליה ספרינט GTC בבעלות השף חיים כהן, נדירה בעולם ומשופצת ברמה שמוציאה את העיניים ממקומן, עמדה במרכז האירוע. בצדדיו מצאתי סיר ענקי ובתוכו ספגטי ברוטב עגבניות וכמו כן מיני כיבודים שונים. מעולה - איטליה זה כאן - תלתן, יין, אוכל וקפה.

סיימתי לאכול ולשתות בזריזות כי התלתן והמנוע שלה ממתינים לי למטה בחניון. הסבר קצר מהנציג ו"נסיעה טובה".

התיישבתי במושבים הסקסיים למראה, הכנסתי את המפתח, הנעתי. פיצוצים? קילופי צבע מהקירות? האמת שלא. בסרק ובעמידה בכלל התלתן יחסית מבוייתת. כדי להנות מהצליל צריך לשלב הילוך ולהתחיל לזוז.

שלפתי את הדף אשר עליו מופיע הלו"ז ליום שישי ויצאתי לכיוונו של הקורבן הראשון. עברתי למושב הנהג ויצאנו לכיוון נס הרים.

הנהג מתנייד ברכב אשר מצויד ב-V6 של אלפא ולכן זו מחמאה לא רעה עבור התלתן לשמוע ממנו כי קולה של התלתן מענג.

השעות חלפו להן במהירות, הנהגים התחלפו בזה אחר זה ובין לבין אני לומד להכיר את הרכב קצת יותר לעומק, בין היתר ע"י בדיקה של הנקודות אשר הועלו ע"י הנהג הקודם.

מנוע

2014-alfa-romeo-giulietta-qv-11.jpg

שלושה אלמנטים הופכים אותו למנוע אדיר.

נתחיל במוסיקה. המנוע נשמע נהדר, החל מגרגור עצבני בסל"ד נמוך, דרך בריטון מלווה ביניקה בסל"ד ביניים ועד להתקפה ווקלית מלאה לקראת הסוף של הסקאלה. הצליל מושפע ממיקום המחט בשעון הסל"ד וממידת הפתיחה של המצערת.

ברכבים מודרניים, במיוחד כאלו אשר מצויידים במנוע בעל 4 צילינדרים, צליל המנוע הוא בד"כ תחום אשר אינו זוכה לתשומת לב הולמת מצד היצרן וחבל; התלתן מדגימה בצורה נפלאה את תרומתו לחוויית הנהיגה.

כושר נשימה. אמנם המנוע מוגדש אך רץ למעלה בקצב מעורר השתאות וגם בסוף הסקאלה (6,000-6,500 סל"ד) אינו מאבד מכושר הנשימה ומהדחף אותו הוא מייצר ובהשוואה לתלתן הקודמת מדובר על שיפור אדיר. ברור כי גם זה משדרג חוויית הנהיגה.

כוח. יש כאן המון כוח, החל מתחתית הסל"ד ועד הסוף. התלתן מייצרת כוח דחף אימתני אשר מטיס את הרכב קדימה בכל מצב.

מתלים

נעשתה כאן עבודה טובה מאוד וכמו כן קיים שיפור בסעיף זה בהשוואה לדגם הקודם.

הריסון טוב מאוד וזוויות הגלגול קטנות. נוחות הנסיעה טובה, ברגעים מסויימים הרגשתי כאילו התלתן אף נוחה יותר מהרכב שלי אשר יושב על מתלים רכים יותר וזאת תודות לשיכוך משופר. בורות, קפלים ושאר תחלואי מע"צ והעיריות השונות לא מצליחות לגרום לתלתן לאבד את דעתה וגם על כביש משובש, אפילו משובש מאוד, ניתן לשמור על קצב גבוה מאוד.

בלמים

10639638_10152914433477952_3801043849619939280_n.jpg?oh=f98684e1e7fe38eada8b16730c08ee39&oe=5517D92A

מקדימה נמצא צלחות גדולות בקוטר של 330 מ"מ וקליפרים בעלי 4 בוכנות מתוצרת ברמבו. הפעם הבלמים היו לקראת סוף חייהם (כבר בערב היום הראשון נדלקה נורית התראה של הרפידות הקדמיות) וזה גרם למחסור בנשיכה ראשונית ומהלך דוושה ארוך. למזלי, נהגתי ברכב הספציפי כאשר הבלמים היו עוד במצב טוב ולכן אני יכול לדווח על עצמת בלימה טובה מאוד והתנגדות טובה לדעיכה.

בנוסף, כל דגמי הג'ולייטה מצויידים במערכת אשר מכונה Prefill: במצב ספורט, ברגע שעוזבים את דוושת הגז במהירות, הרכב מעיר את משאבת הבלם וזה מאפשר תגובה מיידית של הבלמים בעת הצורך.

התנהגות

השלדה מאוזנת מאוד. גם עם צמיגים קדמיים במצב אנוש הג'ולייטה התנהגה באופן נייטרלי ועדיין הצליחה לייצר רמות אחיזה גבוהות, כאשר כל זה מתרגם לקצב מהיר ביותר. חגנו סביב כיכרות במהירות של 60-70 קמ"ש למרות מצבם של הצמיגים הקדמיים.

לאור הבדלי האחיזה בין הציר הקדמי לאחורי, הצלחנו לשכנע אותה לנענע את הישבן פעמים בודדות אך אין ספק שסט צמיגים נורמליים ישפר את מצב בצורה ניכרת. נוחות הנסיעה מפתיעה לטובה.

תיבת הילוכים

מדובר על גיר דו מצמדי יבש בעל 6 הילוכים קדמיים, משופר לעומת הגרסאות החלשות יותר (מצמדים מחוזקים ותוכנה משודרגת).

חלוקת ההילוכים טובה ומתאימה בצורה טובה למנוע. בנסיעה רגועה עד מתונה התמסורת מחקה גיר פלנטרי בצורה די טובה. בנהיגה ספורטיבית העברות ההילוכים מהירות כבזק.

התלונה היחידה, כפי שצוין בפוסטים קודמים, נוגעת דווקא לתוכנה. גם במצב ידני יהיה קיק דאון והעברה בקו האדום.

בפנים

2014-alfa-romeo-giulietta-qv-10.jpg

הגרסה הנבחנת הייתה גרסת ההשקה, ממנה לא נותר כבר מלאי.

הדבר הכי בולט בפנים הוא המושבים. מעוצבים, מזמינים ונוחים ובעלי תפירה לבנה-ירוקה (כמו התלתן). באופן מפתיע לרעה, הם אינם מספקים אחיזת צד עדיפה על פני המושבים הרגילים למרות מבנה דמוי באקט. לכשעצמם הם טובים ותומכים, אך לאור עיצובם, ציפיתי ליותר. יש לציין כי במסגרת מתיחת הפנים, מבנה המושב שודרג בהשוואה לדגם המקורי.

בדומה לג'ולייטה 170 כ"ס, גם כאן נמצא מסך מגע אשר מתפקד טוב בגודל 5'' (בחו"ל קיים גם מסך 6.5'' עם ניווט תלת מימדי), מושבי עור או עור משולב בד/אלקנטרה (בהתאם לרמת הגימור) וגלגל הגה קטום (למטה).

הרמז היחיד לכך שאתם יושבים בגרסה הספורטיבית הוא סמלון תלתן קטן בלוח השעונים. יש מי שיעדיף את זה ככה ואני בטוח שיהיו כאלו שיחסר להם קצת יותר בידול מהגרסאות החלשות יותר. עניין של טעם לדעתי.

הגרסה הבכירה מוסיפה על זו הבסיסית מושבי עור מלא (חלקי בבסיסית) חשמליים עם חימום, גג שמש פנורמי וחישוקי 18'' במקום 17''.

2014-alfa-romeo-giulietta-7_600x0w.jpg

עיצוב

לטעמי, גם אחרי 4 שנים על הכביש, העיצוב לא הזדקן כלל. מבחינה עיצובית, לדעתי, הג'ולייטה הינה עדיין נומרו אונו בקטגוריה שלה.

alfa-qv-italy-CA2.jpg

Alfa-Romeo-Quadrifoglio-Verde-Giulietta-Rear-carwitter.jpg

2014-alfa-romeo-giulietta-qv-07.jpg

------------

מבחינת החוויה האישית, לאו דווקא מהג'ולייטה תלתן עצמה אלא מהסופ"ש כולו, אין לי מה להגיד מעבר לכך שנהניתי מאוד לבלות בחברת אנשים טובים, לשמוע חוות דעת שונות בזמן אמת ולראות סגנונות נהיגה שונים. היומיים הללו עם התלתן היו מאוד אינטנסיביים, בקושי היה לי זמן לאכול משהו, אך שווים כל רגע ורגע.

2014-Alfa-Romeo-Giulietta-Quadrifoglio-Verde-Review-Matte-Magnesio-Grey-carwitter.jpg

הג'ולייטה החדשה לעומת הישנה, מה השתנה?

בתור אחד שגר עם ג'ולייטה כבר שנתיים וחצי, לא ציפיתי לחידושים מרעישים ולכן הופתעתי לגלות שאין מדובר על קצת יותר מאותו הדבר.

כפי שהזכרתי קודם, הדבר הראשון זה המנוע. בהשוואה לדגמי ה-170 כ"ס (גם אם הם אכלו קצת צ'יפס), מדובר על ליגה אחרת, מבחינת צליל, כח וכושר נשימה. ההגה מדויק יותר ובעל משקל נכון יותר (מעט קל יותר). המתלים מציגים יכולות ריסון ושיכוך טובות יותר ולסיום יש שדרוג קל בחומרים של תא הנוסעים ובאבזור.

דברים שפחות אהבתי

- למרות שמדובר על שיפור מורגש בהחלט בהשוואה לתלתן הקודמת, אלפא עדיין עשו לעצמם חיים קלים; ניתן לנחש שהסיבה לכך היא התמקדות בדגמי העתיד. הבסיס של הרכב מעולה ולדעתי אם אלפא היו מתאמצים קצת יותר, יכלו ליצור כאן רכב שנותן גם למגאן וגם לפוקוס בראש מבלי לוותר יותר מדי על היתרונות בסעיפי הנוחות ושימושיות.

- איכות החומרים טובה למדי, אך יש מקום לשיפור.

- חסרים לי פנסי קסנון ברמת הגימור הבכירה. ברמת המחיר שלה מרבית המתחרות נותנות תאורת קסנון. לא ברור לי מדוע סמל"ת בחרו לא לעשות כן.

השוואה למתחרות

עד כה עלה בידי לנהוג בכמה רכבים, חלקם יותר קרובים לג'ולייטה וחלקם פחות.

אני חושב שהרכב הכי קרוב לג'ולייטה תלתן הוא הגולף GTI. שתיהן מנסות להיות כמה דברים בעת ובעונה אחת: נוחות, פרקטיות, מהירות וספורטיביות.

לגולף יש מספר יתרונות על פני התלתן:

- הגולף קצת יותר מרווחת מאחור.

- זמינה במגוון רחב יותר של תצורות. ידנית או אוט', 5 או 3 דלתות.

- זמינה עם דיפרנציאל מכני נשלט מחשב.

- איכות החומרים בגולף טובה יותר וגם אם אין מדובר על פערים גדולים, עדיין שמים לב.

לג'ולייטה יש מספר יתרונות משלה על פני הגולף:

- המנוע נשמע הרבה יותר טוב, מעט חזק יותר ונושם מעט טוב יותר בקצה הסקאלה.

- עיצוב.

- יתרונות דינאמיים כמו הגה טוב יותר ופחות רכינה בסיבובים.

בין שתיהן, הייתי בוחר באלפא. הגולף באמת טובה ומרשימה, אך פחות מרגשת ומעניינת.

אאודי S1

ג'ולייטה תלתן ו-S1 מגיעות מקטגוריות גודל שונות, האחת אוט' בלבד והשנייה ידנית בלבד, האחת הנעה קדמית לעומת קדמית-כפולה ולמרות זאת כן יש ביניהן דמיון מסוים. משקלן וכוחן דומה ועל כן ביצועיהן דומים.

האאודי מהירה, מאוד מהירה. יש לה מנוע חזק מאוד וגוף מרוסן מאוד והיא אפילו מצליחה להיות נוחה למדי. הג'ולייטה עושה דברים דומים.

אחרי נהיגה בשתיהן, הגעתי למסקנה דומה כמו במקרה של הגולף: האלפא מצליחה להשאיר חותם שהוא מעבר למספרים היבשים בעוד שהאאודי לא הצליחה להשאיר רושם עמוק מעבר לנתונים המספריים.

2014-alfa-romeo-giulietta-qv-02.jpg

Alfa-Romeo-Giulietta-QV-2.jpg

סיכום

אז מה יש לנו כאן בעצם? אלפא רומאו מהירה, רועשת במובן הטוב של המילה, מהנה לנהיגה ונראית מעולה. בנוסף, היא גם יודעת להיות פרקטית ונוחה למדי. יש טובות ממנה מהפן הפרקטי (אוקטביה VRS), ממוקדות יותר בנהג (מגאן ופוקוס) וכאלו שהן מוקפדות יותר (גולף), אך האלפא מצליחה להתמקם במקום טוב בו היא מציעה תמהיל מעניין של נוחות ושימושיות מחד וקריצה ברורה לנהג מאידך ובצורה טובה יותר מכל המוזכרות לעיל.

לא דיברנו על המחיר. כיום התלתן המחודשת זמינה בשתי רמות גימור זהות מכנית:

Monza הבסיסית יותר עבור 220,000 ש"ח ו-Volante הבכירה עבור 250,000 ש"ח. יש קצת מקום למו"מ.

בנוסף, סמל"ת מאפשרים להזמין כמעט תוספת נוספת שאינה זמינה בארץ כסטנדרט כשהדבר כרוך בהזמנה מיוחדת (המתנה של כ-4 חודשים).

אני חושב כי ניתן לומר שהתלתן מתומחרת בצורה סבירה ביחס לקטגוריה ולאבזור אותו היא מציעה.

בשורה התחתונה, מומלץ בחום!

6918037877_db7a2c49f2_b.jpg

* תודה רבה לחברת סמל"ת אשר נתנה ג'ולייטה תלתן גרסת השקה לסופ"ש מענג!

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בקיצור, הזמנת?

תודה על הסיקור.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה על הסקירה, כתוב יפה וממצה.

אני עורך קבלת פנים לג'ולייטה תלתן שרכשתי בשישי הקרוב 5/12/14 ביכין סנטר פ"ת בשעה 16:00, כולם מוזמנים.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם (נערך)

סיקור מעניין ומהנה ביותר, מקרב אותי להזמנת נסיעת מבחן.

תודה.

יש לציין כי התמונה האחרונה היא של ג'ולייטה מלפני מתחית הפנים, בעלת בודי קיט הכולל בין היתר חצאיות שונות ובנוסף הנמכה של 35 מ"מ, שאותן רואים בתמונה.

לינק :https://www.flickr.com/photos/depeche101/6918037877/in/photostream/

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

תודה על הסקירה.

פחות אהבתי את צבע המט של גרסת ההשקה (עניין של טעם),טרם יצא לי לנהוג במתוחת הפנים ולהשוות לשלי.

בנושא העיצוב,מסכים איתך לחלוטין,הרכב נראה רענן גם היום ומושך לא מעט מבטים בנסיעה ובחנייה.

sportivo קדימה,להזמין חדשה ונפגש אצל פאבל...

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אווו תודה לאל המסטיק הזה הסתיים :lol: סתם סתם....:-P

סקירה מושקעת, שמח שנהנת והאמת שורה תחתונה זה מה שחשוב.

האם רכב המבחן עדיין נמצא בסוכנות בחיפה ? בשבועות הקרובים אני בסביבה, אם כן אבקש נסיעת מבחן, כבר נוכחתי לדעת שסמל"ת משחררים בקלות את הרכבים מאשר הסיוט של להזמין נסיעת מבחן אצל קרסו: (עאלק תבוא מהצפון ברכבת אני אאסוף אותך מתחנת ארלוזורוב, אמרה הנציגה :-D)

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

מודה לכולם על הפידבק!

-------------------------------------

יש לציין כי התמונה האחרונה היא של ג'ולייטה מלפני מתחית הפנים, בעלת בודי קיט הכולל בין היתר חצאיות שונות ובנוסף הנמכה של 35 מ"מ, שאותן רואים בתמונה.

לינק :https://www.flickr.com/photos/depeche101/6918037877/in/photostream/

תודה על התיקון, כנראה שהחישוקים הכהים בילבלו אותי באמצע הלילה.

sportivo קדימה,להזמין חדשה ונפגש אצל פאבל...

עוד לא הזמנתי ואני מבין שאלפא והכל, אבל כבר אתה שולח אותי למוסך?! :twisted:

האם רכב המבחן עדיין נמצא בסוכנות בחיפה ? בשבועות הקרובים אני בסביבה, אם כן אבקש נסיעת מבחן, כבר נוכחתי לדעת שסמל"ת משחררים בקלות את הרכבים מאשר הסיוט של להזמין נסיעת מבחן אצל קרסו: (עאלק תבוא מהצפון ברכבת אני אאסוף אותך מתחנת ארלוזורוב, אמרה הנציגה :-D)

אני לא מודע ללו"ז של רכב ההדגמה, אך לדעתי הכי פשוט לגשת לסוכנות ולבקש נסיעת מבחן.

פורסם

השוואה למתחרות

אם כבר השוואת לאודי S1 אז חבל שלא השוואת גם למיני קופר 5 דלתות - חושב שהיית נהנה יותר (על אף שמדובר על רכבים שונים לחלוטין)

פורסם

אני התייחסתי לקופר אס 5 דלות, SLS. אני בהחלט נהנתי ממנה יותר, גם בג'ימקאנה הקצרה שארגן היבואן באצטדיון המושבה, וגם בכמה שעות שביליתי איתה לבד בכבישי המרכז.

אני לא כותב את זה כדי להחיות שוב את הויכוח - הוא מיותר בעייני. עם זאת, כן מציע למי שמחפש רכב עם קצת "מעבר" מבחינת מה שהוא משדר (ולא צריך משפחתית בגודל מלא) לבחון גם את המיני. כאמור, אני גם בטוח שהייתי מצליח לעשות זמן מסלול טוב יותר איתה מאשר עם הג'ולייטה בכל מצב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אם כבר השוואת לאודי S1 אז חבל שלא השוואת גם למיני קופר 5 דלתות - חושב שהיית נהנה יותר (על אף שמדובר על רכבים שונים לחלוטין)

טרם יצא לי לנהוג על המיני. בקרוב.

אני התייחסתי לקופר אס 5 דלות, SLS. אני בהחלט נהנתי ממנה יותר, גם בג'ימקאנה הקצרה שארגן היבואן באצטדיון המושבה, וגם בכמה שעות שביליתי איתה לבד בכבישי המרכז.

אני לא כותב את זה כדי להחיות שוב את הויכוח - הוא מיותר בעייני. עם זאת, כן מציע למי שמחפש רכב עם קצת "מעבר" מבחינת מה שהוא משדר (ולא צריך משפחתית בגודל מלא) לבחון גם את המיני. כאמור, אני גם בטוח שהייתי מצליח לעשות זמן מסלול טוב יותר איתה מאשר עם הג'ולייטה בכל מצב.

אני לא יודע ממה נהנים יותר, לא נהגתי במיני, אבל ספק רב שהמיני מהירה מהג'ולייטה תלתן.

פורסם
טרם יצא לי לנהוג על המיני. בקרוב.

אני לא יודע ממה נהנים יותר, לא נהגתי במיני, אבל ספק רב שהמיני מהירה מהג'ולייטה תלתן.

אני מסכים איתך, אולי במסלול קטנטן וג'ימקאנה המיני תהיה מהירה יותר, בכל השאר, הג'ולייטה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

מסכים איתך בהחלט ! זאת גם היתה התחושה שלי אחרי הנסיעה הקצרצרה בפתח תקווה.

יש לי גם גיוליטה 170 וגם מיני ONE ואני נהנה הרבה הרבה יותר מהמיני מאשר מהג'יולי. שתיהן מדהימות ויפות ועושות לנו את זה וברור שהגיוליטה מהירה בהרבה אבל היא לא קארט ! המיני פשוט קארט ! חיוך שפשוט לא יורד מהפרצוף.

פורסם
אני מסכים איתך, אולי במסלול קטנטן וג'ימקאנה המיני תהיה מהירה יותר, בכל השאר, הג'ולייטה.

לדעתי הביצועים של דגם הקופר ובוודאות של ה-S יהיו זהים ואפילו טובים משל התלתן.

וחוץ מזה - באמת אנו מחפשים רק מהירות ? או בעיקר הנאה מהנהיגה ? ברור שהגיוליטה היא רכב נח ומשפחתי עם תא מטען - היא מתאימה לרדת לאילת אבל כדי לעלות לירושלים או לרדת לים המלח המיני היא המועדפת עלי :)

פורסם

האלפא מהירה בקו ישר - ככה הטבלאות מספרות. וזה באמת לא הקטע לדעתי.

יש הבדל בין קופרS שלוש דלתות ל 5 דלתות. אורך בסיס הגלגלים שונה וגם האורך הכולל. מן הסתם זה כנראה משפיע על ההתנהגות.

סביר שה 3 דלתות שובבה יותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...